"Takımlar 415 Çalışanla Sınırlandırılacak"

yazar:

kategori:

Takımlar geçtiğimiz sene harcamaları düşürme konusunda anlaşmaya varmışlardı ancak son yarış hafta sonunda daha detaylı ve iyileştirilmiş bir anlaşmaya imza atıldı.

Geçen sene yapılan anlaşmaya rağmen genel görüş, özellikle yeni takımlar olmak üzere bağımsız takımların finansal olarak zorlandıkları yönünde.

İtalya’nın Autosprint dergisine göre yeni operasyon bütçesi konusunda anlaşmaya varıldı ve bu bütçeye motor ve vites kutusu harcamaları dahil değil.

Bunun yanında takımların her bir işleyiş için 20 milyon Eyro’dan fazla harcayamayacağı ve takım çalışanlarının 415 ile sınırlandırılacağı iddia edildi.

Tüm bunların yanında Singapur’da takım emirleriyle ilgili kuralın da masaya yatırılması bekleniyordu ancak gündemin dolu olması nedeniyle bu konu daha sonraki yarışlara bırakıldı.


Yorumlar

  1. MGP bundan pek etkilenceğe benzemiyor. Çünkü geçen sene yeterince personel çıkardılar. Bundan en çok Ferrari, Mclaren ve Red Bull etkilenecek. Tabiki gelcek senenin araçlarına çoktan başlandığından çok fazla etkileceklerini de sanmıyorum.

  2. Küçük takım diyediye batırdınız F1 i!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir