Brawn: "Schumacher Bildiğimiz Eski Schumacher"

yazar:

kategori:

Schumacher, spora geri dönüşünden sonra eski performansından çok uzakta kalması nedeniyle bir çok kesim tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Ancak Schumacher ile Benetton ve Ferrari’de 7 şampiyonluk yaşayan ve Mercedes GP’de de tekrar bir araya gelen Brawn, Schumacher’in yeteneklerine güveniyor.

Brawn “Eğer hızlı virajlardaki telemetre verilerine ve aracının kopması anındaki tepkilerine bakarsanız emekli olmasından önceki Schumacher’den farkı yok. O bakımdan hâlâ eski Michael.”

“Yavaş virajlarda ise lastiklerini Nico gibi kullanamıyor. Nico bu konuda çok yüksek seviyede. Ancak Michael bu konuda nereyi geliştirmesi gerektiğini biliyor. 2011’de ona daha iyi bir araç ürettiğimizde eski Michael’i göreceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Brawn ayrıca mevcut lastiklerin Schumacher’i olumsuz etkileyen faktör olduğunu yineledi.

Brawn “Michael’in sürüş stili sert frenlemesiyle birlikte tercih ettiği direksiyon manevralarına tepki verecek güçlü ön lastiklere bağlı. Nico, yeni ön lastikleri kullanmayı daha iyi anladı.”

“Bu seneki ön lastiklerin oldukça olağandışı olduğunu söyleyebilirim. Bu, FIA’nın KERS’i desteklemeyi istemesinden kaynaklanıyor. FIA, Bridgestone’dan belli ağırlık dağılımına uygun lastikler üretmesini istedi ve böylece özel bir lastik karakteristiği ortaya çıktı.” dedi.

Brawn ayrıca, Schumacher dışında başka birisinin benzer performansı göstermesi halinde koltuğunu kaybedeceğini söyledi.

Brawn “Dürüst olalım, başkası olsa bu performansla muhtemelen devam edemezdi.”

“Ancak Michael’i tanıyoruz ondan daha fazlasının geleceğine inanıyoruz ve bir çok konuda -sürüş ve takımla birlikte çalışma- diğerlerinden daha yetenekli olduğunu biliyoruz. Takım, Michael’in katkılarından dolayı çok memnun.”

“Eğer o bir çaylak olsaydı, onun gelişmeye kapasitesi olup olmadığı sorusunu kendimize sorardık. Ancak Michael’in bu kapasiteye sahip olduğunu biliyoruz.” dedi.

Brawn, Schumacher’deki tek farkın artık daha sakin ve olgun bir kişi olması olduğunu belirtti.

Brawn “Artık çok rahat birisi. 5 sene önce böyle bir durumla başetmekde çok zorlanırdı.”

“Ancak şu anda çok sakin ve daha olgun. Ancak bu onun daha az istekli ve adanmış olduğu anlamına gelmesin. Sadece bu kadar sakin olması karşısında gerçekten etkilendim.” dedi.


Yorumlar

  1. kimin şüphesi vardı ki zaten. Biz ona sonuna kadar güveniyor ve biliyorduk.

  2. Eray Parlak avatarı

    evet sonunda kesin ağızdan biri şuminin geleceği hakkında bilgi verdi norbert haugda açıkladı. şumi 2011 de kesin mercedes gp pilotu. ayrıca araç ve ön lastikler şumiyi durduran iki sebep.
    @ turk f1 com
    çok doğru söylüyorsun. benimden dikkaetimden kaçmıyor. geereksiz pit stoplar yapıyor bazen gereksiz pist üstünde tutuyolar hatırlaayın canadayı 37 tur süper softla gitmişti 7 ttur dayanamamıştı diğer pilotlar orda bile almadılar içeri alsalar puan çıkarıaktı kesin. mercedes 2011 için bomba bir çalışma yürütüyor. bence ross varına yoğunu koyar 2010 otomobilini rekabetçi duruma getirirdi. dingil mesafesi filan uzattı başkada elle tutulur bi güncelleme yapamadılar f duckt da dağil çok mantıklı söylenenler.

  3. Hatırlarsanız 2-3 yarış arka arkaya Schumacher'e kendine uygun araç verilmişti.Rosberg ten önde bitirmişti yarışları.
    Yabancı siteleri takip ediyorum ve oradakiler durumun daha da farkında.

    Birçok yarışta Schumi gereksiz pit stoplara gönderiliyor. Bunun arkasındaki gerçek ise sürekli yeni denemeler ve parametreler toplanması.

    Yeni kurallar ile bir aracın 2 sene üst üste şampiyon olması zor ve Brawn bunun farkındaydı. Bir sene fire verip başından beri diğer sezona odaklandılar ve Schumi bunu bile bile geldi.

    Rosberg bu seneki aracı normal telemetrelerde kullanıyor fakat schumi sürekli bir test aşamasında.

    Yabancı forumdakiler bunu biliyor amabir biz bilmiyoruz. Seneye muhteşem bir araç geliyor emin olun. Mercedes 3-4 ay önde götürüyor.

  4. haluk saygı avatarı

    bu açıklama beni ve shumi sevenleri oldukça rahatlatmıştır. çünkü sene başından beri beklediğimiz açıklama geldi ..
    ross bu sefer bilimsel konuşmuş
    Brawn "Eğer hızlı virajlardaki telemetre verilerine ve aracının kopması anındaki tepkilerine bakarsanız emekli olmasından önceki Schumacher'den farkı yok. O bakımdan hâlâ eski Michael."

    "Yavaş virajlarda ise lastiklerini Nico gibi kullanamıyor. Nico bu konuda çok yüksek seviyede. Ancak Michael bu konuda nereyi geliştirmesi gerektiğini biliyor. 2011'de ona daha iyi bir araç ürettiğimizde eski Michael'i göreceğimizi düşünüyorum." dedi.

    bu açıklama benim içime su serpti inşallah ross amca inşallah..
    şu edie jordan nın yüzünün kızarması anını sabırsızlıkla bekliyorum…

  5. Böyle bir açıklamayı uzun zamandır bekliyordum ama Mercedesten kimse çıkıp, açık açık Schuminin sorunu şundan şundandır demedi. Bu yüzden ağzı olan konuştu. Hele hele Edie Jordan denilen zat, sezonun başından beridir adama yükleniyor. Walla elime geçmesin yoksa tokat manyağı yaparım onu 🙂

  6. nico bazı konularda çok yüksek seviyede imiş.ver şu canına yandığımın arabasınıda nico ya ne kadar yüksek seviyede bir pilotmuş nico aleme gösterelim ross amca.seneye şampiyon olacaz inş.çalış ross amca.artık alonso-hamilton gibi üst düzey pilotlarla mücadele etmek istiyoruz.
    hız-tecrübe-istikrar-cesaret hepsi rosberg de var.ver şu arabayı nico ya.isterik isterik o rekabetçi arabayı isterik.

  7. İşte tam bahsettiklerimizi açıklamış teknik bir şekilde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir