Vettel "Agresif", Webber "Defansif" Olacak

yazar:

kategori:

Marko’ya göre şampiyona lideri Webber daha defansif bir strateji uygulayacak, 21 puan geride yer alan Vettel ise son 4 yarışa agresif yaklaşacak.

Marko “Sebastian ile agresif bir strateji uygulayacağız, Mark ise daha rahat ve daha defansif bir sürüş gerçekleştirecek.” dedi.

Agresif olacak Vettel de şampiyonluk konusunda iyimser olduğunu söylemişti.

Vettel “Sıkı olacak ancak iyimserim. Daha 4 yarış var, şu anda havluyu atmak aptallık olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. defansif derken ne demek istemiş acaba? arkadaki araçlar geçmesin diye defansmı yapacak? zaten her geçişte mutlaka birileriyle bir musafaha yapıyor:) vettelde agresif olacakmış. bari sadece mclarene toslamasalar…bol kazalı yarışlar bizi bekliyor anlaşılan.bu iş sinsice sürenlere yaramasa bari…

  2. Nasıl agresif yani sonunculuktan birinciye tur mu bindirecek artık yani yahu malzeme belli değil mi. İyi daha da agresif olacaksa yandık hedef iki rakibine birden yandan gömçürme olur herhalde.:)
    Zamanında bir Takuma Sato vardı agresifin kralı, oda adam geçemezdi, oda sadece zorlardı, oda mücadeleyi kaldıramazdı, oda çok iyi bir kamikazeydi. Fark.:P
    Serkan o günleri görmüş biri olarak imzamı altına atarım. Ne yani Montoya yapınca üff o biçim, Sato halen hatırlanır olacak, Berger, Alesi dahası Webber tüü kaka demi.

  3. Vettel Webber'den iyi tabiki.Buna bi itirazım yok benim.Hatalar yaptı kazalara karıştı diye adama şampiyonluğu haketmiyor denmesi saçma.Bu tür yarışlarda kaza her zaman olur.Webber'in yaptıklarından bazılarıda yarış kazasına girer.

    Şampiyonluk her zaman hak edilerek kazanılır.Kazalarda Webber'in suçu yok bence,Hamilton'la olan kazasında şampiyonluk mücadelesi veriyor adam,zorladı ikisi de ve olan oldu.Türkiye'deki kazada önce Webber'i suçladım ama sonra baktım ki hata olsa olsa %5 onun…

    Hata yapmadı mı bu adam? Tabiki yaptı.Ama şampiyonluğu hakederek alacak bu sene alırsa.İnanıyorum alacağına da.

  4. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Fia nın yeni kurallarla bize dayattığı "tren katarı"nı izlemeye öyle bir alıştık ki agresif,riskli ataklar ve yırtıcı savunma yapan pilotları takdir edeceğimize ,onlara küfür eder olduk…

    Ben doksanları biliyorum;ne bukadar ceza alırlardı,nede bukadar şampiyonluklarını tartışanlar olurdu…

    Bu adamlar sayesinde F1 henüz özünden tamamen kopmuyor;kendilerine minnet borçluyuz aslında….

  5. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ Kamui

    Kralından çaylağına Webber'den nasibini almayan bir pilot biliyor musun???
    Biliyorsan da merak etme seneye onları da halleder.

  6. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Vettel Aslan ise Webber o aslanın yavrusu bile olamaz.. Vettel Webber'den çok daha iyi bir pilot

  7. Öyle konuşuyorsunuz ki sanki webber vettelden hılıydı.hayatta en nefret ettiğim şeydir bahane üretmek ama vettel bu sene her pisliği yaşadı (bahreynde motor arızası,melbornde buji,türkiyedeki malum kaza,silverstondede ilk turda lastik patlastması,maceristandaki uyuklaması,spa daki malum olay)yani tamamı teknik arıza demİoYrum ama mesela vettel yaptığı 2 kazada da yarış dışı kaldı ama webber hem türkiyede hem de singapurda şans öpücüün kaprı.normal yarışdıkları 2 yarışda da vettel açık Şekilde webberden hızlı.NE BEKLİYODUNUZ Kİ?

  8. Webber diğer pilotlar gibi hata yapmadı.Button gibi.Bu sene Button en hatasız sürüş gerçekleştiren isimlerden.Ama neden lider değil? çünkü Webber'in denediği bazıları doğru bazıları yanlış atakları denemedi.Webber tecrübesinin karşılığını alıyor,haketmedi iddiasını ortaya atan arkadaşa da neden bunda bu kadar ısrarcı olduğunu soruyorum…

  9. ben de webberin bazı hareketlerini onaylamam artık haketmedi gibi bir şey diyemem, özellikle bu seneki gibi bol hatalı bir sezonda

  10. yani şimdi 300 le de çarpmadı 🙂

  11. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Hayır..

    İyi arabayla şampiyon olup hak etmek başka ..çirkeflikle rakiplerinin yoluna taş koyup Hak edememek başka..

  12. İşin şakası o zaten.

    Ferrariye çarpsalarda bişey olmuyor Rubens 300 le çarptı boya çizilme be yuh!

  13. burak bocek avatarı

    Bazı arkadaşların kazanmak için sadece rakip pilotlara çarpmasını beklemek ne kadar acınacak bir durum.Hakkınla çık kazan kardeşim rekabet olsun.Çarpıcak diye bekledikçe hep dönüp dolaşıp sana vuruyor kaza sonra.

  14. şampiyon olan hakeder. haketmedi diye bir şey yok. geçen sene aynısı button için de çok söylendi ama noldu? 2009 formula 1 şampiyonu button ve kimse haketmedi gibi bir şey demedi, diyemez. geçen senelerde bir laf vardı. o kadar hızlı araç yamamotoda olsa o bile şampiyon olur diye, olunmuyor işte. red bull rb6 örneği var. şimdiye kadar açık ara lider olması gerekirdi o hıza göre. o yüzden ister webber olsun, ister alonso, ister hamilton ya da diğerleri. şampiyon olan haketmiştir.

  15. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Webber Savunsa da Saldırsa da her zaman kaza yapma ve yaptırma potansiyeli en yüksek olan pilot.. Bide Sato vardı önceden :)):)

  16. Hiç değilse Webber defansif olucakmış o da bişey nediyim. Birkerede Ferrariye çarpın be hadi beni kırmayın Muhahahaha.

  17. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Şuraya bak…Biraz objektif olun arkadaşlar Taraftarlık burda bir işe yaramaz..Webber'i seven yorumuma eksiyi basmış ..Söylediklerim yalan değil dolan değil.

  18. Marko'yu duyan Webber'in bugüne kadar tek atakta çifter çifter pilot geçtiğini falan sanacak. Yahu zaten adam sene başından beri risk almak yerine strateji denediği için, pitleri beklediği için ya da çok iyi savunmalar yaptığı için şu an şampiyona lideri. Yoksa Alonso ya da Hamilton'ı geçmesi mümkün mü? Red Bull aracı kadar istikrar dediğimiz nanenin sayesinde orada bu adam. Webber hiçbir zaman atak yaparak parlayan bir adam olmadı ki "defansif" olacak olmasından bahsediyoruz. Adamın bundan sonraki felsefesi yarışı tamamlamak olacak önce. Sonuçta fark kapatması değil farkı koruması lazım.

    Vettel için de aynı şey. Sanki Vettel sezon başından beri yarışları risk almadan tamamlıyormuş gibi. Adamın işi bu. Son iki yarışı bir kenara koyup bakarsak Vettel risk aldı neredeyse hep, eğer onlar sonuca ulaşsa adam da kahraman olacaktı. Ulaşmadı belki, ama Vettel'in yaklaşımı da pek değişmedi.

    Webber şimdi çıkıp agresif yarışlar ortaya koysa, e yarış dışı kalacak muhtemelen? Adamın üstün geçiş yetenekleri yok sonuçta. Ondan sonra üç hatta belki de iki yarış kala parçalayacak kendisini fark kapatmak için. Karşısında kim var? Alonso, Hamilton, Vettel. Hatası şampiyonluğa mal olur Webber'in.

    Evrenin sırrını veriyor sanki Marko. Biz bunu yıllardır biliyoruz. Tabii Webber'i durdurmayı düşünüyorlarsa bu da kılıfı olabilir.

    Bu arada rekabetçi bir araç kullanan, şampiyona lideri olan, üstün yetenekli takım arkadaşıyla arasında 21 puan fark olan bir pilotu hiç hesaba katmamak neden acaba?
    Webber bu sene şampiyon olsun ya da olmasın, ben şu adamlarla mücadele ettiğini gördüğüm için memnun olacağım. Başka da pek bir şey önemli değil.

  19. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Webber şampiyon olursa ilk defa "haketmeyen biri şampiyon oldu Formula 1 de" diycem

  20. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Webber gibi biri şampiyon olursa oturur ağlarım ya..Bütün çirkeflikleri yapa yapa geldi bugünlere..Brezilya'da Kimi'nin önüne aracını kırıp raikkonen'in on kanadını parcalaması..AYnı zamanda Nürburgring'de kimi'ye arkadan çarpması..Alonso'yu pist dışına atması..Massa yı duvar kenarlarına sıkıştırması..Ya bu adam yuzunden yarışı rezil olmayan bir sürücü yok..Şampiyonluk mu??Hayır ya bi F1 şampiyonlugu bu kadar basit olmamalı

  21. MagicAlonso avatarı

    adamlar açık açık webberin bundan sonra daha yavaş olacağını söylüyor.Bunu da sadece vettelin webberin önüne geçirmek için yapıyorlar gibi görünüyor.webberin şampiyonluk ihtimali takımı sayesinde gittikçe azalıyor

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    %40 alonso
    %40 hamilton
    %20 vettel

  23. Kim şampiyon olacak yusuf söylede bahis oynayalım

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    webber şampiyon olamayacak

    yazdım gitti

  25. Red Bull "Madem aracımız rekabetçi. En azından takımlar şampiyonasını almaya çalışalım. Ne olur ne olmaz Webber belki yenilebilir durumunu korumaya çalışsın. Vettel de elinden geleni bu sene yapsın, gelecekte bir gün zaten şampiyon olacak." diye düşünüyor sanırım. Başka çare de görünmüyor.

  26. vettel dahada agresif olcaksa yandık :))

  27. Eyvah vetel'in agresifliği daha başlamamış meğer.

  28. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Helmut Marko ilerde olacaklar için şimdiden temel atmaya başlamış.Öyle zannediyorum ki Webber bir kaç kere daha '''İkinci pilot için iyi bir sonuç''' diye bağıracak.Webberi bağırtacaklar ama nerde ve ne zaman seyredip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir