Kovalainen Mutlu ama Fazlasını İstiyordu

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, McLaren takımı için geçen zor bir Cumartesi günü ardından yarışta ortaya çıkan sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

HEm Kovalainen hem de Hamilton, sıralamalar sırasında engelleme yaptıkları için cezalandırıldılar ve yarışa 8. ve 9. sıradan başladılar.

Fin pilot yarış içinde yükseldi ve Formula 1 kariyerinin ikinci podyum zaferini elde etti.

Kovalainen,daha yukarıyları istediğini itiraf etmesine rağmen şartlara göre takımın bu sonuçtan memnun olması gerektiğini söyledi.

Kovalainen: "SOnuçtan memnun olmamız gerektiğini düşünüyorum. Dünkü cezanın ardından bizim için zor olacaktır. Stratejimiz iyi çalıştı ve her zaman temiz havada yer alabildim."

"İlk bölümde ufalanma yüzünden biraz sorun yaşadım ama araç çok iyi çalıştı. Son bölümde motoru korudum ve sonuca gittim"

"İyi bir gündü ama bir kaç sıra daha yukarıda olmayı isterdim ama bu, bugün yapabileceğimiz en azamisiydi"

"Her zaman zor olmuştur ama yarıştan sonra kendimi iyi hissettim, hiç bir sorun yok. Geçen seneye göre daha iyi olduğumdan emin olmak için doktorumla ve takımla sıkı çalıştık. Çalışmamızın karşılığını aldığımızı düşünüyorum"

Sezonun açılış yarışında 5. olan Kovalainen, lastiklerinden ufalanma sorunu yaşadığını söyledi.

Kovalainen: "Diğerlerine (tur) göre bölümün son turlarında daima kendimizi daha güçlü hissederiz. Bölümlerin başlarında ufalanma tempomuzu biraz etkiliyordu. Bu nedenle takım beni pistte daha uzun tuttu."

"Bu doğru şeydi ve böylece Jarno’nun önüne geçtim"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir