Massa Vites Kutusu Sorunu Yaşamış!

yazar:

kategori:

Massa, sıralamaların ilk seansında piste çıkan son isimlerden birisiydi ve pistte kalması da çok fazla zaman almadı.

Brezilyalı sürücü daha zaman turu kaydetmeden pistin ortasında dururken ekranlara yansıdı  ve Massa için sıralamalar çok erken bitti.

Henüz tur zamanı atamadan sorun yaşayan Massa’nın sorununun vites kutusunda olduğu açıklandı. Massa vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra cezası alacak ancak zaten son sırada olduğu için bunun pek önemi olmayacak.

Ferrari’nin tek sorunu Massa ile sınırlı kalmadı. Sıralamaların 2. bölümünde bir ara Fernando Alonso’nun da sorun yaşadığı telsizde söylendi.

Çıkan haberlere göre motorunda çekiş sorunu yaşayan Alonso, pitte yapılan değişiklikler ile sorunun üstesinden gelmeyi başardı ve pol pozisyonunu kazandı.


Yorumlar

  1. Emre Yıldız avatarı
    Emre Yıldız

    Ferrari motoru da değiştircekmiş.Sıra cezası yemeden yeni motora da kavuşmuş oldu Massa.Onun için motor problemi ortadan kalktı bu sezon…Kalan yarışları yeni motoruyla tamamlıcaktır.

  2. MagicAlonso avatarı

    her ne kadar büyük fark yaratmasa da yarın massa yeni motoruyla beraber daha güçlü olacaktır.Umarım karambollerden yararlanır da puan alabilecek konuma gelir

  3. çok talihsiz bir durum. yazık oldu. startta çok yer kazanmak zorunda. önündeki çok yavaş otomobillerden 2-3 turda kurtulmalı. tıpkı alonso ya monakoda uygulanan stratejiye benzer birşeyler yapılırsa bence puan alabilir.

  4. kısmet. ama daha dün alonso'nun vites kutusu sorunuyla pistte durdğunu gördük. bizimle birlikte ferrari de gördü. bu iki vites kutusu arızası peşpeşe geliyor, dünkü arızadan ders çıkarılamaz mıydı acaba? felipe'nin arızası perşembenin gelişi çarşambadan belli gibi bir duruma benziyor. yazık.. super softlarla kendini gösterebileceği ve (sabah da yazmıştım) 3. ya da 4. olabileceği bir sıralama göz göre göre uçup gitti. dün akşam felipe "yumuşak lastiklerde ısıtma sorunu yaşamadım" demişti, bu sorunu yaşamadığı ender sıralamalardan biri olacaktı, bu sorundan uzakta güzel bir sıralama seansı izleyecektik, yazık oldu bugüne. yine üzüntüden kasılıp kalıyorum b.sayar başında, yine elden bir şey gelmiyor..

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen bunu hiç ama hiç haketmemiştin.İnşallah yarın daha iyi geçer.

  6. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Alonso da 2. antremanlarda vitesle ilgili bir sorun yaşamıştı sanırım..
    Singapur güncellemeleri arasında vites kutusu da vardı.. Bu yüzden mi acaba bu sorunlar… Pole aldığımız sıralamada son sırada kalmak çok kötü…

  7. alonso vites kutusu haritasını değiştirdi ama bildiğim kadarıyla bu tür şeyler sıralamara gelmeden beyan ediliyor ve sonradan değiştirilemiyor. vites oranı haritası böyleydi mesela, enteresan, demekki daha farklı bir şey yapmışlar araçta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir