"Schumacher'i Şimdi Yenmenin Bir Anlamı Yok"

yazar:

kategori:

41 yaşındaki Alman pilot, 2010 senesinde Mercedes ile F1’e döndü ve McLaren’den Hamilton, çocukluk kahramanı ile lastik lastiğe mücadele etmekten onu duyacağını söylemişti.

Hamilton şöyle demişti “Bu sporun en büyük yarışmacılarından birisi o. Bir efsane. Ona karşı mücadele etmek harika olacak.”

“Kazanıp kaybetmem önemli değil. Schumacher’in yanında yarışıyor olabilmek, hayatım boyunca unutmayacağım bir şey.”

Ama Schumacher’in geri dönüşünün üzerinden 15 yarış geçince Hamilton, artık o heyecanının kalmadığını söyledi.

Hamilton: “Başlarda onun geri dönüşünden büyük heyecan duyuyordum”

“Ama şimdi durum aynı değil. Çünkü genellikle arkamda yarışıyor. Bu bağlamda onu yenmenin bir anlamı olmuyor”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    çin gp sonrası,
    '''onu geçmekle diğerlerini geçmek arasında fark yokmuş.Hadi saklama söyle sen nasıl hissetin onu geçince'''
    Gerçekten göstermesi gereken saygıyı hakkıyla göstermişmiş..

  2. -Bu sporun en büyük yarışmacılarından birisi o. Bir efsane.
    -Schumacher'in yanında yarışıyor olabilmek, hayatım boyunca unutmayacağım bir şey
    -lastik lastiğe mücadele etmekten onur duyacağım.

    ve ona kötü bir araç verilmesinden, dolayısıyla arkalarda yarışmasından memnun olmadığını ve bu haliyle onu mağlup etmenin gerçekte bir mağlup etme olmadığını (bu yüzden işin heyecanının öldüğünü) izah ettiği bir demeç.

    haber sanskritçe yazılmış ve ondan bazıları anlayamamış sanırım, yardımım dokunmuş olsun.

    tamımıyla Schumi'yi övdüğü, tek bir yerinde bile yermediği, göstermesi gerektiği saygıyı hakkıyla gösterdiği bir demeç.

  3. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hamilton ne hakla kendini scmi ile kıyaslıyo anlamıyorum 2006 yılında alonso ile scmi kapışırken kendileri gp2 de piquet ile yarışıyodu biri hamilton 2008 dünya şampıyonu demiş ya scmi şampıyonlukta hamiltonu scmi 7 e katlar:) neden bahsediyosunuz bu pistte 2 büyük pilot var biri neredeyse bütün rekorları elinde tutan scmi diğeride scmi hükümdarlığına nokta koymuş alonsodur

  4. bu haberleri okudukça şumi acaip bileniyordur. rekabetçi bir araçla şumi güzel şeyler yapar. laf çıktımı ağızdan bir daha geri dönüşü olmuyor. eline diline beline sahip çıkana boşuna müjdelememiş cenneti nebiler sultanı(s.a.v.)….

  5. Biliyoruz abi. Spada ''Schumacher keşke kazansa ama Hamiltonda ikinci olsun'' demişliğin vardı. 🙂

  6. @watercolour hoşgeldin seni burda görmek güzel ..

    @Umutbg,Sinan Bozok kardeşlerim önce hamiltonun sonra buttonun sonrada schuminin başarılı olmasını çok isterim haberiniz olsun.eskiden schumi rakibimizdi ama karektersiz olmamasından ötürü şu an kendisi mercedesde yarışıyor olması sebepiyle sempatim her zaman vardı,devam ediyor.

  7. alperdunga tebrik ederim kısa yazını beyendim.

    Herkül'cüm bu piktler ne ölümsüz şeyler miş yahu bu sene varlar geçen senede vardılar ama.:)Senin şimdi anlatmaya çalıştıklarını ben iki senedir anlatmaya çalışıyorum aynı hal, sadece oyun ve oyuncular değişik. Çok şükür iki senedir eksilere gark olmuyorum ama. 😛

  8. Lewis tekerlek tekerlege mücadele istiyo adil şartlar altında her ikisininde aracı rekabetçi oldugu takdirde işte ozaman schumiye yenılmek yada yenmek onu heyecanlandırır ama bazıları bu açıklamayı bile herzaman oldugu gibi tersten anlamaya meyilliler yazık…

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Açıkca ""Schumacher'i Şimdi Yenmenin Bir Anlamı Yok" Yaşı Fazla Ve Altındaki Araç İyi Degil Demis Fakat Bazilariniz Inatla Ve Bana Göre Aptalca;Hamilton'u Karalamak Içın… Bahane Buluyor Yazık Ya Sizlere Gercekten Acıncak Durumdasiniz…

  10. Güzel methiyeli yazılar yazıyorum da site anında tepki verip siliyor.Ben ne yapayım ? 🙂 Yoksa Carl Davidson abimize lafımız yok.Malum günümüzün idolüdür kendileri.:)Yazıda övmüş te bazıları yanlış anlamış.Umut kardeşim o kadar sevindik bu sen de nazar boncuğumuz olsun be 🙂

  11. Bu da kendini MSC ile kıyaslayacak kadar bişey zannediyor galiba. Acıdım şimdi bak bu esmer oğlana 🙂

  12. Sedat abi biz Sinanla yastayız biliyorsun. 🙂

  13. MagicAlonso avatarı

    herkül kendini ne güzel anlatmışsın:)

  14. semet özdemir.f1 seyrettiğim süre boyunca tuttuğum pilotlar:prost-kimi-rosberg başka yok.kuyruk acım hiç olmadı.sadece schumiyi sevmem.seneye rosberg yine 1.pilot.perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.rosbergin ihtiyacı olan tek şey var rekabetçi bi araç.gerisi hikaye

  15. watercolour avatarı

    Hamilton'un ismini ezberleyeceğinize önce kullandığı aracı öğrenin.Mercedes motorlu McLaren sürüyor arkadaş.Mercedes değil.

  16. Hamiltona tek bir lafım var Buttonununda 1 dünya sampiyonlugu var.anlayan anladı.Jetman kardeşimde sanırım mikayı tutardı önceden malum schumiden bir kuyruk acın var.Yoksa kimi mi ? o zamn 2006 brezilyayı ac biraz daha nefret edersin : )Rosberg'e gelince bu senenin tadını cıkarsın.seneye 2. pilot cünkü 🙂

  17. bu sitede günün her saatinde ne yazarsam yazayım eksi veren muhtemel şaibeli bir pilotun fanları var. bu insan evlatları nöbetçi eczane gibi gece gündüz hafta içi hafta sonu pazar bayram referandum seçim ihtilal darbe dinlemeden zaman diliminin her anında belirledikleri belli abide şahsiyetlere veriyorlar eksiyi…eskiden conan diye bir çizgiroman vardı. orada baş belası pikt ler vardı. topluluk halinde hareket ederlerdi. ama conan her defasında onlarcasını hallederdi. bunlarda böyle…nöbetçi eksiciler iş başında:)))

  18. vallahi şimdi aklımdan Fatih kardeşim geçti benımde aklıma o geldi sen benden uzun yaşayacaksın 🙂 bizim kapıdan biz istemedikten sonra kimse giremez biliyorsun herkül 🙂 bir sonraki yarış muhteşem 3 lü izliyoruz yarışı davetlımsınız.totem yapalım 🙂 sinanla umut burda uzun uzun yazıyorlarda hiç konuşmuyorlar herkülüm,schumiciler ya ondanmıdır aceba konusacaka bir şey bulamıyorlar heralde:) 2 kişi daha ekledik 5 olduk haftaya yarışda.:)

  19. fatih küskü…ama küskü küstü:) can sen mazın bir arkadaşa benziyorsun. kirve sen ben bir yarış seyredebiliriz beraber eğer istanbulda yaşıyor isen:) takıldığımız bir yer var kapıda alonsocular ve evcil hayvanlar giremez yazıyor:)))) şaka şaka:)))

  20. Athos, Porthos ve Aramis yanyana gelmişiz,D'Artagnan kim olaki ? 🙂

  21. Pardon Kirve değil Herkül olacaktı.

  22. Kirve 🙂

    Adamımızın ismi "Lewis Carl Davidson Hamilton" bildiğin gibi.

    Ve babası büyük bir Carl Lewis hayranı ve bizim kara oğlana bu ismi de oradan veriyor. bilinçli bir durum. oğlunun hızlı birşey olacağını bilen bir babanın dehşetvari öngörüsü.

  23. canım bundyim:) sen hamiltona özellikle carl lewis derken bilirmisin 1980 li yıllarda muhteşem bir atlet vardı carl lewis yoksa ona bir benzetmemi yapıyorsun. gerçi o yıllar muhtemelen bir ağacın dalındaki bir meyvede vitamindin ama yinede muhteşem bir adamdı girdiği bütün yarışlarda rekorları kırdı sadece bob beamon ın 1968 de kırdığı uzun atlamadaki 8.90 lık olimpiyat rekorunu kıramadı. gerçi halen olimpiyat rekoru olarak kimse kıramadı ama o rekoru…rekorlar kıran hamilton ha… yakışır:)

  24. resimde harika, hakkını yemeyelim.

    Merso kullanan 7 dünya şampiyonluğu bulunan "The Schumacher", Ve onu geçmeye çalışan bir diğer dünya şampiyonu Merso pilotu , gelmiş geçmiş f1'e en iyi girişi yapmış (devamını da geliyor) olan Carl Lewis.

    önümüzdeki sene 4 harika Mercedes izlersek, ölmeden cennete gitmenin ne demek olduğunu az biraz öğrenme fırsatı yakalamış olacağız.

  25. bu hamiltonun aklından zorumu varda 7 şampiyonluğu olan bir efsaneyi eleştirsin bu şekilde.ben okuduğumdan schumınin bır efsane olduğunu ama 15 yarıstan sonra artık onunla yarısmadan öncekı heyecanının kalmadığını işin açıkçası schumayerın yetersız bır araçla üst sıraları zorlamadığından onunla kapışma keyfını tam alamadığını düşünüyorum.

  26. Doğru ama eksik düşünüyorsunuz. Araç iyi olursa diğer pilotlarında önce Rosbergi yenmesi gerekiyor

  27. ya belki de onun aracı yeterince iyi değil, bu haliyle onu geçmenin bir değeri yok demek istemiştir, yani iyimser yaklaşırsam duruma 🙂

  28. Bazı arkadaşların dediği gibi, ve de kendinden beklenenin aksine saygılı ve mantıklı konuşmuş. O bir efsane. En iyi döneminde Hakkineni yıkmış Montoyaya yenilmemiş ve de BMW'yi Ralf Montoya ikilisini defterden silmiş bir usta Michael. Gençken şampiyon olmuş, yaşlıyken şampiyon olmuş, art arda ve ençok şampiyonlukları almış, tarihteki rekorların %70'ini elinde tek başına tutan bir efsane. Alonso, onu gerçek manada yenebilen tek kişi. Ama 36 yaşında. Yaş önemli diye düşünüyorum. Hamilton da çapı kadar konuşmuş. Her zaman yaptığı gibi sinirlere dokunmamış. Abartmaya gerek yok bence.

  29. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    hamilton'un söylediklerini farklı noktalara çekmenin bir anlamı yok. gayet mantıklı söyledikleri. altındaki vasat araçla ve artık yaşlanmış olmasıyla birlikte, onu yenmiş olmanın tabiki bir anlamı olmayacaktır. yani sizin ataklarınıza karşılık veremeyen birisi ister schumacher olsun, ister alex yoonng fark etmez.

    lewis mantıklı konuşmuş

  30. yusuf hitay sizin gibilere schumiyi anlatamayacağım artık.anlat anlat elim yoruluyor.elime yazık,banada yazık demi? michael schumacher yıllardır herkesin aklına kazındı bir kere.istesende istemesende sende,senin gibilerde biliyor schuminin kim olduğunu.herkes biliyor ki o bir efsane.hamilton önce schuminin rekorlarına ulaşsın sonra senle bir daha görüşürüz.schuminin adı yeter adı

  31. İdeal diye adlandırdığımız hızlı, dayanıklı, pilotun isteklerine cevap verebilen bir makine varsa ancak mücadele vardır. Defaatle şu yakın zamanlarda görülen de bu geçmişiniz hikaye…Michael bugünlerde hiç tatmadığı başka duygulara gark oluyor değişen dönemin gereği olarak. Schumacher bir şekilde kendini gösterebilek ürünlere sahip olursa milletin eksiklik olarak gördüğü şeylerde yanıltacaktır ve böyle bir durumda Michael'ın rakibi diğer takımların yöneticileri ve şampiyon pilotları olur ancak. Abdurrahman Çelebi kime denir biliyorsunuz zira Michael'ın yanında takım arkadaşlığıda böyledir. Zira 15 yılda olmayanı yapmak pek kolay değildir. Diğer taraftan Schumi taraftarları gelecek sene için de şimdiden siz görürsünüz tarzında ifadeler, fikirler içinde olmasın. Seneye Mercedes'in iyi olabileceğine dair tek bir şey yok yoksa sizde sene başında abartanların durumuna düşebilirsiniz. Michael'ın bence en büyük sınavı sabrı olacak. Ve takımınında Schumacher'in şahsı. Marka bu işe ne kadar inanıp, delirecek onu hep beraber göreceğiz.
    Schumacher gelecek sene dahil çevresinden çok anormal durumlar oluşturulmadığı sürece dayanacaktır bu haline ve bir takımı tekrar liderliğe yükseltmenin keyfini tadmak isteyecektir.

  32. Eray Parlak avatarı

    bu ahmak kimin hakkında yorum yaptığını ya bilmiyor yada yanlış tercüme!!!

  33. burak bocek avatarı

    Hamilton biraz saçmalamış.Sanki Schumi zafer yada şampiyonluk mücadelesi verdi.Sanki 3-5 kere onu yendi bu mücadelede.Çok garip bir açıklama ona bakarsan kendinden zayıf araçları çokça geçip turda bindiriyorsun.

  34. Jetman dostum seni tebrik ediyorum.Lafı gözüyle okuyup beyni ile anlayamayan bi dolu insan mevcutken sen daha iyisini yapıyor ve başka bi tarafınla metni anlıyorsun.Çok büyük bir meziyet dostum bu bravo 😉

  35. hami şunu demek istiyor
    eski çamlar bardak oldu
    veya
    o köprünün altından çok sular aktı
    veya
    o eskidendi geçmişe mazi derler

  36. Şumi hayranlarını anlıyorum ama kabullenmek gerekir ki eskisi gibi değil. Rosberg çok daha iyi performans gösteriyor. Bazıları bunu "Rosberg, genç Şumi'yi de yenerdi" diye algılar, bazıları da "işte bu yüzden Şumi eski Şumi değil der." Geçmişi bir kenara bırakmak lazım bence artık. Ayrıca insanlar bir şeylere karşı heyecanını kaybeder. Ben bunu yapmıyorum diyen de yoktur herhalde…

  37. anlamadığım şey fernando alonso bile shumi için o bir efsane derken yani ona saygı duyarken. bu caylak lewis guiza gibi bişi oldu satende nie bu aralar cok konuşuyor biraz pistte konussa. he bide o kalbiyle yarışıyor :))

  38. Yusuf Hitay,Bence son yorumunu yaparken hamiltonun karşsınıdaki pilotun şumi olduğunu olduğunu unutmuşsundur,mazallah pinardi şuminin kim olduğunu yazmaya kalkarsa sayfa yetmez cv sine ona göre.

  39. Yusuf soruyorum
    2 yarıştır Hamilton un suçu ne?

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    @piryandi

    heyecana gerek yok

    adı lewis carl hamilton

    2008 dünya şampiyonu

    başka soru varsa alayım ?

  41. kimsin oğlum sen? kim,kim,kim? adamın kafasını bozma. git akranlarınla oyna. inşallah seneye schumi seni ezerken artık kim kazır seni asfalttan bilmem. efsaneye laf yok. herkes sıradan schumi özel. ince suluyuk biz aga.

  42. senin esas rakibin seneye adamım rosberg olacak sanırım o zaman heyecanlanırsın hami.şayet geçebilirsen tabi

  43. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    burda Lewis'in Kastettiği şey cok uzun vadeli

    Şimdiden yenmenin bir anlamı yok…

    Schumi'yi Şimdi geçsem ne fark eder onun 7 şampiyonlugunu gecersem Schumi'yi geçmenin anlamı olur gibi anladım ben…

    Gözü çok yükseklerde..Umarım başarılı olur

  44. Önümüzdeki sezonda da şümiden bişey beklemeyin,zira araç hızlı olsa bile önce rosbergi mağlup etmesi gerekir,oda zor görünüyor.

  45. Bkz. Monaco son tur.

    uyursan, avlanırsın.

  46. Seneye MGP-W02 ile seni heyecanlandıracaktır Lewis.

  47. Kurt yaşlanınca..

  48. Bence de bir anlamı yok. Yağmur kralını çinde zaten güzel avladı bu sene. Hemde 3 kere yanılmıyorsam. O da bunu demeye çalışmış galiba.

    Kim nasıl anlamak isterse anlayabilir. Shumi artık eski Shumi değil. 41 az değil.

  49. shumiyi önemli olan şampıyonluk savaşında yenmektir yani shuminin altında iyi bi arac olsun yine şampıyonluğa oynıcaktır onu ozaman yenmek daha önemli. cünkü o 1 numara. shumi cok ender hata yapan pilotlardan biridir. alonso shumi kapısması gibi inş lewis alonso shumi kapısmasıu izleriz bu 3lünün kapısması.

  50. "Ama şimdi durum aynı değil. Çünkü genellikle arkamda yarışıyor. Bu bağlamda onu yenmenin bir anlamı olmuyor"

    Bu cümle hemen yanlış anlaşılmasın. Bunun maymun iştahlılık ile yakından uzaktan alakası yok. Herkes neden Şumi'nin gerilerde yarıştığını biliyor, keza Lewis Hamilton'da. Sezonun başında herkes Mercedes'in bir şekilde geri döneceğini düşünüyordu dolayısıyla herkes heyecanlıydı Michael ile mücadele edecekleri için ama araç istenilen gibi çıkmayınca ister istemez duyulan heyecan da gitti. Aracı rekabetçi olmayan Schumi'yi geçtiğinde başka ne hissedebilirdi ki zaten. Eğer al işte Schumi kimmiş bak geçtim deseydi sorun olurdu. İşte o zaman eleştirmemiz gerekirdi Lewis'i diye düşünüyorum.

  51. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu benim için harika bir şey.F1 seyrederek ve onu mağlup ettiğimi hayal ederek büyüdüm.Bu fırsatı yakalamaya gittikçe yaklaşıyorum.Onunla aynı piste çıkmak için sabırsızlıktan ölüyorum.Jerezde onunla beraber test yaparken çok şanslıydım.Birkaç sefer pitten çıkarken o önümdeydi.Hey,bu adam Damon hıll ile çarpıştı,Alonso ile çarpıştı.Benim önümde bir efsane var dedim kendi kendime.

    Sezon başında bu heyecanla dolu olan hamilton henüz 4.yarış sonunda ''O'nu geçmekle diğerlerini geçmek arasında fark yokmuş ''dedi.
    Sakın bu demeçleri tutarsızlık örneği olarak algılamayın.Belki maymun iştahlılık olabilir.Şumiyi bir daha geçmiş yıllardaki gibi görürmüyüz bilmem ama şu an griddeki bir çok pilot için şuminin pistte geziniyor olması bile bir nimettir.Bırakın onunla şampiyonluk savaşına girmeyi aynı pistte olmak bile kıvanç verici olsa gerek.

  52. sen bu hızla senna yıda geçersin. (!)

  53. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    özür dilerim, yanlışlıkla oldu 🙂

  54. Amazing words from Lewis Hamilton =))

    İngilizce yayına mı geçtik ? Bence güzel olmuş böylece yurtdışından daha çok takipçilerimiz olabilir :))

  55. Yusuf  Hitay avatarı

    yeah come on!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir