Massa'ya Sert Eleştiriler

yazar:

kategori:

Massa, cumartesi günü sıralamalarda vites kutusu sorunu yaşamasının ardından yarışa 24. sıradan başladı ve geçiş yapamayarak 10. oldu. Önündeki 2 pilotun ceza almasıyla 8.liğe yükseldi.

Jornal da Tarde’deki köşesine yazan Livio Oricchio “Yarışın çoğunda Williams’tan Nico Hulkenberg’in arkasındaydı. Ancak o, yarış galibi ile aynı araca sahipti.”

“Ferrari takım emirleriyle suçlanabilir ancak 2 sürücüsüne farklı araç vermekle suçlanamaz.”

“Alonso çok hızlı olduğunu kanıtladı. Ancak Massa’dan rakibini geçmek için lastikleri yeniyken bile en küçük bir çaba görmedik.”

“Gördüğümüz şey her iki Ferrari sürücüsü arasındaki rekabetçilik farkıydı.” dedi.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Eleştiride haklı olduğu noktalar var ama Massa ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Hockenheim dan sonra Massa nın şevkinin kırılmış olabileceğini düşünüyorum,çünkü başka türlü yavaş olduğuna inanmıyorum.

  2. MagicAlonso avatarı

    kimi ile ALonsonun ferraride beraber yarışmalarını çok istiyordum ama olmadı.Hem bu bize sf hız bakımından kimin daha üstün olduğunu çok daha iyi şekilde gösterecekti.Çünkü birçok insan 2005 yılında o muhteşem derecede hızlı olan mclaren ile kiminin o muhteşem hızından da etkilenerek saf hız konusunda hep kimi en hızlı deniliyordu.En azından bu tez de ya doğrulanırdı yada çürütülürdü.

  3. Massa iyice kredisini tüketiyor.İnsan biraz olsun çaba sarfeder

  4. efendimayin  avatarı

    Spakülatif olacak ama alonsonun kimiden iyi olduğu belli oldu bence. Kimi karşısında massa ihç ezilmedi hatta bence ondan iyiydi ama alonso massayı çökertti.

  5. aLonsoKenan  avatarı

    Burda bazı arkadaşlar ne çok şey biliyor böyle..Massa ya takım güvenmeyince adam başka ne yapsın felan…

    Birileri oturduğumuz yerden izlemekten çok karmaşık diyor ama massa'nın veya her hangi birinin neden yavaş neden hızlı vs. bütün nedenlerini biliyolar…

  6. Her araç, her konfigürasyon her pilota uymaz, uyacak diye de bir kaide yoktur. Ki değişimlerde gençler her zaman avantajlıdır. Massa'da bir eksilme yok aksine Massa'da bir uyumsuzluk var. Dünyanın en en iyi, en yetenekli makine kullanıcılarının olduğu bir ortamda hiç birinin yetenekleri 1 yılda gerilemez çocuk değil bu adamlar. Bir lastik problemi var bu yıl. Efsaneler dahil bugün hiç kimse kendisine uymayan bir araca gömlek atlatamaz, olağan üstü şeyler yapamaz. Geçmişle karıştırmayın bugün ki araçların, temellerin geldiği nokta çok başka.

  7. efendimayin  avatarı

    Massa barrichellonun zamanında düştüğü durumla aynı konumda. Ferraride şampiyon olması mümkün değil seneyede bir şey değişmez ama ferraride massadan memnun çünkü şuan çok iyi bir 2. sürücü

  8. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    şöyle yarışları bir hatırlayalım, massa/alonso veya alonso massa, arka arkaya… öndeyse alonsoya inanılmaz direndi.. arkadaysa geçmeye çalıştı, ancak başkaları yol geçen hanı gibi her yerış geçti onu o ne yaptı.. kimseye atak yapamadı… e bu durumda massa ii olsa ne yazar.. kimse kendini kandırmasın. massayı bende seviyorum.. şampiyon da olmasını isterim… ama hiç bir zaman olamayacak?

  9. MagicAlonso avatarı

    2 farklı araç kelimesi yanlış kullanılıyor arkadaşlar.Bu akla ilk gelen manasıyla mümkün değil.F1 de temel ayarlar konusunda farklı yaklaşımlar yapılır sadece.Yoksa aracın karakteristiği üretim aşamasıyla farklı 2 karakterde üretilmez.Araç ayarlarında önceki senelerde bahsedildiği gibi farklı ayarlar kullanıla bilir ve çok normaldir fakat bu durum şimdi de devam etmektedir.Bunu beyan etmeleri gerekmez.Massa lastiklerde sorun yaşayabilir ki bu bu seneki kurallarla alakalıdır büyük ölçüde.

    Alonso mclarendeyken o takımı bu sporu belki de en iyi bilen yaşayan efsanelerden prof. aynen şöyle demişti."Hamiltonun ALonsoya göre daha akıcı bir sürüş stili var Alonsonun ise çok daha farklı bu nedenle mclaren aracı hamiltona göre daha kolay ayarlıyor fakat bu Alonsonun muhteşem bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmez."

    Ferrari de tek ayar üzerine gitmiş olabilir belki ama önceki uygulamalarına bakınca bu mümkün görünmüyor.

    Seneye pirellinin gelmesiyle birlikte değişen pilot performansları çok göreceğiz.Fakat unutulmaması gereken bir nokta varki massa hiçbir zaman agresif olup heyecan uyandıran bir pilot olmadı.Bunun yanında özellikle yağmur altında çok kötü yarışlarını da izlemişliğimiz var.

    Seneye massa çok daha iyi performans gösterebilir eğer gösteremezse gidiş biletini kendi eliyle kesmiş olur.Ama massa gittikçe ferrariye daha çok alışan bir Alonsoyu hız anlamında geçecek bir düzeye ulaşamayacaktır.

  10. djarum arkadaşım iki farklı araçtan kastımın RB6 ve F10 gibi iki farklı araç olmadıgını söyleyerek acıkladım bu iddiayı ortaya atan ben değilim Ferrari bunu açıkladı zamanında Massa ve Raikkonen'in sürüş stilleri farklı oldugu için birine arkadan kaymanın minimumda oldugu dıgerıne ıse önden kaymanın minimumda oldugu araclar verılıyordu buda farklı araçlar demek eğer bir araç önden kaymayı minimumda tutuyor diğeri arkadan kaymayı minimumda tutuyorsa bu iki araç birbirinden farklıdır bunu anlamak bukadar da zor değil farklı araç demek görünüm olarak farklı araçlar demek değildir aracın ne durumda neye ne tepki verdiğide iki araç arasında fark yaratır bunu anlamak bukadar da zor olmasa gerek

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    massathebest ağır konumuşsun ya massa bu yıl mental olarak hazır değil bence geçen seneki kazadan öcneki massa ile şimdiki arasında çok fark var massanın gerçekten kaza öncesi gibi olduğunu yanlız bi yolla anlayabiliriz önümüzdeki brezilya yarışında polü alır ve yarış içerinde tüm kontrolü elinde tutarsa işte massa budur derim çünkü ferrari şu an güçlü ve massanın bence psikolojik açıdan kendini toparlaması lazım tabiki bu yıl alonsonun performansı altında biraz ******* hissetmiştir ama massa kötü bi pilot değil kötü olsaydı 6 yıldır ferraride olamazdı bence nie şampıyon olamıyo diye soracaksınız 2006 da scmi çok güçlüydü o oynadı 2. pilotluk yaptı 2007 de raıkkonen daha ii bi performans gösterdi yine son yarışlara akdar dişediş gitti ama son iki yarışta şansı kalmayınca raıkkonene yardım eti 2008 de şampıyonluğa çok az kalmıştı ki nefret ettiğim hamilton oldu nasıl olduğunu hepimiz biliiyoruz 2009 sezonunda ferrari ortada yoktu ne massa ne raıkkonen gelişmemiş bi araçla yarıştılar tabiki gösteremedi kendini ki macaristanda o kaza oldu şimdi 2010 sezonundayız bahreynde başlayan bi sezon massa alonsonun önünde start aldı ama alonsonun ona atak yapması bilmiyorum onda kötü bi etki bıraktı çünkü ondan sonra iki pilotta tam performansını gösterdiğinde alonsoyu iç geçemedi (başarılı olduğu istanbul park hariç) massa kötü bi pilot değil massaya çamur atmanıza bende izin vermem o büyük bi kaza geçirdi ne kadar etkisi yok desede mental açıdan ii olmadığı kesindi bu sezon laf etmeyin massaya

  12. Romain GROSJEAN,bence farklı araç iddiası biraz garip kaçıyor,farklı ayarlar desek şuna olmaz mı.

  13. farklı araç üretmek birine F10 verelim birine RB6 verelim demek değildir adı üstünde FARKLI araç ufak farklardan bahsediyoruz bir araçta önden kayma minimumdayken diğerinde arkadan kayma minimumda bunu anlamazlıktan gelipte konuyu saptırmayalım Ferrari Raikkonen Massa yıllarında bu stratejiyi izlemiştir ve bunu birinci ağızdanda açıklamıştır

  14. Romain grosjean
    Sen 2 farklı araç üretmek nedir hiç düşündünmü.X2 mühendis x2 yedek parça x2 hava tüneli çalışması 2X MAAŞ.ve sonuçta yanlız biri şampiyon olucak.f1 herkes paradan kısalım derken böyle bir şey nasıl olur.SAÇMALIK

  15. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu sene bir varlık gösteremekle beraber,bir var bir yok tamam şanssızdı kabul fakat altında ferrari var be kardeşim nedir bu kabullenme haki sen force india değilsin ki..

    eleştiriyi özellikle bu yarış için sonuna kadar hak ediyor bence.

    dikkat ettiğim diğer nokta ise Massa nın önünde sadece bir pilot varken aşırı zorluyor ve atak yapıyor o da Alonso.

    o da ayrı bir muamma..

    toparlanmasını bekliyoruz.

  16. Kalpazan saçmalık dediğin şey geçmişte olmuş bişey F1 Racing'e Alda Costa açıklamıştı Raikkonen ve Massa birisi önden kayan araç istemiyor diğeri arkadan kayan araç istemiyor bu yüzden iki farklı araç üretiyordu takım bunu ben değil Ferrari Aerodinami sorumlusu söylüyor bir saçmalık varsa senin araştırmadan etmeden birşeye saçma demen. bence bundan büyük saçmalık olamaz

  17. Yahu böyle 2 farkı araç üretmek saçmalığı da nerden çıkardınız.bu konuyu niye bu kadar derinleştiriyorsunuz.sanki massa her geride kaldığında muhteşem yükselişler gerçekleştiriyorduda bu sene bir şeyler oldu.massa hep böyleydi massayı sevnler böyle sevdi.ben bu kadar geride kalmasının sebebi olarak psikolojik çöküntüde görüyorum.ama bunun suçlusu da ben değilim yine kendisi alonsodan korkacağına alonsoyu korkutsaydı.hamur gibi evririp cevirip aynı yere geliyoruz.massa yeterli değil.zaten.eyer 2011 de yarışmaya devam etse ferrai vettl ile anlaşmış demektir yoksa başka bir açıklaması yok(ki bence ferrari 2012 için anlaşma yapmış vettel ile)

  18. Schumacher sonrası Ferrari iki farklı araç üretiyordu Massa ve Raikkonen'in stillerinin farkından kaynaklanıyordu bu..Bu sezon Alonso stiline uygun bir araç yapıldı ve tek bir araç var ben bu stratejiyi kesinlikle doğru buluyorum ancak Massa'nın başarısızlığının ana sebebi bu..Schumacher örneğine bakarsak Button stiline uygun bir araçla çok başarısız oldu bir aracın bir pilota uyması lazım F10 Massa'nın stiline uymuyor

  19. Massa iin çok acı olan bi gerçek var Schumacher – Barichello dönemindeki Barichello ya ait görevi üstleniyor olması ama bunu Barichello gibi beceremiyor 0 Atak – 0 dreniş – 0 taktik yarışı aynı lastikler ile bitirmek zorununda değildi madem ki şampiyonlukta birşeyi yok ki yok gerçekten o zaman mücadele için strateji yapması daha uygun olurdu örneğin Kubica lastiği patladığı için girdiği pitte sadece tek bi sıra kaybetti ardında tırmanışını sürdür dü Massa ne yaptı hiçbirşey Hulkenberg'in arkasında gezdi durdu yarış boyunca borusunu yalnızca Alonso'ya öttürmeye çalışarak kıskanclıktan ötürü sadece diğer ferrari pilotuna buda takım arkadaşı ve bu takım oyunu sadece ona dreniş göstermesi diğerlerinde gel geç abi sıkıntı yok modunda olması umarım bu gidişaat onun kuyusunu kazmaz.

  20. massa ile ilgili bir kaç cümle yazmadan önce, hatırlamak istemeyen bazı massa düşmanı arkadaşlara bir şey soracağım,

    alonso valencia'da kimseye atak yapamayıp sonunda kobayashi'ye geçilmişti. o zaman herkes (ben de dahil) bunu lastik farkına bağlamıştık ve elbette sebebi lastikti. şimdi değişen ne? hatta sauber'den daha iyi bir renault, alonso'nun gittiğinden daha fazla tur atmış ve daha eskimiş lastikleri vardı massa'nın. o gün kobayashi'nin alonso'yu geçişine burun kıvırıyorduk, ne çabuk unuttunuz?

    gelelim massa'ya. c.tesi gecesi yaptığım yorumda massa'nın ya atak yaparak iyi yükseliş yapacağını, ya da yarış dışı kalacağını, ortasının olmayacağını düşünüp yazmıştım. aynen yarışta da böyle olmasını bekliyordum ama massa garip şekilde kontrollü gitti. her geçen tur kaybedecek bir şeyi olmadığını, neden atak yapmadığını düşünüp durdum. hatta kendi kendime atak yap istersen duvara vur, ama risk al dedim..

    tabi bunlar işin seyirci tarafı. ama kazın ayağı pek öyle basit değil. herkül çok güzel bir noltaya değinmiş. takım içinde bu yıl alonso ile arasındaki performans farkı, massa'nın elini kolunu bağlıyor. inisiyatif alma ya da riske girme lüksüne sahip olmadığı açıkça görülüyor. takım kendisine güvenmediğini, daha 8 yarış varken takım emri vererek gösterdi. ortalıkta massa'nın kellesini almak isteyen bir çok leş kargası dolaşıyor. tüm bunları alt alta koyduğumuzda, massa'nın özgüvenden uzak, hata yapmaktan korkan, inisiyatif alarak riske girmekten çekinen, hata ya da kaza yapması durumunda kendisine gelecek eleştirileri tahmin ederek gereğinden fazla kontrollü giden bir pilot ortaya çıkıyor.

    her ne kadar bir massa taraftarı olarak aksi yönde hareket etmesini istesem de, massa'nın içinde bulunduğu durum kolay değil. formula1 dediğimiz şey, evde tv başında izlediğimiz yarıştan çok daha karmaşık ve acımasız. bu yıl her zamanki en büyük silahı olan sıralamalarda yaşadığı sıkıntı ile darbe alan felipe'nin bir yumuşak karnı oluştu. ve üstüne alonso'nun da bu kadar iyi performans göstermesi, massa'yı büyük baskı altına soktu. en azından hata yapmadan yarışları tamamlama peşine düştü felipe, ki böyle bir ortamda bence en güvenli yolu seçiyor.

    felipe maalesef bu sene istediği performansı gösteremiyor. en güçlü olduğu sıralamalar, şimdi en zayıf tarafı oldu. nedenini ön lastiklerde iyi tutunma gerektiren bir stili olduğunu, değişen kurallara birlikte ağırlık dağılımının arkaya kaydığını ve ön lastiklerde öncekinden daha az ağırlık oranı olması nedeniyle ısıtma sorunu yaşadığını söyledi. ross brawn, seneye KERS'in araca dahil edilecek olmasıyla ağırlık dağılımının (şimdiki araçlara göre) ön tarafa kayacağını, böylece ön lastiklerin daha fazla tutunma sağlayacağı ve daha çabuk ısınacağını söylemişti.

    kelle avcılığına çıkan bazı arkadaşlara sözüm, massa 2008'de de ilk 2 yarışta 0 çekmiş ve değil trf1'in gariban 3-5 üyesi, tüm dünyadan bir çok otorite felipe'nin üstüne geldi. baskı ve sıkıntıdan bir pilotun 1 haftada dudaklarında uçuk çıktığını bile gördük felipe sayesinde. ama sıraya girmiş kelle avcıları, tükürdüğü lafları bir bir yalayıp sezonun sonuna doğru massa mı hamilton mu şampiyon olacak diye kafa patlatmak zorunda kalmışlardı.

    bu yıl felipe'nin istediği gibi bir sezon olmadı. ve kalan 4 yarışta da bir şeyler değişmeyecek. ama bu sezon bir şekilde bitecek. şimdilerde felipe'nin üstünden atıp tutmakla meşgul olan bazı arkadaşlar, bugünlerin tadını çıkarın. felipe göstermeye çalıştığınız gibi vasat bir pilot değil. nasıl ki 2008'in son yarışında, (hamilton glock'u geçene kadar) "valla felipe şampiyon oldu" dedirterek ağzınızı açık bırakmışsa, seneye de pekala sorunlarından kurtulmuş bir şekilde tekrar eski formuna dönebilir. bunun olmaması için hiç bir sebep yok. daha önce başarmış olan bir pilot, her zaman başarabilir. şimdi zor ve baskılı bir dönem felipe için. ama bugünler de geçecek. şimdi takım patronu edasında kelle kesme heveslisi bazı üyelerin sözleri, sitenin arşivinde eskiyip gidecek.

  21. Tuhaf olan ferraride massanın ilk böyle yarışı değil.massa ferrari pilotu değil kötü olan şu, 2. pilot misyonu için de button kadar yeterli değil.massanın yapabildiği belli polü alır dönüp durar ne hızlı tur ne geçiş(tur bindirmeler hariç) düz bir yarışçı.ferraiye göre değil bu yarışdan sonra ben artık ferrari ile bağlarının koptuğunu düşünüyorum.eminim şu ferrari içinde massanın torbasını dikiyorlar

  22. Acaba neden Massa ile ilgili söylediğim şeylerden sonra eksi rekorları kırıyorum da biri haber yapınca herkes zıplıyor?
    Mesela Poliana ve massathebesti burada görmek isterim. Tek benmiymişim. Massa bence Renaultun bu haline bile yakışmayan bir pilottur. hatta Ferrerinin en kötü 2. pilotudur. ve hep 2. pilot olarak kalacaktır. Yeteneksiz ve sinir bozucu biri. Tabi takım ve fanlar için. Sauberde de kötüydü asla Alo webber veya rai gibi kötü takımlarda belirgin çıkış yapamazdı. Ferrari, biz buna en iyi aracı veririz, 1. pilota yaraması için arada bir 3. falan diye aldı.
    Yoksa kimse kör değil.

  23. murat levent, evet oydu ve iyi iş çıkardı. massa da benzer strateji uyguladı ancak tutmadı çünkü güvenlik aracı piste hemen girdi ve massa önündeki pilotlarla hiç fark kapatamadı. alonso da monacoda sadece hrt, virgin, lotus pilotlarını (en az 4-5 sn yavaş) geçti pist üstünde ve sonrasında stratejiler belirledi pozisyonunu

  24. murat levent avatarı

    Ferrari neden geçiş özürlü olsun arkadaşlar, aynı ferrari değilmiydi monaco da sondan başlayı 6. bitiren. Hemde ilk turda pite girip lastik değiştirerek.

    Massa işte ne bekliyosunuz ki. Bu tip pilotlar nacak altlarında diğerlerinden bariz hızlı bir araç varken başa oynar, onun dışında kendilerinden bişey katıp da derece elde etmeleri nerdeyse imkansız.

    Şimdi orda massa yerine kubica veya hamilton otursaydı o ferrariye 50 tur takılırmıydı williams ın arkasına. Bir sorun bakalım kendinize.

    Kendi dünya şampiyonluğundan vazgeçtiyse, adam olsunda senelerdir ekmek yediği yere takımlar bazında şampiyonluğu getirmek için elinden geleni yapsın.

  25. MagicAlonso avatarı

    Massa kaza beni etkilemedi diyor ama bazı taraftarlar kazaya bağlamak istiyor.Massa geçiş yapma konusunda yada geriden başlayarak yarış kazanma konusunda yetenekli bir pilot değil.Ayrıca djarum arkadaşın dediği gibi Massa şuana kadar kendisinden bu denli hızlı bir pilotla yarışmadı.Alonso her anlamda sorunlarla mücadele edip hızlı şekilde çözüm bulan bir pilot.Örneğin Ben birçok sefer birçok pilottan lastikleri ısıtamadığını duydum ve bu çok büyük sorunlara neden oldu.Fakat Alonso shumi hamilton gibi pilotlar mümkün oldukça sorunlarını hızlı şekilde atlatma konusunda yetenekli pilotlar.Bu da massa button tarzı pilotların çok fazla sıkıntı çekmesine ve istediği gibi çalışmayan araç olduğunda çok sönük performans göstermesine sebep olmaktadır.önümüzdeki sene belki ferrari çok daha iyi araç yapar ve ozaman massa daha hızlı olabilir.Ama unutmayalım ki işte hızlı pilotla efsane olabilcek buna aday pilotlar arasındaki en büyük fark da budur.Ferrari Alonsonun nekadar hızlı olduğunu bildiği için transfer etti.Oda bu görevi hakkıyla yerine getiriyor.

  26. Arkadaşlar,kaçırdığınız bir nokta var.massa bu sene kötü değil,hep böyleydi,sadece farkı ortaya koyacak pilotla yarışmadığı için karambolden durumu idare etti,bu sene alonso gelince insanlar karşılaştırma yapma imkanına sahip oldular,bırakın kubicayı,mark,şümi dahil olmak üzere sözde geçiş özürlüsü,ama geçmediği pilot kalmadı,massa niye geçemedi kimseyi?

  27. David Jones avatarı

    Sanırım Massa'da takımdan gönderilme korkusuda var biraz çünkü birsürü söylenti çıktı ve ağır eleştiriler var.
    Adam rahat değil bence. Haliyle performansı da bundan etkileniyor.

  28. herkül,:)) nic'e bakmadan yorumu okudum!bu ne dedim ya,bu kadar geniş bir tarihi olayı nasılda fındık kabuğunua sığdırmayı başarmış diye nic'e baktım ki,ne göreyim bizim herkül:)sabah sabah yine güldürdün allah senide güldürsün.

  29. Ertan Akkaş avatarı

    Aslında doğru söylediklerin yanlış diyemem. Ama Massada tıpkı 2007'de Kimi ve Alonso'nun yaşadığı gibi eğer lastiklere alışmak gibi bir problem çekiyorsa, belkide yanlış işi yapıyordur.

    Massa'nın zaten affedilmeyecek bir tarafı yok ama kabul edelim ki sezon boyuncada etkili olamadı son yarışlar hariç ki, bundada F10'un gelişimi McLaren'in görece yavaş kalması gibi etkenlerde var

  30. bir de komiktir herkes bu aralar massanın geçmişini aramaya başladı. geçmişi ile arasındaki tek fark sıralamalardır. önceden sıralamalarda çok iyi iş çıkaran massa yarışı da aynı tempoyla götürebiliyordu. ama bu sene özellikle lastiklerden dolayı bunu beceremiyor ve en büyük artısını kaybetti. geriden de başladığı zaman pek yapabileceği bir şey kalmıyor. sertuğun da dediği gibi alonso da bu sene bir çok kez grup arasında kaldı ve pek bir şey yapamadı. massanın eskiye oranla kaybettiği pek bir şey yok. sıralamalarda iyi iş çıkarırsa startta da kazanıyor ve iyi gidiyor. singapura kadar son 4 5 yarışta gayet bildiğimiz massa vardı. sıralamalarda iyi iş çıkardı ve mümkün olduğu kadar alonsoya yakın sonuçlar aldı ve en çok puan kazananlardan birisiydi son 4 yarışta. biraz destekli eleştirmek lazım.

  31. Ertan Akkaş avatarı

    Sizlere katılıyorum arkadaşlar. Özellikle Herkül'ün yorumu ilginç bir bakıç açısına sahip.

    Evet F10'un geçiş konusunda özürlü olduğunu biliyoruz. Zaten Felipe ilk sektörde 3 araç geçmişti. Ama sorun o değil sorun Zaten şampiyonluk yarışında olmamasına, kaybedecek birşey olmamasına rağmen Felipe'nin zorladığını bile görememiz. Evet belki F10'un geçiş özrü var ama Williams'tan Hulkenberg'i zorlamak ne kadar zor olabilirdi 2008 veya 2009 kazadan önceki Massa için…

  32. massa agresif sürmedi buna katılacam ancak yapılacak bir çok eleştirilere katılmayacağım. her aracın karakteristiği ve yarışın içerisinde bulunduğu dönemin geçişe etkisi çok farklı. kimi araç vardır iyi geçiş yapar, kimisi türbülanstan çok etkilenir yapamaz. kimi pilot vardır ne olursa olur dalar, kimisi sağlam gider. yarışın başında karambol yoksa geçiş yapmak özellikle cadde pistinde kolay değildir. massa da çok mükemmel bir geçiş ustası değil zaten. cadde pisti de olunca sutilin çektiği trene bir vagonda o oldu. sutilin elindeki araç o kadar kötü olmamasına ya da glockun çok iyi sürdüğü virginden gayet iyi olmasına rağmen o bile kaç tur sonra geçebildi. adam normal bir yarış çıkardı ve takımına 24ten başlamasına rağmen yine de iyi puanlar kazandırdı, biraz şanssızdı ve agresif değildi okadar. kubica ise gerçekten lastiklerinin hakkını verdi geçti herkesi. hiçbirisinde zorlanmadan geçmesi diğerleriyle aralarındaki performans farkını gösteriyor.

    motoru yeniydi falan ama bunun pek bir etkisi yok. burası motor pisti değildi o bakımdan pek bir etkisi olmadı.

    ama bu olaydan sonra gününü kurtarmak isteyen bir çok gazeteci çıkacaktır buna eminim 🙂 işin zor felipe

  33. Ya Allah aşkına sadece Massa değil Ferrari araç olarak bu sene kaç geçiş yaptı da kalkıp Kubica ile karşılaştırılıyor ki. Sene başından beri aynı şeyler söyleniyor Ferrari pilotları pist üzerinde geçiş yapamıyor diye. F10'un geçiş özürlü bi araç olduğu, önündeki aracın türbülansından diğer araçlara göre fazlasıyla etkilendiği biliniyor. Alonso önde başladı önde bitirdi. Vettel'in gerisinde kalsaydı o geçiş hamlesi yapabilecek miydi, bence hayır. Konu sadece pilotlarla ilgili değil.

  34. çocuk zaten ciddi bir kaza atlattı tekrar sahalara döndü. arkasından kazadan beter bir muamele…sonuç ortada. özgüveni bitmiş hata yapmaktan korkan silik bir pilot. massa böylemiydi? aslanı kediye boğdurdular. muhtemelen massa şunu mırıldanıyordur…''hello brezilya…hava nasıl orda…gürbüz güzel bir pilot idim ne hale geldim bak sonunda…''dünya tarihinde ispanyollar girdiği her ülkeyi mahvetmişler taş taş üstüne bırakmamışlar. tarih tekerrür ediyor…

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    massa'yı savunmuşumdur her zaman ama cidden bu eleştirilere katılmamak elde değil.

    kubica'nın 3 turda yaptığının sadece birini bile koca 60 turda yapmadı. İnsan en azından bir dener yahu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir