"Alonso'ya Odaklanmak Doğru Karardı"

yazar:

kategori:

Perşembe günü Paris’te fuarda konuşan Montezemolo, belirleyici olacak son yarışlarda Massa’nın daha iyi bir performans ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Montezemolo: “Son dört yarışta Felipe’den büyük bir gayret bekliyorum”

“Rakiplerden puan çalacak güçlü bir Massa istiyorum”

Diğer taraftan İspanyol Alonso, son iki yarışı kazandı ve şu anda şampiyonada daha etkili konuma geldi. Singapur’da sıralamanın daha başında sorun yaşayıp yarışa geriden başlayan Massa ise bir ara lider olduğu şampiyonada ümitlerini kaybetti.

Montezemolo: “Alonso’ya odaklanma kararının doğru olduğu kanıtlandı”

“(Alonso) Oldukça güçlü, takıma çok yakın ve bazı endişelere rağmen daha ilk günden bu yana iyi bir şekilde kaynaştı”

Montezemolo, Ferrari’nin tutumu konusunda herhangi bir pişmanlık duymuyor ve rakipleri Red Bull ve McLaren’inkini benimsemiyor.

Montezemolo: “Ferrari adına yarışanlar birbirleriyle değil, Ferrari takımının renkleri için yarışırlar”

“Kendi adına yarışmak isteyen, takımı karşısına alır”


Yorumlar

  1. Alonso'nun 2007 de şampiyon olması imkansız derecesinde bir olaydı.Şampiyonluğa mal olan olaylar sinsilesi bahreynde aracın üzerine sabote amaçlı düşen direkten başlayıp ,monakoda hamiltonun ön plana çıkarılmasıyla devam edip,macaristanda gün yüzüne çıkmıştır.Macaristanda resmen oyun oynanmıştır.
    Alonso bu olay hakkında 2009 melbourne yalan skandalı sonrası konuştu.Bir çok pilota uzattıkları gibi alonsoya da mikrofon uzattıklarında ''Bu onların ilk yalanı değil,macaristan 2007 de yalanlarıyla benim şampiyonluğumu engellediler'dedi.Bütün bunlara sebeb olan yalancıların maskesi elbet birgün düşecek.

  2. Tartışınca komik oluyorsunuz

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Adamcağız iyi bile sabretmiş.Lastik basınçlarının oynanmasına varana kadar sabote edilen araçla,üstelik mekanikerlerden küfür yiyerek 1 sezon geçirmiştir.Dennis sonradan yaptıklarına pişman olmuştur ama iş işten geçmişti.Tarihte ilk defa pilotuna karşı yarışan bir takım patronu gördüm.Davidsona 2005 yılında F1 aracı kullandırmaya başlayan bu adamın hain emellerini kimse anlayamadı.
    Şampiyonluğu kaybettiği yer çok daha öncesine dayanıyordu.Son yarışta zaten 2.olma imkan ve ihtimali yoktu.Ancak 4.başlayıp 3.olabilirdi.

  4. Alonso'nun açıklamalarına inanıyorsunuz demek ki 🙂

    kendisi malum dergiye, mclarende birinci pilotluğu istemedim, ama 2. 3. pilot muamelesi görmeyede katlanamazdım dedi. birinci ağızdan. buyrun bir de burdan yakın.

  5. Sn. Herkül & Sn. Kirve 12

    Öncelikle saolun, varolun.

    sizinde gördüğünüz gibi bu yorumlar bana ait değil, makalalerden yapılan alıntılar ve işin en önemli kısmı diaz veya profesyonel menajeri bunların hiçbirini yalanlamamış ve doğal olarak tekziplendirmemiştir. diyorsanız bunlara "gözlerine perde inmişler"e laf anlatmak imkansız. kesinlikle katılıyorum böyle bir amacım zaten yok. amacım bu vesile ile f1'i yeni takip etmeye başlamış olanlara işin doğrusu öğretmektir.

    malum, anlaşıldığı üzere bu anekdotlar arşivimde diğer bilgilerle beraber kayıtlıdır. her 2007 'de Hamilton diaza karşı kayırılmıştır ve ondan şampiyon olamamıştır yalan menşeili yorum sayfalarında yerlerine alacaktır. maksat zaten bu amaçla yenilere ve işin doğrusu ne ise onu kabul edeceklere bunları söylemektir.

    "Hamilton diaza karşı kayırılmıştır ve ondan şampiyon olamamıştır yalan menşeili" yorumum sert olabilir ama bunu da ben doğrulamıyorum, şöyle ki

    Ağustos 2008 F1 Racing sayfa 35
    ————————
    Soru: Interlagos'ta orta bölümlerde yumuşak lastiklerle yaşadığın sorunlar şampiyonluğuna mı mal oldu?
    diaz: Hayır. orada kaybetmedim. Japonya'da yaptığım kaza yüzünden şampiyonluğu kaybettim.
    ———————————

    görüldüğü gibi hata yapmamamış olsa idi 2007 dünya şampiyonluğunu McLaren ona temin etmiş olacaktı. ama bunu başaramadı.

  6. Yorumlarınızı okudum Gandi Kemal gibi belgelerle konuşmuşsunuz. Tebrik ederim arkadaşlar. Ancak … diye birisi Alonsonun hep Raikkonenin boşalttığı koltulara geldiğini öne sürmüş. Kendisine söyleyecek bir kaç sözüm var;
    1- Rainin koltuğuna Hamilton oturdu, Alonso ise Montoyanınyerine geldi ve hayatının enbüyük hatasını yaptı.
    2- Alonso rainin boşalttığı koltuğa gelmemiş, Rainin kovulduğu takıma kurtarıcı olarak seçilmiştir. Raiyi kovmak için Ferrarinin inanılmaz bir tazminat ödemeyi göze aldığını düşünürseniz işin hiç de parayla ilgisinin olmadığını anlarsınız (Umarım)
    3- 2 kez şampiyon olan bir pilot hakkında bu şekilde konuşamazsınız.

    Umarım anlaşılmışımdır…

  7. Can,eşeğe su içirtmek burda bazılarına laf anlatmaktan daha kolay,inan ..sen yinede insanlığını yapıyorsun bilgi ve belgelerinle bunları aydınlatmaya çalışıyorsun.allah senden razı olsun ne diyeyim .

  8. Can sen beni yanlış anladın. sen yazarsında ben inanmammı? nerde kaldı şeref haysiyet vicdan? birilerinin kapısından bu özellikler geçmemiş demekki. 1994 de azerbaycana gitmiştim. ermenistan ile yapılan savaşta bazı azeri askerler(bence azeri değil ya)cephede ön saftaki arkadaşlarını vurup silahını ermenilere mevtayıda dönüp ailesine ermenilerin elinde ceset ordan almak için para lazım deyip kandırıyorlarmış.bunlar yaşanmış. buda böyle birşey. demek bunu yapan bir pilot olmuş ha…

    yazdıklarınla bu site sakinlerini aydınlattığın için teşekkür ederim. Allah insana akıl versin onuda kuluna kullandırmayı nasip etsin…

    http://www.youtube.com/watch?v=6Lo5QK9NGO4&NR=1

    can buda benden sana bir armağan olsun:)(sennheıser marka kulaklıkla dinle)…

  9. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    "Luca di Montezemolo, şampiyonluk mücadelesinde Fernando Alonso'yu ön plana çıkarma kararlarının doğru olduğunu söyledi ve Felipe Massa'nın kalan yarışlarda güçlü olarak rakiplerinden puan çalmasını, destekçi görev üstlenmesini istedi."

    elbette ok. bunu 4 yarış kala söylüyor.. seson başında söylemdi ki.. bu böyle olmalıydı ki bunu takımın en yetkilisi net olarak söylüyor. bu onun takımının kuralı.. siz de takım urarsınız kendi kurallarınızı korsunuz. burad yanlış nerde? ben işnanıyorum ki; massa aynı durumda önde olsaydı yine aynı şeyleri söyleyecekti. hangi başkan takımının kaybetmesini ister. biz taraftarlar olrak pilot veya takımımızın kaybetmesini istemezke..

    ve bence, burada massa nın ya da massacıların gücüne gidecek bir durum yok! ben inanıyorum ki HAmiltoncuların zoruna gidiyor bu durum ve onlar ortalığı kızıştırıyorlar…

    ama kazanamaycaklar…

  10. vega_nitro, nefesini boşa tüketiyorsun, boşa kürek çekiyorsun vs. vs. ne demiş atalarımız, anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Karşında ki mantıklı bir şekilde tartışabileceğin insanlar mı? sorunun cevabını sana bırakıyorum.

  11. speeder 86 ben de İYTE'liyim de ilginç geldi bir an çift http:// görmek 😀

    —————————————

    can budy veya nicki her ne olmuşsa "benim dediğimin aksini iddia etmek zor" demiş. Demek ki zorun anlamını bilmiyor. "Kanıt kanıt", "video var" (ne zaman çıktı bir insanın beynini okuyabilen video bir de kasten yaftası yapıştırıyor) diyor ama FIA'nın kararlarını okumuyor, 2007'de Monaco'da takım emri diye bir şey olmadığını (hoş, olsaydı ceza Alonso'ya değil McLaren'a gelirdi) anlatan FIA kararını görmüyor. Ne bileyim 2007'de Macaristan'da yaş******n birden fazla suçlusu olduğunu bilmiyor. Bir de Renault olayını açarsam falan diye ekliyor. Buyursun yapsın.Yorumlarındaki hataları da biz düzeltiriz, büyük zevkle.

  12. herkül yorumumda kullandığım kaynakların ayrıntılarını yazdığımı görmüşsündür.

    eğer F1 racing arşivcisi isen kolaylıkla kontrol edebilirsin.

    malum F1 racing lokal bir dergi değil. dünyanın en çok satan ve en çok saygı gören dergisi. ve alıntıladığım haberleri yayınladığında diaz bunun bütün dünya tarafından okunduğunu ve aksini kendisi veya menajeri iddia etmediği sürece doğru kabul edileceğini biliyor olmalı.

    aksini iddia etmek de oldukça zor, malum herşey videolarla kanıtlı.

    Macaristan'da kasten durması, İndianapoliste pit duvarına aracını kasten sürmesi vb……

    Ve ben daha reno safhasını açmıyorum, sebebi bazı arkadaşlar 2007 sezonuyla ilgili yanlış bir izlenime kapılmışlar, bunu düzeltmek istedim, yoksa diazın tüm f1 kariyerinden anekdotlar aktarmaya kalksam……..

  13. can bundy verdiğin bilgiler için teşekkürler…ama bu kadarını alonso bile yapmaz.

  14. Tabi, Alonso bir ilah. hatta bizim evimizde Alonso heykeli var bi' tane, gece gündüz önünde yatıp kalkıyoruz…
    hey Allahım! her Alonso haberinin altında bin tane yorum olması da cidden çok ilginç!

  15. Vega_nitro evet İYTE'liyim site ismini yanlış yazmadım ama nedense iki tane http:// çıkıyor sorun orda:D

  16. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kimi fanlarına gelince sizin ne işniz var burda beyler kimi raıkkonen artık wrc de f1 onun için yok arkadaşlarıdna dediği gibi artık loeb le fln kıyaslayın onu f1 e gelirse kıyaslarsınız

  17. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben okuduklarımdan sonra şunalrı görüyorum önümüzdeki bi 8 yıl içinde hamilton mclarende alonso ferraride iki büyük düşman olarak yarıaşcak gibime geliyo bi yarış rekabetliğinden çıkmış artık iş kana dönüşmüş olayları bu denli bilmiyordum ben bi alonsocuyum ve bu savaşta her zaman onu desteklicem

  18. can bundy 'ya gerçek olayları bilmiyorsun yada bilmeyen insanları yanlış yönlendirmek amacıyla eksik yata yetersiz yazıyorsun..Alonso Macaristan Gp sonrasında Ron Dennis i tehdit etmişdir ki 2007 Macaristan ı bilenler Alonso nun takım tarafından nasıl bir tacize uğradığınıda bilirler.Bu anlatılanları ancak olayları bilmeyen insanlara yutturabilirsin.
    1-Monaco 2007 de takım tarafından ileri sürülmemiş olan bir Hamilton olmasa Monaco da o sevisesizliği yapamazdı 2-Macaristanda yine takımın ayak oyunları hatta takımın kendi şikayeti olmasa (bilhassa dennis tarafından) o yarışın ne sıralaması nede sonucu öyle olurdu ki McLaren takımı kendi pilotundan şikayetçi olmuşdur ve sonrasında pilotunun serzenişlerini onur meselesi haline getirmişdir.

    Sen hala dennisin monza podyumuna hangi yüzle çıktığını ve amacının ne olduğunu açıklayamadın.

  19. 2007 Monaco hakkında hafızaları canlandıralım.

    http://www.*******.com/haber/7994/FIA-McLareni-akladi

    "Soruşturmanın neticelenmesinin ardından FIA'dan yapılan açıklamada, McLaren'ın hiçbir kural ihlalinde bulunmadığı belirtildi.

    Açıklamada, "Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır" denildi. "

    http://www.********.com/haber/7998/FIAnin-McLaren-aciklamasinin-metni

    ""Vodafone McLaren Mercedes ile sürücüleri arasındaki telsiz konuşmalarının incelenmesi, FIA gözlemcisinin raporu ve takımın verdiği bilgiler çerçevesinde, McLaren'ın 2007 Monako Grand Prix'de (aldığı) tedbirlerin tümüyle yasal olduğu ve daha fazla soruşturmaya gerek olmadığı açıktır"

    Durum:

    1. İki pit-stop stratejisi, güvenlik aracı piste çıkmadığı sürece en uygun (stratejidir). (Güvenlik aracının pistte olması durumunda ise) tek pit-stop daha iyi olabilir.

    2. Güvenlik aracı, geçmişteki beş Monako Grand Prix'sinin dördünde piste girmişti.

    3. Mevcut kurallar çerçevesinde tek pit-stop ile iki pit-stop stratejisi arasındaki tercih son sıralama periyodundan önce yapılmalıdır.

    4. Sıralamalar sonrasında, FIA ölçümlerine göre, McLaren Hamilton'ın (aracını) Alonso'dan beş tur daha fazla (gidecek şekilde) doldurmuş olduğu açıktır.

    5. Hamilton'ın tek pit-stop stratejisi tercihi, güvenlik aracının ilk bölümüde piste gireceği tahminiyle yapılmıştır.

    6. Güvenlik aracı piste girmemiştir.

    7. McLaren Monako'da diğer araçlardan kaydedeğer şekilde daha hızlı olmuştur.
    "
    —————————————-

    Bu arada speeder 86 İYTE'lisin galiba. =) Linkini koymak istemişsin sitenin ama yanlış koymuşsun.

  20. McLaren patronlarının Paris'teki olağanüstü FIA toplantısında, baş tasarımcı Mike Coughlan'ın Ferrari'ye ait bilgileri Nigel Stepney'den Avustralya GP'den önce MART AYINDA aldıklarını itiraf ettiğini söyleyen Todt, takımın hareketli tabanlarının yasaklanmasını işaret ederek, bu bilginin bir bölümünün Melbourne'de FIA'ya sunularak Ferrari'ye karşı kullanıldığını söyledi.

    Todt, "Dolayısıyla bazı bilgiler aslında bize karşı avantaj sağlamak için kullanıldı. Yani bunu kendi performanslarını artırmak yoluyla kullanmak yerini bizi sınırlandırarak yaptılar" dedi.

    McLaren'ın bu hareketlerini haklı çıkarmak için, normal olarak bazı yasal sistemlerde bir muhbire tanınan dokunuzmazlığa sahip olmaya çalıştığını ifade etti.

    Coughlan'ın Stepney'den Ferrari'nin fren denge sistemine ilişkin bilgiler istediğini, ardından ikilinin İspanya'da bir öğle yemeği yediğini söyleyen Todt, burada F2007'e ait bilgilerin bulunduğu 780 sayfalık dokümanları alarak sakin bir şekilde ülkesine döndüğünü belirtti.

  21. Yarış hakemleri tarafından yapılan açıklamada, "2009 Avustralya Formula 1 Grand Prix'den, kendilerine ulaşan yeni delilleri gözden geçiren hakemler, 1 numaralı pilot Lewis Hamilton ve Vodafone McLaren Mercedes'in, 29 Mart 2009 Pazar günkü oturumda, yarış hakemlerine kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi vererek, yanlış karar alınmasına sebep olacak bir şekilde hareket etmiştir. Bu, Uluslararası Spor Kanunu'nun 151c Maddesi'nin ihlalidir" denildi.

  22. Alan Henry – temmuz 2007

    Monaco grand prix'inin hemen ardından gelen o gergin günlerde orta kademe bir FIA yetkilisiyle sohbet ediyordum. Kimi gazetici meslektaşlarımın Ron Dennis'in bizim sevgili Lewis'ımıza canavarca davrandığını ve ilk girişiminde takvimdeki en ünlü yarışı kazanmasına izin vermediğini henüz düşünmeye başladığı, yani suyun minimum seviyede kaynadığı günlerdi.

    "Peki şimdi ne olacak?" diye sordum yetkiliye. "Kanıtları gözden geçireceğiz ve eğer daha ileri bir aşamaya geçmeyi gerektiren bir şeyler varsa bile olanlar muhtemelen Paris'e davet edilip görüşleri alınacak."
    ———————————————–
    Fia yetkilisinin bahsettiği şey McLaren pit ekibinin Hamilton'a ağır davranmasını söylemesi ve diazı geçmemesini sağlaması.

    tabii Ron, diaz Hamilton'ı bir türlü mağlup edemeyip histeriyle zıvanadan çıkmadan önce oldukça adaletsiz davranmış ve Hamilton'ı dizginlemişti. ama diaz takımını tehdit edince sonrası malum.

    F1 Racing Ekim 2007 sayfa 13
    ———————————————–
    Koşullar tartışmalı ancak Belçika Gp'si hafta sonunda ortaya çıktı ki Macaristan GP'sinin sabahında diaz , Dennis'e meydan okumuş ve bir ultimatom vermişti: "Lewis Hamilton'a haddini bildir ve onu yavaşlatmanın yolunu bul. Yoksa de la rosa'nın bana gönderdiği Coughlan'ın ferrari istihbaratıyla ilgili e-postalarını FIA'ya götürürüm.

    Dennis reddetti ve diazın "hain taktiğini" baltalamanın daha iyi olacağını düşünerek, bu görüşmeden haberdar etmek üzere FIA başkanı max mosleyi aradı. Ne var ki diazın iddiasının inandırıcılığını hafife almıştı ve mosleyi bunun önemsiz bir şey olduğuna ikna etmeye çalıştı.
    —————————————

    F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    ———————
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, diaz ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan Hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.
    Sonunda diaz, macaristan gp sinde Hamiltonın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra McLaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün diaz'ın e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve McLaren takımlar şampiyonasından ihraç edildi.
    ——————

    2007 yılı çok eski de kaldı. bazı taraftalar o yılları hatırlamakta zorluk çekebilir veya kasıtlı olmayarak yanlış hatırlayabilirler.

  23. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    ALONSO TARAFTARLARI SİTEYİ İŞGAL ETMİŞ

  24. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Kendinizi ne sanıyorsunuz ya…

    yapmayın ya nolur cevap atın,oturup ağlıycam şimdi :):):) xD xD

    Burada düzelmesi gereken adam çok,ondan 2 günde 50 yorum yazdım.Ve farklı bakış açılarım var bir konuda birkaç farklı şey yazabiliyorum..Yetenek meselesi..Hızımı alırsam Yakalayamazsın rahat ol

  25. Bu son yorumumdu zaten Nebuchadnezzar arkadaşım bende farkındayım haklısın;D

  26. Ben raikoneni severim hızlı ve yetenekli pilot ama adam kendini işine veremiyor takımla çalışmayı fikir alışverişinde bulunmayı sevmiyor ona hızlı giden bir araç vereceksin raikonen o cool tavrı ile basacak gaza onun işi sadece pistte yarış bittikten sonra onun için formula 1 bitiyor ama Alonso öyle değil 24 saat takımla çalışıyor kendini takıma adıyor ateşliyor işte bende Alonsonun bu huyunu seviyorum çok herşey bitti dediğin anda küllerinden doğuyor Alonso.
    Hamilton konusuna ise hiç girmeyeceğim çoğu kişi Mclarende Hamiltonun nasıl desteklendiğini biliyor buna rağmen Alonso ve lewisin puanları aynı ise ben buna yenilgi diyemiyorum üzgünüm…

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    speeder 86 arkadaşım lütfen cevap vermeyiniz.Yeni gelmiş,bırak hızını alsın. Bu şekilde prim vermiş oluyorsun.Baksana 2 günde 50 ye yakın yorum yazmış.Bu hızla wrc yi bulması yakındır.

  28. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    olamaz ya bu siteye kayıt olan her 10 kişiden 15'i alonso taraftarı :):):):):):):)

    Bi yorum yapıyorum 15 kişi gözü kapalı taraftarlıklarıyla laf söylüyor. yorum puanı -15 🙂 bu kadar da taraflı olmayın ya .. demek istediğim şu..Ferrari yıllardır aynı seyi yapıyor.. Takım emriyle pist üzerinde bir plotu geri atmak büyük bir kötülüktür..Hem seyirci, hem taraftar, hem de rekabet ortamı bakımından..Anlatmak istediğim bu… Montezemelo'nun istediği ferrari Aslında " ( TARAFSIZ ) " kitle nin istemediği Ferrari…

    Bu adamların amacı Show yapmak.Müdahale etmenin bir anlamı yok.Takım içi çıkarlar var doğru kimine haklı gelebilir doğrudur..

    Ancak böyle düşünüldüğünde de Massa'ya büyük haksızlıklar yapılıyor.. Kimi&Felipe zamanında Çin'de 2.giden Raikkonen'e Massa'ya yol vermesi emri geldi..Buna sesimi çıkarmam.Son 2 yarış ve Raikkonen'in hiçbir iddaası kalmamışken doğru karar..

    Ancak değişen puan sisteminde bir 3.lüğin çok büyük farklar yarattığı bir sezonda bu müdahale çok erken yapıldı..
    Eleştirdiğim konu bu…

    Şimdi şahsıma edilen yorumlara Bakılarak bu yorumumda " Nerde Kimi taraftarlığı >m,Nerde taraflı yorumum??"
    Buyrun

    —-> Başka bir konuya yazmıştım bu yorumu ama buraya yazmakta da bir sakınca göremedim <—-

  29. Enes arkadaşım Allahın son peygamberi Hz. Muhammed tir. Kimsenin Alonsoyu ilahlaştırdığı yok bu Allaha şith koşmaktır ve günahı çok büyüktür. Biz Alonsocular Alonsoyu sadece seviyoruz ve destekliyoruz kışkırtıcı bir mesaj gördüysekte Alonsoyu sonuna kadar savunuyoruz tıpkı senin raikoneni savunduğun gibi belki bazen bizde gerçekçi bakamıyoruz olaylara ama asla başka pilot için en azından ben, kötü bir kelime etmedim provake etmedim ama malesef burada Alonsoya yakıştırmalar yapan arkadaşlar var sadece provake edeyim Alonsocular kızsın sinirlensin isteyen kişiler var işte benimde buna itirazım var…

  30. Ferrari'nin yıllardan beri süren politikasının dışa vurulmuş hali gibi geldi bana. Burada "Alonso"ya odaklanmak derken, kendi pilotu da dahil herkesten puan alınmalıdır anlamı çıkıyor ki vahim. Ben hala bu zihniyete karşıyım ve ne olursa olsun; yarış içerisinde adamı geçemeyip, takım emirleriyle geçiyorsan; olmamıştır. Bence biraz da bu yüzden diğer takımı tutan kişiler(benim gibi) Ferrari'ye bir antipati besliyor. İnanın sırf bu neden bile, bir takımı tutmamak için yeterli bir nedendir…

  31. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ Hakan Mesut
    Hadi ya… Düdüklediğin için özür mü dilersin??

    Pardon ya ben niye Fernando'nun Kimi'yi düdüklediğini hatırlamıyorum??

    McLaren yıllarında Kim kimi düdükledi bi bak istersen ..Alonso Lewis'le başa çıkamayıp isyan etmedi mi??.

    Fernando rahata alışmış biri.. Yanında ona kafa tutabilecek kimseyi istemiyor.. Mesela takım 300 kişiyse 300'ünün de onun tarafında olmasını istiyor. Ama yok..Bunu kabullenebilecek tek pilot Massa'ydı,Ferrari'de bundan faydalandı.. Bu sitenin adı "AlonsoFanClub.com" değil.. Körü Körüne savunma yapmayın.
    O düdükleme lafını da bi gün gelir yersin merak etme..

    Kaliteymiş.. Alonso kendi ağzıyla söylemedi mi " Bazen Raikkonen'i durdurmak imkansız " diye (bkz.2006 F1 Racing Mayıs özel sayısı)..

    Keşke Kimi F1 de kalsaydı da Bu lafları o zaman Söyleseydin. Şimdi daha fazla Konuyu megul etmek istemiyorum Bi gün bir yerde Raikkonen başlığı açılırsa aylarca sabahlara kadar tartışırız..

    Şu konu başlığı altındaki tek yorumum Yazık Massa'ya

  32. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ speeder 86

    At gözlüklerini çıkarması gereken biri varsa o da sensin.Kuyruk acısı falan yok,Ben Raikkonen'ciyim ama haksızlığa laf etmek kuyruk acısı olmuyor..Bunu Böyle anlamak sizlerin işine geliyor..

    Görünen köy kılavuz istemiyor .. Şu Alonso'yu ilah yapmayı bırakın da farklı açılardan bakın birazcık..Alonso kötü pilot demiyoruz ama Schumi'nin bile üstünde tutlması beni rahatsız ediyor .. Yeryuzune inan son peygamber Fernando Alonso oldu da haberimiz mi yok???

    Yapmayın arkadaslar Fernando'nun bu takıma gelişindeki olaylarda bile bir "acaba"sorusu uyanmıyor mu kafanızda???
    Pardon nasıl uyansın ki..Alonso'ya böyle tapıldığı sürece..

  33. Habere bakıyorum ne ile ilgili Ferrari patronunun söylemleri içinde Alonso adı geçiyor o kadar. Yorumlara bakıyorum çoğu ya kimici ya mclarenci ya ne kuyruk acısı varmış sizde arkadaş nedir bu düşmanlık böyle anlayamıyorum bazen birazcık at gözlüklerinizi çıkardın gerçekçi bakın olaylara Alonso Massadan üstün bir pilottu zaten bu sene belki kazanın da etkisiyle eski Massa yok fark daha çok battı gözümüze ve takımda haliyle Alonsoya yöneldi siz takım patronu olsanız ne yapardınız…

  34. bu 502 bad gateway ne oluyor? 504 gateway time out ne oluyor? yinemi kovulduk? connect kartla girdim site açıldı. normal adsl le girdim açılmıyor. istemiyorsanız yazmamı delikanlıca söyleyin olsun bitsin.atın bir mail…yoksa ben kuruntumu yapıyorum kendi kendime?

  35. düdükleme lafı için özür dilerim…

  36. hakan mesut…adaş öyle düdükleme filan yakışmıyor. ağzımızı bozacaksak ortalık kötü kokudan geçilmez haddini bil…bırak bu kenar mahalle ağızlarını. önce hayatında bir kere bile yarış içerisinde geçmişmi alonso kimiyi ona cevap ver. ondan sonra ne diyecekse de…çok ayıp…

  37. Hakan Mesut ve Nebuchadnezzar arkdaşlarım ağızlarınıza sağlık..

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakan Mesut kendini yormuşsun be kardeşim.
    Hz.Mevlana der ki:Suskunluğum asaletimdendir.Her lafa verecek cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye..

  39. BU yazımın başlığı… RAİKÖNEN KİM??? Hani Göremiyoruz podyumda PİST de???

    =))) yeni anti alonsocular türemiş bakıorumda :D…

    2010 yılı itibariyle F1 de ki en iyi pilotu gösterin…

    Yarışına göre Alonso, Lewis , …. ya da Lewis , Alonso ….

    şeklinde sıralanır, senin Raikonen Raikonen die savundugun adam ALONSOYA tercih edildi Sebebi elbetteki sponsorluklar ve elbette ki

    KALİTE, koskoca ferrari bi santandere kalmadı,ondan ayrı olarak madem Raikonen bu kadar iyi pilot Ferraride koltugundan

    oldukdan sonra neden 5 milyon a McLaren e Button ın yerinde geçmedi ve bu sene inadına Ferrarinin önünde yarışı bitirmek için savaşmadı.

    Button bile şampiyonluk potasında.McLaren kaliteli bi araç..TArtışmasız…

    Hatırlatalım:::

    Ferrari 2010 yılı sözleşme iptal maddelerinden birinde şöyle yazıyordu

    -Kimi Raikonen 2010 yılında herhangi bir F1 takımında yarışmadığı takdirde Ferrariden 10 Milyon almaya hak kazanacaktır…

    -2009 da Ferrariden 45 Milyon kazandığını bilmeyen yoktur sanırım.O paraya araçdan kaynaklı performansı neticesinde Alonso ihtimali boy gösterdi.

    -2009 senesinde araç geliştirilemedi ve kötü performans sergiledi diyorsunuz.

    -Alonsonun 2009 ve 2008 de ki aracı çok mu mükemmeldi tek taraflı bakmayın…

    -05-06 sezonu zaten şampiyon 07 de Lewisle aynı puanı aldı podyum farkından dolayı 3. olmuştu galiba.

    hele şu cümle çok dikkatimi çekti…

    Massa için söylenmiş

    ….Schumi varken Massa yardmcı pilottu tamam anlarım da Alonso kim?? ….( ALONSO SENİN RAİ ni performans ve kalite olarak düdükleyen biri…)

    ALONSO şuan F1 de ki en iyi 2 pilottan biri Schumi yi 2011 den sonra değerlendirelim tamamen ayrı bi gruba alın şimdilik…

    F1 de Lewis ve Fernandodan başka beni çeken hiçbir şey yok takılma Raiye..Wrc de Loeb le karşılaştır artık ayrı

    bi katagoride F1 de şöyleydi böyleydi demenin hiç bir mantığı yok…

    2010 yılı şampiyonluğa oynamış massanın bile acemilik çektiği bir yıl, kaldı ki 8 numaralı F10 aracı Alonsoya göre bile üretilmedi.

  40. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Nebuchadnezzar..

    Ne oluyo boyunu aşmasın falan??

    Alonso'yu sen eğittin de bizden mi saklıyorsun.Ne bu büyüklük hayırdır ya..Alonso WRC direksoyuna gerçsin de görelim..

    Zaten muhtemelen de öyle olur…Raikkonen McLaren'Den gider,yerine Alonso gelir,Raikkonen Ferrari'den gider yerine Alonso gelir..Şimdi de WRC olabilir.Fernando hep Raikkonen'Den kalan koltuklara oturdu nedense…

  41. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ Nebuchadnezzar..

    Coulthard-şumi-alonso-hamilton-massa-loeb hep kimiyi hüsrana uğratmış adamlardır ????????????????

    Bu ne ya ..Formula 1'i izlemek yerine oyununu oynuyosun da orda mı eziyolar kimi'yi ..Yerlere yattım ya..

    Yarın yorumunda Alonso'yu peygamber ilan edersen hiç şaşırmam da birilerine çamur atmak için bu kadar desteksiz sallamayın…

  42. aslanım senin akıl sağlığın bozulmuş:) şaka şaka espriyi anlamamışsın. tehdit falan yok. eskiden elm sokağında kabus adlı seri bir korku filmi vardı.rüyasına girdiği çocukları öldüren fred krueger.o filmde çocukların söylediği bir tekerleme vardı…beş altı yedi işte geldi fredi dokuz on artık uykuya son… dediğim çıktı fredi geldi:)neyse öyle asıp kesme bir tıklık canımız var bu alemde…her an istiklal mahkemesinde idam olabilirsin:) kırmızııı:))

  43. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül sen az önce tehdit mi ettin.Kimin tokadını yememişim ben.Benim Allah'tan başka kimseden korkum yok.Hodri meydan kim gelirse gelsin adam gibi tartışmaya her zaman varım.Kaypakça sinsice olmasın yeter.Yazdığın yorum bir anda uçtu neden??

  44. bende bende aç elini…makaraya sarıyoruz ama her an karadenizin dereleri yukarı akan diyarında yaşayan site terminatörü gelir bütün yorumları çamaşır suyu ile bembeyaz eder yazıdan eser bırakmaz ona göre…tabii yemedin onun azap tokadını:)

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen de mi Herkül??

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül ,,Raikkonen F1 e dönse de kurtulsak artık.Kimi battıkca eski acılar günyüzüne çıkıyor.Taraftarları sürekli alonso diyor başka bişey demiyor.
    Nereye gitse eziliyor bu adam.Coulthard-şumi-alonso-hamilton-massa-loeb hep kimiyi hüsrana uğratmış adamlardır.F1 e dönmesi şu an çok zor.Çünkü sadece 2 numaralı koltuklar boş.Canı isterse gelsin istemezse loeb'in tozunu yutmaya devam etsin.Herkes en iyi bidiği işi yapsın.Boyunu aşmasın.

  47. Massa'da biraz akıl varsa artık gider.Resmi olarak Alonso > Massa'yı da verdiler.Massa'ya yapılan ayıptır.Fernando her ne kadar inanılmaz yarışlar çıkarsada bu sene şampiyon olamayacak gibime geliyor.

  48. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    şu Alonsoya çok kızıyorum kimlerin hayatı ile oynadı ve nice anti sempatizan kazandı hemde tek başına işte matador bu seriyi bırakıp giden lerin fanlarımı dersiniz onlar kendilerini biliyorlar..

    Alonso başaldığı pozisyonda bitirdi dersem anlaşılır..
    Britanya grubu mu dersiniz..

    Yaşayan efsane Şumi mi desem adam bocaladı gitti geldi vs..

    massa diğer yanda

    ve diğer takımlar ve pilotların tümü

    vallahi helal olsun sadece Alonso haberlerinden nemalanan ve beslenenlere yetmiyor adamın sindirilme hissi.

  49. Red Bull adlı kullanıcının bilgilerine:

    2010 Britanya GP

    ….Ancak diaz, yarışın bitmesine son 2 tur varken pite girerek yeni lastikleri takmasının ardından son turda en hızlı tur zamanını elde etti….

    http://www.trf1.net/index.php/f1-sezonu/istatistikler/15488-britanya-gp-hizli-turlar-pit-stratejileri-haberi.html

  50. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    redbull bi fikir atmışın ama desteksiz atmışsın bi daha bak bakalım Nebuchadnezzar ın listesinde yazdığı isimlerden hangisi son turlarda yeni lastikle atmış o turu, yada bazen alonso gibi zaten lider ve arkasındayken zaman farkı açmışken atmış o turları, laf olsun diye yazmayın….

  51. adam resmen felipe'ye vermiş küsküyü. söylediği sözleri duyan, takımın diğer pilotuna değil de şamar oğlanına konuşuyor sanır. açık açık tehdit ediyor, bu kadar aşağılık bir insan olamaz. ondan sonra kalkıp felipe'ye "neden savunma yapmıyor, neden agresif davranmıyor, neden atak yapmıyor" diye söyleniyoruz habire.. adamın ruh haline psikolojisine acıyarak bakıyorum. yine de baş etmeye çalışıyor kendi kendine, herhangi bir destek olmadan. başarılı olması bile; alonso'nun kazancı için isteniyor, kendi puanını arttırması, takım puanını arttırması için falan değil.. bir pilot için ne acı bir durum. neyse, bizim gördüğümüzü Allah da görüyor, bekleyelim görelim.

  52. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    kesinlikle katılmıyorum..
    belki rahat bıraksalar iyi bir pilot olacak .. 2008 yılını hatırlayın..Raikkonen ve massa takım arkadaşıyken takımda ayrımcılık yapılmadı ve massa son yarışta son virajda şampiyonluğu kaybetti..Alonso'nun gittiği her takımda sorun aynı fakat McLaren Lewis'ten vazgecmeyerek en doğru kararı verdi..

    2008 sezonunda Son yarışa da demiyorum çizgiyi Şampiyon olarak geçen bir pilota ne zaman iyi oldu deme hakkınız yok..

    Tamam Alonso'dan iyi olmayabilir ama Tamamen 2.pilot rolü verilecek kadar kötü bir pilot da değil….

  53. Enes MASSA ne zaman iyi pilot oldu da FERRARİ bitirdi? Massanın Sauberdeki hali iyi miydi sence?

    "Rakiplerden puan çalacak güçlü bir Massa istiyorum"

    Massanın yeteneklerini ve takıma alınma nedenini ve de takımdaki rolünü en iyi anlatan cümle.

    İngiliz kurnazlığıyla çamur atarak oynamıyor. Sevmem ama sevilecek yanı varsa açık olması bu adamın.

  54. para herşeyi yapar diyen adam para için herşeyi yapan adamdır. luca türkiyede olsaydı herhalde adı satılmış olurdu.

  55. kendi adına yarışmak isteyen takımı karşısına alır. bunu massa için söylüyor. santander sponsor destekli takım destekli takım arkadaş(s… s…)destekli bir pilot için istemem yan cebime koy muhabbeti. ne acı. ferrari takımlar şampiyonu kesin olmayacak pilotlar şampiyonluğu için mücadele ediyor. ve bu uğurda takımlar şampiyonluğunu kaybediyor. o şartla geldi santander çünkü bu takıma. adamıma her türlü yol mübah her konuda hep destek tam destek massa konu mankeni tabii. raikkonen olsa o delidir laf dinlemez alonsoyu açık ara geçer durumu öyle takım emriyle de toparlayamayız (2007 çaylak hamiltonun alonsoyu bozuk para gibi harcaması)ondan sonra santander tazminat davası açar parayı geriye ister vs.vs. bu şartlarda yamamoto daha başarılı olurdu alonsodan(alonsonun japon fobisi)…doğru kararmı yanlış kararmı alonsonun elinde oyuncak olduğu zaman anlayacak ferrari….

  56. Bende bilgi amaçlı yazdım.Bilmeyenler öğrensin, cahillik kötü şeydir.Değil mi?

  57. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull, daha çok yenisin galiba.Ben bilgi amaçlı bir liste verdim.Bilmek hatırlamak istemiyorsan okumazsın.Sana göre bişey ifade etmeyebilir.
    Senin dediğin yıllarda nasıl oluyordu peki.Pite girmeden önce yakıt iyice bitmişken ve kaybedecek bişeyi yokken atılan turlar mı???

  58. burak bocek avatarı

    Son 2 cümlede bir gönderme var belli ki msj veriyorlar.Bence gülme saksını çalıştır anlarsın

  59. Arkadaşım bu koyduğum fastest lap listesi bu seneki kurallarla birşey ifade etmiyor.Pite son turlarda giren en hızlı turu yeni lastiklerle atıyor.19 yarışta son tur pite girip en hızlı turu atsa biri gridin en hızlı pilotu mu olacak şimdi?

  60. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 fastest lap listesidir:
    Alonso 4 kere
    vettel 3 kere
    hamilton 3 kere
    webber 2 kere
    button 1 kere
    kubica 1 kere
    petrov 1 kere

  61. Alonso`nun hızlı olduğu tartışılmaz ama Massa yavaş ve her yarışta aynı performansı gösteremiyor ondan Massa ile Kubica takas olmalı.

  62. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yazık günah ya yazık günah..Schumi varken Massa yardmcı pilottu tamam anlarım da Alonso kim?? Ferrari Massa'yı bitirdi

  63. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    yazık günah ya yazık günah..Schumi varken Massa yardmcı pilottu tamam anlarım da Alonso kim?? Ferrari Massa'yı bitirdi

  64. Montezemolo'dan Takımına: "Ağlamak İşe Yaramaz"

    bu takımı biraz kendisine getiren tepki oldu sanırım.

    bir de diazın pit ekibini aptallıkla suçlaması da olabilir.

    ya da mahkemenin cesaret verici olan kararı.

  65. 2009 yılında Ferrari kötüydü.Sezon içinde de adamakıllı geliştirme yapılamadı.Bu yıl ise sezon başında iyiye yakın bir performansla başladı.Ta ki F kanal başımıza bela olana kadar.Şu anda ise Gün geçtikçe daha iyiye doğru giden bir f10 var karşımızda.Bu sene Alonso'ya göre tasarlanmamış olması ile birlikte tamamlanan tur sayısı veya km olarak da dikkat çekicidir.Önümüzdeki senenin aracına Alonsonun verilerinin de eklenmesi çok güzel sonuçlar getircektir.Alonso nun bu sene transfer edilmesindeki en büyük sebeb budur.Şumi nin ayrılmasından beri ilk kez sezon içi gelişim bu kadar mükemmel olmuştur.Alonso ''Ferrariyi düşünmediğim bir günüm dahi geçmeyecek''derken bundan bahsetmişti.Aynı şekilde massa da ''Araçtan nasıl performans çıkaracağını iyi biliyor'' diyerek desteklemişti.

  66. Son iki cümleye sadece gülmekteyim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir