Renault, Raikkonen İle Görüşme Konusunda İstekli

yazar:

kategori:

Belçika’dan beri çıkan haberlerde Kimi Raikkonen tarafının Renault’ya yakınlaştığı söyleniyor ve Renault’nun 2011 için henüz karar vermediği söyleniyor.

Renault yapmış olduğu açıklamalarda Vitaly Petrov’un da 2011’de kendileriyle devam etme şansının olduğunu ancak Raikkonen’i de değerlendirdiklerini söyledi.

Ancak daha önceden de söylendiği gibi Boullier, Raikkonen ile ciddi görüşmeler başlamadan önce Fin sürücünün F1’e dönme konusundaki motivasyonundan emin olmak istiyor.

Boullier “Karar verme zamanımız yaklaşıyor. Ancak gerçekten tüm seçenekleri değerlendirmek istiyoruz.”

“Bazı pilotlara onlarla görüşmelerimizin devam etmeyeceğini söyledim ve Kimi hâlâ senaryo içerisinde yer alıyor.”

“Bir şey yapmadan önce onunla görüşmek istediğimi her zaman söyledim. Geri dönmesi konusunu anlamak istiyorum.” dedi.

Boullier, Petrov’dan Singapur’da da ikna olmadıklarını söyledi. Rus sürücü bir kez daha sıralama seansında hata yapmıştı.

Boullier “Büyük hayalkırıklığı var çünkü hâlâ hata yapmaya devam ediyor. Onun üstünde çok baskı var, cuma günü hızlı değildi ancak cumartesi günü performansı iyiydi.”

“Sıralamalarda 2. bölümdeki kazasından sonra 13. oldu bu yüzden ilginç bir durum var. Bu yarış iyi olabilirdi ancak çok fazla kapıyı açmasından sonra Hulkenberg ona kamikaze dalışı yaptı. Bu yarış ve şanssızdı.” dedi.

Boullier ayrıca Petrov’un durumunu bekletmelerinin para meselesi olmadığını, sadece mümkün olduğu kadar iyi destek vermek istediklerini söyledi.


Yorumlar

  1. bak şu renoya. kendini ağırdan satıyor. alışmış 1 milyona adam yarıştırmaya(alonso kubica kovalainen vs.)diyemiyorki bu istediği para bizi aşar. yok petrov yok performans…ulan deseki raikkonen makul bir paraya yarışırım. finlandiyaya kadar kırmızı halı serersiniz. kubicayı yollarsınız. inanmayın bu haberlere arkadaşlar paraları yok konuşuyorlar bir sponsor filan bulabilirlerse ne ala yoksa reno nun parası kimiyi yarıştırmaya yetmez.

  2. tahminim şu yöndeki renault sadece reklam yapıyor daha önce takım patronu 20 milyon euro teklif etmemişmiydi şimdi neden sürekli raikkonenin form durumundan ve motivasyonundan bahsediyor. renault raikkoneni alamaz 4.sıradaki bir takım ve seneye ne kadar hızlı olacağı mechul ve maddi sorunları olduğuda aşikar renault raikkonenin maddi isteklerine cevap vermekte zorlanır zaten önümüzdeki seneden sonra loeb emekliye ayrılacak ve bence yerine raikkonen gelir yani uzun lafın kısası raikkonen formula 1'e dönmez.

  3. Yahu bu olayi baslatan Renault degilmiydi? Ilk haber Raikkonen`e 20 milyon teklif ettik diye cikmamismiydi? Buna karsilik Raikkonen`in menajeride teklifi gorup durumunuz nedir, maasimizi nasil oduyeceksiniz, iyi bir arac uretebilecekmisiniz diye sormadimi? Neden bunlara cevap vermiyosunuz da habire yok mali durum yok Rai nin motivasyonu.. La madem tereddutlerin var niye teklif goturuyosun 🙂 Hala reklam yapmaya calisiyor bunlar, Hayir Raikkonen`i de kizdircaklar cikcak 2 kelime solucek rezil etcek koca Renault`u Toyota gibi ondan korkuyorum..

  4. Bence Raikkonen anlaşması imzalanmıştır arkadaşlar yoksa Kimi cephesinden birisi çoktan yalanlardı haberleri siz son 1 ayda Kimiden WRCden ayrılmak istemiyorum şeklinde demeç duydunuzmu?..sn.Eric Petrovun motivasyonunu düşürmemek için bu taktiği uyguluyor Petrov Raikkonenle kıyaslanamaz zaten Raikkonenle birlikte Renault buyuk sponsorlukların altına imza atacaktır Master Card aklıma ilk gelen sponsor koskoca Renault %75 ine sahip oldugu Lada'nın sponsorluguna mı kaldı

  5. boullier sen böyle devam edersen kimi yi alamazsın.sutil de force india ile sözleşme imzalar.iddialı pilot kalmaz piyasada renaultda kala kala petrov kalır.alık gibi kalırsınız ortada

  6. amma naz ettin renault

  7. Boullier artık uzattın yahu

  8. Raikkonen eğer istekli ise boşverin petrovu sponsorluk falan çok mühim deil bence çünkü petrov ana sponsor desteği olsa tmm neyse haklılar dicem ama bi lada var bide 5 yarışlık bir sponsor var. Birde takıma raikkonen gelince takımın çekeceği dikkati ve gelecek sponsorları düşünmeliler bence. Mesela NOKIA(fin) ana sponsor güzel olurdu 🙂

  9. raikkonen de acele etmeyecektir, şampiyonanın bitmesini bekleyecektir. webber şampiyon olursa bırakabileceğini söylemişti, onun yerini alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir