Alonso: "Pilotlara Çok Yükleniyorlar"

yazar:

kategori:

Bu sene pilotlar, özellikle yaptıkları hatalar nedeniyle bir çok kez eleştirildiler ve hatalar nedeniyle en çok ön plana çıkan isimler Sebastian Vettel ve Fernando Alonso oldular. Lewis Hamilton da bazı sorunlar nedeniyle eleştirildi.

Alonso, bu eleştirilerin yersiz olduğunu düşündüğünü çünkü bu sene yaşanan yoğun mücadelenin kendilerini daha önceki senelerde gösterdikleri mücadelelerden daha öteye taşıdığını söyledi.

Alonso “Diğerlerinden daha iyi bir araca sahip olduğunuzda yarışlara yaklaşımınız farklı oluyor.”

“Sürüş stili, startlar, agresiflik açısından daha sakin olmayı tercih edersiniz. Performans açısından zorlamanız gerekmez. Ancak sert mücadele olduğunda her şey sınırdadır ve pilotlar, takımlar, mühendisler, herkes daha fazla risk alır.”

“Bu yüzden bu sene daha fazla hata olduğunu söylemek adil değil. Ancak bu hataların daha açık olduğu da ortada çünkü 6 pilotun yarış kazanma şansı var.”

“Eğer bu 6 sürücüden birisine bir şey olursa bir sonraki gün o isim manşetlerde olur. Geçmişte sadece 2 kişi şampiyonluk mücadelesi veriyordu ve 4. ve 5. sıradaki hata yaptığında çok büyük bir olay olmuyordu. Bu sene ise durum böyle.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Sırf bazıları böyle konuşuyor diye misilleme yapmak da hoş değil nihat.. Görmezden geleceksin fakat hiçbir haberi boş geçmiyor, görmezden de gelemiyosun.. Kaç defa da söylendi site yönetimine yorumlarda fakat değişme yok hala aynı şekil devam..
    Görmeyeceksin başka yolu yok….

  2. sercan bende hamiltona sokacağım ama canı sevmediğim kadar burada sevdiğimiz mclrencilerde var .onlara haksızlık yapmış gibi hissediyorum kendimi.

  3. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Avea reklamı gibi olmuş arkadaşın da dediği gibi :))
    Eleştiriler tabiki olacaktır fakat dozunda olmalı tabiki.. PC de yarışırken bile kaç defa hata yapıyoruz kendi adıma konuşuyorum, bir de pilotların durumunu düşününce o baskıyı, kazanma arzusu, şampiyonluk, hırs.. Gerçekten Alonso'nun dedikleri de haklı yani… Hatalar olacaktır önemli olan ders çıkarabilmek…
    Bu arada Can Bundy kardeş; yılmadan her haberde Alonso'ya laf sokma, bulaşma çabana büyük saygı duyuyorum 😉

  4. tabii herkes kendi açısından bakıyor.

    eğer takımın 2. pilotu iseniz ve takım arkadaşınız sizden yol istiyorsa ve bu işlemde bir gecikme olunca " ama bu çok aptalca" deyip, gecikmeyi dahi kabul edemiyorsa, size görede takımın 1. pilotu size çok fazla yükleniyordur.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso Hata yapmaz hırsın kurbanı olur o o kadar bir hırsa sahipki taşı yerinden oynatır.Ölüme meydan okuyan birisi için hata nedirki hata yaparsın neden hız limitini aşarsın kendini ıspatlamaya calısırsın takımına karşı ve en büyügü liderlik için savaşman dır senna neden öldü sanıyosun adam bu sporun ölümlü oldugunu bile bile 308 km le duvara carpti frenleri bitti neden sporun aşkı ve HIRSI onu buraya itti, Alonso içinde aynısı geçerli hata yapmayan pilot, Pilotluk sınıfına giremez çünkü limitini zorlaman gerekli o da limitini zorladı ve altındaki araç temki gösterdi haliyle NORMAL kim hatasız şampiyonluk kazanmış ki şimdiye kadar tarihde bile hatasız pilot yokdur ve olamazda.

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    pilotlara iyi davranın onlara çok yükleniyolar 😀

    Şaka bi yana ama ilk defa Alonso'ya katılıyorum.Geçen sene ve 2008'de Raikkonen'e de çok yükleniyolardı.Ne oldu.Adam gitti.Bunalttılar.Şu an heyecanla izlediğimiz 8-9 pilot var.Onlar da giderse kimi izleyeceğiz ki biz.Bay E çıkıp kendi mi yarışacak 🙂

  7. aveanın reklamları dünya çapında izlenmeye başlanmış anlaşılan :))

  8. Alonsocuğum kusura bakma ama hata yaptığın zaman ki diğerleri dahil,çatır çatır eleştireceğiz,(gerçi bizi kastetmediğini biliyorum,biz sadrazamın bişeyi olmuyoruz)formula1 de hata yapana ceza,diğerlerine mükafat oluyor,yani anlayacağın,baykuş gibi rakiplerinin hata yapmasını dört gözle bekliyoruz,aynı şekilde rakiplerde senin hata yapmanı bekliyorlar, bu arada senin hata limitin doldu haberin olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir