Alguersuari: "Kariyerimin Belki de En Sıkıcı Yarışıydı"

yazar:

kategori:

Jaime Alguersuari: “Yarışı bitirdiğim için tatmin oldum. Ama dürüst olmak gerekirse muhtemelen kariyerimin en sıkıcı yarışıydı. Araçlardan oluşan trenin arkasında takılıp kaldım ve yapabileceğim bir şey de yoktu. Bugün puan alma şansım vardı, 11. başlıyordum ama kalkış öncesinde araçta soğutma sıvısında kaçak oldu. Bu yüzden pit yolundan başladım, diğerlerinin arkasından. O noktada iyi bir gün geçirme umutlarım yok olmuştu. En azından 3 geçiş hamlesi yaptım.”

“Konum açısından bakacak olursak, aracımızın performans olarak geliştiğini düşünüyorum. Sonuncu başlayıp 12. olmak pek de kötü sayılmaz”

Sebastien Buemi: “Çok zor bir yarıştı. İyi bir kalkış yaptım ama ilk turda Kobayashi ile temas yaşadım. Bunun, aracıma biraz hasar vermiş olabileceğini düşünüyorum. Çünkü o andan sonra fazlasıyla önden kayma yaşadım. Bu yüzden güvenlik açısından pite girip ön kanadı değiştirmeye karar verdik. Pitte ayrıca lastikleri de değiştirdik. Petrov’un arkasında çıktım ve yarışın çoğunu onun arkasında geçirdim.”

“Daha sonra hidrolik sisteme basınç eklemek için pite döndüm ve tekrar lastikleri değiştirdik. Bu şekilde Jaime’yi geçip Petrov’a tekrar yaklaşabilirdim. Onu geçmeye çalıştım, başaramadım ve yeni lastiklerinde olan Kubica’ya yakalandım. Bir pite daha ihtiyaç vardı, yumuşak lastikleri taktık ve ondan sonra iyi turlar atmaya başladım. Hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü yaşadığım zorluklar olmasaydı 10. olma şansım vardı. Yine de genel olarak araç gelişti ve bu, sonraki yarışlar için ümit verici.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir