Lauda: "En İyi Pilot Olan Alonso Kazanacak"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü şu anda şampiyona lideri Mark Webber’in 11 puan gerisinde 2. sırada ancak son yarışlarda yükselen temposuyla birlikte yükselişe geçti.

Hockenheim’deki takım emirleri skandalında Fernando Alonso’yu sert bir dille eleştiren Lauda, daha sonra yaptığı yorumları yumuşattı ve son olarak şampiyonluk mücadelesinde Alonso’yu desteklediğini söyledi.

Alonso’nun kazanacağını söyleyen Lauda “Neden mi? Çünkü o çifte dünya şampiyonu ve bu şans eseri olmadı. Bugün en iyi pilot o.”

“Sürücünün hızını, akıllılığını ve her zaman maksimum puanları almak için etkili risk almasını birleştirirseniz, en kısaca en iyisi.” dedi.

Lauda ayrıca Mark Webber’in istikrarı ile herkesi şaşırttığını söyledi.

Ancak Lauda, Webber’in Alonso’yu sadece aracının çok daha iyi olması halinde yeneceğini düşünüyor.

1996 Foprmula 1 şampiyonu Damon Hill ise Alonso’nun şampiyon olması halinde bu şampiyonluğun Almanya’da alınan sonuçtan kötü etkileneceğini düşünüyor.

Hill “Ferrari’den ve Alonso’dan puanların alınmasını düşünen insanlar olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. arkadaslar siz bosverin lauda'nın ne dedigini dayım bunamaya baslamıs dun alonsoya yagdırıyordu,bugun en birinci adamım diyor.bilgisi olan varsa yazsın bizim pist ne olacak goruşmeler devam ediyormu yoksa bittimi.

  2. uygunsuz herhangi bir durumda herhangi bir tuşa basılmıyorki ceza direkt karşımıza çıksın belirli hareket kurulda bulunan komiselerce(çoğul şahıs birden fazla)incelenip tartışılarak ceza veriliyor eğer bu ceza 15 tur sonra gelmişse burada suçlanması gereken pilot mudur?kaldı ki pilot uygunsuz bulunan davranış sonucu aldığı cezayı olması gereken süre zarfında yerine getirdi

  3. evet alonso iyi sayılabilecek bir pilot…bu adamın daha evvelki iddiası başka bir konu bu sefer söylediği başka bir konu…bir insan hem kekeme hemde gevezede olabilir. ne var bunda yani:)
    ben alonsocu olsam(hafizanallah)bu habere tepki koyardım. kimseye pilotuma laf söyletmezdim. bundan evvelki demeci daha gerçekçi olsa bile…

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    doğru, tam 15 tur sonra, ancak karar verildi, atı alan üsküdarı geçtikten sonra yani….

  5. Hamilton Hockenheim de sc'yi solladıktan sonra komserlerin verdiği karar doğrultusunda pitten geçme cezası aldı ve ceza uygulandı

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tahsin emre efe , alonso hockenheim de 2 den 1 oldu, valencia da ise 1 sn önünde hamilton varken 3 cüydü, SC girdi, hamilton solladı alonso bekledi, hamilton 2 ci alonso 8 ci oldu, sence iki aynı şeymi, hiç bi suçu yokken tek hatası dürüst davranmak, sezon sonunda orda kaybettiğiyle şampiyonluk kaçarsa adil mi olur sence, almanya da haksız oldugunu düşündüğünüz aldığı puan 7, valenciada kaybettiği minimum 11(ki valenciayı 2 ci bitirmesi işten bile değildi), hesap ortada, anlamışsınızdır umarım, ferrarinin takım olarak kaybettiği puanı söylemiyorum bile SC ye 3-4 tü2 ferrari

  7. alonso'yu zerre kadar sevmem ama şampiyon olursa tebrik ederim ve kesinlikle hakederek kazandığını söylerim bu arada bazıları hala hamilton'ın valencia'daki olayını konuşuyor ama neden fia'yı eleştirmiyorlar güvenlik aracı normalde yarış liderinin önüne çıkar ama yarış lideri vettel geçtikten sonra piste çıktı araç hamiltonla yan yana geldiler hamilton'da geçti evet hata yaptı ama asıl suçlu fia zaten hamilton'da aynısını söyledi vetteli güvenlik aracının önünde görünce bende geçmem gerektiğini hissettim dedi bencede hataydı ama alonso'nun takım emrini desteleyenler bunu eleştiremez sonuçta ikiside yarışın kaderini etkiledi yok takımın hatası alonso'ya mal edilemez neden edilsinki diyenlerede şunu diyorum fia'nın hatası neden hamiltona maledilsin

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Hill "Ferrari'den ve Alonso'dan puanların alınmasını düşünen insanlar olacak." dedi.
    Kimi kastediyor acaba hill….
    durun tahmin edelim
    1- hamilton
    2- vettel

  9. damon hill adlı akıllı pilot bende o zaman sana calenciadaki güvenlik aracı skandalını sorarım. senin gibi sirvi zekalılar ancak görmek istediklerini görür.

  10. Lauda nın yorumları Hockenheim de start almadı ki beyefendi hep konuşur bugüne kadar da okuduğum haberlerin altındaki yorumlarda beyefendinin bunadığı ve yaptığı açıklamaların talihsiz olduğu form yazarları tarafndanda sıkça belirtilir (çok nadir mesela Jackie Stewart ta konuşur katılırsın ya da katılmazsın ama saygı duyarsın )yani beyefediye tepki sebebimiz ne konumundan ne de neyi nasıl dediğinden tepkimiz tutarsızlık kaynaklı olan demeçlerine(bknz Lewis'e yenilmez-teşekkür borçluyuz(artık nası bir özgüvense) Fernando ya en iyi pilot-karaktersiz) biz uydurmuyoruz biraz araştırırsan yakın zamanlı demeçleri bile bizi anlamana yardımcı olur

  11. turbo (spa2000) bey veya hanım: Hockenheim'deki olaylardan sonra bu adam Alonso'ya karaktersiz dediğinde senin gibi hamil'tontonu destekleyenler bu bunağı ilah ilan etmiştiniz. Şimdi ne olduda 180 derece döndündünüz???

  12. ben diyorum yine canı gündem çekti bknz kaç gündür yoktu ortalıkta bu arada bunama belirtileri arasında unutulma korkusu da var mıydı?

  13. "Hockenheim'deki takım emirleri skandalında diazı sert bir dille eleştiren Lauda"

    sadece karaktersiz demişti. neresi sert bu yorumun…

    ama sonra monte, Lauda ile ne konuştuysa, 180 derece bir dönüş yaptı.
    + hafiften Hamilton'a karşı yorumlar yapmaya başladı.

  14. ikisi de 5 para etmez adamlar olduğunu kanıtladı. Laudanın alonsoya ettiği küfürlerde anlamıştık da Hill de İngiliz milliyetçiliği yapmaya başladı demek.
    Hamiltonnun takımı gibi sahtekar birisi olduğu gerçeğiyle hareket edersek, Mclarenin güvenlik aracı muhabbetinden sezonu iptal edilmeli bana göre o zaman. Ama massa eziği ve dominikin işgüzarlığı yüzünden Alonso kirletiliyorsa suçlu aramaya gerek yok.
    Alonso herkesin aksine şimdiye kadar elde ettiği herşeyi hakkıyla kazanmıştır.

  15. MagicAlonso avatarı

    laudanın kariyerine saygım sonsuz.çünkü önemli şampiyonlardan ve çok azimli biri.Ama adam bu sporda sürekli dinlensin diye tutarsız açıklamalar yapıyor.samimiyetine güvensem söylediklerine inanıcam ama bana o samimiyeti vermiyor.

    Keşke almanyada polü 0.002 sn ile kaybetmeseydik de bütün bu yol verme tarttışmalarını yaşamamış olsaydık.

  16. Yaw işte olay bu ya başlığa bak, yanındaki fotoya bak. Bize söz düşmez gençler, Lauda son noktayı koymuş.

  17. Lauda yı es geçip Hill e geliyorum. Eğer hemilton şampiyon olursa valensia da aldığı haksız 18 puanın ve RB nin monza ya kadar illegal bi araçla yarıştığına inananlar o araçla kazanılan puanların geri alınması gerektiğini düşünenlerde olacaktır. bundan eminim.

  18. Niki Lauda şu an bitmiştir benim için.

    Alonso'ya karaktersiz dedikten sonra o tanıma uyan davranışlar sergileyen kendisi?..

  19. Hill "Ferrari'den ve Alonso'dan puanların alınmasını düşünen insanlar olacak." dedi.

    Olabilir,takan kim,
    şampiyon olsunda kim ne düşünürse düşünsün.

  20. murat levent avatarı

    kim 2 yarış kazansa şampiyon olur diyor bu adam da yaw, bunadımı ne. 🙂

  21. burak bocek avatarı

    Aman maşallah diyelim hep ümitleniyoruz sonra içimizde patlıyor ben bu adamın demeçlerini hiç sevmiyorum.Yarın Webber diyebilir o yüzden tutarsız kişiliğinin yaptığı açıklamaya pek bakmamak lazım.İnşallah kazanan biz oluruz ama şu an en avantajlı Webber.Aracı finishe götürmek isteyecektir çünkü her türlü podyuma çıkıyor ve pek hata yapmıyor.Alonso ise bu sene hataları yanı sıra şanssızlıkları ile o eski ününü tersine çevirdi.Son yarışlardaki sonuçlar hepimizi umutlandırsada bizde bir yerde durabilir bir aksilik yaşayabiliriz.Bu 2 pilot daha çok podyum amaçlı kasabilir geride olan Lewis ve Vettel çok agresif yarışlar kazanabilir.İnşallah rekabet içinde kaza ve aksilikten uzak,çekişmeli yarışlarla bir 4yarışlık final izleriz.
    Son olarak Hill efendiye:"Hiç boşuna öyle düşünme Damon Hill.İnsanlar bunun Almanya'daki takım emrinden değil,hakedilerek kazanıldığını biliyorlar.O zaman Valencia'da hakkı yenerek elinden alınan 10-12puanı geri versinler oda orda aldığı puanı.Her neyse bunları konuşmak yararsız zaten Hill Ferrari ve Schumi düşmanıdır o yüzden bunları söylemesi normal.Alonso şampiyon olucak diye hak etmiyor başkası sonuna kadar yok öyle…
    Neyse başarılar şampiyonluk adaylarına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir