Renault, F1 Takımını Sattığı İçin Pişman Değil

yazar:

kategori:

2008 Singapur GP skandalının patlak vermesi, pist üstünde istenilen sonuçların alınamaması ve kürsel ekonomik kriz gibi nedenlerden dolayı Renault, F1 takımının hisselerinin % 75’ini Gerard Lopez’in Genii Capital şirketine satmıştı.

Bu devir işleminden sonra ise takım bu sene oldukça güçlü yarışlar çıkardı ve podyum mücadelesi verebiliyor.

Renault CEO’su Patrick Pelata, takımın gelişiminden memnun olduklarını söyledi ve takımı geri almayı planladıkları yönündeki söylentileri kabul etmedi.

Pelata “Pişman değiliz. Önemli olan takımın Renault’nun kontrolü altında olup olmaması değil, takımın iyi yönetiliyor olması.”

“Renault hâlâ var ve motorları geliştirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında şampiyonluk kazanmaya hazırlanan Red Bull Racing de Renault motorlarını kullanıyor. Bu da hâlâ sporda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Monza’da takımı ziyaret eden Pelata, Gerard Lopez ve Eric Boullier’in takımı yönetimine ve getirmiş olduğu konuma hayran kaldığını söyledi.

Pelata “Bir kaç hafta önce Monza’da takımla biraradaydım. Takımın yeniden yapılandırıldığını gördüm. Bugün daha iyi bir organizasyon var ve daha modern bir takım. Bu yüzden iyi bir şekilde gelişmeye devam ediyor.”

“Alınan sonuçlar mucize eseri olmadı. Bu sonuçlar takım yeni kanları dahil ettiği ve gerekli yapılanmayı yaptığı için alındı.” dedi ve F1 takımının tamamını geri alma gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Pelata “F1 programı şu anda daha az harcamamızı sağlıyor ve sonuçtan ve takımın gelişiminden memnunuz.”

“Ancak burada yardım için varız ve bu yardım da iyi motor geliştirmeyi kapsıyor. Mevcut yönetim iyi ve bu çok sık podyumda olabileceğimiz, hatta zaman zaman podyumun tepesinde yer alabileceğimiz anlamına geliyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir