Alonso: "Forza Ferrari!"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu bu sezon 4. galibiyetini elde etti ve şampiyona lideri Webber’in 11 puan arkasında ikinciliğe yükseldi.

Alonso’nun arkasına gerileyen Hamilton ise İspanyol sürücünün 9 puan gerisinde.

Alonso “Mücadele hâlâ çok sıkı. Tüm 5 sürücü hâlâ az ya da çok mücadelenin içerisinde. Mark’ın avantajı kötü bir hafta sonuna rağmen daha da arttı. Diğerleriyle farkı açmaya çalışmalıyız.”

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız, Abu Dhabi’de yaptıklarımızın yeterli olup olmayacağını göreceğiz ancak insanlar sonuna kadar mücadele edeceğimizden emin olabilirler.”

“Bu 4 yarışta hepimiz 2-3 yarış kazanma şansına sahip olabiliriz ve iyi durumda olabiliriz ancak eğer bir hata yaparsanız şampiyonluk mücadelesi dışına düşebilirsiniz. Motivasyonumuzu korumalıyız ve umarım hata yapmadan aynı şekilde Japonya’da devam edebiliriz.” dedi.

Alonso, uzun süre Vettel’den baskı gördüğü yarışın çok zorlu olduğunu söyledi. Alonso yarışı Vettel’in sadece 0.2 sn önünde tamamlayabildi.

Alonso “Çok zordu.  Buraya gelmeden önce zor olacğaını biliyorduk. Singapur’un fiziksel olarak en zor yarış olduğunu biliyoruz. 2 saat boyunca cadde pistinde aşırı nem altında yarışıyoruz. Sürüş zordu.”

“Bu galibiyetin anlamı çok büyük. Singapur’un yegane bir pist olduğunu biliyoruz ve aracımızın çok iyi performans gösterdiğini kanıtladık.”

“Bu galibiyet, şampiyonluk mücadelesi içerisinde kalma açısından çok değerliydi. Geride 4 yarış var. Her pistte rekabetçi olabiliriz. Takım ve fabrika % 100 potansiyel göstermemiz için çok iyi iş çıkardı. Forza Ferrari!” dedi.


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi.

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi.

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso başladığı pozisyonda bitirdi

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    sayın Çelik,
    kusurumuz olduysa affola.Olayın başlangıç sebebi erhan vatan adlı kişinin alakasız konulara büyük harflerle tahrik edici yoruma benzer bişeyler yazmasıdır.Aynı yazıyı kopyalayıp kopyalayıp önüne gelen her konuya yapıştırarak adeta kin kusup ortalığı karıştırmak istiyordu.Amacına ulaşmış benim yorumlar silinmiş ama onlar boy boy duruyor.
    Benim hakanla bir sorunum yok şimdilik.

  5. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    BU DEFA ŞİKESİZ KAZNDI AMA 1-2 YIL SONRA BELLİ OLUR ŞAKA ŞAKA :))

  6. tüketici mahkemesine şikayet edicem sizi sn.çelik:) şaka şaka…fakat neden bu kadar sert davranıyorsun anlamıyorum. ne var yazılanlarda? atışsakta sende biliyorsunki buradaki arkadaşlar birbirlerini severler sayarlar. yinede sen bilirsin. burada patron sensin. dünyanın en çok ciro yapan şirketi wall martın kurucusu sam waltonun bir sözünü sana nasihat olsun diye yazıyorum.''tek bir patron tanırım müşteri kızdırmaya gelmez hepimizi işten atar''.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakan benzetecek başka bişey bulamadın mı.Ben aslında yakışıklıyım ama biraz kelim:):)Nebuchadnezzarı çok okudum severim kendisini.:)
    Dönüşün hayırlı olsun.İnşallah kimi de reno ile döner.Dönsün ki sen de alonsoyla değil kimiyle uğraş:)

  8. Herkül hoşgeldin bu arada.Site yönetimi de saolsun Alonsocu her yorumumuzu siliyor( biraz mala bağlıyayım ben de 🙂 )

  9. nebuchadnezzar…william blake in tablosundaki gibi garip birisin:)

  10. Peki neden cevap yazıp muhatap oluyorsun ?.Karşındaki adam değilse neden cevap verme arayışı içerisindesin?.

  11. speeder…o yüzdenmi ispanyol vettel o konuya değinince milletin içinde gaz çıkarmış gibi suratı kızarmış:)))

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Başlığa bak konuya bak bir de yorumlara bak.Tamamen tahrik amaçlı.Eski defterleri açıp kendine laf ettirmeye çalışan biri daha.Tencere dibin kara senin ki benden kara.F1 de sütten çıkmış biri daha varmıdır.
    Üstüste gelen zaferler çok acı vermiş olmalı ki hemen eskileri karıştırıp tahrik etmeye çalışıyor.Bu tahriklere karşılık verince de ''alonso taraftarları işte'' deniyor.Bazı arkadaşlar Hz.Mevlana'nın sözü üzerine hareket ediyorlar ama ben dayanımıyorum.
    Suskunluğum asaletimdendir.Her lafa verecek cevabım var,lakin bir lafa bakarım laf mı diye,bir de söyleyene bakarım adam mı diye..

  13. "Alonso'nun kaza skandalından haberdar olmadığı" yönündeki soruşturma sonuçlarına tümüyle saygı gösterdiğini belirten Massa, "Söylediğim gibi, benim ifadelerim somut kanıtlara dayanmıyor. FIA Dünya Konseyi, Fernado'nun bu olanlardan haberdar olabileceği yönünde bir kanıt olmadığını duyurdu. Ben de buna saygı duyuyorum"

    Demekki neymiş kanıt yokmuş yargılanmış ve suçsuz bulunmuş ve bitmiş. bir kişiyi hiçbir suçtan elinde kanıt yokken suçlayamazsın bu bir gerçek…

  14. Asuman hanım merhaba…
    fanım olduğunuzu bilmiyordum. beni bu kadar yakın ben takip etmiyorum. bu yönüyle şahsıma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.
    şahsım çevremde centilmen ve beyefendi bir insan olarak bilinir. Alkım hanım kendisini severim bana yazmam konusunda telkinleri oldu. baktım durum kötü…mclarencilerde ses soluk yok.baktım sonradan olma çakma ferrariciler(alonsocular)meydanları doldurmuşlar. şumi gibi döneyim dedim. fenamı ettim acaba?
    önemli olan ben değil yazdıklarımdır.
    söz ola kestire başı, söz ola kese savaşı…

  15. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    Massa: 'Alonso kaza skandalını biliyordu'
    Paylaş

    Felipe Massa, gelecek yıl yan yana yarışacağı Fernando Alonso ile ilgili olarak beklenmedik bir açıklama yaptı. Massa, Alonso'nun, 2008 Singapur GP'deki kasıtlı kaza skandalından haberdar olduğunu söyledi.
    Felipe MassaFoto Galeri:
    1
    Daha önce, Nelson Piquet'nin takım emriyle yaptığı kaza nedeniyle şampiyonluktan olduğunu belirten Massa, bu durumun İspanyol pilotla gelecekteki ilişkilerini etkilemeyeceğini belirtti.

    Massa Sao Paulo'da Brezilya medyasına yaptığı açıklamada, Alonso'nun geçtiğimiz yıl Piquet ile takım yöneticileri arasındaki planlardan haberdar olduğuna dair şüphesi bulunmadığını ifade etti.

    Alonso'nun konuyla ilgisine ilişkin yorumunda Massa, "Bir şekilde o da meselenin içindeydi. Takımla, Nelson arasındaydı ama Alonso da meselenin parçasıydı. Biliyordu. Bundan habersiz olması sözkonusu değil, buna eminim" dedi.

    Bu arada dün Brezilya saati ile öğle saatlerinde yapılan bu açıklamaların ardından Ferrari takımı, Massa'nın yorumlarına açıklık getirmek için resmi internet sitesinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

    Massa, bu açıklamada, sözlerinin gerçeklerden çok duygularına dayandığını belirtti.

    FIA'nın "Alonso'nun kaza skandalından haberdar olmadığı" yönündeki soruşturma sonuçlarına tümüyle saygı gösterdiğini belirten Massa, "Söylediğim gibi, benim ifadelerim somut kanıtlara dayanmıyor. FIA Dünya Konseyi, Fernado'nun bu olanlardan haberdar olabileceği yönünde bir kanıt olmadığını duyurdu. Ben de buna saygı duyuyorum" dedi.

    Massa, "Açıkçası geçtiğimiz yıl Singapur'da yaşananlardan dolayı çok hayal kırıklığı yaşadım. Son zamanlarda da birkaç kez bu konudaki düşüncelerimi söyledim. Ancak artık bu sayfayı kapatıp geleceğe bakma zamaın" diye konuştu.

    Brezilyalı pilot son olarak, "Kesin olan birşey var ki, kapatacağım bu dönem, takım arkadaşı olduğumuz zaman Fernando ile ilişkilerimizi hiçbir şekilde etkilemeyecek" dedi.
    http://www.turkiyef1.com/haber/19291/Massa-Alonso-kaza-skandalini-biliyordu

  16. beninmde 1 tane böyle mesajım var ASUMAN ,git onuda bul kopyala yapıştır buraya:)

    hakan bunlar senden çekiniyorlar gelmenı hiç istemiyorlar bunları mutlu etme sen yazmaya devam.Mühür Abdullah Çelik'in elinde sen gerisini boş koy 🙂

  17. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    ALONSO VE DE LA ROSANIN TELEFON KONUŞMASI VARKEN BALONA NEDEN CEZA GELMEDİ HALA ANLAMADIM KEZA SİNGAPURDA BOŞ DEPOLYA BAŞLAYIP KAZDAN SONRA YAKIT ALIP BİRİNCİ OLDU VE HİÇBİRŞEYDEN HABERİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANDI F1 TARİHİNDE BÖYLE ŞAİBELER ALTINDA KALAN BİR PİLOT DAHA VARSA YAZIN BİZE BİLELİM ALONZOCU ARKADAŞLAR

  18. herkül (421) Tarih: 23.08.2010 02:57:36
    avatar
    arkadaşlar merhaba…
    burada geçen sene yine bir ramazan günü yazmaya başlamıştım. kiminin spa zaferi sonrasıydı yanlış hatırlamıyorsam. çoğu zamanlar abdullah çelikin ifadesiyle sitenin başına bela oldum. ama burada severek yazdım. onlarca kez aykırı yorumlarımdan dolayı banlandım. yüzlerce kez yorumlarım silindi. birçok arkadaşla küfürlere varacak kadar şık olmayan kavgalarda bulundum. meşhur nickim musab bera, jonathan livingston, manhem, the golden boy, kimi the king of spa, kenz, boby fischer, hayzum hatırladığım nicklerimden bazılarıdır. bana f1 i sevdiren kimi için elimden geleni yapmaya çalıştım. ateş olduk ama ancak düştüğümüz yeri yaktık. belli anlar yorumlarımla sizlere faydalı olabilirmiyim düşüncesiyle dini konulara girdim. bu iş için dua edilirmi namaz kılınırmı olmaz ama ben yaptım. kimiyi Allah için çok sevdim. pilotluğu bir kenara adamlığını sevdim. benim gibi kendi halinde umarsız tavırlarını sevdim. benim gibi başarılara sevincini pek belli etmeyen tarafını sevdim. benim gibi kendi doğrularına bağlılığını sevdim. sevdim işte…
    bu haberde belirtildiği gibi kimi muhtemelen f1 e hiç dönmeyecek. çamlıca tepesinden nargilemi tüttürüp boğazı seyrederken ve sahuru beklerken düşündüm ve bir karara vardım. kimiyle başladım türkiyenin en güzel f1 sitesinde yazmaya kimi dönene kadar da artık yazmayacağım. büyük ihtimal dönmeyeceğine göre bende bu yazıyla belkide sizlere veda ediyorum. ilk wrc haberlerinde lider şu pilot kimi …cı diye haber başlığı atılırdı. son haberlerde kimi başlıktan ziyade haber içeriğinde herhangi bir pilotmuş gibi bahsedilmeye başlandı. demekki burada bizim işimiz olmamalı bir kimici olarak.
    Allahın takdiri buymuş.
    yine bir ramazan gecesi yorumlarıma son veriyorum. herkese hakkımı helal ediyorum. sizlerde helal edin.
    son sözüm doğru ok her zaman hedefe varır. doğruyu tercih edin…Allah yar ve yardımcınız olsun.

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    – Gereksiz yere ard arda veya tamamı büyük harflerden oluşan mesajlara izin verilmez.????????
    vatansever,şu tarihte şunu söyledi.Bu böyle söyledi diyecek olursak sabaha kadar neler neler çıkar.Koskoca efsane şumiye eddie ırvine ''o aptal biri''diyebilmiştir.tarihte bu gibi örnekler çoktur.
    öte yandan dennis alonso hayranlığını dile getirmiş ve alonsonun eski şampiyonlarını hatırlattığını bile söylemişti.Geçmişte söylenenler bunlar..

  20. Atın siz daha çamur Alonsoya atın bakalım ama Alonso size cevabını her zaman pistte verecektir veriyorda zaten ama anlayana tabii ancak kendinizi tatmin edersiniz…

  21. alayına isyan erhan kardeşim. yazdıklarına katılıyorum. ferrari başkanı kimiyle alonsoyu yanyana yarıştırmadı zira alonso başarılı olamazdı. santander değil berni destek verse farketmezdi. kimi onu hamilton gibi harcardı. fakat şimdi ne oldu? massayı sindirdiler. uyum içinde çalışan iki pilot!(yani alonso önemsenen massa konu mankeni). alonso ite kaka bala şansa çala çırpa potaya girdi. ama ferrai takım olarak nerde? mesele sadece pilotlar şampiyonluğunu almaksa çok zayıf bir ihtimal belki. ama takımlar şampiyonluğu alonso olduğu sürece ve diğer rakipler klas ve eşit statü tanıdığı pilotlar olduğu sürece hayal. yani demem o ki alonsonun başarısı herşeye tercih edilmiş durumda. varsın olsun sonu hüsran olsun…

  22. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    2007 sezonuna gelindiğinde sessiz sedasız McLaren takımına geçti ve iyi bir başlangıç yaptı. Fernando, Lewis Hamilton ile birçok kez mücadele etmek zorunda kaldı. Özellikle Macaristan Gand Prix'inden sonra Hamilton ile yıldızı bir türlü barışmadı. Artık o yetenekli gencin baskın karakteri kendini dışa vurmaya başlamıştı. Takımın pilotlarına eşit davranmadığını şeylemiş Çin Grand Prix'inden sonra şampiyonluk şansı olduğu halde şampiyon olmasının mucizelere bağlı olduğunu söyleyerek takımla arasına buz dağlarını oluşturmuştu. Fernando'ya göre arada oluşan soğukluğun nedeni kendisine çifte dünya şampiyonu pilot gibi davranılmaması (ki böyle bi kaidemi var?) Ayrıca casusluk skandalı konusunda diğer İspanyol test pilotu Pedro de La Rosa ile e-posta alışverişinde bulunması takımla arasını iyiden iyiye açmıştı .Fernando 2007'de kontratı daha sona ermeden takımdan ayrıldığını açıkladı.

  23. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, Raikkonen'in partneri olarak Alonso'yu istemiyor.

    La Gazzetta dello Sport'a konuşan Montezemolo, adı sürekli Ferrari ile anılan Alonso'nun takım için ideal seçim olmayacağını söyledi.

    Ferrari'nin başkanı, "Raikkonen-Alonso ikilisiyle yarışmak, takımın kendine zarar vermesi anlamına gelir. Benim görmek istediğim, uyum içinde çalışan iki eşit pilot" dedi.
    SANTANDERDEN ÖNCEKİ AÇIKLAMA

  24. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    FERRARİ PATRONU BİR ZAMANLAR ŞÖYLE DEMİŞTİ : BÖYLE KARAKTERSİZ İNSANLART ASLA FERRARİDE YARIŞAMAZ ! AMA BU GÜN O İNSAN FORZA FERRARİ DİYOR SANTANDERİN PİLOTU YANİ F1 DE HERŞEY PARA OLMUŞ PİLOTUN İYİ OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLSA RAİKONEN GİTMEZDİ YA DA RENOYA ÇOK RAHAT DÖNERDİ AMA PETRO RUS SPONSORLAR RUS EH RUS PİLOT YARIŞSIN CANIM NE OLACAK Kİ PARA GELİYOR ZATEN YA DA SANTANDER SHUMAHER ZAMANINDA BÖYLE ŞEYLER YOKTU HAKKI OLAN ALIYORDU DİREKSİYONU F1=PARA SPONSOR SPONSORUN VARSA DÜNYA ŞAMPİYONU RAİKONENİN TAZMİNATINI ÖDETTİR SEN GEÇ KOLTUGA OH NE ALA

  25. Biz bunları böyle seviyoruz boşverin kardeşlerim.Aziz Nesin in dediği bi şey vardı ya.Anladınız işte.Ben de o lafı Alonsocu arkadaşlarım için düşünüyorum.
    Başlığın "Forza Ferrari" kısmı zaten yıllardır süregelen bir gerçek.Yeni değil.

  26. FAster Inside bende bir huy var hak edene hakkını veririm.aynı bizim ron dennisin takım başındayken yaptığı gibi..kim ne hak ediyorsa ona verıyorum:) bazı arkadaşlarımı tenzih ederim onlar üzerlerıne alınmasın onlarda kendılerını bılıyordur zaten,saygısızlığım olamaz onlara.

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kirve iyi dedin hoş dedinde benzetme biraz ağır oldu yaa, sana yakışmaz bu tarz tabirler bence, etme, "keser döner sap döner gün gelir hesap döner" lafını bundan 1-2 ay evvel bizde kullanmıştık ve dediğimiz oldu sap döndü king, onun için hiç kızmaca darılmaca yok, unutma herkes ektiğini birgün biçer, şimdi bizim için hasat zamanı, sizde sıranızı bekliceksiniz, 2011 mart a ne kaldı şunun şurasında, herkese iyi geceler arkadaşlar, hepinizi çok seviyorummm, bu gece rahat uyurum walla :), alonso kazanmış, hamilton pert, daha ne olsun değilmi, hadi kalın sağlıcakla….

  28. king_1905 ben ufakken 1984 yılı olabılır babam zonguldakda bır liman işi almıştı yaz tatılında oraya gıtmıstim şantiyede kalıyordum,sokakta bır sürü başı boş köpekler vardı.bir gün fino tarzında bir tanesine ayağımın tabanını asfalta sıkıca vurarak hoştt dedim ama köpek bana dişlerini gösterip havlamaya başladı,orda bulunan yaşlı bir amca aman oğlum bunlar böyledir işte ufak tefektırler ama havlamaktan geri kalmazlar.kıssadan hisseyi aldığını varsayıyorum,iyi geceler..

  29. bu arada bazı ahmaklar yanlış anlamasın diye şurayı düzelteyim. ben alonso'nun motorunun zorladığı telsiz konuşmasınde geçmedi onu anlattım mesajda biraz karışık olmuş derken bir lapin atlamış 😀

  30. hemen uydurmuş bazıları yine. Alonso zorlamış vettel zorlamamış. Bi kere yarış içinde öyle bi telsiz konuşması bile geçmedi , telsiz konuşmasından bahseden var :D. Vettel pit spotlardan önce zorlamayacakda ne zaman zorlayacak. İkiside neredeyse aynı hızdaydı bir vettel bir alonso en hızlı tur atıyordu. Yarışın sonl turundaki trafik ve sarı bayrak nedeniyle fark bu kadar azdı.
    Ferrarinin hızıda sadece kerblerle alakalı değil ister olsun ister olmasın.
    Ayrıca cadde ppisti bulamaz demiş bi arkadaş. Diğer pistler daha rahat düzlük özürlü motorla nasıl geçecek acaba :P. Ayrıca kalan yarışlardan Brezilya ve Abu dhabi'yi ferrarinin çok rahat kazanacağını düşünüyorum. Alonso'nun hala 1er yarış geçiirmiş 2 şer motoru kaldı yani tam geliyor yarışlara sorun yok. Bunlarada umut bağlamayın kendinize bakın kimi tutuyasanız ha büyük ihtimal mclarendir 😀

  31. tam yorumuna yorum yapacakken yapıcı olduğunu fark ettim king 🙂 evet eze eze biraz fazla olmuş 0,200 sanıye farkla finiş çizgisini geçmek eze eze olmasa gerek kaldıkı dediğin gibi alonso biraz motorun gücünü üst seviyede kullanmak zorunda kaldı gibi sanki öyle bir mesaj vardı telsizden.sonraki yarışlarda grid cezası alması olası bir durumken bu galibiyetın eze eze yada ezmeden olmasının bir anlamı kalmayabilir.

  32. bu yarış için tebrik etmeyi unutmuşum :)hatasız sürdü .. yanlız forza ferrari lafı 2008 singapurdan sonraki hiçbişiden haberim yoktu söylemi kadar içten ve samimi 😛 🙂

  33. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Tebrik etmeyide öğrenin bu bir erdemlik ve güzel bir davranıştır.

    kin ve nefret duygularınızı içeren mesajları başka haberleri yazın arkadaşlar.

    Adam eze eze tüm bir yarışı domine etti ettiğiniz lafa bakın..

    yok şöyle imişte yok böyle imişte..neyse pazar pazar iyi keyiflendik..

  34. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    serdar çekemiyorsan anten tak gözüm, senin gibiler için çok faydalı bi alet….

  35. kral mı ! bence devrik kral 2008 i zafer olarakmı sayıyorsunuz hala 🙂 singapur takvimden çıkana kadar yapılacak bütün yarışları alonso kazansa bile bence singapurun kralı F.briatore dir 😀

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir zamanlar '''Ferrari bu adamı almakla asrın hatasını yaptı''' diye boy boy haykıranlar şimdi utanmalılar.
    Sezon başından beri motor sayısı söylentileri içinde ve hatta hatta gelişimi durdurup 2011 e yönelme durumları sonrasında gelen bu zafer çok çok anlamlıdır.
    Gayet mütevazi bir şekilde hala 5 kişinin olduğundan bahsetmesi ve sonuna kadar mücadele vereceğini söyleyip takıma ve fabrikaya teşekkür etmesi gayet güzel.Olgun tecrübeli ve akıllıca bir konuşma..

  37. ayrıca ferrari de buradaki kötü şansına alonso ile birlikte dur demiş oldu:)) evet vega_nitro haklısın.güzel sonuçtu. sevinelim, çoşalım öyle değil mi:))

  38. Alonso Singapur'un tarihindeki en iyi isim şu anda. Ayrıca şimdilik 2 farklı takımda burayı kazanabilen tek pilot. Böyle ilginçlikler de var. Güzel sonuçtu sevinelim…

  39. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Helal sana Singapur un kralı….
    3 yılda 2 ci zafer….
    Muhteşem….

  40. burak bocek avatarı

    Forza Ferrari Forza Scuderia Ferrari Marlboro

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir