Stepney'e Hapis Cezası Geldi

yazar:

kategori:

İtalya’da çıkan haberlere göre Stepney 1 sene 8 ay hapis cezasıyla birlikte 600 Euro para cezası yedi ancak İtalya yasalarına göre hapiste yatmaması büyük bir ihtimal.

Stepney’in avukatı Sonia Bartolini “Müvekkilim her zaman sabotaj iddialarını reddetse de sonuçtan memnunuz.”

“Savcının, suçu kabul etmesi halinde cezada indirime gitme pazarlığından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. İlk başta hüküm daha ağırdı.” dedi.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmemişti.

Stepney, Ferrari’ye ait gizli belgeleri Mclaren’e vermek ve 2007 Monaco yarışından önce Kimi Raikkonen’in aracına sabotaj girişiminde bulunma nedeniyle suçlanıyordu.

Casusluk skandalı nedeniyle Mclaren takımı 100 milyon dolar para cezası almış ve markalar klasmanındaki puanlarını kaybetmişti.

Skandala karışan Stepney’le birlikte Mclaren’in mühendisi Mike Coughlan Formula 1’den men cezaları almıştı.

Bu olay Formula 1 ve FIA içerisinde kapanmıştı ama Ferrari’nin sivil mahkemelere açtığı dava devam etmekteydi.

Reuters’a göre mahkemeden 20 ay hapis cezası çıktı ancak Stepney suçunu kabul etmesi konusunda anlaşma yaptığı için bu ceza muhtemelen hayata geçmeyecek.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. ilginç skandalın başrol oyuncularından biri sadece 600 euro ceza alıyor ve yasalara göre hapis yatmaması büyük ihtimal ama diğer taraf 100 milyon birleşik devletler doları ceza aldı ama fia testlerinde aracın ferrari sistemlerini kullanmadığı kanıtlandı abuzer arkadaşımında dediği gibi mosley ve ekibi bütün olayı mclaren'in üzerine bıraktı ama benim o sezon aklımda kalan en önemli replik stepney'den geldi; ferrarinin cesetleri nereye gömdüğünü biliyorum.????

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    baştan beri olması gereken ama yine ceza yok sayılır ne anladık… bu işi yapanlara gereken cezaları vermeyip ben bunu nasıl McLaren takımına maledip işime geldiği gibi uygularım mantığı yürüten sapık mosley ve tayfasının gerçek yüzleride birkez daha ortaya çıkmış oluyor. nasıl mı? bu skandalın yaratıcılarından olan stepneye ceza verilmiş olmasına rağmen hapis yatmayacak ve sadece 600eu ile kurtulacak olması hemde bu komik kararın italyan mahkemesince veriliyor olması oldukça açıklayıcı. yani BU OLAY 07 de yaşananlar; McLaren aracının temiz çıkmasına ve belirli kişiler dışında tüm takımın bundan bihaber olmasına rağmen 100 milyon dolar ceza verilip takımlardan diskalifiye edilecek kadar CİDDİ AMA olayı yaratanlara hapis cezası vermeyerek sadece 600eu gibi bir para cezası verecek kadarda GAYRICİDDİ bir skandalmış. ayakta alkışlıyoruz.(bu cezayı verenlerde italyan hani ingiliz olsa taraflı davranmışlar böyle komik cezamı olur diyecez!!)

  3. burak bocek avatarı

    İyi oldu adalet yerini buldu bence.Keşke yasalara göre içeride atsalar tam akıllanır.Onun yüzünden 2 büyük takım f1in en köklü takımları ve taraftarları birbirine girmiş,formula1 çatlak sesler çıkarmıştır.Hak yerini bulmuştur.Umarım daha fazla kaos olmaz f1de bu tarz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir