Cosworth ve Lotus Resmen Yollarını Ayırıyor

yazar:

kategori:

Bilindiği üzere Lotus gelecek seneden itibaren Renault motoru kullanmak istiyor ve bunun için Cosworth ile olan anlaşmasını 2 sene önce bitirmesi gerekiyordu.

Yapılan görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldı ve Cosworth, Lotus Racing ile olan anlaşmasının 30 Kasım 2010 tarihinde biteceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada “Birliğikletiğin erken sona erdirilmesi kararı, takımın Cosworth motoruyla yaşadığı dayanıklılık sorunlarını çözme isteği karşısında alınmıştır.”

“Lotus Racing ve Cosworth, her iki tarafı memnun eden bir şekilde anlaşmayı erken bitirme konusunda anlaştılar.” sözlerine yer verildi.

Lotus’un Renault motoru ve vites kutusu için Renault ile prensipte anlaşmaya vardığı tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. watercolour avatarı

    Araç 1 sn 2 sn yavaş olur geliştirirsinde bu yeni takımlar ve Lotus seneye nasıl gelişecekler yer yer 4 5 sn bazı pistlerde 8 sn fark yemişken.Bu farkı kapatmaları bile çok büyük başarı olur bırakın puan almayı.

  2. lotus seneye anca bu senenin Torro rosso yada force indiası gibi olabilir. teknik destek almazlarsa o da zor. Lotus f1'de kaldığı sürece ouan savaşından öteye gideceğini sanmıyorum. Burada liderliğe podyuma oynamak için doğru tecrübeli mühendise ve tasarımcıya ihtiyacınız var. Mercedes'den de pek umudum yok açıkçası seneye Honda'nın mühendisleriyle yola çıkarsan ne kadar başarılı olabilirsin. Oradaki adamlar geçmiş senelerde de hiçbişey yapamadılar Honda bütçesine rağmen.

  3. Toyota'dan teknik destek alacaklardı yanılmıyorsam.Adamların yaptığı araç parmak ısırtıyordu,bu demek ki hiçbir şey imkansız değil 😉

  4. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    evet .Sadece motorda da bitmiyor ama koca sezonu bomboş geçirdiler..Herhalde seneye bir şeyler yaparlar arabaya..Lotus diğer yeni gelenlerden farklı olmalı..

  5. Tolga Soydan avatarı

    lotus hak ettiği yerlere gelir inşallah

  6. okadar kolay olacağını sanmıyorum. sırf motordan kaynaklanan bir sorunları yoktu. ona bakarsak cosworth motorlu williams sürekli güçlü puanlar alıyor. lotusun aracını çok geliştirmesi gerek. en azından dayanıklılık sorunlarından kurtulabilirler

  7. Enes Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Eğer Renault'laanlaşılırsa Lotus Seneye puan Almaya başlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir