Hamilton : "Formula 1'in En Saçma Şikanı"

yazar:

kategori:

2010 yarışı öncesinde takvimin tek gece yarışının yapıldığı Singapur cadde pistinde bir çok değişiklik yapıldı ve daha önceden yapılan şikayetler nedeniyle Singapur Sling şikanında da düzenlemeler yapıldı.

Bu şikanda dönüşün daha rahat yapılması için yetkililer bazı değişiklikler gerçekleştirdi ancak Hamilton bu değişikliklerle o virajın takvimin en kötü virajı olduğunu söyledi.

Hamilton “Bana göre pisti daha kötü bir hale getirmişler. Muhtemelen o şikan Formula 1’de geçtiğim en kötü şikan. Bana göre çok saçma olmuş.”

“Geçen sene zaten küçüktü ancak şu anda daha tehlikeli olmuş. Bir aracın oradan sıçradığını çoktan gördük, sanırım Adrian Sutil’di.”

“O viraja yaklaşık olarak 250 km/sa hızla geliyorsunuz ve frene basmanız lazım. Eğer bir şey yanlış olursa ya da birisinin freninde sorun olur da bordürlere vurursa o zaman çok çirkin bir kaza görebiliriz.” dedi.

Jenson Button ise çok kaygan olan 5. virajdan endişelendiğini söyledi.

Button “Benim için en büyük sorun 5. viraj. Orayı tekrar asfaltlamışlar ve negatif açı var. Bu yüzden içeri döndüğünüzde arkayı kaybediyorsunuz ve oldukça rahatsız edici.”

“Oldukça zor bir viraj, özellikle de asfaltın üzerinde su varken.” dedi.

Hamilton, günü lider olan Vettel’in 1.1 sn gerisinde kapatsa da Red Bull’un çok gerisinde olduklarını düşünmüyor.

Hamilton “Oldukça yakınız. Çok uzakta değiller. Rekabetçiyiz ve biraz daha zaman bulabiliriz, bu yüzden zorlayacağız.” dedi.

Button ise temkinli yaklaştı.

“Araç iyi çalışıyor. Ancak performansımız nerede bilmiyorum. Şu anda Red Bull feci hızlı görünüyor ancak biz yarına kadar beklemek istiyoruz.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

  1. katılıyorum. bu kadar dar ve kısa bir şikanın hangi amaca hizmet ettiği belli değil. normal bir şikan hızı keser, tehlikeyi azaltır ve geçiş imkanını arttırır. ama burada ipin ucu çok kaçmış.

    bunun yanında, pistin geneli itibariyle zevkli ya da heyecanlı olmadığı çok açık. 20 küsür virajıyla formula1 ruhuna aykırı, keyiften uzak, bitmek bilmez yavaş virajlarını izlerken insanı sıkan bir pist. hatta pist bile değil =)

  2. Ulaş küçükkken senin üzerinde geri döndürülemez deneylermi yaptılar saçma sapan ne konuşuyorsun Alonsonun Schumacher hakkındaki 2006daki demeçlerini oku birde şimdikileri oku asıl yalan ve hilenin olduğu, Ağlayan Hanzo olarakta nam salan tek pilot var oda Fernando Ağlonzo.Konuşmayım diyorum ama zorla konuşturdun beni.Bu arada Ferrariden 1 saniye fark fln yemedik rüya aleminde yaşama gerçek dünyaya dön Süperman mi zannediyorsun sen kendini yoksa 😀

  3. bu adam tab bir yalan makınesi. 2009da burayı kazandığı zaman neler söylüyordu saten aracın performansı piste uyuyorsa pist gercekten cok ii harika burda sürmekten büyük bi zevk alıyorum ama redbulla ferrarinin 1 saniye arkasnda kal gel şikanlara laf et lewis efendi ilk olarak aracınız bu piste uymuyor siz ona bakın……………

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Schumacher: "Bugün, karanlık olsa bile bu pistte sürüşten çok keyif aldım. İlk defa Singapur'da sürüyorum ve nasıl olacağını merak ediyordum. Sevdiğimi söyleyebilirim."

    "Pistin çok tümsekli olduğunu duymuştum ancak söyledikleri kadar yoktu, biraz ilk sektörde vardı. Pistin geride kalan bölümü oldukça iyi ve heyecanlı."

    Efsane böyle söylüyor..

  5. Tamam zor olsun ama hem çok dar hem de ters açıyla virajdan çıkıyor araçlar. Gereksiz.

  6. serdar yakut avatarı

    bende hamiltona katılıyorum.pilotu geçtim izleyici açısından da bir zevki yok

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Katılıyorum… Daha saçma bir viraj görmedim…

  8. yani beğenmeyebilir 🙂 ama gerçekten çok zorlayıcı ve ben böyle bir virajın olmasından dolayı mutluyum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir