Hamilton: "Elimden Geleni Yaptım"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bugünkü Malezya yarışından Jarno Trulli’nin arkasında 5. olarak ayrılmasının ardından elinden geleni yaptığını söyledi.

McLaren pilotu yarışa 9. sıradan başladı ve ilk pit-stop sırasında mekanikerlerin sağ ön lastiği değiştirmede gecikmesi ile 12 saniye civarında kayıp yaşadı. Daha sonra Webber arkasında yarışın çoğunu geçirmesi nedeniyle de ilave zaman kaybı oldu.

Hamilton: "Çok iyi bir kalkış yaptık, 9.luktan 5.liğe çıkmaktan dolayı memnunum. Mark Webber’i hep sıkıştırdım ama birini takip etmek çok zor. Ne kadar hızlı olmanız mesele değil. (Webber) Çok iyi sürüş yaptı"

"Elimden geleni yaptım. Sonunca 4.lüğü almak için çok zorladım ve alabileceğime inanmıştım. Ama Jarno harika bir iş çıkardı ve çok iyi sürdü. Gelecek sefer sıralamalarda daha iyi bir iş çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum"

Hamilton hâlâ şampiyonada liderliğini 14 puan ile koruyor. Onu 11 puanlı Kimi Raikkonen ve Nick Heidfeld kovalıyor. Diğer McLaren pilotu Heikki Kovalainen ise 10 puan ile dördüncü sırada.


Yorumlar

  1. ömer doğan avatarı

    bence plotaja bağlı bişey bu böylesine geçişin çok kolay olduğu bir pistte weberin arkasına takılıp kalması bence hamiltonun daha nekadar çaylak olduğunun göstergesi geriden başladığı yarışta fazla bişey yapamadı renk katmasını bekliyodum ama hayal kırıklığı yaşattı

  2. aslında takımın yarış stratejisi oldukça iyidi 3-4 başlasaydık herşey farklı olabilirdi..veya Hamilton 15 sn gereksiz yere zaman kaybetmeseydi..

  3. ""Gelecek sefer sıralamalarda daha iyi bir iş çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum"" sıralama turlarının önemi yine gündemde.. geride kaldığınız zaman yarış güçleşiyor.. tek çare startta mümkün olduğunca yukarı tırmanmak.. sonrasında da pit stoplarda güzel bi strateji uygulamak.. ama tabiki ilk çizgiden başlamak en iyisi :DD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir