Vettel Red Bull'un Pit Stop Zamanlamasını Savundu

yazar:

kategori:

 Vettel, Singapur’da tüm yarışı Alonso’nun arkasında geçirmiş ve aynı anda pite girerek yarışı ikinci sırada tamamlamıştı.

Takımın bu taktiği oldukça eleştiri almıştı ama Vettel takımını savundu: “Yumuşak lastiklerle genelde herkesin sorun yaşadığını gördük. Önümde Fernando vardı. O lastiklerle kayıyordu ve ben de öyleydim. Arka lastikler fazlasıyla aşınmıştı. Sonuna kadar, mümkün olduğunca yaklaşmak için elimden geleni yaptım.”

“Belki bir tur daha erken ya da bir tur daha geç pite girmeyi deneyebilirdik ama öte yandan da sert lastikle çıkıyorsunuz ve dışarıda kaldığınızda Fernando ile aradaki farkın açılması daha büyük olasılık.”
“Bu yüzden pite girmek ve Ferrari pit ekibine baskı uygulamak yeterince iyiydi. Çünkü onlar da biliyorlar ki pit stoplarda fazlasıyla iyiyiz. Ancak ne yazık ki girişte biraz bocaladım ama onlar da fazlasıyla temiz bir pit stop yaptılar. Pitten çıkışta aradaki fark da onlar için yeterince iyiydi.”
Vettel yarış içinde daha hızlı olduğunu da söyledi ama bunu gösteremediğini çünkü önünün hiç açılmadığını belirtti.

Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    güvenlik aracı deyince aklıma geldi, bu sc son olarak alonsonun puanlarını gasp ettikten sonra ne hikmetse bir daha hiç aptalca çıkıçlar yapmadı, umarım sene sonunda pilotlar ve markalar klasmanında şampiyonluk o puanlara kalmaz, büyük haksızlık olucak çünkü

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Hiç bir açıklama kurtarmaz sizi, tek risk güvenlik aracının tam önüne çıkması olabilirdiki, bunun dışında denememenize bahane bulunamaz, "pit ekibini zorlamak" iyiymiş 🙂

  3. Açıklamasında söylediği şeyin yanlışlığını ortaya mı çıkarmışsın ne Vettel'cim.Taraftarın olarak hayal kırıklığına uğradım.Önün boşken Ferrari'yi geçecek kadar fark yaratabilirdin,en hızlı araç sendeydi o pistteki.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull,strateji olarak zor zamanların takımı değil olamaz da.Sadece yaptıkları ikinci pilot üzerinden kumar oynamaktı.İki sefer de bu kumar tuttu.
    Redbull yarış boyunca Ferrari garajını takip etti.Her an neyin ne olacağı belli olmayan bir pistte strateji geliştirecek kapasite olmadıklarını gördüm.Ferrari garajındaki mekanikerler ayağa kalkıp lastikleri ellerine alınca hemen Redbull da aynısını yaptı.Vetteli daha önce içeri alma planını yapmadılar.Çünkü kobay olarak kullanılan webberde sert lastikler vardı ve performansı da ahım şahım değildi.Hal böyle olunca da Ferrari en doğrusunu bilir ,o ne yaparsa biz de yapalım dediler.Alonso dan bir kaç tur sonra pite girme riskine giremediler.SC denen o araç her şeyi mahvedebilirdi.Kısacası cesaretin yoksa,ne yapacağını bilemiyorsan öndekini taklit etmek en hayırlısıdır.

  5. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    alnsocu olarak aynı turda pite girmesine inanılmaz sevindim. çünkü normalin dışına çıkılmasa alonso geçilmeycekti ve öylede oldu! tekrar sağol vettel.. sen ömürsün! bu kez iyi start aldın, fakat yine hata yaptın/ız..

  6. bence denenmeliydi, denemediniz ve kaybettiniz.

  7. MagicAlonso avatarı

    onlarda kazanacak hızı kendilerinde görmedikleri için böyle birşeye gerek görmediler.bence vettel o anki durumları neyse ona göre en doğru şekilde hareket ettiler.zira sert lastikler o zamandan sonra yumuşaklardan çok daha iyi performanslar gösteriyordu.Alonsonun italyada yaptığına benzer bişey yapması zordu çünkü Alonso italyada buttondan üstün bir şekilde daha hızlıydı ama burda vettel o denli hızlı olmadığı içni pitte hataya zorlama yoluna gittiler fakat istedikleri hata gerçekleşmedi.

  8. strateji bile değildi vettel kimi kandırıyorsun. hani yeni lastiklerle hemen hızlı tur atılıyor eskileri bitmişti desen o zaman bir tur önce girecektin. yok öyle değil mi nolursa olsun 1 2 tur fazla atıp kasacaktın. arkandaki adama geçilme şansın zaten yoktu. kaybetme şansın yoktu ama kazanabilirdin

  9. efendimayin  avatarı

    Valla bende düşündüm daha önce gerçekten ilginç strateji fiyaskoydu

  10. Tabii ki de yanlıştı.2 tur zorlasaydın ne kaybedecektin.zaten mclaren 15 saniyelik fark vardı.hadi olmadı 3 saniye cepten yedin yine açık ara önce çıkıcaktın.sevdiyim pilot dahi olsa yanlışı.yanlışı yanlış konuşarak kapatmak daha düyük bir yanlıştır şu an olduğu gibi

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    vettelin Pitten çıktığınıda yanlış hatırlamıyorsam aralarında 1 sn filan vardır, madem ondan hızlı olduğunu düşünüyor ve önünün hiç açık olmadığından yakınıyorsun, adam sormazlarmı 1-2 tur sonra pit yapsaydın yaa alonsodan, belki o aradaki 1 sn kapatırdın, pitten çıktığında önde olurdun, pit stop zamanlamanızı eleştirenler haksızda sayılmaz hani….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir