Loeb 7. Şampiyonluğa Çok Yakın

yazar:

kategori:

Ralliyi başından beri lider götüren Loeb, yağmurun etkili olduğu Fransa’da sorunsuz bir şekilde ilerliyor ve bugün öğleden sonra hiç etap birinciliği kazanmak için zorlamasa da 43 sn farkla lider durumda. Loeb, geride kalan 4 etabı yarın sorunsuz geçerirse 7. kez art arda şampiyon olacak ve kendi rekorunu daha da ilerletmiş olacak.

Genç Fransız Sebastien Ogier’in kaza yapması ve süspansiyon sorunu yaşaması nedeniyle 15. etapta yarış dışı kalmasının ardından 2. sıradaki Dani Sordo da rahatladı.

Bugün öğleden sonra 2 etap birinciliği alan Petter Solberg, kendi takımı ile iyi bir yarış çıkarıyor ve şu anda 3. sırada.

3.lük mücadelesinden kopmak istemeyen Ford pilotu Jari Matti Latvala son etapta yarım spin atarak 20 sn geriye düştü.

Ford’un diğer pilotu Mikko Hirvonen 5. sırada bulunurken Ogier kaza yapmasına rağmen 6. sırada yer alıyor. Citroen superally kuralları kapsamında 3. gün devam etmesi için başvurdu.

Ralliyi 7. sırada götürürken 10. etapta 20 km/sa hızla döndüğü virajda kayarak yol dışına çıkan ve 37 dk kaybederek gerilere düşen Raikkonen, 15. etapta da yol dışına çıktı ve Fin pilotun Fransa rallisi bugün sona ermiş oldu.

Poz. Pilot                   Araç        Süre/Fark
 1.  Sebastien Loeb      Citroen  2h46m39.2s
 2.  Dani Sordo          Citroen     + 42.8s
 3.  Petter Solberg      Citroen   + 1m14.2s
 4.  Jari-Matti Latvala  Ford      + 1m34.2s
 5.  Mikko Hirvonen      Ford      + 3m23.5s
 6.  Sebastien Ogier     Citroen  + 11m14.1s
 7.  Federico Villagra   Ford     + 13m27.0s
 8.  Matthew Wilson      Ford     + 13m29.9s
 9.  Henning Solberg     Ford     + 14m57.8s
10.  Patrik Sandell      Skoda    + 15m38.4s


Yorumlar

  1. gururumuz KENAN SOFUOĞLU ŞAMPİYON!!!!!

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Listede raikkonenin ismi bile olmayınca taraftarları da başkalarının yorumlarını desteklemeye başlamışlar.İlginç vegerçekten enteresan.Hem camdan yapılmış ecde oturuyor hem de başkasına taş atıyor.
    Şu raikkonen haberlerine yorum yazmayım diyorum ama bazıları taş atınca ben de mecbur kalıyorum.Anlaşılan bu böyle devam edip gidecek.

  3. Aynen katiliyorum Apocan, gercekten sansli bir nesiliz. Raikkonen de 20km hizla yoldan cikinca olmadi ucayim bari dedi heralde 🙂

  4. bizim dönem şanslı aslında. hem loeb, hem schumacher hem de rossi gibi serilerinde rekor kırarken hepsini izleme şansı bulduk 🙂

    bu arada raikkonen sanırım son etapta yine kaza yaptı. derecesi çok kötü ama daha haberlere yansımadı bir şey

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir