Mercedes Patronlarından "Çatlak" İddialarına Yanıt Geldi

yazar:

kategori:

Özellikle son haftada çıkan iddialarda, takımın patronu Ross Brawn ve Mercedes’in Motor Sporları Patronu Norbert Haug arasında büyük fikir ayrılığı olduğu söylendi.

Bu iddialar Singapur’da Norbert Haug tarafından yalanlanmıştı ancak Nico Rosberg’in bu sene kaybedilenlerin belki değişikliklerle düzeltilebileceğini söylemesi iddiaları tekrar hızlandırdı.

Bu konu hakkında soruları cevaplayan Brawn “Benim deneyimlerime göre bir işi yapmak için felsefem ve yaklaşımım vardır ve bu felsefeyi ve yaklaşımı takip edip sonucunu almayı umarım.”

“Bu yüzden şirket içerisinde herkesi cesaretlendiren bir felsefem ve kültürüm var. Bu da onların nerelerde yeteri kadar güçlü olmadığımızı ve nerelerde daha iyi iş çıkarabileceğimizi anlamada yardımcı oluyor.”

“Ve eğer bazı boşluklar varsa onları doldurmak zorundayız ancak çok büyük boşluklar olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası buradaki insanların çoğu geçen sene şampiyonluk kazanan isimler ancak Formula 1 sürekli gelişmekte olan bir sektör. Eğer organizasyonunuzu aracınız kadar geliştirmezseniz o zaman geriye düşersiniz.” dedi.

Brawn, takımın hâlâ Honda’dan Brawn’a ve ardından Mercedes’e geçiş nedeniyle sorun yaşadığını kabul ediyor ancak takımın yeni sahiplerinden mümkün olan her şeyi alma yolunda ilerlediğini düşünüyor.

Brawn “Şirketi gelecek için daha iyi konuma getirecek pozisyondayız. Geçen sene bir masaldı ancak geçen sene bu zamanlar nerede olacağımızı bilmediğimizi hissetmeye başlamıştık. Geleceğimizin nerede olduğunu bilmiyorduk.”

“Geçen sene oldukça iyi ticari rakamlara ulaştığımızı muhtemelen gördünüz ancak o para bir ortak bulamamamız halinde ancak bu sene yetecek parayı verecekti. Ancak ihtiyacımız olan ortağı bulduk.”

“Geçen sene bu zamanlar nereye gittiğimizi bilmiyorduk. Şimdi ise biliyoruz ve tüm avantajları kullanarak gelecek için en güçlü takımı oluşturmaya çalışıyoruz.”

“Daimler içerisinde bir yarış takımı olarak mümkün olan tüm fırsatları bulabiliriz. Daimler’in çok iyi bir teknoloji portfolyosu var ve bu teknolojileri artık kullanma sürecine girdik. Bu benim için çok heyecanverici çünkü geçmişte bir çok kez bunun mümkün olması halinde şirketin gerçekten katkı sağladığını gördüm.” dedi.

Haug’la olan ilişkisi hakkında konuşan Brawn “Norbert ile aramda hiç sorun yok. Sadece sonuçlardan dolayı mutsuzuz. Nadir görünür ancak biz birlikte çalışıyoruz ve bu çalışmayı başarılı yapacağız.”

“Ve sadece birlikte olursak başarırız. Takımımda herkesi sevmem ancak profesyonel olarak çalışırım ve bundan da Norbert’i sevmediğim anlamını çıkarmayın.”

“Çok uzun zamandan beri tanışıyoruz ancak şu anda işler pek yolunda değil ve gelecek için yapıyı oluşturmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Ve bu yapıyı çalıştırmaya başladığımız zaman çok güçlü olacağız.” dedi.

Brawn’ın dediklerine katılan Haug da “Ge.en sene bu takım için zor bir dönemdi. Bir taraftan çok başarılıydı ancak diğer taraftan gelecekte ne olacağını bilmiyorlardı. Biz de daha önce hiç görmediğimiz bir otomobil krizinin içerisindeydik.”

“Diğer üreticilerin F1’deki varlıklarına son verdiğini gördük ve Mercedes’in gelecek için adanmış olması çok olumlu. Harika bir takımımız ve varlığımız var ve kazanma durumu ortadaydı. Henüz yarış pistinde kazanma durumuna gelemedik ancak bunu başaracağımızdan eminim.”

“Ross’a ve teknik ekibe tamamen güveniyoruz ancak bazen onları anlamadığıma dair söylentiler çıkıyor. Bizler padokta birbirlerini kucaklayacak ve kumar oynayacak olan Hollywood yıldızları değiliz. Bazen aşırı stresli olduğumuzu görüyor olabilirsiniz ancak kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu biliyoruz ve bazen biraz odaklanmış ya da huysuz görünebiliriz. Ancak bu gerçek hayat ve tüm alanlarda birlikte çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Ve hepimiz için bir öğrenme süreci var.” dedi.

Haug ayrıca Mercedes GP’nin bu sene pist üstünde kazanamamasının Stutgart’taki yönetim kurulu üyelerinin baskıyı arttırdığı haberlerini kabul etmedi.

Haug “Stuttgart’tan aşırı baskı olduğu söylentileri sadece saçma. Baskıyı biz kendimiz oluşturuyoruz. Bu takım içerisinde oluşan bir baskı. Stuttgart’ta bize neler yapmamız gerektiğini söyleyen kişiler yok. Onlar iyi bilgilendiriyorlar ve onlar durumlar hakkında bilgilendirilmiyorlar olsaydı diğer üreticiler sporu bırakırken bizim girmemiz gibi bir durum olmazdı.”

“Bu şekilde başladık. Paramızı çöpe atmadık ancak oldukça olumlu bir şekilde yatırım yaptık. Hepsi bu.”

“Bu söylentilerin çıkması normal. Michael Schumacher hakkında da söylentiler duyuyoruz, kendi hakkımızda söylentiler duyuyuoruz. Soru sormak adil ve Ross’un bu sporda çok uzun zamandan beri olduğunu biliyorsunuz. Bir kural olduğunu düşünüyorum. Eğer evet diyorsak cevabımız evettir ancak hayır diyorsak ve yorum yapmıyorsak o zaman spekülasyon çıkarabilirsiniz. Cevabım açık: takım içerisinde çatlak yok. Ancak evet, gelecekte daha iyi iş çıkarmak istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir