Fransa'da İlk Günün Lideri Yerel Kahraman Loeb

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu 7. şampiyonluğunu kazanmaya çok yakın olan Fransız sürücü, şartların zor olduğu ilk gün öğleden sonra fazla zorlamadı ancak yine de günü rahat bir şekilde önde tamamlayan isim oldu.

Citroen’in damgasını vurduğu Fransa’da Dani Sordo 2. olurken günü 3. tamamlayan isim genç yıldız Sebastien Ogier oldu.

Yoldaki çamur nedeniyle bir çok sürücü şikayet etti ve bazı etaplarda sürücüler çok yavaş gitmek zorunda kaldılar.

Ford’dan Jari Matti Latvala Petter Solberg’i geçerek 4.lüğe yükselirken 6. sıradaki Mikko Girvonen 2 hata ile liderlerle teması kaybetti.

Kimi Raikkonen, iddialı sürücülerin ardından en iyi pozisyon olan 7.liği gün sonunda korurken onu 2 dk geriden Federico Villagra takip ediyor.

Poz. Pilot                 Araç              Süre/Fark
 1.  Sebastien Loeb      Citroen  1h18m27.8s
 2.  Dani Sordo          Citroen     + 22.7s
 3.  Sebastien Ogier     Citroen     + 25.6s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford        + 41.8s
 5.  Petter Solberg      Citroen     + 45.8s
 6.  Mikko Hirvonen      Ford      + 1m50.8s
 7.  Kimi Raikkonen      Citroen   + 3m27.4s
 8.  Federico Villagra   Ford      + 5m34.6s
 9.  Matthew Wilson      Ford      + 5m58.1s
10.  Ken Block           Ford      + 7m01.4s


Yorumlar

  1. Date: Tue, 29 Sep 2009 23:06:21 +0200
    Subject: Selamun aleyküm
    From: apocan86@gmail.com
    To: hakter55@hotmail.com

    İyisindir inşallah Hakan Tercüman kardeş, ya da abi. yaşına göre hangisi uygunsa onu kabul et.

    Bir süreden beri başımın belası oldun gerçekten, aslında benim değil sitenin başının belası oldun. Ve gördüğüme göre hakkımda bayağı bir şeyi öğrenmişsin, hiç sorun değil, gizlimiz saklımız zaten yok, her şeyimiz ortada.

    Sen TRF1.net'in benden ibaret olduğunu sanıyorsun ancak senin yanıldığını belirtmek isterim. Hatta diğer arkadaşların direkt engelle isteklerine karşı yorum yapmana da benim izin verdiğimi belirtmek isterim, buna emin olabilirsin. Ben sana yorum yapma asla demiyorum ama sert çıkışların, gereksiz savunmaların ve diğer pilotları aşağılayıcı ve kavgaya neden olucu yorumların ne yazıkki göze batmana neden oluyor.

    Bir çok kez söyledin, siteler bu tür yollarla hit kazanır diye, bu konuda haklısın ama şuna emin ol bizim öyle bir kaygımız yok. biz yorumların bu tür yollarla alevlenmesi ile hit kazanmak istemiyoruz, amacımız da hiç bu olmadı, emin olabilirsin.

    Yorumların kontrol altında olması demek, senin banlandığın anlamına gelmez. Aşırı yorum yapan kişilerin bu yorumlarının yönetici arkadaşlarımdan birisinin bunu kontrol edip halka sunması anlamına gelir. bunun da nedenini gayet iyi biliyorsun. Bizler insanız ve 24 saat pc başında olma şansımız yok. Ve bu şekilde sadece sana davrandığımızı sanıyorsun ancak yanılıyorsun, aynı durumda olan başkaları da var ve bu gruba son olarak dün senin beğenmediğin ve benim ya da diğer arkadaşlarımın da tasvip etmediği yorumu yapan kişi eklendi ve bugün sayısız yorumu yayınlanmadı. normal şartlarda birisi olduğunda zaten beğenmeyen yorumlar eklendiği anda diğerleri görmeden onu kaldırmaya çalışıyor, yönetimdeki kişiler.

    Şahsımla uğraşmaktan lütfen vazgeçiniz, dediğim gibi şu anda yorumlarınız yayınlanıyorsa o da ben istediğim için oluyor, ister inan ister inanma. ve biz burada daha temiz, daha faydalı ve verimli yorumlar görmek istiyoruz, küfür, kavga, hakaret ya da benzeri negatif yorumlar değil. Bunun dışında kişiye değil, haberlere yorum yapılmasını, yorum bölümünün msn tarzında kullanılmasını istemiyoruz. Bazen yorumlarda da belirtiyorum, bu siteyi Türkiye'de büyük bir eksikliği gördüğümüz için tamamen sıfır bilgiden yola çıkarak yaptık ve bu hale kadar getirdik Allah'a çok şükür. Şu ana kadar amacımız en doğruyu ve günceli anında taraftarlara sunmak ve Formula1 ve motor sporları konusunda Türkiye'yi beslemek oldu. Bunu hem kendi sunduklarımız hem de formula 1 konusunda harekete geçmesini sağladığımız siteler ile başardığımıza inanıyorum. Daha öncesini bilenler biliyorlar. Bu bakımdan, faydalı olmak isteği ve tamamen cepten yiyerek yapılan bu emekler karşısında biz kavgalarla ve küfürlerle uğraşmak istemiyoruz. Emin ol buna siz burada günde en fazla 1 saatinizi yorumlarla geçirmeye çalışırken ben ve arkadaşlarım, belki de gereksiz yere bilemiyorum, hiç karşılık almadan bu siteyi sizler için beslemeye çalışıyorlar, hayatlarından büyük fedakarlıklarda bulunarak.

    Ben seni ya da bir başkasını sevmek zorunda değilim (öyle bir şey demiyorum tabiki) ve aynı şekilde sende beni sevmek zorunda değilsin. ancak bunu lütfen haberlerin yorumlarına, konuyu tamamen alakasız bir şekilde dağıtacaksa oradan belirtme. Varsa bir şikayetin iletişim bölümünden mailini yazarak bildirirsen sana elbet ben ya da o an kim varsa iletişim kutusu ile ilgilenen dönecektir.

    Elimizden geldiğince her üyeye, pilota, takıma eşit seviyede davranmaya çalışıyoruz, buna emin olabilirsin. şunu farketmiş olman lazım; bizim şuana kadar felsefemiz tartışmadan uzak, sürücülere ve takımlara kesinlikle beğenilmeyen lakapların takılmayacağı, hoş sohbetlerin yapılacağı bir ortam kurmaktı ve hala da öyle. dikkat ettiysen bizim sitemizde asla *******, çumi, ferroş ya da vs vs sıfatlar kullanılmaz çünkü izin vermeyiz ve vermeyeceğizde.

    Bu kadar sivri yorumlar yapman karşısında Karadenizli olmana şaşırmadım ama kullandığın bazı dini ifadeler karşısında söylediğin bazı şeylere gerçekten şaşırıyorum. hele hele dini ve ibadeti sorgulayıcı yorumlarına kesinlikle şaşıp kalıyorum ya her neyse bu konumuz değil.

    Bu kadar uzun mesaj normalde yazmam ama varsa bir sorun yine cevaplamaya çalışırım. Bu mesajı Site Yönetimi olarak değil de sitede yorumlar yaptığım gibi, sadece Abdullah Çelik olarak gönderiyorum, bu yüzden resmi bir dille yazmıyorum. yanlış bir şey yazdıysam affola.

    bu maili kim attı? acaba bana? başka bir abdullah çelik dahamı var bu sitede?
    neyse konu çok uzadı. şaka veya espri anlayana veya isteyene yapılır. abdulah kardeşim senin adını şaka yollu olarak bir daha ağzıma almam söz. şimdiye kadar yazdıklarım içinde özür dilerim. hakkını helal et.

  2. Tahir, yorumun için saolasın. benim herkül denen kişiyle tanışmışlığım falan yok yanlış anlaşılma olmasın.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakan benim ismim Tahir.
    Abdullah Çelik'e lakap takacak kadar samimi değilim.sadece saldırmadan yorum yaptığı için karşılığında saygı gösteriyorum.Yıkıcı değil yapıcı yorumları var,teşvik yorumları var.Ayrıca konu hakimiyeti de güzel.Herşey karşılıklı güzel olur.Lafa bakarak muamele yapıyorum.
    Anladık .Abdullah Çelik'i tanıyorsun.Ama bu bişey değiştirmez.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül benim raikkonenle bir işim yok.Alıp veremediğim de yok.Allah herkesin gönlüne göre versin.Herkes nerde mutluysa orada kalsın.Herkes en iyi bildiği işi yapsın.Becerebildiğini yapsın.
    Senin amacın nedir anlamadım.Alonso ağzıyla kuş tutsa yine eleştireceksin.Sen önce eleştirmek ne demek onu öğren.son yarışlarında bir hatası oldu mu.Eleştirilecek bişey yaptı mı hayır.Peki o zaman senin derdin ne??
    Canın raikkonene laf söylettirmek istiyorsa onu bilemem.Sadece kendinizde bilgisayar klavye mause olduğunu zannetmeyin.
    Yaptığın eleştiri değil.Düpedüz tahrik amaçlı saldırı.Çandok muamelesi eleştiri mi.Japon işi eleştiri mi.Eleştireceksen düzgün eleştir söz ilk katılan ben olacam.Önce kendine bir sor neden ve ne için yaptığını.Körü körüne sitede adım duyulsun agresif olarak bilsinler diye uğraşma.

  5. Nebu bu arada Abdullah Çelike karşı kullandığınız sayın çelik ifadesi şahsıma patentlidir. lütfen başka bir ifade şekli bulunuz. mesela abdullah bey, abdullah abi, abdullah hoca, abdullah baba, en müdür apo, adminlerin kralı apo, banspor teknik direktörü apo, a tipi öğretemen apo, ordulu apo, vanyüzyıl üniversitesi renkli simalarından abdullah bey, vangölü canavarı apo, fındıkseverler derneği başkanı apo, beyazayakkabılı kahraman…ila ahir…lütfen:)))

  6. Nebu… ne bu yorum? lütfen şahsımı hedef göstermeyiniz. kuran da yahudiler birçok surede birçok ayetle lanetlenmiştir. meseleye kitabi bakarsak bu ayetler biraz mantıksız gelir. Yüce Rabbimin şanına yakışırmı yarattığı bir varlığı lanetlemek? doğan bir bebek nasıl lanetlenmiş olabilir? burada asıl anlatılmak istenen tarihin belli dönemlerinde kendilerine gönderilmiş peygamberlerle uğraşmalarından dolayı yahudi topluluğu lanetlenmiştir. ama burada esas anlatılmak istenen ve lanetlenen yahudilerin yanlış hareketleri ve düşünceleridir. hülas ben burada alonsoyu lanetlemiyorum eleştirmiyorum alonsonun yanlış hareketlerini eleştiriyorum ve o yanlış hareketlere rağmen onu körü körüne destekleyen dar açıdan bakan arkadaşları eleştiriyorum. bir pilotu sevebiliriz. gönül bu akada konar b…da. varsa bir hata kabul edilmeli bu konudada çok itiraz edilmemeli. aynı hareketleri kimi yapsa bende sizin gibi pilotumu bırakmazdım ama şunuda söylerdim kimi burada yanlış yapmıştır diye…ben şahsen formül 1 in çok geç farkına varmış belkide bundan olsa gerek büyük bir hazla seyreden ve çocuklarımada bu sporu sevdiremeye çalışan biriyim. tanıştığım ilk zamanlar bütün f1 racingleri okudum ve ondan sonra pilotumu seçtim 2006 da…genelde insanlar bir sporla ilgilenmeye başladığı dönemde başarılı olmuş takım veya insana bağlanırlar. aksine kiminin çok vasat olduğu bir dönemde kararımı vermişim. gerçi ne zaman tesadüfen bir spor karşılaşmasına denk gelsem hep mağlubu desteklerim oda ayrı bir konu ama buradaki kararım kimiyle alakalı o dergilerdeki haberler röportajlar yaptığı yorumlar beni çok etkiledi. kimi f1 e başladığında kendi halinde bir ailenin insanı olarak işe başlamış. kolay değil bir anda yarıştırılsın yarıştırlmasın denen bir pilot ilk senesinde hem ferrariden hem mclarende teklif alıyor. alonso renoya yedek pilotluğa giderken kimi ferrarideki şuminin yanında 2.pilotluk teklifini kabul etmiyor. kaç tane pilot sayabilirsiniz o teklifi kabul etmeyecek. ve bir anda kazanılan muheteşem paralar. ve şımarmayan bir insan. kimse hakkında kötü konuşmayan kendine çarpan bir pilota sporun doğasında var diyerek hiç dil uzatmayan kötülemeyen bir pilot. insanlık olarak kimi gerçekten çok farklı birisi…her türlü centilmen her türlü beyefendi bir insan daha ne diyeyim. ayrıca Allahada inanıyor…yanlışlarıda var ama doğrularının yanında devede kulak kalır. alonso böylesine yanlışların içinde kaldığı sürece ben eleştirilerime devam edeceğim. birşeyler daha yazacaktım ama unuttum neyse:)

  7. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Aynen öyle.Formula1'le WRC'nin hiçbir benzerliğini göremiyorum.WRC biraz daha emek istiyor..

    Formula1'De arabayı alan gidiyor ama WRC biraz daha beceri,biraz daha trecrübe istiyor..

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Çelik, Herkül alonsonun yakasından düştüğü anda bu tür yorumlar görüp de düzeltmek zorunda kalmayacaksınız.Kimi taraftarları bana sebastian loeb i sevdirdiler.Halbuki hiç izlemem!!.Şu atasözü ne demek istediğimi daha iyi açıklar umarım:''Camdan yapılmış evde oturanlar başkalarına taş atmamalıdırlar''

  9. ralli yapabilirsiniz ancak wrcde üst sıralarda yer alan isimler gerçekten özeldir. bir anda gelip onları yakalamak zordur. aynısı motogpde de geçerlidir. tepedeki 4 5 sürücünün performansını tutturmak kolay değildir. f1de ise durum biraz daha farklı aracı olan hızlı gidebiliyor 🙂

  10. MagicAlonso avatarı

    loeb bu seriden ayrılsa bile kiminin önü açılamıyacak çünkü yeni jenerasyonlardan ogier var ayrıca hirvonen iyi bir araca sahip olursa yenmek çok zor olur.Kiminin bu seride şampiyonluğa oynaması çok zor bence

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    helal sana kimi 1 ciyle arasında sadece 3:27 dk var, kimi iyi gidiyor, 3-4 sonra kafaya oynar bu seride….

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Herkül, kimi bu sefer de 3 kişi geçmiş.Gelişme var,kutlarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir