Red Bull Pilotlarına Mücadelede Serbest

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Webber şu anda şampiyonada lider durumda ve takım arkadaşı Vettel 24 puan gerisinde 5. sırada ancak yine de şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alıyor.

Bu hafta sonu Red Bull yine güçlü görünüyor ve pilotların birbirleriyle mücadele edebilecekleri düşünülüyor. Ancak daha önceki yarışlarda iki pilot arasında yaşanan olumsuz durumlara rağmen Red Bull yaklaşımında bir değişiklik olmadığını söylüyor.

Takımın büyük patronu Dietrich Mateschitz “Monza’da bir şey değişmedi. Her zaman olduğu gibi Mark ve Sebastian’ı destekliyoruz. Yarışmakta serbestler. İkisinden birisi şampiyona dışında kalana kadar onları engellemeyeceğiz.” dedi.

Red Bull’un motor sporları danışmanı Helmut Marko ise Monza’da 1. pilot atamaya yakın olduklarını açığa çıkardı.

Marko “Mark Monza’da kazansaydı ve Vettel yarış dışı kalsaydı o zaman bazı görüşmeler olurdu. Ancak öyle olmadı.” dedi ve Vettel’in durumu düzeltebilecek konumda olduğunu söyledi.

Şampiyonluk mücadelesi veren isimleri değerlendiren Marko “Saf hız bakımından Jenson diğerleriyle aynı seviyede değil ancak o harika strateji ve taktikler uyguluyor.”

“Ferrari normalde iniş ve çıkışlarıyla mücadelenin içerisinde yer alamazdı. Ancak Fernando Alonso asla hesap dışına çıkarılamaz. Çok az bir şans gördüğü sürece asla pes etmez.” dedi.


Yorumlar

  1. bence massadan da korkmalılar. massa son 4 yarışta en çok puan toplayan 3. isim. (almanyadaki olay olmasa en çok puan toplayan)

  2. MagicAlonso avatarı

    aslında ferrariden ve massadan kormuyorlardı.Fakat Alonso faktörü daima göz önünde bulundurulacak bir faktör.Herkes de iyi biliyor ki eğer rekabetçi bir araç varsa altında Alonso mutlaka şampiyonluğa oynar.Hiçbir zaman saf hız olarak en hızlı araçla şampiyonluk kazanmadı zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir