Üzgün Massa Spine Şaşkın(Videolu)

yazar:

kategori:

Felipe Massa sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix’inin hızlı geçilen yedinci ve sekizinci virajda alışılmışın dışında bir şekilde spin atarak yarışa veda etti. Brezilyalı pilot spinin ardında çakıl alana saplandı ve pole pozisyonunda başladığı yarışı terk etmek zorunda kaldı.

Pite dönerken açıklama yapan Massa : "Ne olduğunu bilmiyorum, viraja geldiğimde arka taraf aniden kaydı ve aracın kontrolünü tamamen kaybettim."

Massa’nın üzerindeki baskı biraz da artacak gibi görünüyor. Öyle ki henüz sezonun ikinci yarışı geride kaldı ve takım arkadaşı Raikkonen’den on bi, Hamilton’dan ise on dört puan gerisinde bulunuyor.

Felipe Massa pazar günü Malezya’daki hayal kırıklığıyla sonuçlanan yarışın ardından geri dönebileceğini umuyor.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Ferrari pilotu ilk pit stopun ardından ikinci sıraya gerilemiş daha sonra 31. turda aracın kontrolünü kaybedip yarışa veda etmişti.

Brezilyalı pilot Avustralya’daki motor sorununun ardından üstüste ikinci kez bir yarışı daha tamamlayamadı.

Yarıştan sonra konuşan Massa şunları söyledi: " Kesinlikle hayalkırıklığına uğradım, sezona bu şekilde başlamak beklediğim birşey değildi, yaşananlardan dolayı çok üzgünüm."

" Sadece konsantre olmamız gerekiyor, önümüzde hala 16 yarış var ve gelecek yarışta daha güçlü olmaya ihtiyacımız olacak. Daha önce de söylediğim gibi şüphesiz hayalkırıklığı. İlk iki sırada bitirmemiz mümkün görünüyordu fakat bir araçla yarışı tamamlayamadık, telafi etmemiz gerekiyor."

Brezilyalı pilot spin atmasının şaşırtıcı olduğunu kabul ediyor.

" Altıncı virajda çok tuhaf hissettim. Kerbe güçlü bir şekilde geldim ve ardından yedinci viraja geldiğimde aracın kontrolünü kaybettim. Ne olduğunu açıklamak gerçekten de çok zor."

Çekiş kontrol sisteminin eksikliği yüzünden aracın kontrolünü kaybettiği sorulması üzerine Massa : "Hayır, ilk günkü gibi bir hata yapmadım, eminim bununla ilgili birşey değil."

" Agresif olmanızı gerektiren bir viraj değildi, makul bir virajdı o yüzden bundan etkilendiğini düşünmüyorum."


Massa Spin TRF1.NET 02.06
yükleyen TRF1-NET

Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Bu spin Massa'dan mı yoksa otomobilden mi kaynaklandı bilmiyorum ama Massa gelecek sezon kendisine bir koltuk bulmak zorunda kalacak sanırım…

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    erman o hızda gaza ne kadar yüklenirsen yüklen ne patinaj yaptırabilirsin ne de spin attırabilirsin. ancak vitesle oynarsan ki bu da yüksek vitesten düşük vitese deviri düşürmeden geçersen spin attırırsın. ki burda da massa' nın yaptığı muhtemel hatada budur.

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Erman bey, 4. vitesde 200 le giden bir f1 aracında birden gaza yüklenirseniz patinaj çekeceğinimi düşünüyorsunuz.

  4. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    f1 challenger oyununu manuel olarak oynayanlar iyi bilirler. öyle hızlı virajda eğer arabanın arkası kopuyorsa bunun nedeni bulunduğu vitesten daha düşük vitese yüksek devirde geçmesinden kaynaklanıyor. başka türlü spin atması ikansız. motor patlasa bile hızı bi süre artar ve araç durur.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben yine söylüyorum Ferrari' yi hak etmeyen vasat bir pilot bence.

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    massa dan kaynaklanmıyorsa kimden kaynaklanıyor avusturalya da daha ikinci virajda hakimeyiti kaybetti burda hiç bir şey yokken durduk yere spin attı. duman falan hikaye. basbayağı arabayı kontrol altında tutamıyor, ferrari sanırım massa yı gönderir böyle giderse.

  7. bu spinin pilotaj hatasıyla veya TC ile ilgisi yok…Bana 99 hockenhaimda hakkinenin stadyum bölümüne girerken attığı spini hatırlatıo.Aracın arkası pilottan habersiz uçuyor.Bir yerde çok ciddi bir hata var.Bikere pilotajla ilgili olsa spin bu kadar aniden gelişmez.Kontra verebilmek için zamanı olur.Avusturalyada ilk virajda yapamadı mesela onun gibi.Burda olay saliseler içinde oluyor aracın arkası kopuyor.Massa ve ferrari için üzücü bir an

  8. erman yiğit avatarı

    sevgili Fatih Gülmez o aracın arkasında aslan yatıyor yahu üztüne bide çekiş kontrol sistemi de yok. 200 ile gir viraja ve gaza tamamen asıl aracın arkasının kontrolünü kaybetmeden pist dışına mı çıkarsın yoksa spinmi atarsın. bence spin atarsın.
    tabi araçtan kaynaklanan bi sorunda olabilir ama massayı ilk izlemeye başladığımdan beri fikrim asla şampiyon olabilecek bir olmadığı. ferrari taraftarı olduğum için hala yanındayım fakat çok basit hatalar yapan bir pilot ve hiç hoş değil bu.

  9. bence massa icten ice raikkonnen le boy olcusmeye calisiyor startta yaptigi gibi ayni taki,in pilotu ise oburunun ustune kirmamalisin. pit stop lardan once raikkonnenle farki acamadi ve geriye dustu. raikkonnen one gecip arayi acmaya baslayinca bu defa araci daha agresif kullanmaya basladi arayi kapamak icin ve takimin duble yapamamasina neden oldu .bence bir bakima kendi egosu ugruna takima ihanet etti ne olurdu sanki ikinci bitirseydin al simdi elinde koca bi sifir var .insallah onumuzdeki yarislarda akillanirsin.

  10. ogun savaş avatarı

    İ love you Massa 😀 bu adam kariyerini ferrari de bitirsin 😀

  11. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Gaza fazla yüklenmesimi 🙂 O viraj zaten çok hızlı bir viraj 4. vitesde 200 le geçiliyor. Bu hızda da gaza fazla yüklenmenin arkayı kaybetmeyle hiç bir alakası yoktur. Gaza fazla yüklenseydi virajdan açılıp dışarı taşardı. Eğer sürücü hatasıysa yanlış vites seçmiş olabilir.

  12. erman yiğit avatarı

    spin frenleme esnasında olmuyor bu kesin. frene bir önceki viraj girişinde basıyor ve sonra tekrar gaza yükleniyor. bence spinin nedeni massanın gaza fazla basması.

  13. Sorunun Massanın kerblerden geçerken bir aerodinamik bir parçayı kırdığı için meydana geldiğini açıkladı takım. Spin kendi hatası değil ama kırması elbet kendi hatası =)

  14. Massa'nın açıklamasında dediği gibi aracın fazla zorlandığı, gaza basıldığı bir yer değil orası. Yani sorun Massa'da değil (%65 araba).

  15. sorun herneyse bilinmiyor şu an ama, hem kendisinin hemde takımın 8 puanı gitti. çok yazık oldu çoook. süper bi dubleyle, geçtiğimiz sezonu hatırlatan mc laren taraftarı arkadaşlara cevap olcaktı.ama sonuç yinede güsel. ferrari geri döndü !! umarım önümüzdeki yarışlar da bu performans devam eder.

  16. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    arkadaşlar bu çizgi meselesi değil massa gaza fazla yükleniyor okadar

  17. sorunun Massada olmaması FErrari için daha kötü..

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet ya sorun bencede massa'da değil 🙁

  19. gitti güselim double, biri şu arabayı şu adamın altından çekip alsın artık :@

  20. Ertan  Akkaş avatarı

    Kesinlikle sorun massa da değil arkadaşlar birde video sitelerinden önceki onboard kamerasına bakın massa nın her zaman ki gibi girmiş 8. viraja…

  21. Ertan  Akkaş avatarı

    Ben videoyu tekrar izledim ve sorunun Massa'dan kaynaklanmadığına karar verdim çünkü normal bir seyir izlerken aniden arka taraf kopuyor dikkatlice bakın. Massa önceki turları ile spin attığı tura…

  22. bu massadan kaynaklanmıyor gibi normal sekilde giriyor.

  23. sinan bozok avatarı

    Massa hala aracı geçen seneki gibi sanıyor.

  24. Ertan  Akkaş avatarı

    Bence aşırı aşınma olabilir ama fren yada lastik mi onu bilemiyecem. Ama süspansiyon olasılığıda var yane ne ben anlatabildim ne siz anladınız 😀

  25. o dumanlar mclarende hep vardı.kilitlenmiştir.cıkmaya calıstı ama yanlıs yerdeydi

  26. frenlerden duman çıktı ama cidden ne oldu bende merak ediyorum.

  27. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    evet bu sene frenler çpk zorlanıyor webber ve vettel de fren sorunu yaşamıştı

  28. Msssa ne kadar hatalı bilmem ama spin attığı sırada frenlerinden siyah bi duman çıktığını gördüm. Belkide frenden kaynaklanan bir sorundur.

  29. çok net bi açıklama değil ama bir sorun olduğu kesin.. bahreyn'de kendini göstermesi lazım yoksa şampiyonluk mücadelesi için çok fazla zorlanacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir