Alonso: "Sezonun En Zor Bölümü Önümüzde"

yazar:

kategori:

Alonso, Ferrari’nin ve kendisinin yükselen formuyla şampiyonanın en güçlü isimlerinden birisi haline geldi ve klasmanda lider olan Webber’in 11 puan arkasında 2. sırada yer alıyor. Bu momentuma rağmen Alonso, rahatlamaya yer olmadığı konusunda uyarıyor.

Alonso “En zor bölümün hâlâ önümüzde olduğunu biliyorum.”

“Bu art arda galibiyetler liderle olan farkı kapatmamızı sağladı ancak hâlâ lider değiliz.”

“Artık durum daha da ciddileşiyor, biraz acı çekeceğiz ve artık geri adım atmadan herkesin elinden geleni yapması gerekiyor.”

“Bu sene bir çok kez durumun gerçtekten hızlı bir şekilde değiştiğini gördük bu yüzden hâlâ her şey olabilir.”

“Kesin olan şu ki, önde olan 5 sürücüden yanlış adım atan için durum daha da zorlaşır.”

“Ben hâlâ önemli olanın geride kalan yarışlarda podyumda olmamız ve hesabı Abu Dhabi’de yapmak gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Alonso, tamamen farklı 2 pistte kazandıkları galibiyetlerin ardından, Ferrari’nin artık her yerde hızlı olduğunu kanıtladığını söyledi.

Alonso “Monza ve Singapur’daki galibiyetler, özellikle çok zor geçen bir sezonun ardından gelince güvenimizi arttırdı.”

“Çok farklı yapıda iki pistte kazanmamız, aracımızın oldukça çok amaçlı olduğunı doğruladı ve önümüzdeki yarışlarda korkmadan piste çıkabiliriz.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

  1. "diaz, takımı ferrariyi şampiyonanın en zor kısmının geride kaldığı konusunda uyardı."

    uyardı.
    kimi.
    ferrariyi.
    hani tüm yarışlarda toplam 1856 araç yarıştırmış olan ferrariyi.

    virgin olsa tamam, daha tecrübeli dersin, elleme uyarsın. ama 60 yıldır bu sporda olan takımı uyarmak…

    çelişki: diaz "En zor bölümün hâlâ önümüzde olduğunu biliyorum."

    kararı nedir en zor bölüm geçti mi, geçmedi mi?
    ferrari de ona göre hazırlansın.

  2. Eğer galibiyet için savaşacak bir araca sahip olursak, rakiplerimiz bizden ciddi anlamda korkmalı. öteki durumda ise biz öndekilerin hatasını kollayacağız.

  3. japonyadada redbull ve f10 nu izlicez yine. mclarenlerde buttonun yaptığı en iyi iş olan arkadan takip le bitireceklerini düşünüyorum.

  4. japonyadada redbull ve f10 nu izlicez yine. mclarenlerde buttonun yaptığı en iyi iş olan arkadan takip le bitireceklerini düşünüyorum.

  5. Bu yüzden bu adamdan korkuyorum.Sene başında bu tarz açıklamalarına 'Evet evet,öyledir' derken şimdi korkuyorum bu kararlılık karşısında.Şampiyonluk yarışında en güçlü görünen pilot Alonso'dur her ne kadar Webber-Vettel ikilisini desteklesemde.

  6. http://www.youtube.com/watch?v=QaHu-77_WNM&NR=1

    şimdi alonsoya bu kadar kıyak yapılıyor ya…en sonunda sanırım videodaki gibi bir mazeret savunma sonrasında göreceği muamele:))))

  7. MagicAlonso avatarı

    ahlak zabıtası yorumunu yapmış yine:)

    Redbull ilk sektörde tartışmasız en hızlı olacaktır.Ama bu fark acaba nekadar olacak orası meçhul.Macaristandaki gibi tek sektörde 0.7 sn kadar fark atamayacaklar sanırım bu sefer.Eğer ilk sektörde ciddi üstünlük kuramazlarsa iknci ve 3. sektörlerde mclaren ve ferrari arayı kapatabilir.Gerçi son sektördeki düzlükte yavaş olacakları da meçhul çünkü spada son sektörde oldukça hızlılardı.Çok çekişmeli bir yarış olacağı kesin

  8. sezonu ilk 5 ten en dürüstünün kazanmasını temenni ederim.

  9. Arkadaşlar paket iyi çalışıyor derken,her pistte farklı paket uygulandığını biliyorsuz değil mi,o yüzden bence fazla uzun oval şeklinde ki pistlerde mesela istanbulpark sekizinci viraj gibi pistlede ferrari iyi değildi umarım japonyada o zayıf noktayı gidermiştir.

  10. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ben amcaristandaki gibi bi sonuş bekliyorum burda yine sıralamalarda redbullar ilk 2 olur ama alonso becerisiyle redbullardan birini avlar ve macaristan ilk 3 çıkabilir tabi n.ş.a diyorum bunları kaza maza yağmur olursa olay başka

  11. Suzuka sevdiğim pistlerden biri. şekil itibariyle red bull a uygun gibi gözüküyor ama ferrari onlardan çok uzak olmayacaktır. Ferrari böyle gelişmeden önce red bull ikilisi sıralamalarda hızlı turunda hata dahi yapsa polü kaptırmıyordu ama artık ufakcık bir hata dahi yapsalar (singapur daki gibi) polü kaptıracak pozisyondalar. alonso nun dediği gibi kalan yarışların hepsinde podyumu gören şampiyon olacak. Bu yarış için tabiki hedef galibiyet ama amaç en kötü iki red bull pilotunun arasına grip 2. olmak olmalıdır. tabi mc laren i özellikle hamilton u unutmamak lazım. oda arkadan en ufak bi hatayı kolluyor olacaktır. güzel yarış olmasını umuyorum.

  12. f1ilyof1 kım hızlı deil 1 hafta sonra görecez as kaldı.

  13. hasan erçin avatarı

    mc larenciler bosuna hevezlenmeyin gene ferrari kazanacak

  14. hasan erçin avatarı

    mclarenci arkadaslar hicc bosuna heveslenmeyin gene nal toplayacaksınız suzukada ferrari güclü olmustur her gene kazanacaz

  15. burak bocek avatarı

    Belçika'da stabil hava şartları olsaydı Ferrari gerçekten güçlüydü çünkü geneleksel olarak Spa'da hep iyi olduk.Yarışımız startta mahvoldu denebilir yada bir kaç tur sonra.Ancak böyle pistlerde hava şartları her zaman gücünüzü göstermenize engel.Ayrıca Belçika için getirilen updateler tam olarak çalışmadı ve takım sorunu çözdü.Japonya da ve kalan tüm yarışlarda Ferrari güçlü olucaktır çünkü paket her pistte iyi çalışıyor.Aynı şey Redbull içinde geçerli

  16. Alttan çıkan egzoz sistemini çok iyi adapte etmiş Ferrari öz yaz tatilinden sonra. Biz F kanalla uyumlu çalıştıramıyoruz. Şimdi bir da lastik aşınma sorunu çıktı ama zannediyorsam sadece Singapura özeldi bu sorun.

    Ferrari hızlı ama Spa da yavaşlardı Suzuka da çok fazla güçlü olucaklarını zannetmiyorum.

  17. efendimayin  avatarı

    Suzukayı hasarsız atlatırsa şansı çok büyük bence. Suzuka kilit çünkü bence rb nin kalan pistler içinde en kuvvetli olduğu yer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir