Kubica Yeniden Podyumda Olmanın Tadını Çıkarıyor

yazar:

kategori:

2006 İtalya GP’sinde ilk podyumuna çıkan Robert Kubica puansız sonlanan Avustralya GP’sinden sonra Sepang’da yeniden kürsüye çıkmanın sevincini yaşıyor. Kimi Raikkonen’in 20 saniye gerisinden ikinciliği elde etti Polonyalı Pilot.

Güçlü bir performans sergileyen Leh pilot BMW için Avustralya’daki ikincilikten sonra ardarda bir ikincilik daha getirdi. "Takım için muhteşem bir sonuç. İkinci kez ikinci olduk."

"Benim için hayal kırıklığıyla sonuçlanan Avustralya yarışından sonra burada podyuma çıktığım için kendim ve takımım adına çok mutluyum. Monza 2006’dan bu yana ilk podyumum."

"İyi bir start alamadım patinaj yaptığımdan yeterince hızlanamadım. Bu da Nick ve Trulli’nin bana yaklaşmasına sebep oldu. Birinci virajda fren yaparken aracın hakimiyetini neredeyse kaybettim ama onlar birbirine dokundu ve böylece onları geçtim."

"İstikrarlı bir tempo tutturmaya çalıştım. Ferrari’yi yakalayamayacağımızı biliyorduk ama zorlamaya devam ettik. İkinci pit-stoplardan sonra Heikki’nin 17 saniye arkamda olduğunu gördük, bundan sonra devir hızını azaltıp motoru bir sonraki yarış için korumaya karar verdik."

"Tamamen iyi hissetmiyordum. Biraz hastaydım bu da konsantre olmamı engelledi. Yarş sonuna kadar geldim böylece.

Kubica, etkileyici bir başlangıç yapan BMW’nin hala gelişmeye devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

"En yüksek hızımız halen biraz az. Bu da yarışları zorlaştırıyor çünkü virajlarda hızlı olmamızı gerektiriyor. Düzlükte biraz geride kalıyoruz. Uzun düzlükleri olan yarşlarda lastiklerin verim kaybı da eklenince epey zor olacak."

BMW takımlar sıralamasında Mclaren’in yalnızca 5 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Kubica ise sürüxüler sıralamasında 8 puanla beşinci. Takım arkadaşı Heidfeld ise 11 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Takım arkadaşı Heidfeld yarışı 6. sırada bitirerek takımına 3 puan kazandırdı.


Yorumlar

  1. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    çok iyiydi kubica inş. devam ederler böyle

  2. Çok güzel başarı.

  3. Trulli Heidfeld i pist dışına atacak kadar sıkıştırmasaydı büyük ihtimalle 2 ve 3 BMW olucaktı. Neyse bi dahaki yarışa artık :p

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir