Lorenzo'dan Rossi'ye Sert Sözler: "Adil Değildi"

yazar:

kategori:

Lorenzo, bu sabah Motegi pistinde yapılan yarışta, Rossi ile verdikleri podyum mücadelesinde İtalyan sürücünün kendisine karşı aşırı agresif olduğunu söyledi.

Son turlara geldiğimizde iki sürücü arasında podyumun son basamağı için çok heyecan verici mücadele oldu ve Rossi 3.lüğü garantilemeden önce iki sürücü 4 kez yer değiştirdi.

Lorenzo “Valentino ile büyük mücadele ettik ve sanki öldürme içgüdüyü ile savaşan iki savaşçıydık.”

“Bana göre bazı noktalarda tamamen adil değildi. Limitteydik ancak onun bazı manevraları aşırıydı ve bana dokundu ve genişten dönmeme neden oldu. Bunlar bence doğru değildi.”

“Biz takım arkadaşıyız, ben sürücüler şampiyonluğu mücadelesi veriyorum ancak her ikimiz takım ve takımlar şampiyonluğu için mücadele veriyoruz. Bunu da hatırlamak zorundayız.”

“Motorsiklet sektörü için gösteri harikaydı, insanlar keyif aldılar ve bu mükemmel.”

“Ancak sürücüyseniz ve düzlükte 300, virajlarda 200 ya da 180 km/sa hıza ulaşan MotoGP motoru sürüyorsanız ve diğer pilotların size dokunduğunu hissediyorsanız bu hoş bir duygu değildir çünkü o an hayatınızı riske attığınızı hissediyorsunuz.”

“Doğru ve adil olduğunu düşündüğüm 3-4 manevram oldu. Onun geçişleri de yasal olmasına rağmen bence sınırları geçti.”

“Belki o bu tür savaştan keyif alıyor olabilir. Sete Gibernau ve ardından Casey Stoner’la böyle savaşları oldu. Şimdi ise benimle. Belki gelecekte rakipleri biraz çılgına dönüp onun gibi davranmaya başlayabilirler.” dedi.

Lorenzo şampiyonada 69 puan farkla lider ve Pedrosa’nın sakatlanmasıyla birlikte İspanyol sürücü muhtemelen önümüzdeki hafta sonu Malezya’da şampiyonluğunu ilan edecek.

 

 

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Federer seni anlayabilmiş değilim hakkıyla geçti rossi lafımız yok ama Moto2 den sonra bir ölüm daha olsaydı belki olabilirdi iyi olurmuydu F1 dokundurmaya evet ama MotoGp de hayır… Hem Rossi o ayağı rakiplerinin önünü kapamak için de kullanıyo sanki ne o öyle xD

  2. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Böyle mücadeleler taraftar açısından güzel oluyor ama Lorenzo'nun da hakkını yememek lazım. Olayı güzel değerlendirmiş. Daha yumumaşktı mücadelede. Ayrıca virajlara gelirken Rossi'nin ayağını çıkarması arkadakini psikolojik olarak etkiliyordur. Çünkü kendimi arkadakinin yerine koyuyorum da, acaba geçmeye çalışırken bacağını koparır mıyım diye düşünmeden edemiyorum… Rossi sınırı aştı ama izlemesi güzeldi… Bu seneki Schumacher'i hatırlattı bana…

  3. Tolga Soydan avatarı

    lorenzonun haklı olduğu taraflar var.

  4. ah bebe lorenzocum ah ağlamaya başladın sen yarışmak nedir kalbinle yarışmak nedir bilmiyorsun birde burda motor kullanıyosun. Yarışmaya yüreğin yoksa kullanmıcan motoru. Adamın geliştirdiği motorla rahat birinciliklerle mücadele olmadan önden başlayıp fark açıp gittin. Rossi sakatlanmasaydı zaten stresten düşerdin her yarışdan sonra ağlardın. Sen yarışçımısın bebek olduğunu bir kez daha gösterdiin ağlamaya başladın. HELAL OLSUN DOKTOR SAKAT HALİNLE BEBELERE yarış nasıl yapılır kalbinle nasıl yarışılır motor nasıl kullanılır öğrettin. İşte bu yüzden ROSSİ hep 1 numaradır. Doktor olmazsa motogp ağlayanlara kalacak valla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir