Alonso: "Yağmur Olsa da Sorun Değil"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, Singapur’da bu sezon kendisinin ve takımının ikinci sıralama birinciliğine uzandı.

Şampiyona lideri Mark Webber’den 19 puan geride olan Alonso, yarınki yarışın zor geçeceğinin farkında ama Ferrari’nin hem kuru hem de ıslak zeminde güçlü olacağına inanıyor.

Alonso: “Zor bir yarış olacak ama başlanacak en iyi konumdayız. Açıkçası ilk sıra, kuru zeminde ve görüş açısından ıslak zeminde yardımcı olacaktır. Bu yüzden fırsatları değerlendirmeye çalışacağız”

“Yarın günün herhangi bir bölümünde eğer yağmur yağarsa, pistin bazı bölümleri ıslak kalacaktır. Bu yüzden hayatta kalmamız gereken bir yarış da olacak. İlk sıradan başlamak en iyi şey. Kuru veya ıslak zemin olmasından endişe etmiyoruz, çünkü her ikisinde de hızlı olmalıyız”

Bununla birlikte Alonso, yarınki yarışın ıslak zeminde olması halinde aldığı sıralama birinciliğinin anlamının azalacağını düşünüyor.

Alonso: “İlk sırayı almanın önemli olduğunu bazı pistler olduğunu biliyoruz; bu da biri. Eğer o gün yağmur yağarsa 3. ve 5. virajlar ıslak olacak. Bu yüzden ilk sıra, o şartlarda biraz daha az değerli olacak. Çünkü 4-5 saniye kaybedebilirsiniz. (Yine de) yarışa başlanacak en iyi konum”

“Pazar günü öğleden sonrası için hazırlıklarda iyi bir Cumartesi geçirmeniz gerek. Biz de bugün öyle yaptık”

“Asıl hedef podyum. Şu anda Lewis ve Mark, şampiyonada önde. Bu yüzden mümkünse hedef, onların önünde bitirmek. Eğer bunu yapamazsak, daha fazla puan kaybetmeme adına elimizden geldiğince yakın olmalıyız. Yarınki görevimiz bunu yapmak. Eğer biri lider durumdaysa, işleri ona göre kıyaslarsınız”

Alonso, sıralamanın bir bölümünde motor haritası nedeniyle sıkıntı yaşadı. Bu mesele, takım arkadaşı Massa’nın S1’de pistte durmasının hemen ardından gelmişti.

Alonso: “Açıkçası telemetriye bakarak Felipe’nin sorununu anlamaya çalıştık ama araç geri dönene kadar bir şey öğrenemeyeceğiz”

“Riskin önüne geçmek amacıyla bazı tedbir değişiklikleri yaptık. Burada bazı şeyler denedik ve Massa’nın ardından eski hale geri döndük. S2’de araçta eski harita vardı ve S3’te ise doğru harita ile araç daha iyi durumdaydı”


Yorumlar

  1. Kalkışta Hamilton Vettel`i geçerse Vettel kaybettiği yeri almak için geçmeye çalışacak Alonso`da o ikisinin zaman kaybettiğini görünce aradaki farkı açıp yarışı kazanır

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Yağmurlu olmaz ins lah yağmur yağarsa bütün senaryo çöpe gidebilir.Liderlik sansımız kalmayabilir yağmurda redbull daha hızlıydı webberi ilk antreman seansında gördük hızlıydı yağmurusz bir yarış diliyorum startda çok heyecan verici bir yarış bizi bekliyor, Hamiltona DİKKAT! her şey yapabilir.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu resim çok şeyi ifade ediyor..

    vettelin o parmağını bile görmemek o kadar mutlu bir durumki sorma

    yarın kalbimiz seninle atacak el nano

    başarılar yarın için

  4. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    bol şans, şans her zaman gerek…

  5. alperdunga alonso taraftarısın sıralama sonucuna da seviniyorsun ama bu işi çok abartıyorsun eminimki alonso mark ve lewisin kazalarından değil altındaki aracın gücüyle geçmek ister alonso dahi bunu düşünmezken taraftar olarak senin böyle düşünmen yanlış

  6. "Biraz zaman alsa da beni ilgilendirmez. Hallederiz." Soundgarden'ın Nazi Driver adlı şarkısının başı aklıma geldi başlığı görünce. Umarım aklıma gelenki gibi olur.

  7. MagicAlonso avatarı

    umarım starta önde kalabiliriz.bu sayede değişken durumlardan daha az etkileniriz

  8. Kusura bakmayın… Bilgisayar kastı 🙁

  9. Kimsenin kaza yapmasını istemem ama en azından webber ve hamiltonun yarış dışı kalmasını ya da geriye düşmesini isterdim. Şampiyonada hakkıyla buralara gelen böyle büyük bir pilot zirveye oynaması gerek. Şampiyona yakınlaşsın da akla kara ortaya çıksın. SANA katılyorum. Vettel her şeyi yapabilir.

  10. Kimsenin kaza yapmasını istemem ama en azından webber ve hamiltonun yarış dışı kalmasını ya da geriye düşmesini isterdim. Şampiyonada hakkıyla buralara gelen böyle büyük bir pilot zirveye oynaması gerek. Şampiyona yakınlaşsın da akla kara ortaya çıksın. SANA katılyorum. Vettel her şeyi yapabilir.

  11. Kimsenin kaza yapmasını istemem ama en azından webber ve hamiltonun yarış dışı kalmasını ya da geriye düşmesini isterdim. Şampiyonada hakkıyla buralara gelen böyle büyük bir pilot zirveye oynaması gerek. Şampiyona yakınlaşsın da akla kara ortaya çıksın. SANA katılyorum. Vettel her şeyi yapabilir.

  12. Kimsenin kaza yapmasını istemem ama en azından webber ve hamiltonun yarış dışı kalmasını ya da geriye düşmesini isterdim. Şampiyonada hakkıyla buralara gelen böyle büyük bir pilot zirveye oynaması gerek. Şampiyona yakınlaşsın da akla kara ortaya çıksın. SANA katılyorum. Vettel her şeyi yapabilir.

  13. aman vettele dikkat et.startta alıp başını gitmen lazım. bırak arkadakiler kendi aralarında savaşsınlar. hadi bakalım bol şans.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir