Renault, Sorunlara Rağmen Endişeli Değil

yazar:

kategori:

Robert Kubica, hidrolik sorunu yaşaması nedeniyle öğleden sonraki kuru zeminde gerçekleştirilen seansta sadece 15 tur atabildi ve çok fazla pist üstü zamanı kaybetti.

Renault’nun Yarış Mühendisi Şefi Alain Permane “Robert, hidrolik sorunu nedeniyle 2. seansın büyük bölümünü kaçırdı ve yeni yumuşak lastiklerle hızlı tur atamadı. Sadece seansın sonunda aracı kontrol etmek için bir kaç tur attı.”

“Vitaly ise pisti öğreniyordu ve fren noktalarını bulmaya çalıştı. Bu bakımdan o da daha iyi dereceler elde edecek. Bugün tur zamanları iyi görünmedi ancak yarın normal pozisyonumuzda olacağımuza eminim.” dedi.

Bugünkü sorunların Renault’nun programını etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine Permane “Tam olarak değil. Elde ettiğimiz az veriler yumuşak lastiklerin sıralamalarda hızlı olan lastik olacağını gösteriyor bu yüzden biz normal programımızı uygulamaya çalışacağız ve son seansta her iki aracımızda sorunsuz bir şekilde çalışarak sıralamalara hazırlanacağız.” dedi.

Kubica da sürüş eksikliğinin Renault’nun formu konusunda emin olamamasına neden olduğunu söyledi.

Kubica “Normalden zor bir cumaydı çünkü pistin en iyi olduğu 2. seansta hidrolikte sızıntı vardı bu yüzden sadece 5 temiz tur atabildik. Bu da rakiplerimize oranla nerede olduğumuzu söylemeyi zorlaştırıyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir