Singapur'un Yıldızı Alonso, Şampiyona Kızıştı!

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Alonso, yarışın tamamını lider götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve art arda 2. yarışını bu sezon ise 4. yarışını kazanmış oldu.

Yarışa 2. sıradan başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, yarışın özellikle son bölümünde Alonso’yu çok sık sıkıştırmasına rağmen geçişin zor olduğu pistte geçme fırsatı bulamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Dünkü sıralamalarda 5. sırada kalarak hayalkırıklığı yaşayan Red Bull pilotu Mark Webber, 3. turda Vitantonio Liuzzi’nin kazası sonucu güvenlik aracının pite girdiğinde pite gelme stratejisiyle birlikte 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu ve Webber şampiyona liderliğini pekiştirmiş oldu.

Yarışa 4. sıradan başlayan Mclaren pilotu Jenson Button, son bölümde Webber ile olan farkı kapatsa da geçme şansını bulamadı ve yarışı başladığı gibi 4. sırada tamamladı.

Mclaren’in diğer pilotu Lewis Hamilton, yarışın ilk bölümünü 3. sırada götürmesinin ardından pitlerde Webber’e geçildi ve 4. sıraya geriledi. Yarışın son güvenlik aracı periyodundan sonra tur bindirme sırasında 3. sıradaki Webber’i geçmeye çalışan Hamilton temas yaşadı ve Monza’dan sonra Singapur’da da yarış dışı kalarak büyük hayalkırıklığı yaşadı ve şampiyonluk mücadelesinin Singapur’da en zararlı çıkan ismi oldu.

Mercedes GP’nin genç pilotu Nico Rosberg çok güçlü bir yarışın ardından damalı bayrağı 5. sırada görürkenWilliams ile çok iyi yarış geçiren isimlerden olan Rubens Barrichello onu takip eden isim oldu.

Renault pilotu Robert Kubica, yarışın büyük bölümünü Rosberg’in arkasında götürmesinin ardından son bölümde beklenmedik bir anda lastiklerdeki sorun nedeniyle pite girdi ve 12.liğe kadar geriledi. Ancak Kubica temiz lastiklerin avantajını en iyi şekilde kullanarak pist üstünde herkesi  geçerek 7.liğe kadar yükseldi ve normalde kazanabileceği pozisyondan sadece 1 sıra kayıpla yarışı tamamladı.

Force India ile pek de iyi bir hafta sonu geçiremeyen Adrian Sutil, olay dolu yarışta istikrarlı sürüşü ve savunmasıyla birlikte 8. olurken neredeyse tüm yarış onu takip eden Williams’ın çaylak pilotu Nico Hulkenberg 9. oldu.

Dün sıralamalarda yaşadığı sorunun ardından yarışa 24. sıradan başlayan Ferrari pilotu Felipe Massa yarışın daha 2. turunda pite girmesinin ardından ilk güvenlik aracından sonra 15.liğe yükseldi. Daha sonra pitler ve kazalarla birlikte Massa yarışı 10. sırada tamamlayan isim oldu.

Oldukça kırıcı geçen yarışta Vitaly Petrov 11. olarak puanı kılpayı kaçırırken onu Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari ve Mercedes’ten Michael Schumacher takip ettiler.

Schumacher yarışın ilk bölümünü 9. sırada götürmesinin ardından pit stop yaklaştığı sırada önce Kamui Kobayashi ile ardından ise Nick Heidfeld ile teması sonucunda ancak 13. olabildi.

Sezonun 15. yarışının ardından şampiyona lideri olan Red Bull pilotu Mark Webber puanını 202’ye yükseltirken 2. sıraya Fernando Alonso yükseldi. Alonso Webber’in 11 puan gerisinde yer alıyor. Kaza yapan Hamilton ise liderin 20 puan gerisinde 3.lüğe gerilerken onu 1 puan geriden Sebastian Vettel takip ediyor. Yarışı 4. sırada tamamlayan Button ise liderin 25 puan gerisinde 5. sırada bulunuyor ve son 4 yarışa girerken ilk 5 pilotu yine 25 puan ayırmış oldu.

Takımlar klasmanında ise Mclaren’in kayıpları ve Red Bull’un güçlü 2 ve 3.lüğü Red Bull’u Mclaren’in 24 puan önüne taşıdı.

Sezonun 16. yarışı 2 hafta sonra Japonya’nın Suzuka pistinde koşulacak.

Cezaların Ardından Singapur GP Sonucu

 Poz. Pilot        Takım                    
 1.  Alonso        Ferrari
 2.  Vettel        Red Bull-Renault
 3.  Webber        Red Bull-Renault
 4.  Button        McLaren-Mercedes
 5.  Rosberg       Mercedes
 6.  Barrichello   Williams-Cosworth
 7.  Kubica        Renault
 8.  Massa         Ferrari
 9.  Sutil         Force India-Mercedes
10.  Hulkenberg    Williams-Cosworth
11.  Petrov        Renault
12.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari
13.  Schumacher    Mercedes
14.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari
15.  Di Grassi     Virgin-Cosworth
16.  Kovalainen    Lotus-Cosworth

Puan Durumu

Pilotlar:                                 Takımlar:             
 1.  Webber       202        1.  Red Bull-Renault          383
 2.  Alonso       191        2.  McLaren-Mercedes          359
 3.  Hamilton     182        3.  Ferrari                   319
 4.  Vettel       181        4.  Mercedes                  168
 5.  Button       177        5.  Renault                   133
 6.  Massa        128        6.  Force India-Mercedes       60
 7.  Rosberg      122        7.  Williams-Cosworth          56
 8.  Kubica       114        8.  Sauber-Ferrari             27
 9.  Sutil         47        9.  Toro Rosso-Ferrari         10
10.  Schumacher    46       
11.  Barrichello   39       
12.  Kobayashi     21       
13.  Petrov        19       
14.  Hulkenberg    17  
15.  Liuzzi        13       
16.  Buemi          7       
17.  De la Rosa     6       
18.  Alguersuari    3       



Yorumlar

  1. abdullah şehrin yapısı itibari ile senin verdiğin linkten baktığımız zaman bir formula bir aracı görüntüsü vermişler değilmi.gerçekten çok ilginç bir yapı.

  2. @massathebest;
    Massa'nın bu yıl ki performansı sadece seni değil birçok taraftarı da üzmektedir.Kimileri ağırca eleştirmekte,kimileri de bunun sebeblerini kendince araştırmakta ve kimileri de öküz altında buzağı arayıp bu sayede takıma olan kinlerini kusmaktadırlar.
    Şu anda Massa'nın bu durumunun konuşuluyor olmasının sebeblerinden biri de 2008 yılı ve 2009 başlarıdır.Massa 2008 yılında çok iyi bir performans sergilemiş ve takım arkadaşını geride bırakmıştır.Şampiyonluğu da son metrelerde kaybetmiştir.2009 yılında da kazaya kadar olan bölümde takım arkadaşının önünde olmuştur.İşte tüm bu kriterler baz alınarak sene başında herkes Massa'nın Fernando'ya üstünlük sağlayacağı veya kök söktüreceği gibi saçma sapan ileriyi o zamandan görürmüş tarzda yorumlar yaptılar.Massa'nın yıllardır Ferrari kullandığını,Takımla adeta bütünleştiğini,Efsane'nin öğrencisi olduğunu;Jean todt'un oğlunun menejeri olduğunu,Kimi'yi geçtiğini ve bunun gibi avantajları öne sürerek 2010 sezonu için büyük beklentiler içine girdiler.Tüm bunlar elbette ki avantajdır ama bir o kadar da unuttukları vardı.Mesela Fernando çok güçlü ve başarılı bir pilottu.Sorunlu geçen 3 yılın ardından başarıya iyice açtı ve bu takım O'nun son şansıydı.
    Ayrıca bu yıl lastikler değişti.Ne Fernando ne de Massa bu lastikleri daha önce hiç kullanmadılar.(gerçi kullanmış olanlarda da fark etmedi).
    Bir de Massa'nın kaza sonrası verdiği ara ne kadar etkiledi bilmiyoruz.
    Şimdi beklenen neydi sonuç ne oldu.Beklentiyle sonucun arasında bu kadar büyük fark olunca ister istemez sesler yükselmeye başladı.Aynı şeyler Button için de geçerli.Benzer noktalar var.Eğer Button'un bu yıl 2 zaferi olmasaydı emin ol ki Massa'ya söylenenlerin aynısı ona da söyleniyor olacaktı.Bakınız Çin GP den sonra Button neler yapabilmiş.Sanki amacına ulaşmış ve 2 zaferin üstüne yan gelip yatmış bir tarz benimsemeye başladı.Kendi hemşerilerinin önünde Q3 e kalamadı,Macaristanda +1 lap yazdırdı.Çinden beri 11 sıralama turlarının sadece 2 sinde hamiltonu geçmiş.(biri f kanal ile). Sen zannetme ki button şu anda çok çok iyi bir durumda.Sadece sezon başındaki 2 zaferin hatrına kimse bişey söylemiyor.Önümüzdeki yarışlar sonrasında da kimse bişey demesin diye ''Hamilton kadar hızlı değilim'' diyerek kendine zemin hazırladı.
    Diyeceğim o ki bizler sezon başında Fernando ile Massa arasında fark olduğunu bunun bariz şekilde görülebileceğini söylemiştik.Öküz altında buzağı aramaya gerek yok.İnşallah seneye Massa biraz daha yakın bir performans sergiler.
    Aklı başında yarış izleyenler Kubica'ya geçilme olayının büyük bir yüzdesini lastik farkının oluşturduğunu bilirler.Massa risk almak istemedi.Bel ki de son 2 yarıştır risk alanların halini düşünmüş olabilir.Şaka bir tarafa ama bazen f1 bir şov dur.Ben de Massa'dan bişeyler beklemedim desem yalan olur.Buradaki arkadaşları sürekli uyarmışımdır.Sevinirken dozu kaçırmayalım diye.Yalnız senin de daha önceleri yapmış olduğun nefret dolu yorumlar olduğunu da unutma.
    Fernando da Massa'da Bu takımın pilotudur.Bu takım için ter dökmektedirler.Başımızın üstünde yerleri vardır.Şayet Fernando'dan sonra kazanmasını istediğim tek pilot Felipe dir.Saygı sevgi çerçevesinde hayırlı günler dilerim.

  3. Gökhan Aydın

    Öncelikle merhaba,
    yorumlarına bende kısmen katılıp, kısmen katıl(a)mıyorum.

    Ortadoğu örneğin ise cuk oturmuş.

    kısmen katılmadığım kısım hakkındaki düşüncem:
    Brawn gp’nin zengin olup olmadığı ve bunun sonuca etkisi bence çok meçhul bir konu.
    Malum Ross Brawn takımı dışardan gelip almadı. Zaten honda bünyesinde çalışan biri olarak bildiği ve bizzat kendisinin yaptığı bir aracı aldı.

    Ve yeni sezon için yapılan büyük harcamalar (bu Brawn için yaklaşık 1 sezonu lapsıyor) analiz, tasarım, geliştirme vb. konular, honda takımı tarafından satış öncesi yapılmıştı.. (ross 2009 yılındaki kural değişikliklerine uygun bir araç tasarlamaya en erkenden başlamak istemişti ve 2008 aracıyla çok az ilgilenmişti. Kısacası brawn gp01’i çok uzun zaman öncedir tasarlamaktaydı.)

    Takımı alma aşamasındaki süre içerisinde ise Honda maddi destek sağladı, Bernie parasal konularda destek vereceğini açıkladı, Mercedes, motor ücretini ödeme de sorun yaşasalar dahi, motorlarını muntazaman alacaklarını garanti etti. (yaşadıkları sıkıntılara örnek vermek gerekirse, takımı alıp almama kararını vermelerinin onlara belli bir zamana mal olması, bir de tabii aracı sezon öncesinde ıslak zeminde dahi teste tabi tutamamış olmaları)

    Ve şu harika çalışan çift katman difüzörleri. İşte bu bütçe farkını ortadan kaldıran en büyük değişken oldu.

    Kısacası her yönüyle Brawn takımı kıyaslamalarda benim açımdan bir istisna. Tabii hakkını asla yemem, bunları başarmak yazmak kadar kolay değil ve ross bunu başarmış birisi.

    Yaptığım ilk yoruma karşı verilebilinecek en iyi örnekte malum Toyotadır. F1’de puan paşına düşen harcama miktarında en önde olan takım onlardı ve sonları malum (F1 de en iyi harcama yapan 3 takımdan biriydi). Harika bir araç tasarladılar ama onu dahi yarıştırmadan gittiler.

    Son olarak dahi Ronster’in inşa ettirdiği McLaren Teknoloji Merkezi (500 mil. $) belki de bütçeler arasındaki farkları bizim için minimize edecektir. Parantez içerisndeki meblağı araca harcamayıp bu tesisi yaptığına göre gelecek için oldukça iyi planları olsa gerek. (McLaren yol araçları için de tabii)

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @can bundy

    güzel incelemeler yapmışsın eline sağlık.
    benim katılmadığım kısmı ise finans olayı tamam kabul para olmadan destek olmadımı olmuyor..

    peki o zaman brawn gp çok mu zengindi de nerdeyse bir seneyi domine ettiler,yanılıyorsam düzeltin lütfen ilk 6 yarışı kazanmışlardı button artık 1. olmaktan sıkıldım demeçleri veriyordu.

    keza bu senede redbullar aldı götürdü neredeyse daha yeni yeni çıkıyor aracın detayları hatta bazıları hala çözülemedi.

    gelmek istediğim sonuç ise ortadoğu gibi silahı ilk alıp kalkanın yönetimi le geçirmesi misali…

    formula 1 de de her sene bir takımı sezonu domine derken görmekteyiz kastım son 2 sene bilmem yanılıyormuyum.

    açıkcası böyle çok sıkıcı oluyor yeni yeni diğer takımlar sıralama ve podyuma ortak oldularda güzel yarışlar izler olduk vettelin parmağını görmek helede her seferinde hiç dayanılmayacak bir durumdu..

  5. massathebest:)en kısa zamanda bekleriz,nic bundan sonra,Alonsobest olsun nasıl? (djarum)

    alonso'yu günahım kadar sevmiyor olmama rağmen, yarış sonunda ilk tebrik edenlerden birisi benim djarum. aşağıda yorumum duruyor. ben iyi giden yarışın da, kötü giden yarışın da ardından, hak ederek kazanan her pilotu hiç gocunmadan tebrik ediyorum. zamanında hamilton'u da tebrik ettim, vettel'i, webber'i ve button'ı da. burada da alonso'yu. istediğim pilot kazanmadı diye ortalıktan kaybolanlardan biri değilim ben. insan gibi tebrik ettim, insan gibi sevinin sataşmadan.

  6. ya herzaman dediğim gibi en iyi pilot ****** yine singapuru aldı 2008-2009 ancak gp2 de yarışabilecek araçla aldı podyumsuz geçmiyor benim favori pilotlarım kimi ve kubika tabiki ****** . unutmaaaadan kubika sen hariiika bir pilotsuunnnn son anda yaşattığın heyecan dolayısıyla teşekkürler

  7. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    2011 yazmışım ama o 2010 olacaktı

  8. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    YAZINI TAM METNİ http://www.trf1.net/index.php/ozel-icerik/sizin-koseniz/10108-Yetenekli-Renault-Alonsonun-Hayali.html
    BUNLARI BEN YAZMADIM OKUYUN LÜTFEN ALNSO GERÇEĞİNİ İYİ ANLAYIN

  9. David Jones avatarı

    erhan vatansever , anlattıklarının yarısı düzmece. Tam bir maclerenci olduğun ve takımın için aklına ne gelirsen yazdığın belli.Şimdi biz başlasak maclerenin düzambazlıklarını sayfalar yetmiyecek.Sanki tuttuğun takım sütten çıkmış ak kaşıkta

  10. David Jones avatarı

    Eğer Alonzo şampiyon olur ve Renaultta Mercedesi geçmeyi başarırsa benden mutlusu olmaz herhalde.

  11. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    BUNLAR DA MI DERME ÇATMA ALONSO VE DE LA ROSANIN TELEFON KONUŞMASI VARKEN BALONA NEDEN CEZA GELMEDİ HALA ANLAMADIM KEZA SİNGAPURDA BOŞ DEPOLYA BAŞLAYIP KAZDAN SONRA YAKIT ALIP BİRİNCİ OLDU VE HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANDI F1 TARİHİNDE BÖYLE ŞAİBELER ALTINDA KALAN BİR PİLOT DAHA VARSA YAZIN BİZE BİLELİM ALONZOCU ARKADAŞLAR

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    erhan vatansever,sağdan soldan topladığın derme çatma bilgi bozuntularını buraya yazmandaki amacı anlamadım.Ne alakası var 2007 den 2010 yılına kadar yaşananların bu konuyla anlamadım.Anlatacaksan doğrum dürüst ve tarafsız şekilde anlat.Yontarak anlatma.Mesela dennisin biz ona karşı yarışıyoruz dediğini de anlat.mesela macaristan sonrası bir kaşık suda boğmaya kalktığı adamın monzada podyumda iken yanında ne aradığını falan anlat.takacak kulp bulamayınca karekterci oldunuz psikolog oldunuz.Gridde herkes müslüman ve sadece inançsız olan alonso öylemi.. Allah katında din ancak ve ancak islamdır..

  13. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    2007 sezonuna gelindiğinde sessiz sedasız McLaren takımına geçti ve iyi bir başlangıç yaptı. Fernando, Lewis Hamilton ile birçok kez mücadele etmek zorunda kaldı. Özellikle Macaristan Gand Prix'inden sonra Hamilton ile yıldızı bir türlü barışmadı. Artık o yetenekli gencin baskın karakteri kendini dışa vurmaya başlamıştı. Takımın pilotlarına eşit davranmadığını şeylemiş Çin Grand Prix'inden sonra şampiyonluk şansı olduğu halde şampiyon olmasının mucizelere bağlı olduğunu söyleyerek takımla arasına buz dağlarını oluşturmuştu. Fernando'ya göre arada oluşan soğukluğun nedeni kendisine çifte dünya şampiyonu pilot gibi davranılmaması (ki böyle bi kaidemi var?) Ayrıca casusluk skandalı konusunda diğer İspanyol test pilotu Pedro de La Rosa ile e-posta alışverişinde bulunması takımla arasını iyiden iyiye açmıştı .Fernando 2007'de kontratı daha sona ermeden takımdan ayrıldığını açıkladı. Mclaren yönetimi Lewis'le anlaşmazlık yaşayan Alonso'ya tazminat ödemeyeceğini eski takımı Renault'ya geçip oradanda Ferrariye geçme düşüncesinde olduğu iddalar arasında söylendi ve aslında dönüm noktası burada başladı. O yetenekli gencin gönlünde yatan aslan FERRARI olduğu düşüncesi artık gün yüzüne çıkmıştı. .

    2008 sezonunda herkesin Alonso yuvaya döndü yorumları eşliğinde Ranault'da Nelson Piquet ile takım arakadaşı olarak hiçte umduğu gibi bir sezon geçirmedi. Singapur Grand Prix'inde yapılan yarış haricinde çok kötü bir sezon geçiriyordu ve gönlünde yatan aslan hala içini kemiriyordu. 2009 yılına Renault'da başlayan Alonso, yetenekli Alonso diyemiyorum çünkü artık karakteri yeteneğinin önüne geçmişti, o artık ince hesaplar peşinde koşan, var oluşunun en büyük destekçisi Flavio Briatore ile hedeflerine ulaşmak adına her yolun mübah olduğunu benimseyen bir pilot olmuştu .

    2008 yılı Singapur gece yarışında hayatlarının en büyük oyununu sahnelemek adına piste çıkmışlardı. Her şey saat gibi işlemekteydi, Flav ve yetenekli pilot için oyuna yan karakterlerde eşlik etmekteydi (Pat Symonds ve Nelson Piquet). Evet oyun bitti perdeler kapandığında kutlamalar başlamıştı, yetenekli pilotumuz Renault'un bir varlık gösteremediği sezonda yarış kazanmışlardı.Artık Briatore'nin Alonso'yu takımda tutmak adına mı yapılan bi sahneydi yoksa Alonso'nun içten bir hesabı mı vardı da böyle bir oyuna göz yumdu? Gönlünde yatan aslana bir mesaj mıydı bu yoksa, ben hala yetenekli bir pilotum, buradayım mesajı mıydı? Kim bilir oyun içinde oyun olma ihtimalini hesaba katmak hiç istemiyorum ama artık yetenekli pilot Alonso'nun karakterinden beklenecek kadar ince işlenmiş bir oyunda olabilirdi. Siz ne derseniz deyin ama onların bu ince işlenmiş oyunu karşısında bu düşüncelerden beni kimse alıkoyamaz.

    Sonunda olan oldu ve olay tüm çıplaklığıyla meydana çıktı. Alonso'nun hiçbir şeyden haberim yok açıklamalarını Briatore'nin ve Pat Symonds'ın takımdan ayrılmaları izledi ve Alonso'nun hala hiçbir şeyden haberi yoktu. Evet yetenekli ve zeki pilotumuz o yarıştaki stratejiye hiç mi itiraz etmemişti? Öyle bir cadde pistine nasıl olurda boş depo ile çıkılırdı? Heralde yeteneklerine güveniyor olmalıydı ki 14 turda o pistte 10 araç geçebilecekti. ‘’Boş depo ile’’ kaderin cilvesine bakın ki Nelson kaza yaptı ve bunlardan Alonso'nun hiç mi hiç haberi yoktu öyle mi! Alonso'nun tek bir şeyden haberi yoktu: ‘’ BENİ ZİRVEYE YETENEGİM GETİRMİŞTİR,ANCAK HALA BURDA OLMAMI SAĞLAYAN KARAKTERİMDİR’’ İşte bu cümleden haberi yoktu yetenekli pilot Alonso'nun. Ne güzelde söylemiş majesteleri NBA efsanesi Michael Jordan. Biri bu cümleyi Luca di Montezemolo'ya hatırlatsın.
    YAZINI TAM METNİ http://www.trf1.net/index.php/ozel-icerik/sizin-koseniz/10108-Yetenekli-Renault-Alonsonun-Hayali.html

  14. vücuttan çıkan abdesti bozar vücuda giren orucu bozar. abdetssizler orucunuzu bozdu mclarenciler…moral bozmayın inanıyorsanız üstünsünüz…Allah inançsızları muvaffak etmeyecek…

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayret birileri ilk 5 i yazmayı unutmuşlar.Halbuki her yarış sonrası adet olmuştu.Neyse bu sefer ben vereyim.
    1. Webber 202
    2. Alonso 191
    3. Hamilton 182
    4. Vettel 181
    5. Button 177

  16. 1-takım sahibi olarak monte'yi tebrik ederim. sene başında iyi olan, ortalarda geriye giden takımını "enzo ferrari" vari konuşmalarla kendine getirtti.
    önde başlamanın ve pistte çim olmamasının getirisiyle kolay bir galibiyet aldılar.

    2-Hamilton'a denecek laf yok. Dün atmış olduğu turun ne demek olduğunu bizden daha iyi diğer takım elemanları ve pilotları anlayacaktır. elindeki araçla muazzam bir iş çıkartmış. Yarış için onu yorumlayamıyorum çünkü webber bu hakkı bizden aldı.

    3-Webber ve Vettel arasındaki savaş doğal olarak ikisini olumsuz etkiliyor. Lakin bu olumsuzluktan en zararlı çıkan McLaren oldu ve oluyor. Ama Hamilton’ın da dediği gibi burası birçoklarının bilmediği üzere bir motor sporu organizasyonu. Ve Webber’in hamlesi rekabet anında makul sayılabilir bir durum.

    —Sene sonu yapacağım yorumun küçük bir kısmını şimdi yazmak makul olur sanırım.—

    McLaren: Schumacher sonrasının veliahtı bir pilota, arka arkaya 2 senedir mücadele ederek süreceği bir araç vermemiz bizim ölçeğimizdeki bir takımın kabul edeceği bir durum değil.

    Çünkü! F1, Schumacher’in getirmiş olduğu standartla ve genel olarak 1. sıradan başlanılarak kazanılan bir spor . Yani eğer polü alamıyorsanız ortada bir "sorun" var demektir. (1. sıradan başlayıp, yarış kazanma oranı genelden daha düşüktür. Buradaki örnek aracın ne kadar iyi olduğunun anlaşılması için)

    Ve f1’de sorunları tanımlarken mikro ölçekli değil makro ölçekli düşünmek gerekir. Makro düşününce bu sorunun (2 senedir pistteki en iyi araç olamamamız) oluşmasının en önemli ve ilk sebebi, McLaren hisselerinin %40'na sahip olan Mercedes'in takımı uzun süredir almak istemesine izin vermememiz ve Mercedes'e ayrı bir takım kurdurmamız olduğunu düşünüyorum. Bunun aksi olsa ve McLaren'in %100 hissesi Mercedes'e geçmiş olsaydı potansiyelimizin ne kadar büyük olacağı tahmin edilebilir bir durum.

    *En büyük rakibimiz sadece Marlboro'dan gizli reklam için 1.1 milyar almakta. (2007 ile 2011 arası için).

    Kısacası bütçeyi kısmak değil büyütmemiz lazımdı. Tabii paradan neden bahsediyorum. Açıkca belli oldu ki gelişimde oldukça geride kaldık. Gelişim parayla doğru orantılı, ve bu birleşme olsaydı rekabet gücümüz bugün olduğundan daha fazla olacaktı.

    Yorumumdan takımıma olan olan inancım sınanmasın. 97’den beri f1’i izliyorum ve burada inanılmaz şeyler oluyor. Ve hala Hamilton’ın şampiyon olma ihtimali %50. Bu oran oldukça tanıdık sanırım. bir Macca taraftarı olarak Woking ekibinin takımımıza şampiyonluk yaşatmak için tekrar inanılmaz bir iş çıkaracağına tüm kalbimle inanıyorum. Ve buradan şampiyon olmak k. Irak’ı almamız kadar beni mutlu edecek.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    “grand chelem” (pole pozisyonu + birincilik + en iyi tur zamanı + yarışın başlangıcından sonuna kadar birinci sırada olma).Yani hattrickin bir üst versiyonunu izledik.Singapurun pist rekorunu da ele geçirdi.
    Yani bugün Alonso yarışa her yönden DAMGASINI VURDU.
    Ayrıca en fazla yarış kazanan pilotlar listesinin 6.sırasına yerleşmiş bulunmaktadır.(6. ve 7. ile aynı sayıdadır.)İnşallah bu yıl J.stewartı da geçip 5.oluruz..

  18. MagicAlonso avatarı

    gökhan aydın yanlış hatırlıyorsun.orda ALonso kum havuzuna çıkmamıştı temas oldu ve arac hafif sayılabilecek bir hasar aldı ve Alonso geçişini bunun haricinde problemsiz yapmış oldu

  19. MagicAlonso avatarı

    mclarenci mp4 arkadaşım orda Alonso çok hızlıydı ve Alonso temiz şekilde dıştan geçiyordu fakat massa isteyerek veya istemeyerek Alonsoya yer bırakmadı ve Alonsoya vuran oydu.Sonra kendi aralarında tartıştılar bunu.Alonso mümkün mertebe kzaya neden olabilcek durumlardan kaçınmaya çalışır.Dikkat ederseniz birçok geçiş fırsatı yakaladığı durumda kaza riski oluşturacağı için geri dururdu.Gençken daha riskli ataklar yapıyordu ama yine de hamilton webber yada vettel gibi değildi.bu pilotları kötülemek için söylemiyorum bunları bu pilotların yarışlara yaklaşımını ve kendilerine yapılmasını istemediği şeyi aynı duyarlılıkla sergilemeye çalışmasıdır.Ama şu bir gerçek ki hamilton atak yaparken daha dikkatli davranmalı ve sabırlı olmalı.zamanla daha olgunlaşacaktır mutlaka zira vettel de öyle.Ama webber gibi yada shumi gibi bu konuda agresif kalmaya devam edebilirler özellikle de webber gibi

  20. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @mclarenci mp4
    o yarışı hatırladım basın mensuplarına ve kameralara Massanın çarptığı yeri göstermişti yarış içinde massa onu kum havuzuna atmıştı sebebi ise massanın teması idi..
    MagicAlonso bu konuda haklı atak yaparken rakibini yarış dışı bırakma istatistiği yapılsa Alonsa alt sıralarda yer alır diye düşünüyorum.

    ilk beşte ise Vettel,Webber diye giderdi en sabıkalıları bunlar.

  21. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    magicAlonso dostum alonso'nun mclarendeyken massayla yaptığı küfürlü tartışmayı unuttun herhalde. Yarış sonrasında birbirlerine sallamışlardı. Almanyaydı galiba o yarış.

  22. MagicAlonso avatarı

    Alonso tüm kariyeri boyunca kendi hatasından ötürü çok az pilota zarar vermiştir.Hele olgunlaştığı bu dönemde neredeyse hiç bu tarz olaya karışmamıştır.Ama tam aksine kamikaze pilotlardan çok çekmiştir hem bu sene hemde geçen senelerde.Buda başka bir özelliği bence.Her pilot bu denli saygılı değil atak yaparken.belki önemli bir çoğunluğu iyi niyetli yapılmış kaza ve ataklardır ama her ne olursa olsun daha serinkanlı hareket edilmeli ve hem kendi yarışları hemde başka pilotların yarışları berbat edilmemeli.

  23. Düşüne biliyormusnuz massaya ferrari 14 milyon dolar maaş veriyor.takım arkadaşı 1. için yarışıyor adam bir atak yapmazmı.yahu ferrari senden bir şey istediği yok zaten takımlar şampiyonası yok ortada 3 puan almasan ne olur.dal anasını satayım vettel ve hamilton daldı burda ağır şekilde eleştirildi ama sonuçta onlar GERÇEK YARIŞÇI.sana saygı bile duymuyorum.utanç verici

  24. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @mclarenci mp4
    güzel bir değerlendirme olmuş size katılıyorum.

    mc laren bu pistte o kadar yavaştı ki güvenlik aracı bile bu duruma yardımcı olamadı,ve diğerlerinden kopup gittiler.

    durum gösteriyor ki artık mücadele Alonso ve Rebdullar arasında geçecek Lewisinde hataları işe tuz biber ekti sanki bunlar yetmiyormuşcasına

  25. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    alonso ve Vettel 'i neden kimsenin zorlayamadığı belli. En hızlı turlarda herkesden 1 saniyeden bile daha hızlılar sanırım yarışda da herkesdan uzak ara turladılar. Mclaren'in sıralamalarda yakın olması yüzümüzü güldürdü sorunu çözdük dedik. Hatta yarış performansımız daha iyi deniliyordu. Hiç istenildiği gibi olmadı. Artık ben umudumu kestim aracımız ferrari'nin redbull'un hızına cevap veremiyor. Bu yeni değil Valencia'dan beri boyle. Sadece düzlüklü olan pistlerde hızlıyız. Gelişim yapmamıza rağmen böyleysek bundan sonra işimiz çok zor. Ferrari kalan pistlerde yapacağı güncellemelerle redbull'u daha da geçebilir Çünkü her yarış daha hızlanıyorlar güncellemeleri işe yarıyo. Redbull açıçcası avanrajını kaybetöiş gibi bakalım kalan pistlerde ne olacak. Abu dhabi ve brezilya da alonso kazanabilir. Tam ferrarilik pist bunlar bu sezona bakarsak. Ne bileyim bana göre en büyük aday Alonso gibi duruyor yükselen forma bakarsa. İnşallah bize bir sihirli değnek değerde hızlanırız biz kazanırız. Çünkü bugunku yarışa baktığımızda her tur fark yiyoruz. Alonso ve Vettel uçuyorlar 4-5 turda fark yapıyorlar.

  26. sezon içinde bircok talihsiz puan kayıplarına rağmen hala şampiyonluk mücadelesinde olması bizi mutlu ediyor..sanırım en muhtesem geri dönüşlerden birine sahitlik ediyoruz..

  27. osman06 yani sadece eleştirmiş olmak için yazman pek iyi durmuyor ama senın kendı düşüncen saygı duyarım.Hamilton yanılmıyorsam geçen yarış massa bu yarış webberle temas yaşadı her ıkısındede temas yaşadıkları yollarına devam ederken hamilton yarış dışı kaldı.bu sene başka temas yaşadımı anımsamıyorum (webber ile avustralyayı yazmıştım).button ise malum vettelin teması demıyelım çarpmasına maruz kaldı yıne kalan button devam eden vettel oldu.alonso yaşadığı her iki temastada devam ettı yarışa keza belçikadada barichello ona çaptı yıne devam edebildi.massa hamiltonla çarpıştı devam etti ama alonsoyla temasında sıra kaybetti.dolayısıyla mclarenlerın ferrarıden daha fazla kazalara karışmış olmaları çok net bir veri değil bu sene.birde button alonso ve schumın avustralyası aklımda kalan,orda alonso geride kalmıştı button yarışı kazanmıştı.başka hatırlayan varsa yazabilir.

  28. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bir mesajı üst üste niye yazdım dünkü bir üyeye itafen gereken cevabı El nano verdi pistte..

    Tebrikler Alonso işte hakettiğin yerdesin.

  29. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi

    bu arada ben Gökhan aydın Sayın Edit bu isimler niye karışıyor böyle.

  30. kirve12 benim yarış içinde temaslar hakkında sözüm yok ama özellikle redbul ve mclaren pilotları bu konuda eleştirilmeye değer buluyorum ama buttonu bunların içinden alabiliriz diğer 3 pilot rakiplerine karşı gerçekten acımasızca dalabiliyorlar.Sürekli diğerleri bizi eleştirecek bişeyler buluyorlar ama bu konuda bende bu 3 pilotu eleştirmek istedim.Ferrari pilotları diğer rakiplerine nazaran bence biraz daha zararsız gibi.Bunun istatiği tutulursa yanılmayacağımı sanıyorum.

  31. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi.

  32. Burak'cığım getirmiş olduğun selam başım gözüm üstüne.
    Üstadım AARank seni yeniden buralarda görmek isteğimi bir kere daha tekrarlamak isterim.Daha ne kadar sürecek bu ayrılık?
    Bu zafer senin içindi.

  33. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi.

  34. osman06 alonso istanbulda petrovla silverstonedada takım arkadaşıyla temas yaşayıp her ıkısının lastiklerinin patlamasına sebep olmuştu,tabiki yarış kazaları bunlar.dolayısıyla herkes bu tarz kazaların içerisinde oluyor özelikle red bullar bu konuda açık ara önde.webber iki kere hamilton,1 kere heiki 1 kere takım arkadasıyla yaşamıştı.aklıma bunlar geldi.vettelinkilerı saymıyorum.

  35. aLonsoKenan  avatarı

    adamım yaa helal olsun yarışı izlemedim ama videolara bakındım…

    yarışı izleyebileceğimiz bi link varmı arkadaşlar ?

  36. Tebrikler Alonsoya, kusursuz sürüşü ile şampiyona bende varım dedi.Zaten hiç ümidini kaybetmemiştiki.Komple bir pilot olmak buna derler herhalde.Vettelde maksimumu çıkartarak alonsoyu sıkıştırdı ama geçmek için atak yapmasına bile izin vermedi alonso.Vebberide tebrik etmek lazım çok akıllıca bir taktikle podyumda bitirdi.Kubicaya bravo demek istiyorum harika bir pilotaj örneği gösterdi.Diyorumki acaba kubica massanın yerine olsaydı Ferrari takımlar şampiyonasında bukadar geride kalırmıydı,Massaya bukadar tahammül edilmesine inanamıyorum.Hamilton malesef bir önceki yarıştan ders çıkarmamış ve vebber ile kamikaze dalaşından şansız bir şekilde yara alan taraf olmuştur.Şu durum benim çok dikkatimi çekti doğrusu

    Ferrari pilotları özellikle alonso bir başka yarışçının yarışını berbat etmemiştir herhalde.Sezon başından beri redbul ve mclaren pilotları hem kendi aralarında hemde diğer rakip pilotlara balıklama dalmakta bir sakınca görmüyorlar.

  37. burak bocek avatarı

    Bu arada hatırlarsınız AARank adlı arkadaşımızdan selamlar hepinize rica etti yazayım dedim alakası yok ama sevigler selamlar yolladı tüm arkadaşlara:)

  38. quva rica ederim. her zaman objektif olmaya çalışıyorum.bazen olamıyor olabilirimde o kadar hata herkesde olur,saygılar..

  39. Herzaman olduğu gibi üç tebrik kullanacaktım ancak bu yarış için bunu dörde cıkartmak istiyorum.En büyük tebrik tabiki Singapurun en başarılısı Fernando Alonso'ya 3 yılda 3 podyum 2 galibiyet gerçekten müthiş bir istatistik..
    2.Tebrik Red Bull takımına iki yarıştır harika stratejilerle hasarı minimumda tutmayı basardılar Webber ve Vettel de müthiş yarıştılar.Vettel 3 saniyenin üzerine hiç çıkartmadı farkı ki bu bu sezon için rekor sanırım.Webber'de müthiş ataklar yaptı
    3.Tebrik Robert Kubica'ya gerçekten müthiş işler yapıyor bugünkü ataklarıyla yarışın son perdesine renk kattı.
    4.Tebrikte çoğu kişi tarafından atlanmış ama Timo Glock'a Virgin gibi bir takımla 10 turdan fazla süre arkasında Sutil-Hulkenberg-Massa-Petrov 4lüsünü tuttu bence en büyük tebriği Timo hakediyor umarım seneye hakettiği koltugu bulur saygılar 🙂

  40. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Yorucu bir yarış dı, ve pole pozisyonu hızlı tur ve liderlik olmak üzere 3 dalda kazanmayı başardı, yarış sonrası halini görünce bu pistin ne kadar zorladığını anladım sanki bütün gün inşaat da calışan işciler gibi, gerçekten formula 1 sezonunun en yorucu ve uzun bir pisti tam tamına 1.57 sn sürdü uzun bir zaman gerçekten izlenmeye değer bir yarış oldu.
    japonyada başarılar alonso bu çıkışını sürdürmeye devam et aslanım seni tüm kalbimizle seviyoruz tüm aşkınla yanındayız.

  41. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    Şampiyon olana dek devam 2011 f1 world championship goes to Alonso

  42. Tebrikler Alonso, gercekten hatasiz surdu 2 saat boyunca, Vettel de 2 saat boyunca ensesindeydi ama sans hic gulmedi kendisine. Webber ilginc bir strateji ile 3. oldu ve avantajini korudu sampiyona liderliginde. Redbull yeteri kadar iyi degildi bu hafta sonu, bakalim sonraki yarislar nasil gececek. Diger gozume takilanlar Hamilton ektiklerini biciyor, aynen Monza gibi uyanikliginin bedelini fena odedi, hala ogrenemedi baska suruculere saygi gostermeyi. Bu arada Webber i suclayan Hamilton culara Istanbul u hatirlatmak isterim, Button a gecildikten sonra onu gecmek icin yaptigi hareketi hatirliyosunuz degilmi? Button orada disari acilmasa daha kotu bir kaza olurdu. Bugun Webber in yaptigi inanin o gun Hamilton un yaptigindan daha temizdi.. Kubica herzaman ki gibi harika otesi, Rosberg istikrarini surduruyor, Massa iyi yukseldi ama hicte oyle guzel gecisler goremedik kendisinden, Button yine suya sabuna dokunmadan yarisi bitirdi, Schumi artik bana hic bisey ifade etmez oldu, pistte gezinen ikinci lig pilotlari gibi. Son olarak Glock u 10 tur takip eden ve zorla gecen Sutil e diyecek soz bulamiyorum, o gectikten 1 tur sonra Hulkenberg rahatca gecti Glock u, Hulkenberg gelecek vaad etmeye basladi aferin ona. Bu yarista bitti artik onumuze bakicaz 🙂

  43. Ayrıca Fernando Alonso fanı arkadaşlarımdan rica ediyorum.Bu güzel zaferi kutlarken bu sevince gölge düşürecek yorumlardan kaçınalım.Onların yapmış olması veya yapıyor olması bizi ilgilendirmez.Biz adam gibi sevinelim.

  44. burak bocek avatarı

    Kazandık be oh tebrikler Ferrari tebrikler Fernando.Yardırdık geliyoruz:)

  45. Markaları RedBull, pilotları da Alonso kazanacak gibi duruyor. Biz kendi ayağımıza sıktık. 3 yarıştır çok kötü olmamıza rağmen hala pilotlarda 20-25, markalarda ise 24 puan geride olmamız inanılmaz. Buna sevinsek mi üzülsek mi?

  46. 61 tur lider giden,pite lider girip lider çıkan,poleden başlayıp hatasız start alan,fastest lap yapan,müthiş baskıya dayanan ve bileğinin hakkıyla sonuna kadar hakederek kazanılan bu zafer hem anlamlı hem muhteşemdi.Yüreğine sağlık..

    Massa da iyi sürdü.En azından kazaya belaya bulaşmadan finiş gördü.Son puanın sahibi oldu.Gönül isterdi ki daha yukarılarda olsun ve rakiplerden puan çalsın ama buna da şükür..

    Hamilton için söyleyecek bişey yok.Singapur gibi bir yerde webber gibi bir adama atak yaparken biraz daha dikkatli olmak gerekir.Webber aracının önünde ve arkasında neler olup bittiğinin farkında olan pilot (Kobayaşinin valensiyada Fernando için kullandığı cümle) değildir.Hamiltonun 2 şansı vardı.İlki sc çıkışı sonrası tur bindirmeden faydalanmaktı.Diğeri ise sonlara doğru bekleyip webberin bitik lastiklerinden faydalanmaktı.
    Bu sezon gördüğüm ikinci direksiyon fırlatma olayı oldu.(Biri rubensti monako)

    Button ise etliye sütlüye karışmadan klasmana girme derdinde olan bir pilot görüntüsü çizmeye devam ediyor.Tabi böyle giderse çin ve albert park zaferleri tesadüfi bir sonuç olma yönünde zihnimizde yer etmeye çalışacak.
    Ya da kontrollü agresifliğe yeni bir tanım bulacak.

    Heidfeld yarış öncesi demeçlerinde ,ara vermiş olmasının kendisine bişey kaybettirmediğini ,bıraktığı yerden devam edeceğini söyledi.geri dönüş no problem dedi.Sıralamalarda ise q2 de elenip kobaya geçildi.Sonra da birkaç yerde 2 kişiyi geçtim diye burada da denemeye kalkıp şumiye temas etti.Demek ki geri dönüş kolay olmuyor.

    Kubica,sonlara doğru yeni lastiklerle iyi bir sürüş sergiledi.Takım arkadaşını tur bindirir gibi geçti.S.Acar'ın bu arada iki renonun yer değiştirdiğini görüyoruz,Petrovun takım arkadaşına zorluk çıkarma gibi bir lüksü yok şeklindeki konuşmasını anlayamadım.

    Yarış öncesi Fernando nun yarışı başladığı yerde bitiremeyeceğini söyleyip astrolog yorumları yapanlar,her zaman her yerde ve her konuda sallayanlar için iyi bir gün olmadı.
    Bu arada kirve 12 arkadaşa objektif yorumu için teşekkür ederim.
    Son olarak derim ki:Kalite,mükemmel olan ile iş görülebilir olanı birbirinden ayıran şeydir…
    Tüm camiaya ve arkadaşlarıma armağan olsun.Herkese saygılar..

  47. Yarışın üstüne bir soğuk değil ılık su içtim. Helal sana Lewis GP2 pilotlarının yaptığı bir atak yaptın Webber in üstüne kapandın.

    Bravo!

    Değişme daha mantıklı sür demiştim hala arkasındayım ama herşey bitti markalarda.

    Pilotlarda ise 2 zafer almazsan(Suzuka ve Abu en yakını) normal şarlarda o zaman soğuk su içerim.

    Bu arada Kubica da aynı şekilde gidiyordu. Sutil biraz zorlasa o da armutluğunun bedelini ödüyordu.

  48. MagicAlonso avatarı

    tebrikler aslanım.çok güçlü bir yarış daha izlettirdin bize.Motorunun zafıy olduğu aşikardı ama sorunsuz şekilde atlattık bu yarışı.Umarım bundan sonraki yarışlarda motor problemi yaşamayız.

    Kubica da harikaydı ona da yürekten bir tebrik gönderiyorum.

    Massa hırsını kaybetmişcesine yarışıyor yada daha hızlı olamadığı için bize öyle görünüyor.

    Şuanki duruma bakınca Ferrarinin Almanyada yaptığı hareketin nekadar doğru olduğunu tekrar görmüş olduk.

    Son olarak da hamiltona değineyim.hamilton her avantajlı olduğu durumda mutlaka geçerim düşüncesinden kurtulmalı.Elbette atak yapmak çok önemli fakat kontrollü olmayı ve sabretmeyi öğrenmeli.Sabretmiş olsaydı bence lastikleri kötü durumda olan webberi geçecek bir fırsat daha bulabilirdi.Ama yine de şansı bitmiş değil.Hala iyi bir durumda.

  49. murat levent avatarı
    murat levent

    Alonsoya tebrikler, massaya da yuh diyorum. Yeni motor, yeni vites kutusu ile kubicanın 1 turda yaptığını 40-50 tur yapamadı helal olsun.

  50. massathebest:)en kısa zamanda bekleriz,nic bundan sonra,Alonsobest olsun nasıl?

  51. mutluyuz,gururluyuz tabiki :)))şuan ne söylesem alonso ve ferrari ikilisi için az gelir. tebrikler gerçekten tek kelimeyle muhteşemdiniz çocuklar. inanılmaz konsantre çıktı yarışa ve tek biran momentumunu kaybetmedi. şampiyonluğa olan inacımı bi ara kaybetmiştim ama neyseki alonso kaybetmemiş. seni izlemek büyük bir zevk şampiyon. cidden şanslı jenerasyonuz.

    ikinci vettel de tebriği hak ediyor tabi. bana göre startta alonso ya oranla daha iyi kaltı ama alonso sonradan iyi kapattı. sürekli ensemizde olmasıda yarışa heycan getirdi ama alonso inanılmaz kontrollü olduğu için atak yapma şansı bulamadı.

    hamilton-webber olayı bence karşılıklı hatalardan ibaretti. hamiltona yazık oldu. webber in hiç hasar almadan hatta hiç sıra kaybı yaşamadan yola devam etmesi resmen hakaret gibiydi. webber bunun dışında çokta gösterişli olmayan sürüşüyle ve harika stratejisiyle 3. lüğü kaptı.tebrikler.

    button ise sönüktü.
    son olarak ta kubica ayrı bir tebriği hakediyor bence. gerçekten iyi bir araçta onu görmeyi isterim. seneye alonso nun yanında mesela:))

    tekrar bu galibiyeti alıp bizim evden alkış seslerinin yükselmesine sebep olan alonso ve ferrari ye teşekkürler:)))

  52. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Vay canına… Uyuklatıcı bir yarış olur diyordum ama olmadı. Yine de hareketliliğin kazalar ve SC periyotları ile sağlanmadığı yarışları tercih ederim.

    Fernando'ya tebriklerin büyüğünden bir demet. Yarış boyunca stabil bir sürüşle oldukça sağlam durdu. Takımının tam desteğini aldığından beri Prens Adam'dan He-Man'a dönüştü resmen.

    Massa ise sabır testlerinden nefes alamayacak gibi. Yepyeni bir motorla belki biraz isteksiz bir sürüşle en çok sıra kazanan pilotlardandı…

    Vettel beni şaşırttı diyebilirim. O da çok stabildi. Hızlıyım demesinin ardından vaad ettiğini gerçekleştiremedi ama o da yerinde durmayı bildi. Kİmseye çarpmaması da cabası… Fernando daha ne isterdi ki!?…

    Mark tecrübeli sürüşü ile risk almadan 3. oldu. Tabi yarış mühendisini ayrıca tebrik etmeliyim.

    Lewis, aahh Lewis… Tam bir yarışçı. Hata yapamdan en iyi olamazsınız deyişinin canlı kanıtı gibi. SC den hemen sonra atak yatı. Yanlış değildi yaptığı çünkü daha hızlı olan RB6 ya bir sonraki tur atak yapacak kadar yakın olamayabilirdi. Görüntülere bakınca Lewis biraz daha dışarı gidebilirdi ya da Mark biraz daha içten alabilirdi diyebiliriz ama bunları yapmamaları da anlaşılabilir. Her zaman en iyi sonucu alamazsınız.

    Jenson'un kontrollü agresiflik dediği şey bu muydu acaba? Son bölümlerde farkı 3 sn nin üzerine çıkarmasaydı belki de Mark'a atak yapabilirdi…

    Robert yarışın en hareketli adamıydı. İyi ki lastiği patlamış diyeceğim neredeyse. Yeni lastikleriyle güzel görüntüler verdi hepimize.

    Williams Force India ile farkı kapattı, Hulkenberg parlıyor…

    Şampiyona fena halde stres altında… İzleyiciler artık sessiğzce izleyemezler sanırım.

  53. Şahlanan bir ferrari gördüm sanki !
    Aslında iş 61. turluk bir yarışı lider tamamlamak değil,ardında vettel gibi ne yapacağı belli olmayan bir pilota dayanabilmekti.tebrikler.
    Hamilton için içim acıdı resmen,tamam desteklediğimiz pilotlar ve onlara karşı taraf aldığımız pilotlar var ama gerçekten çok üzücü bir andı.
    Webber,iyi taktik,iyi yarış,iyi sonuç.
    Vettel her zaman daha fazlasını istemeni haklı buluyorum ama bazen elindekinin kıymetini bilmek gerekmez mi?
    Vutton başladın ve bitirdin.
    Biz ise şimdi nefesimizi tuttuk bekliyoruz !

  54. elif çivici avatarı
    elif çivici

    Ne uzun yarıştı ama.
    Birkaç yarış öncesine bakılırsa tabiki en büyük tebrik Alonso ya gidiyor,üstüste 2 hat trick,bizi kendimize getirdi.
    Vettel de takım arkadaşını geçmenin mutluluğunu yaşıyordu.Webber de Hamilton u geçmiş olmanın.Hamilton büyük ihtimalle şampiyonluk şansını azalttı,ama kesinlikle bitmedi.Buna en iyi örnek Alonso zaten.
    Kovalainen in davranışı çok güzeldi,yarış içinde çok farklı bir görüntüydü kendi aracını söndürmesi 🙂 Glock da iyi götürdü ama zaten bu tip yarışlarda dayanıksız takımlar affedilmiyor,dayanamadı zaten Virgin i Timo nun.
    5 pilot,4 yarış başka ne denilebilir ki!

  55. bundan 2 ay önce alonso şampiyonluk için en büyük aday dediğimizde bize bi yerleriyle gülen arkadaşlar(onlar kendini bilir)şimdi alonso nun ne kadar büyük bir pilot olduğunu anlamıştır umarım.hamilton gercekten hızlı bir pilot ama asla bir alonso değil bence hamilton un eksiği kriz yönetimi..daha cok olgunlaşması lazım…

  56. Cihan Çelik avatarı
    Cihan Çelik

    Öncelikle şampiyon olacağına inandığım F. Alonso'ya tebrikler, gerçekten süperdin adamım bugün, vettel'e gelecek olursak oda iyiydi ama geçiş imkanı yoktu, webber strateji ile ancak 3. olabildi, button önündeki lastikleri bitmiş webber'i geçemedi. Ve F. Massa yeni motor ve pistin en rekabetçi aracı altında ama hakkınla geçtiğin rakibin yoktu bu senin ne kadar standart bir pilot olduğunun göstergesi bugüne kadar hiç olumsuz yorum yapmadım ama bu rekabetçi araçla bile vasatı geçememen açık bir şekilde senin yavaş biri olduğunun kanıtı bana göre..

  57. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    ve birde redbullun en iyi olması beklenilen pistte alonso polü aldığına göre bir sorun olmassa bu sezon inşallah alonso şampiyon

  58. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    yani hamilton ı hiç sevmem ama o kaza anında allah kahretsin çok yazık oldu dedim gerçekten dışardan çok iyi bir atak yapmıştı bence hatası yok ve vettelin buttonı webberinde hamilton ı biçmesi bu kadar tesadüf değil bence beni geçeceğine ikimizde yarış dışı kalalım dedi çok zorladı webber şanslıydı sadece redbull pilotları şampiyonluğu hak etmiyor bana göre tebrikler alonso şampiyonluk yarışının hamilton ve alonso arasında geçmesini tercih ederim çim biçme makineleriyle geçmesinden se…?

  59. Losano osnolA avatarı
    Losano osnolA

    yani hamilton ı hiç sevmem ama o kaza anında allah kahretsin çok yazık oldu dedim gerçekten dışardan çok iyi bir atak yapmıştı bence hatası yok ve vettelin buttonı webberinde hamilton ı biçmesi bu kadar tesadüf değil bence beni geçeceğine ikimizde yarış dışı kalalım dedi çok zorladı webber şanslıydı sadece redbull pilotları şampiyonluğu hak etmiyor bana göre tebrikler alonso şampiyonluk yarışının hamilton ve alonso arasında geçmesini tercih ederim çim biçme makineleriyle geçmesinden se…?

  60. Samimi bir şekilde soruyorum arkadaşlar kökü yetmişlere dayanan bir takımı neden bu kadar küçümsüyorsunuz anlamadım gitti

  61. Yorumumu yarışın özetini izledikten sonra yapıcam ama Alonso'yu tebrik ediyorum 1.liği için ve kontrolü elinde bulundurduğundan tebrik ediyorum.Yorumlarda Vettel'e yapılan o kadar yakıştırmayı ucuz bulup onu da tebrik ediyorum,eskisinin aksine dengeli bir pilot olmaya bi adım daha yaklaştığı için.Webber nasıl geldi kaza nasıl oldu gördükten sonra ona tam olarak bi tebrik yollarım.Button'a bir şey demiyorum.İlk 10u tamamlayanlara sadece kuru bir şekilde tebrik edebilirim yarışı izledikten sonra yorumlayabilirim onları ancak.

  62. İki yarıştır Ferrari mükemmel iş çıkarıyor. Tebrikler Ferrari'ye ve Alonso'ya!

    Red Bull, iki yarıştır taktikleriyle şaşırtıyor. Webber adına mutluyum. Vettel adına da.

    Hamilton ve Webber'in teması konuşulacaktır muhtemelen ama bence normal bir yarış kazasıydı. Genelde Webber bu durumlarda hata yapan isimdir ama bu sefer çok net bir hatası yoktu gibi geldi bana. Hakemlerle de nadiren aynı fikirde olabiliyormuşuz.

    Button'ın Çin'de aldığı zafer bana Rudy Tomjanoviç'in "Bir şampiyonun yüreğini asla hafife almayın." sözünü hatırlatmıştı, Alonso son beş yarıştır bu sözü sürekli hatırlatıyor. Gerçekten söylenecek bir şey yok, formunu toparlayan bir Ferrari ve Alonso birleşince ölümcül oluyor, mükemmeldi.

    McLaren ve Hamilton için üzgünüm. Başka hataya ya da yarış dışı kalmaya yer yok artık, umarım bundan sonra her şey daha iyi gider.

    Webber'e Williams pilotlarının arkasına düşmek iyi gelmiyor, iki yarıştır delirtti beni. Yine de çok kötü bir hafta sonu olmadı. Aracın hakkı bu değil ama..

    Webber dışındaki dört şampiyonluk adayı da pişmiş tavuğun başına gelenler hakkında bize bilgi verebilir ayrıca, hepsinin başı derde girdi. Sanki doğa Webber şampiyon olsun istiyor, gerçekten şanslı bu sefer.

    Tekrar Alonso ve Vettel'e tebrikler. Daha güzel yarışlar bizi bekliyor.

  63. Ertan Akkaş avatarı
    Ertan Akkaş

    En büyük tebriğimi ve sevgilerimizi Diaz'a gönderiyorum. Baskı altında ve Vettel'Den daha yavaş araçla güvenlik aracı periyotlarına rağmen kontrolü elinden hiç bırakmadı. Ve aslında şu an gridde ki en iyi pilot olduğunu bu sene yaptığı dönüşlerle defalarca gösterdi.

    Vettel'e de bi tebrik gönderiyorum. Farkı sürekli azaltmaya çalışarak, azminden ödün vermediği için. Daha da önemlisi farkı azaltıp, bize zarar veremediği için 😉

    Webber'in çok iyi bir sürüş yaptığını düşünmüyorum. İyi bir strateji ve istikrarlı bir "normal" sürüş ile 3. oldu.

    Hamilton'u ise gözü karalığından dolayı tebrik ediyorum. Button gibi zorlamamaktansa zorlayıp, mücadele edip ya hep ya hiç mantığını çok seviyorum. Helal olsun ilerde olgunlaşınca daha büyük işler yapacaktır. McLarenci arkadaşlarım adınada üzüldüm.

    Veeee Fernando'dan sonra en büyük tebriği Kubica'ya vermek istiyorum. Ne kadar üst düzey bi kapasitesi olduğunu gösterdi bir kez daha…

    Eski Massa'yı özlediğimi daha önce hiç bu kadar hissetmemiştim. Alonso'ya karşı siyasi konularda yenildi yada gerçekten kazadan sonra eski Massa değil !

    Birer tebrikte Timo Glock'a ve Heikki'ye gelsin 🙂

  64. alperdunga  avatarı

    Sizi seviyorum MASSA hayranları ;))))

  65. O suçlu bu suçlu diye konuşmaya gerek yok, bir yarış kazasıydı. Riskler alındı ve sonucu kötü oldu malesef. Şampiyona gerçekten çok kızıştı, tebrikler Alonsoya Ferrariye, F10 söyledigi gibi her yerde hızlı. Webber strateji ile çok iyi iş yaptı. Vettelde yeterince zorladı ama atak çok zor. Ayriyetten yarışın sonlarında yeni lastikleri ile leblebi yer gibi önündekileri geçen Kubicada iyi heyecan kattı yarışa.

  66. alperdunga  avatarı

    Çok Haklısın tahsin Massa bence Renault koltuğunu da hak etmiyor. Yatma yeri deil orası. Ama kubica alonso harika bir ikili olur. Ama Bence ikisi de şampiyon olamaz gibime geliyor öyle olursa

  67. Fernandoya tebrikler ve teşekkürler.
    2 saat bu sıcaklık altında ve yakın takipte yarış kazanmak gerçekten mükemmeldi.Pole+fastest lap+winner

    Button ve massa ne kadar vasat kaldılar.Buttonun vibrasyon yaşayan eski lastikli webberi sonlara doğru geçmesini bekliyordum.Ama yaklaşmaya bile yeltenemedi.
    Massa yeni motorla bile kendinden daha yavaş araçları geçmek istemedi.Yapabileceği en iyi sürüşü yaptı.Fazlasını beklememek lazım.

    Hamiltona birileri nerde ne zaman ne yapacağını öğretsin.Çok fazla agresiflik direksiyon fırlattırır.

  68. hatasız gidip hat-trick yapan, pit stoplar dahil liderliği bırakmayan alonso'ya tebrikler. 2006 yılındaki gibi hatasız ve kontrollü gittiği yarışlardan biri oldu. ve hakederek güzel bir galibiyet aldı.

    ayrıca alonso'nun azmi de kendini adamışlığı da takdire değer doğrusu.

    vettel de gayet güzel sürdü ama caddede bu kadar oluyor işte. ona da tebrikler.

    webber de barrichello sebebiyle geride kalmıştı ama SC tam zamanında geldi. hamilton ile yaptığı kazada ise açıkça söylüyorum yine webber'in tüm kasaplığı üzerindeydi. hamilton önüne kırmamış, soldaki kerblerle artasında açıkça görünen bir fark bırakmış ama yarım araç boyu önde olmasına rağmen webber yine konuşturmuş meşhur tarafını. yarış kazası denip geçildi ama suçlu bana kalırsa webber'dir.

    hamilton'a üzüldüm. az puan kaybıyla bu haftayı geçiştirecek gibiydi. bunun yanında araç çok zayıftı. button da en azından kendini potada tutacak kadar puan alabildi.

    şampiyona acayip bir hal aldı. bakalım ipi kim göğüsleyecek..

  69. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bu arada mclaren da cam gibi araba yapmış, kime dokunsa pert oluyor, düşünün artık newey in redbulluyla temasta bile dağıldı, ferrariye temas etse ne olur düşünmek bile istemiyorum….

  70. alonsoya tebrikler, vettel de iyiydi ama geçiş gerçekten zordu. webber de yine iyi kurtardı durumu. mclaren ise beklendiği gibi yarışta tempoyu tutturamadı. hamiltonun tek şansı orada geçmekti ve denedi ama olmadı. yarış kazası illaki ama bu tür kazaları değerlendirmek zor gerçekten. hamilton az daha dışarı açılsa webber az daha frene bassa kaza olmazdı. rosberg de çok sağlam yarış çıkardı. singapur standartlarında bir yarıştı.

  71. Alonso hak ederek bir yarış daha kazandı,yarış boyunca bütün kontrolu elinde tuttu hat trick yaptı hiç bir tur yanılmıyorsam 2. olmadı.vettelde elinden geldiğince baskı kurdu ama alonso herhangi bir hata yapmadı ve atak yapacak pozisyon elde edemedi.webberin stratejisi iyi çalıştı iyide sürdü.hamiltonla temasında bence webber burnunu biraz geride tutabilirdi .hamiltona yazık oldu bakalım son 4 yarış neler olacak.button her zamanki gibi sakin bir sürüş yaptı.kubica artık iyi bir arabada yarışmayı hak ediyor,alonsodan sonra yarışın yıldızıydı her ne kadar yeni lastiklerle geçişler yapmış olsada.

  72. lanet olsun sersem webber resmen biçti hamilton'ı bu temasta hamilton hatalı diyenler kesinlikle yanlı bir tutum içindedir bu arada alonsoyuda tebrik ederim baştan sona hatasız sürdü. Massa bugün yine ne kadar sıradan ve vasat bir pilot olduğunu gösterdi altındaki araba yarışı domine eden araba ama o beceriksizliğini heryarışta gösteriyor kubica son turlarda herkesi tokatladı ama massa resmen uyudu hadi diyelim lastikleri yıprandı son turlarda ama yarışın başından beri dolandı durdu pistte ben massanın artık ferrari koltuğunu hakettiğini düşünmüyorum birde şampiyon olma şansım yok oldu demiş sen zaten o pilotajla anja 2.pilot olursun ne şampiyonluğu bence ferrari seneye kubica-massa takasını tekrar düşünsün.

  73. Yavuz Balcı avatarı
    Yavuz Balcı

    ferrari ve alonsoya tebrikler. ayrı bir tebrikte kubicaya hiç değilse son anlarda bir kaç otomobil geçtide zevk aldım. ve button. güzel kardeşim iyi güzel sessiz sedasız ilerliyorsunda. önündekiler senin rakibin. biraz zorla be adam.

    gelelim bizim karaoğlana :)) normal bir yarış kazası olarak değerlendirdi komiserler. sorun değil. yalnız webber virajı dönmeye çalışsa bu kaza olmazdı. yinede fazla üstünde durmamak lazım. ben bundan sonrasının daha zevkli olacağını düşünüyorum.

  74. Champione Champione oLe oLe oLe

  75. Tebrikler Alonso ve podyumdakiler, beklenildiği gibi geçti ve bitti, şampiyonluk da iyice kızıştı. Hamiltonun ise biraz pişmesi lazım, alonso hata yapıyor diye eleştirdik, sezon biterken kendi gp2 pilotuna döndü. Artık her yarışı bitirmesi şart. Button ise sessiz ama derinden gidiyor.

  76. Tebrikler Alonso ve podyumdakiler, beklenildiği gibi geçti ve bitti, şampiyonluk da iyice kızıştı. Hamiltonun ise biraz pişmesi lazım, alonso hata yapıyor diye eleştirdik, sezon biterken kendi gp2 pilotuna döndü. Artık her yarışı bitirmesi şart. Button ise sessiz ama derinden gidiyor.

  77. Tebrikler Alonso ve podyumdakiler, beklenildiği gibi geçti ve bitti, şampiyonluk da iyice kızıştı. Hamiltonun ise biraz pişmesi lazım, alonso hata yapıyor diye eleştirdik, sezon biterken kendi gp2 pilotuna döndü. Artık her yarışı bitirmesi şart. Button ise sessiz ama derinden gidiyor.

  78. Tebrikler Fernando tebrikler Vettel tebrikler Webber ve bir tebrikte Kubicaya son anda yaptığı ataklar güzeldi çok hoşuma gitti çok temiz yarıştı 2011 de umarım ona iyi bir araba verebiliriz bunu hak ediyor .Petrov için diyecek söz bulamıyorum artık gönderilmeli.Aklıma burda Hakkinenin bir sözü aklıma geliyor Usta pilotlar zor pistlerde belli olur

  79. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    61 tur boyunca dengesiz ve hazımsız vettele direnip bileğinin hakkıyla kazandı.

    Alonsoya daha önceki yarışlarda çok sevindi diyenler bu yarışın sonunu iyi izlesinler.Alonso böyle sevinir.
    Almanya podyumu ile singapur podyumu arasındaki sevinç farkını görün….

  80. atılan sadece hamiltonın değil mclarenin havlusudur. button eskimiş lastikle devam eden webberden daha iyi tur nadiren attı. alonso ve red bull pilotları kapışır tahminimce artık.

  81. hamikazeeeee 😀

  82. alperdunga  avatarı

    Evet Alonsoya teşekküerler. hamilton'A yazık, Webber şanslı, vettel bu kadar, massa (fanatiği çok olduğu için) sadece şunu diyorum, pistteki geçişi :1

  83. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yılın ikinci hat tricki hayırlı olsun.
    Tebrikler tebrikler tebrikler.Baştan sona mükemmel bir sürüş.

  84. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tebrikler alonso baştan sona müthiş sürdü gerçekten, webber taktiğiyle iyi iş çıkardı, ve hamilton hamilton hamilton
    kaç kere söyledik sana keskin sirke küpüne zarar diye, havlu attığını oda anladıki çok sinirliydi, gemiş olsun, seneye artık nasipse….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir