Vettel: "Hata Yapan Tek İsim Ben Değilim"

yazar:

kategori:

23 yaşındaki Alman sürücü, bir çok kesim tarafından “Küçük Schumi” olarak adlandırıldı. Vettel hız olarak dikkatleri üzerine çekse de yarış kontrolünde yaptığı bazı hatalar nedeniyle bu sene en çok eleştirilen isimlerden birisi oldu.

Önce İstanbul’da Webber’e vuran Vettel son olarak Belçika’da Jenson Button’a vurarak “kaza çocuk” olarak adlandırılmaya başlandı.

Vettel “Hata yapan tek isim ben değilim. Ve o yöne çekilmek istensem de diğerlerinden daha fazla hata  yaptığımı düşünmüyorum. Mesela çıkıp Lewis’in Spa’da çakıl alana çıktığını ve oradan kurtulduğu için şanslı olduğunu söyleyebilirim. İlk turunda yarış dışı kaldığı Monza’da büyük bir hata yaptığını söyleyebilirim. Bu basındaki resmi değiştirebilir. Ancak ben bu tür şeyler yapmıyorum.”

“Benim için kilit nokta olanları geride bırakmak ve söylenip yazılanlardan çok etkilenmemek ve hatalarımdan öğrenmek.” dedi.

Bazıları Vettel’in sıralama performanslarını yarış sonucuna yansıtamaması nedeniyle çok büyük baskı altına girdiğini ve takım arkadaşının gerisinde kalmasıyla moralinin bozulduğunu ve bunun da yarışlarını etkilediğini iddia ediyor. Bunun yanında Monza’da sorun yaşandığı sırada Vettel’in takımın Webber’i öne geçirmeye çalıştığını düşünmesi nedeniyle telsizden küfürlü konuştuğunu iddia ediyor.

Bu konuya açıklık getiren Vettel “Ben duygusalım. O an limitte mücadele ediyorduk ve o an bir şey olabileceğini düşündüm… Ancak ben yaptığım her şeyde dürüstüm ve direkt konuşurum. Doğru karar olduğunu düşünüyorum. Pişmanlık duymuyorum.”

“Baskının beni kontrol altına aldığını düşünüyor muyum? Hayır. Eleştirilerin doğru olduğuna inanıyor muyum? Ben pol kazanan ancak yarış kazanamayan birisi miyim? Hayır. Niçin mi? Çünkü niçim iyi performans gösteremediğimi biliyorum.”

“Bu sene kaç hata yaptım? Muhtemelen 2. Ve eğer hata yapıyorsam o an diğerlerinden daha fazla kendimi eleştirdiğime emin olabilirsiniz.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Mercedes motoru sürekli patlamıyor.
    2008 yılında Lewis son yarış bile motor değiştirme hakkını kullanmadan şampiyon oldu.Gridin en sağlam ve dayanıklı motoru Mercedes.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    şans farktörü ayrı bişey, bu sporda şansın yoksa hiçbişey başaramazsın zaten o ayrı.

    ancak kaybettiği puanların bir çoğu şahsi hatasıyla olan kayıplardı.

    mesela monza'da lewis 100 kez aynı hamleyi yapsa anca birinde öyle kırılırdı o süspansiyon, ben çok uzun zamandır f1 izlerim ilk defa öyle kırılan süspansiyon gördüm, ama evet bu lewis'in hatası aynı zamanda, daha dikkatli olmalıydı.

    sekiz tane pole alan bir insanın mp4-20 gibi sürekli motor patlatan bir aracı yoksa ciddi puan farkı açması gerekirdi.

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yapma yusuf kendin söylüyorsun 1 sn yavaş araçla 20 puan önde ise çok şanslı olduğundan performansı yok demiyorum ama şansıdaha fazlaydı

  4. hata var, vettel britanya da değil spa da çaprtı…

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    birde lewis'e çamur atıyor

    hey allahım, lewis miydi istanbulda kendi takım arkadaşını biçen ?

    lewis'te seninkinden bir saniye yavaş bir araç var ve sen onun 20 puan gerisindesin, bir daha bak bakiym kim hata yapmış.

    öyle 10 tane pol almakla olmuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir