Singapur GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

McLaren MP4-25 – Düzenlenmiş Ön Kanat

McLaren, Silverstone’de ürettiğini temel alarak Singapur’a çok değişik bir ön kanatla geldi. Bu kanatta takımın, hava akışını ikiye ayırma niyeti daha da belirgindi. Hava akışları ön lastiklerin dış kısımlarına yönlendirilmişti. Cuma günü yeni kanat sadece Button tarafından kullanılmıştı.

Williams FW32 – Yeni Ön Kanat

Williams, Singapur’a tamamıyla yeni bir ön kanat ile gitti. Bu kanat, Renault’un kullandığına çok benziyordu. Üst resimde gösterilen eski haline kıyasla yeni ön kanat (alttaki resim), birçok farklılığa sahip. Uç plakanın dış kenarındaki eski küçük dikey parça (üst resim no.1) kaldırıldı. Üstteki flap bölümüne ise ana uç plakanın dışında (alt resim no.1) küçük bir ilave yapılmış. Bu şekilde lastiğin bir difüzör gibi işlev görmesi, ön kanattan gelen hava ile verimliliğinin arttırılması amaçlanmış. Orta bölümde de (2 ve 3) kanatçıklar yenilenmiş.

Red Bull RB6 – Düzenlenmiş Ön Kanat

Red Bull, Silverstone’de ürettiği kanadı esas alarak Singapur’a yeni bir ön kanat getirdi. Kanadın alt bölümünde görüntü için kamera bölümü de mevcuttu. Uç plakanın arkasındaki iki yarığın yanı sıra, ön kısımda da bir yarık bulunuyordu. Takım bu şekilde, uç plaka ile planyanın birlikte çalıştığında bir girdap oluşmasını engellemeyi amaçladı. Sıralama ve yarış için hem Vettel hem de Webber, orjinal Silverstone kanatlarını tercih etti.

 

Ferrari F10 – Ön Kanat Çeşitleri

Ferrari pilotları, Cuma günü Marina Bay’da kullanmaları için önlerinde üç farklı ön kanada sahipti. Biri Monako tarzı, diğer Silverstone sonuncusu ise yeni Singapur özellikli. Yeni olanı Felipe Massa denedi ama tek turunda Monako tarzıyla daha uzun zaman geçirdi. Fernando Alonso ise Silverstone ve Singapur kanatlarını alternatifli olarak denedi. Bu kanatlar arasındaki fark, uç plakanın sışındaki küçük yüzgeçti. Bu yüzgeç, 8 cm. kadar arkaya taşındı. Ferrari ayrıca Singapur’da yeni bir zeminle yarıştı


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir