Sofuoğlu 2. Şampiyonluğa Çok Yakın!

yazar:

kategori:

Türkiye’yi motosiklet kategorisinde başarılı olarak temsil eden Kenan Sofuoğlu, yarışın başından beri şampiyonada da rakibi olan Laverty ile sıkı bir mücadele içinde yer aldı. Bu mücadelenin sonunda, son şikanda bu ikili çarpıştı ama yarış dışı kalmadılar. Bu iki sürücü, piste dönebilmelerine rağmen arkadan gelen Michele Pirro’nun kendilerini geçmelerine engel olamadılar.

Bu sonuçla Sofuoğlu, liderliğini pekiştirdi ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Şampiyonada son durum Sofuoğlu 243, Laverty 227 puan.

Sezonun son yarışı önümüzdeki hafta sonu Fransa’nın Magny Cours pistinde koşulacak ve Sofuoğlu sorunsuz bir yarış çıkarması halinde Dünya Supersport şampiyonluğunu ilan edecek gibi görünüyor.

Imola’daki yarışının özetini izlemek için tıklayınız

 

 


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kenan yarışta hem şanslıydı hemde şansızdı… şanslıydı o laverty kazmasının kazasına rağmen kalkıp yarışı bitirdi , şansızdı çünkü okadar saçma bir kazaya maruz kaldı. adam okadar bekledi son virajda belkide 30 metre kala saçma şekilde daldı… okadar moralim bozulduki o an ama şükür kaltı ve devam etti ve ikinci oldu. aslında o adama ciddi bir ceza gelmesi gerekir…neyse inş. şampiyon olur …

  2. umit isbilen avatarı

    seyrederken son virajda düşürülünce sinirden küplere bindim, ama yide de avantaj kenanda şampiyon olacak kesin….

  3. terbiyesiz laverty gitti gül gibi galibiyet

  4. Çok zevkli bir yarış olmuş anlaşılan ama Kenan sevinememiş kürsüde bile…
    http://www.youtube.com/watch?v=ZW02hLP9gt8

  5. valla ben f1 başlayana kadar livetimingden takip ettim orada bile heyecanlandım 😀 kenan için iyi oldu artık bir kere daha şampiyon diyebiliriz

  6. Tolga Soydan avatarı

    inanılmazdı.son virajda laverty kayarak kenana çarptı.ama ikiside kalkabildi çok ilginçdi gerçekten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir