Trulli Toyota'nın Dördüncülüğe Oynamasını İstiyor

yazar:

kategori:

İtalyan pilot takımı için Sepang’da çok güzel bir yarış çıkardı. Sıralamalarda elde ettiği 5.likten sonra yarışı 4.sırada bitirerek geçen yılki Brezilya GP’sinden sonraki ilk puanlarını kazandı.

Trulli, Toyota’nın Sepang’da gösterdiği performansı bütün sezon boyunca gösterebileceğini, tıpkı 2005 yılındaki güçlü günlerine geri dönüp dördüncülüğe yerleşebileceğini belirtti.

"Böyle zorlu bir yarıştan puan ile dönmek harika. Cologne ve buradaki takım için çok mutluyum. Kış boyunca yaptıkları çalışmalar etkisini göstermeye başladı. Bu yarışı onlara adıyorum."

"Yol tutuşu kaybedince ilk virajda zorlandım. Nick Heidfeld ile temas ettim. Biraz yer kaybettim fakat sonra toparladım ve Mclarenlere ayak uydurdum."

"Takım pit-stoplarda çok iyi bir iş çıkardı ve Mark Webber’i geçtim. Sonunda Lewis Hamilton ile mücadele ettim. Birbirimizi zorladık. Benden çok daha hızlıydı, kendimi %100 yarışa verdim ve takıma çıkardıkları iyi iş için teşekkür ederim.Kabus gibi antrenmanlardan sonra dördüncülüğü kazandık." diye konuştu Trulli.

Takım arkadaşı Timo Glock için herşey aynı şekilde düzgün gitmedi. İlk turun sonunda Williams pilotu Nick Heidfeld ile çarpıştıktan sonra yarış dışı kaldı.

"Ne yazıkki çabuk biten bir yarış oldu. Başarılı bir start alamadım, patinaj sorunu yaşadım ve biriyle temas ettim. Yine de sağlam bir şekilde devam edebildim. Ancak 14. virajda Nico Rosberg arkadan çarptı. Aynadan baktığında oldukça uzağımdaydı. O mesafeden geçmeye kalkışacağını sanmıyordum."

Virajı döndüğümde bana arka sağdan çarptı. Arka süspansiyonumu kırdı ve pist dışına çıkarak yarışa veda ettim. İyi bir sıralama geçirmiştik. Dolayısıyla yarışa erken veda etmem kötü oldu. Artık Bahreyn’de iyi bir sonuç almayı umuyorum." diye konuştu Toyota’dan Glock.


Yorumlar

  1. takımımıza pilotlarımıza sonuna kadar güvenimiz tam bizi sevindirdiler bütün sezon boyunca allah yardımcıları olsun başarılar

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet TC'de olmayınca ustalar kendini gösteriyor. bunlardan biride Trulli

  3. Trulli tartışmasın yarışın en iyi ismiydi. Toyota da aynı şekilde iyi gelişim göstermiş.

  4. Toyota da çok büyük bir gelişim var. Nazar değmesin. Onların önlerde olması f1 i renklendiriyor ve bence Trulli çok çok tecrübeli bir pilot olduğunu bu yarışta bize gösterdi. Yolun açık olsun Toyota. Başarılar.

  5. en iyi 4. takım.. hımm.. bu tempoyu istikrarlı bir şekilde sürdürürlerse neden olmasın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir