Singapur GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Yorumlar öncesinde her zaman olduğu gibi programa göz atmak için TIKLAYINIZ

Hafta sonu için öncesinde, hava tahminleri sürekli olarak yağmur beklentisi üzerindeydi, hâlâ da o risk devam ediyor ama McLaren’den Jenson Button’un “artık yağmur olmayacak” sözü bende soru işareti uyandırdı. Yağmurun seanslar içinde yağması da şart değil artık. Genelde pistten gelen bilgilere göre yeni asfaltlanan bölüm zor kuruyor ve o bölümde pilotlar sıkıntı yaşayabilir. Aslında her halükârda yorumlarımızı normal şartlara göre yapıp, değişken şartları da kapsayacak şekilde zaten esnetmemiz gerekecek. Yani zor bir hafta sonuna girdik…

 

Yağmurun yanı sıra bu hafta sonu için gözüme takılanlar arasında McLaren buraya iki farklı ön kanat getirmesiydi. Sanıyorum Monza’da yapılan gibi seçim pilotlara bırakılacak. Açıklamalarda bu konuya değinilmemiş ama böyle bir beklentim var. Diğer taraftan Ferrari, Red Bull’a yakın ve en ciddi rakip edasında. Alonso’nun yumuşak lastiklerle ilk iki sektörde iyi iken hata yapıp turunu tamamlayamaması daha net bir resim çıkarmamızı engelledi. Aslında son sektörde büyük ihtimalle S3’ün kralı görünen Vettel’in derecesini geçemeyecek ve ikinci sırada kalacaktı ama en azından Webber’in önüne geçebildiklerini göreceklerdi. E tabi bunların birer Cuma antrenmanı çalışmaları olduğunu da unutmuyoruz.

 

Sıralama

 

Yağmur ihtimali her zaman sıralama ve yarış için takımların ayarlardaki tercihlerini etkiler. Çünkü önceden de söylediğimiz gibi –herkesin malumu– takımlar kuru bir sıralamada, yarışın yağmurlu olabileceğini düşünerek kumar oynar ve o yönde ayarlar yapar. Bunun tersi de mümkün elbette.

 

Sıralamanın kuru zeminde yapılacağını tahmin edersek yumuşak lastiklerde çok iyi olan Vettel bana göre büyük favori. Takım arkadaşı Webber’e göre iyi turlar attı. Sadece seans sonundaki farktan bahsetmiyorum; seans içinde takip edenler görmüştür Vettel’in farklı göründüğünü. Önceden de belirttiğim gibi Alonso’nun yumuşak lastiklerle attığı turunu tamamlaması bize daha iyi bir bilgi verirdi ama yine de Vettel’in normal şartlarda geçilmesini beklemiyorum.

 

Sürprize yönelmek isteyenlere hayır diyecek değilim. Monako’da Alonso’nun başına neler geldiğini biliyoruz. Böyle bir şeyin sıralama seanslarında Singapur gibi bir yerde başkasının başına gelmeyeceğinin garantisi yok. Vettel’in oranını riske değer görmeyenler Alonso’yu deneyebilir.

 

Yarış

 

Açıkçası Singapur’da yarış, hava normal olursa sıralamanın sonucuna bağlı. Vettel ve Alonso’nun ön plana çıktığı sıralama sonrasında yarışın da bu sonuçla bitmesi olağandır. Yalnız tabi şöyle de bir şey var: Kalkışta Alonso’nun çok iyi olmadığını, Vettel’in bazen hatalar yaptığını – aynı şekilde Webber’in de – düşününce yarışın ilk turu çok ilginç geçebilir. Hele ki yağmur varsa… Aklıma hep 1998 Belçika GP’nin başlangıcı gelir…

 

Yarışa dönecek olursak elimizdeki 2. antrenman verileri, Vettel’in uzun sürüşlerde de iyi olduğunu gösteriyor; özellikle de takım arkadaşına göre. Alonso uzun sürüşler iyi demiş ama yakıt yüklerini tam bilmesek de bana pek öyle gelmedi… Riskli ama Vettel denenebilir.

 

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): McLaren yere basma kuvveti gerektiren pistlerdeki sorunlarını halledip geldiğini öne sürmüştü ama benim gördüğüm daha fazla çalışmaları gerekecek. Direksiyondaki Hamilton bile olsa bu hafta sonu işleri zor. Yarış için de belirttiğim gibi bu grubun favorisi Vettel. Olağanın dışında bir şey olmazsa rakibi Alonso gibi duruyor ama Vettel’in buradan 25 puanla ayrılması bana göre kuvvetle muhtemeldir. Bu arada en son Vettel’e bu kadar güvendiğimde Macaristan’da hüsrana uğramıştım. Sağolsun bizim sarı çocuk, güvenlik aracı arkasındaki ihlâli nedeniyle aldığı ceza ile kuponumu tek başına yatırmıştı…

 

Grup B (Button-Kubica-Massa-Rosberg): Antrenmanda Kubica’nın aracında sorun çıktı ve zaman kaybetti. Rosberg ise ikinci seansta tutunmanın az olmasından şikâyet etti. Bunlar olmasa bile normal şartlarda Button ve Massa’ya rakip olabileceklerini düşünmüyorum. Monako’da Kubica iyiydi ama az çalışma, Polonyalı pilota etki edecektir. Cumartesi bunu telafi için zorlayacaktır. Bu grupta aslında sürüşlerinde daha istikrarlı gördüğüm Button öne çıkıyor. Açıklamaları, aracından memnun olduğunu gösteriyor. Değişken şartlarda bu sene çok iyi kararlar verdi ve burada “neden olmasın?” dedirtiyor. Button riskli, oranı da düşük. Massa’nın oranı da pek kayda değer olmadığından buradan uzak durulmasını tavsiye ediyorum.

 

Grup C (Barrichello-Hulkenberg-Schumacher-Sutil): Force India’nın bu grupta iddialı bir konumda olduğunu düşünmüyorum. Araçlar daha ziyade hızlı pistlere yatkın ve antrenmandaki çalışmaları bana parlak gelmedi. Schumacher’in ilk antrenmandaki çalışmaları güzeldi ama orada şartlar çok değişkendi, sonuçları okuması oldukça zor. İkinci seansa bakacak olursak Barrichello’dan etkilenmedim dersem yalan olur. Williams buraya son büyük güncellemesi ile geldi ve işe yaramış görünüyor. Çaylak Hulkenberg bile etkili göründü. Barrichello burada iyi sonuç alacak gibi. Yalnız aklıma tek takılan Brezilyalı pilotun kalkışlarda bazen yaşadığı sorunlar… Yine de 4.00 oranıyla denenebileceğini düşünüyorum.

 

Grup D (Heidfeld-Kobayashi-Liuzzi-Petrov): Heidfeld uzun aradan sonra ilk yarışına çıkıyor. Bu, onu biraz muhafazakâr bir tutuma sevk edecektir. Bana göre öncelikle yarışı tamamlamayı planlıyor. Force India’nın burada çok iyi sonuç alamayacağını söylemiştim, Liuzzi ile farklı bir şey beklemiyorum. Kobayashi ile Petrov arasında bir seçim yapmamız gerekecek. Açıkçası Petrov’un uzun sürüşleri dikkate değer ama diğer taraftan Kobayashi’nin yarış içinde gayreti unutulmamalı. Yarışta hem Kobayashi’nin hem de Petrov’un başına bir şey gelebilir. İkisi de henüz istikrara kavuşabilmiş pilotlar değiller. Bu durum, diğer adayları da potaya sokuyor ama Kazasız belasız bir ortamda, Petrov’un gelecek seneki koltuğunun da tehlikede olduğunu düşünerek iyi bir performans ortaya koymasını, daha dikkatli olmasını bekliyorum. Yazılabilir.

 

Grup E (Alguersuari-Buemi-Glock-Kovalainen): Glock ve Kovalainen’in Toro Rosso’ya rakip olmasını beklemiyorum. Diğer taraftan geçen hafta sonu Buemi’de tereddüdüm yoktu ve beni yanıltmamıştı ama bu hafta sonu pek de emin olamıyorum. Alguersuari’nin uzun sürüşleri gayet güzel ama Buemi’de bunu göremedim. Favori Alguersuari gibi görünüyor ama risk alınacak bir oran yok ortada.

 

Grup F (Di Grassi-Senna-Trulli-Yamamoto): Normal şartlarda Trulli’nin bu grupta rahatlıkla önde olması gerekiyor. Ama Spa’da yine benzer durumda güvenmiştim fakat yanılmıyorsam sondan 2. turda spin atıp geriye düşerek kuponumu yatırmıştı. Tekrarını yaşar mıyız? Bilemiyorum ama oranı düşük görünse de denenebileceğini düşünüyorum. Yazılabilir.

 

Oynanabilecek kupon: Vettel-2.30(Sıralama) – Vettel-2.75 (Yarış) – Vettel-2.55 (Grup A) – Barrichello-4.00 (Grup C) – Trulli-2.00 (Grup (F) ——- TOPLAM: 129.03

 

Bol şans…

 

Hazırlayan: Gökhan KAMİL

 


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    herkül imam olmak istiyorsan başka yerde yap burası icra yeri değil.sen benim neye inandığımı nerden biliyorsun da bize yol gösteriyorsun.bu ne küstahça bir davranıştır.vazgeçin bu tarz söylemlerden.Senin bahsettiğin din uleması seni ilgilendirir.Burada gelip ahlak ve din zabıtası görevine soyunma.Sanki birilerine burada iddaa oynama telkini veya tavsiyesinde bulunduk.Haddinizi bilin lütfen.eğer ki sizden bu konuda fikri yardım almak isteseydik bu cevabınız olumlu karşılanabilirdi.Ha çok merak ediyorsan ben ateist bir insanım.Ama ben insanları allah için değil insan olduğu ve sahip olduğu insanca değerler için seviyorum.

  2. ''bu yönüyle kazanılan bir paranın ittifakça din uleması tarafından haram olduğu söylenmektedir''

    din ulemasının görüşlerine göre davranmamız gerektiğini düşünmen çok komik. herkes de müslüman değil, iddia bölümünden hoşlanmıyorsan okumazsın. neyin iyi, neyin kötü olduğuna hükmetmekten vazgeçin lütfen, her köşeden bir ahlak otoritesi zıplıyor. ben de hoşlanmıyorum iddiadan ama kapatın da demiyorum, buna hakkım yok, kimsenin hakkı yok. çok harika bir dünya görüşünüz varmış, tebrikler!

  3. site yönetimine ve özellikle Gökhan beye…
    bu iddaa gibi bahisler toplumumuzu özellikle gençlerimizi ilerleyen dönemde kumara alıştırmaktadır. bu yönüyle kazanılan bir paranın ittifakça din uleması tarafından haram olduğu söylenmektedir. zaten büyük ikramiye kazanan insanların nasıl bir süre sonra eskisinden beter hale geldiği birçok örneklerle bilinmektedir ve yaşanmaktadır.

    bu siteye emek veren arkadaşları burada yazdıklarından veya başka sebeplerden dolayıda kısmen tanımaktayım. görebildiğim kadarıyla zararsız kendi halinde insanlarsınız. burada amatör bir ruhla kısıtlı maddi imkanlarla belkide cep harçlıklarınızla birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz. gösterdiğiniz gayreti gerçekten başarılı buluyorum. Allah için sizleri seviyorum.

    bu iddaa haberlerini sizlere yakıştıramıyorum. yaş olarak sizlerden büyük bir insanım(akıl olarak değil:)). gayet samimane yaptığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. düşününki bu haberlerden dolayı buradaki bir arkadaş kumara alışsa ve ilerleyen dönemde bu sebepten dolayı hayatını mahvetse bunun vebali mahkemei kübrada sizler için çok kötü ve ağır olur. eğer birde bu haberlerden dolayı para kazanıyorsanız o dahada kötü.

    emri bil maruf nehyi anil münker(insanlara iyiliği tavsiye etmek ve insanları kötülüklerden sakındırmak) mülahazasıyla bu uyarıyı yapmayı şahsım adına bir vazife olarak gördüm ve yazdım. toplum olarak eleştiriyi çok sevmeyen bir milletiz. ama eğitim seviyesi yüksek olan sizlerin daha açık ve mantıklı insanlar olduğunuzu düşünüyorum. canınızı sıktıysam affedin. ne demiş büyük bir zat ''koynumda varsa bir akrep olduğunu söyleyene rahmet''…

    vesselam…

  4. MagicAlonso avatarı

    bazen bu tarz saçmalıklar oluyor.oran değiştiriyorlar bazen de tamamen kapatıyorlar.fazla talep olmadığı için çok fazla özenmiyorlar.sorumu cevaplandırdığın için teşekkürler ayrıca

  5. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Ben de internetten oynamak istediğimde bahislerin geçici olarak kapatıldığını yazdı, sabah da denedim ama olmadı. Hatta F grubu hiç yok… Sıralamayı dışarıda tutsam da bir şey değişmedi… Garip…Her yerde mi üvey evlat muamelesi göreceğiz….

    Ekleme: Başka bir siteden, sıralamayı çıkararak oynayabildim ama orada da F grubu yok. Sıralamayı tek oynadım ama onu da kabul etmedi… İlk defa bu hafta sonu başıma geliyor

  6. MagicAlonso avatarı

    gökhan arkadaşım öncelikle değelendirmen için teşekkürler.yanlız kuponunda bişey dikkatimi çekti.aynı kuponda hem sıralama hemde yarış birincilğini yazmışsın.fakat aynı kupona bu tercihleri yazınca kupon hata veriyor.Bunları beraber oynamak için bilmediğim yada eksik kodladığım başka bişey mi var.Bilgi verebilirmisin bu konuda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir