Kaynakları Kısıtlama Anlaşması Resmen İmzalandı

yazar:

kategori:

Geçen sene ortaya çıkan Concorde anlaşması kriziyle birlikte takımlar FIA’ya harcamaları 90’lı yıllardaki seviyeye çekeceklerine dair söz vermişlerdi ve geçtiğimiz hafta sonu Kaynakları Kısıtlama Anlaşması imzalandı.

Bundaki amaç ise sporu, yeni katılan Virgin, HRT ve Lotus gibi takımlara daha katlanılabilir bir hale getirmekti.

Bu sene 13. takım için yapılan başvurular, yeterli kaynakları olmadığı için reddedildi ve bunun yanında mevcut yeni takımların da sorun yaşadığı  ve sporu bırakabileceği iddia ediliyor.

Lotus patronu Tony Fernandes “Teknik değişikliklerin bir çoğu harcamaları düşürmek için getirildi ancak bunlar yapılmadı ve aksine daha da arttı.” dedi.

Michael Schumacher’e göre ise harcamaları düşürmek için getirilen sezon içi test yasağı ise spor için iyi olmadı.

Schumacher “Etkili testler şu anki durumdan daha ucuz olabilirdi. Şu anda yeni parçalar yapılıyor ve çalışmazsa atılıyor çünkü onları test edemiyoruz ve çalışmayabiliyorlar.” dedi.

Schumacher ayrıca testlerin yasaklanmasının pahalı simülasyonlar yapılmasını gerektirdiğini düşünüyor.

FOTA başkanı Martin Whitmarsh “Aslında çok harika bir gelişme oldu.”

“Takımlar birlikte çalıştılar ve iyi bir yol buldular. Toplantıda Kaynakları Kısıtlama Anlaşması’nda 7 sene için anlaşma yapıldı ve bu sporu daha stabil yapacak.” dedi.

Eric Boullier “Böylesine bir gelişmeden dolayı çok mutluyum çünkü bu FOTA’nın başarısı ve sonunda sadece toplantı yapma yerine bir şey imzalayabildik.”

“Bu karar aslında geçen sene üreticilerin farklı bir seri kurma tehdidiyle alınmıştı. Eski harcamaları kısıtlama anlaşması çok radikal olduğu için sporun kendisine zarar verebilirdi ve ben bazı değişikliklerle anlaşmanın uzatılmasını istiyordum. Geçiş dönemine girdiğimizi biliyorduk. Herkes iyi iş çıkardı ve bu anlaşmayı imzaladığımız için mutluyum.” dedi.

Whitmarsh, bu anlaşma ile sporda olan bazı kural açıklarının da kapatıldığını düşündüğünü söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir