Hamilton: "FIA, RBR'nin İllegal Aracını Durdurdu"

yazar:

kategori:

2008 dünya şampiyonu, FIA’nın son testlerinin Red Bull’u durdurduğu yönündeki düşüncesini tekrarladı.

Bild’e konuşan Hamilton: “İyi soru.”

“Macaristan’da herkesten 2 saniye hızlıydılar. Böylesi bir liderliğe sahip olmak kabaca imkânsız”

2010’un başlarında Red Bull’un hile yapıp yapmadığı sorusuna ise Hamilton: “Biz her zaman kurallara uyduk”

“Çalışanlarımız, onların araçlarının yasal olup olmadığını merak edip FIA’ya sordu. Ondan sonra Red Bull, aracını tekrar inşa etmek zorunda kaldı ve bir adım geri düştü.”

“FIA, iyi bir karar verdi.”

İngiliz pilot ayrıca, şu anki şampiyonluk mücadelesinde özellikle Alonso’nun ortaya koymuş olduğu psikolojik savaş için de görüş bildirdi.

Hamilton: “Sezon sonunda akıl oyunlarının başlaması normal. Ben yeteri kadar güçlüyüm ve hazırım. Endişe etmiyorum. Ama sadece pistte konuşmanın en iyisi olduğunu düşünüyorum”

Singapur’daki yarışın hemen ardından artık şansım kalmadı demesine rağmen Hamilton, son 4 yarışa ümitli girdiğini tekrarladı.

Hamilton: “Bir günlüğüne Zürih’teki evimdeydim. Sabah kalktım, taktım kulaklığımı, açtım rap müziğimi ve ormanda koşuya çıktım. Yani geri döneceğim”


Yorumlar

  1. Napiyim paşam söz değil ki bu. Bende onu beceremiyorum ağızdan, fikirden kısadan anlatabiliyorum ama yazarak kısadan beceremiyorum malesef. 🙂
    He bu arada diyorum ki keşke vakit bulsamda sizin köşenizede yazsam hemde uzun uzuuun ama olmuyor öyle olunca makale tadında tek tük yorum yazmak düşüyor. 😛

  2. hakan hoşgeldin biraderim.M1CHAEL . kardeşim sende şu yorumlarını hep böyle uzun yazma. ikiye üçe böl yav.yoksa okumayacağım bak:)

  3. watercolour avatarı

    Bence illegal olan bir şey varsa oda Adrian Newey'dir 😀

  4. Herkülcüm çıkarıyorsun cebinden şapkaları yine şaşırtıyorsun bizi. 🙂
    Arkadaşlar kurtulun artık şu sığ tartışmalardan, hadi sidik yarışını anlayabilirim ama bunda bile bir düzen görülebilmeli. Okuyun daha fazla araştırın, bakışınızı geliştirin F1 çok geniş bir dünya ama anlamak da çok zor değil en azından diğer bazı serilerden daha kolay.:)(Yahu evet umut kırıcı şeyler oluyor ama yinede sevin şu F1 düzenini, aşk edin makinelere, backgrounduna. F1'de böyle bir düzenle bugüne gelmese, bu makineler üretilemese o sevdiğiniz, adını dilinizden düşüremediğiniz pilotlar var ya alayı sıradan, alayı hikaye:P )
    Yok şu çalıntı araçla yarışıyor muş yok fia eşittir miş şunay mış yok şu şunu satın alıyor muş muş. Bunlarla hiç kimseye bir şey anlatamazsınız! yoksa sizin amacınız yorumlarla kendinizi ifade etmek değil mi? (Burada biri ben sinir etmekten hoşlanıyorum, keyf alıyorum böyle yapmaktan bile demişti :/ olmayın böyle, sayalım sizi…)
    2007 vakasında ceza tespiti yapıldığında ve sonrası içinde FIA bile çözememişti herşeyi neyin ne kadar kullanıldığını anlayamadı çoğu/hiç kimse. Sadece bilgilerin kullanıldığına dair bilgi edinildi, kanaat oluştu. E ceza verilmedi mi cezasını kimine göre hafif, kimine göre ağır çekmedi mi bu adamlar. Bende sonradan öğrendim ki o gün FIA ortalığı ayağa kaldırıp öğrenemediği şeyleri siz nerden öğrendiniz de bu kadar bariz çalıntı etiketi vuruyorsunuz hemde iler ki yıllar için. (He o bilgiler ışığında rakibini anlamış, o gün ve sonrasında da üretimlerinde bir etkisi olmuş olsun yahu herkes bir birini çözmeye çalışmıyor mu, kim bir adım atmışsa herkes legal veya illegal yoldan bunu elde etmek için bütün gücünü harcamıyor mu. Böyle Redbull'daki gibi dışardan görüntü işleme, simülasyonlar, istihbarat yoluyla çözemedikleri iç sistemlere çamur atarlar ancak.)
    Siz böyle derseniz sizede FIA'yı satın almış derler. E böyle bakacaksak al daha geçen ki Ferrari'nin takım emri, Renault'nun Singapur'u, Mclaren'in hırsızlığı/yalanı var. Yani 3 büyüklerin de haltları var. He Williams mı onlarda Senna'yı öldürdüler kapandı gitti davalar. Der ve geçeriz…
    Ama olmuyor böyle 😀

  5. burak bocek kardeş mclareni ve mclarencileri anlatma onları herkes biliyor zaten hep ağlayarak sızlayarak yırtınarak geçiyor ömürleri. yok onun şurası illegal şu pistin burası kötü. Bu mclarenciler 2007 ve 2008 de ferrari aracıya yarışlara çıkıp mücadele ettiler utanmadan gelip burda seviniyorlar. Birde mclaren kazanınca podyuma Mclaren takımından yetkili çıkıyor be utanmazlar Ferrari aracını kopyalıyorsunuz bişeyden anladığınız yok bide mclaren takımından adam koyuyorlar 😀 utanmasalar yarışlarada kırmızı tulumlarla çıkacaklar.

  6. yok herkülüm şaka yapıyorum ben senın düşüncelerini biliyorum af edecek bir şey yok senin safın belli 🙂

  7. aman kirvem üzdüysem seni ben fakiri affet…ben dikkat edersen pilotluğuna bir laf demedim. ama kabul etki bu sene son yarışlarda mclaren yavaş. hamilton bahtsız bedevi gibi…bu tür ifadeler bence hamiltona psikolojik olarak negatif etki yapar. en iyi araç bende psikolojisiyle saldırsın bence. yoksa nasılsa bunlar bizden iyi deyip olayı baştan kabullenmiş olur. hem takımının veya takım arkadaşının veya sponsorunun ona ekstra bir desteği yok. elle kolla değil bilekle parayla pulla değil yürekle…yürü hamilton…

  8. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu sene aldığınız kek puanlar ve redbulun hediyeleri yetmemiş olacakki hala anlamsız cümleler kuruyor.
    güvenlik aracı size çalışır kimse birşey demez,ayrıca bu sene ye damga vuran araç redbuldur gerisi teferruat adamlar çok iyi iş çıkarmışlar göreceğiz seni cadde pistlerinde singapurda güvenlik aracı bile yetişmenize yetmedi elin ayağın artık dolaşır oldu.

  9. F-kanal sanırım 2011 de yasaklandı peki neden yasaklandı? daha doğrusu kimler istedide yasaklandı?

  10. illegal birşey yok. senin araban yavaş başka şeylere bahane arama hamilton. redbullun başarısı kıskanılıyor. 2007 ve 2008 de yağmur yağdığı zaman 2 saniye hızlı olan mclarendemi illegaldi? 2000-2004 arası ferraridemi illegaldi? illegal birşey varsa oda takım emriyle puan kazanmaktır.

  11. Daha önce Alonso araç gelişiminde çok iyi dendiğinde Alonso mühendismi diye eleştiren arkadaşların Hamilton'ı savunmaları ilginç olmuş şimdi ben onlara soruyorum:
    "HAMILTON MÜHENDİSMİ????"

  12. hayır aracın burnunun yere sürtmesi illegal demek değildir… araç testleri geçiyorsa legal, geçmiyorsa illegaldir. testleri daha fazla sıkılaştırmayı da sene sonunda yaparsın 2011 araçları öyle tasarlanır. şuan yapılan red bull'un hakkının yenmesi, adamlar o bölgeye yatırım yapmışlar, kuralların etrafından dolaşmışlar, diğer arkadaşların belirttiği gibi çift katmanlı difüzörle f duct ta bunun örnekleridir. siz bunu beceremeyince mızmızlanmak hiç hoş değil. ben Alonso taraftarıyım, red bull'un yavaşlaması işime geliyor, öte yandan adamların bu şekilde yavaşlatılmaya çalışmasını ben sindiremiyorum, hiç hoş değil… yani mclaren kanadını bu kadar esnetebilseydi bu kadar mızmızlanacak mıydı? hayır. belki de denemediler bile esnetmeyi, keza bu oldukça fazla yatırım demektir; yeni bir bölgeyi geliştirmek için para harcamak. Oysa diğer takımlar f-duct için bu yatırımı yaptılar…

  13. 2007 de illegal bilgilerle şampiyonluğa oynarken sesin çıkmıyordu.Pistte bir icraat olmayınca çenen düşmüş hamilton bebem.

  14. M1CHAEL. abi ( abi dememin bir sakıncsı yoktur umarım) harika bir yazı yazmışsın tebrik ederim :))

    Bence Lewis'in bu demeci vermesinin amacı psikolojik olarak diğerlerine baskı yapmak ve üst üste 2 kez yarış dışı kalmasının ardından ( ki bence çok büyük bir talihsizlik) ilgiyi başka tarafa doğru çevirmek.

  15. M1CHAEL . nasıl böyle uzun yorum yazabiliyorsunuz,yorumu görünce benden pas diyorum okumaya dilim varmıyor…Bence harcanmayın köşe yazarlığına başlayın:))

  16. Ben bunu hakaret kabul ederim. Arkadaş legali, illegali fikirlerle, yorumlarla mı belirleyeceğiz.
    İllegal aracını durdurmuş muş yok yaa! "aracını tekrar inşa etmek zorunda kaldı ve bir adım geri düştü."
    ispatın nedir paşam, anlayamayınca, beceremeyince hakaret, alaşağı etmek demi kabiliyet. İspat var mı yok,
    sonuçtan yargıya gitmek yani düpedüz kılıf uydurma e böyle bakacaksak madem F1 tarihinin alayı illegal arkadaş.

    Bir şeyi tespit edemiyorsan, şüphe bile duysan illegaliteyi net ortaya dökemiyorsan bu legaldir. (Sır; yakalanmayacaksın!)
    Kuralları zorlayıp F kanalı ortaya koyarken iyi, difüzörlerin çift katmanını yapanlar iyi ama adamlar sene başından beri çözülemeyen ilginç yolları kullanırken kötü, ağırlık testlerini değiştirince birileri hızlarını yakalayınca kötü.

    Yahu araçlar sezon sonunda sezona başladıkları halde mi oluyor. Olayın sırrı gelişimde değil mi. Adamların makinesi total manada iyi olmasa bugün halen bu pozisyonda olabilirler miydi. Bugüne bir esnekler ile mi geldi bu araçlar. Defalarca teoriler üretildi, anlamaya çalıştı insanlar ama olmadı şu kabul edilmeli artık bu adamlar küçük etkili çözümlerin bileşkesi bir bütün haliyle hızlı ve dayanıklı bir makine ortaya koydular ve makinenin üzerine de koydular. Sene başından beri amortisörlerinden tut, egsozlu difüzörüne kadar bir çok şey üzerinde inceleme yapıldı, çalışıldı ama son zamanlarda var mı böyle bir şey. Araç illegaliteden kurtulup yavaşlamadı aksine gelişimle Ferrari hızını yakalayabildi dense yalan mı olacak.
    Geçen senede anlamayanlar oldu küçücük Brawn sezonu sadece bir difüzör ile kapattı sandılar. Son 2 senedir diğerlerine oranla bir bütün halinde iyi bir araç ortaya koyabilen aldı götürdü. (Birde piste göre araç furyası iyice abandı yani 😀 )

    Zaten uç çözümler peşinde koşmadan da iyi bir alt yapı varsa elinizde sadece üzerinde çalışarak bile hızlandırırsınız aracınızı. Böyle
    bakmak zor mu. Mclaren zaten hep "An" da iyidir fakat mesele total'de olabilmek değil midir sır da burda.

    Ben Lewis'i severim ama furyaya uyup konuşulmasını sevmiyorum. Mr Brawn geçen sene en isabetli açıklamaları yapmıştı ama şimdi zor durumda 🙂 yoksa yine en isabetli yorumları, tespitleri yapacağına inanıyordum.
    Pilotları ne kadar eksik de olsa diğerleri yarım yamalak gelirken bu günlere sezon başından beri iyi bir makine üretebildikleri için, sırf bu becerilerinin karşılığını alabilmeleri için de 2 şampiyonluğuda göğüslemelerini
    istiyorum RB çalışanlarının.

    Bakın izleyici ve padokdan herkes bu kadar şampiyon pilot yarışıyor, böyle bir şampiyonluk çekişmesi var diye söylenip duruyor. Ben bu spora
    2000'lerde başlamadım. İkilikten önce çokluğu da gördüm ve son iki senedir sırf bu yüzden keyifliyim, umutluyum çünki. Sadece iki takımın koşturmasını istemiyorum. Küçüklerde büyüsün, başkalarıda dahil olsun, iki takım ve bir kaç pilot olmasın sadece istiyorum. Her ne kadar anlık hoşnutsuzluk
    yaşasamda 2000'lerin alışkanlığıyla ama bundan kurtulmak istiyorum. Lemans gibi GT serileri gibi F1'in de sadece pilotların konuşulduğu değil eskisi gibi
    makinelerin 1-2 adım önde olduğu zamanlar yine olsun, önce makinelerin savaşı sarsın bizi ama 1 veya 2 takımla değil. Ben sezon içinde potansiyel gösterebilecek en az 4 ayrı makine görmek istiyorum zira 3-5 şampiyon pilotu bir kaç takıma dağıtmanın da çok bir manası olmuyor.

  17. Ben bunu hakaret kabul ederim. Arkadaş legali, illegali fikirlerle, yorumlarla mı belirleyeceğiz.
    İllegal aracını durdurmuş muş yok yaa! "aracını tekrar inşa etmek zorunda kaldı ve bir adım geri düştü."
    ispatın nedir paşam, anlayamayınca, beceremeyince hakaret, alaşağı etmek demi kabiliyet. İspat var mı yok,
    sonuçtan yargıya gitmek yani düpedüz kılıf uydurma e böyle bakacaksak madem F1 tarihinin alayı illegal arkadaş.

    Bir şeyi tespit edemiyorsan, şüphe bile duysan illegaliteyi net ortaya dökemiyorsan bu legaldir. (Sır; yakalanmayacaksın!)
    Kuralları zorlayıp F kanalı ortaya koyarken iyi, difüzörlerin çift katmanını yapanlar iyi ama adamlar sene başından beri çözülemeyen ilginç yolları kullanırken kötü, ağırlık testlerini değiştirince birileri hızlarını yakalayınca kötü.

    Yahu araçlar sezon sonunda sezona başladıkları halde mi oluyor. Olayın sırrı gelişimde değil mi. Adamların makinesi total manada iyi olmasa bugün halen bu pozisyonda olabilirler miydi. Bugüne bir esnekler ile mi geldi bu araçlar. Defalarca teoriler üretildi, anlamaya çalıştı insanlar ama olmadı şu kabul edilmeli artık bu adamlar küçük etkili çözümlerin bileşkesi bir bütün haliyle hızlı ve dayanıklı bir makine ortaya koydular ve makinenin üzerine de koydular. Sene başından beri amortisörlerinden tut, egsozlu difüzörüne kadar bir çok şey üzerinde inceleme yapıldı, çalışıldı ama son zamanlarda var mı böyle bir şey. Araç illegaliteden kurtulup yavaşlamadı aksine gelişimle Ferrari hızını yakalayabildi dense yalan mı olacak.
    Geçen senede anlamayanlar oldu küçücük Brawn sezonu sadece bir difüzör ile kapattı sandılar. Son 2 senedir diğerlerine oranla bir bütün halinde iyi bir araç ortaya koyabilen aldı götürdü. (Birde piste göre araç furyası iyice abandı yani 😀 )

    Zaten uç çözümler peşinde koşmadan da iyi bir alt yapı varsa elinizde sadece üzerinde çalışarak bile hızlandırırsınız aracınızı. Böyle
    bakmak zor mu. Mclaren zaten hep "An" da iyidir fakat mesele total'de olabilmek değil midir sır da burda.

    Ben Lewis'i severim ama furyaya uyup konuşulmasını sevmiyorum. Mr Brawn geçen sene en isabetli açıklamaları yapmıştı ama şimdi zor durumda 🙂 yoksa yine en isabetli yorumları, tespitleri yapacağına inanıyordum.
    Pilotları ne kadar eksik de olsa diğerleri yarım yamalak gelirken bu günlere sezon başından beri iyi bir makine üretebildikleri için, sırf bu becerilerinin karşılığını alabilmeleri için de 2 şampiyonluğuda göğüslemelerini
    istiyorum RB çalışanlarının.

    Bakın izleyici ve padokdan herkes bu kadar şampiyon pilot yarışıyor, böyle bir şampiyonluk çekişmesi var diye söylenip duruyor. Ben bu spora
    2000'lerde başlamadım. İkilikten önce çokluğu da gördüm ve son iki senedir sırf bu yüzden keyifliyim, umutluyum çünki. Sadece iki takımın koşturmasını istemiyorum. Küçüklerde büyüsün, başkalarıda dahil olsun, iki takım ve bir kaç pilot olmasın sadece istiyorum. Her ne kadar anlık hoşnutsuzluk
    yaşasamda 2000'lerin alışkanlığıyla ama bundan kurtulmak istiyorum. Lemans gibi GT serileri gibi F1'in de sadece pilotların konuşulduğu değil eskisi gibi
    makinelerin 1-2 adım önde olduğu zamanlar yine olsun, önce makinelerin savaşı sarsın bizi ama 1 veya 2 takımla değil. Ben sezon içinde potansiyel gösterebilecek en az 4 ayrı makine görmek istiyorum zira 3-5 şampiyon pilotu bir kaç takıma dağıtmanın da çok bir manası olmuyor.

  18. Kalpazan (312) Tarih: 30.09.2010 21:24:14

    Tek şampiyonluğunu illegal(çalıntı) araçla almış biri mi söylüyor bunu?

    iki şampiyonluğunu illegal araçla almış birine söylemiş olduğu sözlerde kötü bir şey göremedim ?????

  19. bu aslında sporda yer alanların kendilerini geliştirirken, sporun kurallarının ve araç gereçlerin aynı şekilde geliştirilmemesinden kaynaklanıyor

  20. Redbull illegal bir arac degildi, nasil ki zamaninda yasaklanan esnek zeminli Ferrari kutle amortisorlu Renault illegal degilse.. Suc tamamen FIA nin sucudur, sezona girerken bazi kurallar koyuyorlar ve takim muhendisleri bu kurallara gore arac insa ediyorlar, sezonun ortasi geliyor FIA bazi takimlarin mizmizlanmalarina bakarak pardon biz on kanada 50 kg degil 150 kg agirlik koyarak test edicez diyor, tamamen sacmalik, hangi kuralla oyuna basladiysan o kuralla bitirirsin oyunu, mizmizlananlara da sizde akilli olsaydiniz sizde o avantaji elde etseydiniz der konuyu kapatirsin, adam kafa yormus zekice bi tasarim cikarmis, neden yiyorsun hakkini…

  21. Özcan Kahraman avatarı
    Özcan Kahraman

    Hiç merak etmesin Red Bull'un illegal aracı Japonyada geri gelecek

  22. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hamilton Sampiyon olduğunda aracı çalıntı değildi..

    Çalıntı olan sezon efsane 2007 sezonuydu.
    O yıl da 1 puan Farkla Kimi RAIKKONEN sampiyon oldu !!!!

  23. Afedersiniz arkadaşlar benim bir teknik hatam var.herekesi yanlış yönledirdiğim için affınıza sığınıyorum

  24. İftiralara başladık artık, yazık!

    Seviye düşmesin…

  25. Tek şampiyonluğunu illegal(çalıntı) araçla almış biri mi söylüyor bunu?

  26. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    gerçekten ilginç yorumlar.neymiş becerememişmiş, rbr aracının ön kanat yerlere sürtüyordu demekki sürtmüyormuş bizler hayal filan görmüşüz. 2006 da renoyu yavaşlatmak için uğraşan baştan aşağıya lastiklerine kadar fotoğraflayıp inceleyen ferraridir. renonun yaptığını beceremeyen ferraridir. mclarenin tasarımı aynı etkiyi yapacak şekilde ama dizaynı farklıydı biraz araştırın öyle yorumlayın. fia ya protesto edip parça yasaklatmayı tarihte en çok kim yapmış iyi öğrenin.

  27. Bazıları ya çok saf yada başka bişey izliyor.

    Daha yeni geçti adamların aracının burnu yerle bitişik gidiyordu. Singapurda öylemiydi bir dikkatli inceleyin bakalım. Bir de 2004 müş 2006 mış eski konular bunlar ben yazmaya başlarsam ki daha önce ufak bişey yazmıştım hiç iyi olmaz.

    Millet FİA nın her yaptığını doğru sanıyor hala. FİA nın da paraya ihtiyacı var deyip kapatayım.

  28. zaten aynı durum 2006'da renaulta yapıldı. işin garip tarafı o zamanda fia'ya şikayette bulunan takım mclarendi. 1 seneyi aşkın bir şekilde kütle amortisörünü araca adapte edemeyince bu yasal değil diye ortalığı velvereye verdiler zamanında, sonra büyük tartışmalar çıktı sezon ortası renault aracının tüm karakteristiği değişti yasakla beraber. Bence fia işine geldiği gibi davranıyor. red bull arayı açmasın diye, bir illegallik olmasa bile red bull'un avantajını ellerinden aldılar. 2006 da renault'a 2004 sonunda ferrariye yaptıkları gibi.

    bir de Alonso basına çok fazla demeç verirdi, afferin lewis'e o konuda da Alonso ile yarışıyor.

  29. burak bocek avatarı

    Hızlı olan hep illegaldir zaten.Hayır nerdeydi bu adamlar sezon sonuna doğru mu illegal oldukları akıllarına geldi?Ayıp ya adamlar yaratıcı düşünmüş,farklı bir şeyler bulup avantaj etmişler.Kendi f-kanalları için kesinlikle zekice,sınırları zorlayan ve legal dediker nitekim kullanıyorlar.Tüm takımlar onu dapte etti ama kendileri bi haltı beceremedi diye araçları illegal oldu neymiş biz kurallara uyduk.Bırakın bu kadar ağlamayı Hamilton.Hızlı rakibinizi tebrik edin.Adamlara atmadıkları çamur kalmadı ya.Her testten geçtiler yinede sızlanıyorlar.BU şasiler sezon başı onay aldı zaten illegal olsa yasaklanırdı ama sırf birilerine avantaj getirsin durumlar eşitlensin diye bu esnemeler iptal oldu.Şimdi demezler mi aynısını 2006da Renault için yaptılar diye

  30. Alonso hamilton ile ilgili demeç vermişte ben mi kaçırdım,akıl oyunları derken neyi kast ediyor,bende site yönetimine,malezya yarışından sonra bir tane doğru dürüst alonso demeci yada haberi çıkmadı diye serzenişte bulunacaktım,

  31. Lewis, Kimi, Vettel gibi pilotlar Shumi ve Alonso dan farklıdırlar. Bu adamlar için 1. lik herşeydir yarış başladımı. Oysa Alonso gibi bütün sezonu düşünerek yarışmak avantajdır belki. Ama bunu bu pilotlara anlatamazsın. Adamlar o araca bindilermi kendilerini kaybediyorlar. Alonso ile Shumi öyle değil duygularını bir kenara bırakabiliyorlar.

    Belki de ondan bu ikisi için en iyi diyorlar. Ama bence değil bizler Senna yı niye efsane yaptık niye bu kadar çok sevdik, sadece hız mı?

  32. "Bir günlüğüne Zürih'teki evimdeydim. Sabah kalktım, taktım kulaklığımı, açtım rap müziğimi ve ormanda koşuya çıktım. Yani geri döneceğim"

    Ben olsaydım Soundgarden – Rusty Cage dinlerdim. Alice in Chains – Bleed the Freak da iyi olur. 😀

  33. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Zihinsel kuvvetten bahsetmiş… Alonso geriye düşmesine rağmen yılmamış ve geri dönmüş. Ben de hazırım diyor. Sezonun son bölümlerinde fiziksel beceri kadar durumu zihinsel olarka idare etme meziyeti de öne çıkıyor…

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    rap mi ? olmadı lewis im git bir and justice for all al kendine, dinle kendine gelirsin

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    akıl oyunları oynayan kim acaba.
    Daha birkaç gün önce :"Artık özel olarak şampiyonluğu düşünmeyeceğim, ne olursa olsun sadece sezonun geri kalanından keyif almaya çalışacağım derken bugün ne dedi.Aslında en mantıklısı bugün söyledikleri idi tabi ki şampiyonada 5 kişi var ve puan farkları da çok fazla değil.Yarış sonrası çarpmanın etkisiyle söylemiş olabilir.Şu aralar kafası çok karışık olmalı.Bir yandan da nicole çocuk isteyip duruyormuş.

  36. İngiliz pilot ayrıca, şu anki şampiyonluk mücadelesinde özellikle Alonso'nun ortaya koymuş olduğu psikolojik savaş için de görüş bildirdi.

    Hamilton: "Sezon sonunda akıl oyunlarının başlaması normal. Ben yeteri kadar güçlüyüm ve hazırım. Endişe etmiyorum. Ama sadece pistte konuşmanın en iyisi olduğunu düşünüyorum"

    bende bu kısma anlam veremedim. alonso nun akıl oyunları oynadığını mı ima etmiş? ayrıca gördüğüm kadarıyla alonso pist üstünde konuşuyor ama hamilton için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Sürekli RBR ve Alonso hakkında demeçler veriyor. Akıl oyunlarının alasını oynuyor. Bide dediğini kendi uygulasa.

  37. Alonsomania  avatarı

    "İngiliz pilot ayrıca, şu anki şampiyonluk mücadelesinde özellikle Alonso'nun ortaya koymuş olduğu psikolojik savaş için de görüş bildirdi."

    Bunu net anlayamadım. 5 pilot da mücadelenin içinde diyen Alonso dğl miydi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir