Branson: "Mavi Bayraklar Kalksın"

yazar:

kategori:

Bu sene Lotus ismini Formula 1’e geri getiren Fernandes, mavi bayrakların kalkmasının spora faydalı olacağını söylemişti.

Mayıs ayında Fernandes: “Pilotlar geçiş yapmaları için para alıyor, tur yiyen veya önündeki adam olması fark etmez. Mavi bayrakların kalkmasının spor için iyi olacağını düşünüyorum. Ken Tyrrell zamanında hiç bir aracın geçmesine izin vermezdi.”

“Eğer bir şampiyon için, tur yiyecek adamı geçmek gerçekten zorsa durum bana göre yarışçılık için çok üzücüdür. Yarışların tamamıyla insanları geçmekle ilgili olduğunu düşünüyorum. Geçişler işe tarif edilemez bir parça katıyor”

“Birine 4 defa tur bindirmenin saçmalık olduğunu söyleyen bir pilot var. 4 defa tur yiyen birini geçmekten neden şikâyet ediyor?”

Virgin’den Branson, Fernandes’in bu açıklamasını destekliyor.

Branson: “Mavi bayraklar olmasa daha fazla eğlence olur. Mevcut takımların bazılarının bundan hoşlanmayacağından eminim ama burası bir yarış pisti ve kimseye yoldan çekil denmemeli.”

“Eğer Tony bunu demişse ona katılıyorum. (Öbür türlü) yarış gibi olmuyor ve sporun anlamını düşürüyor”

Virgin Racing’den Graeme Lowdon, mavi bayrakların küçük takımları daha çok yaraladığını, diğerlerine yol verelim derken çok zaman kaybettiklerini belirtti.

Lowdon: “Biri bize yaklaşmadan 3 saniye önce mavi bayraklar sallanıyor. O zamanda üç saniye neredeyse bir tur demek ama bizim 4 virajda yol vermemiz gerekiyor. O yüzden arkadakinin yetişmesi için pilotumuz kenara çekiyor.”

“Bütün bir yarışı düşününde büyük bir kayıp oluyor. Durumu zaman-mesafe grafiğine döküyoruz ve bakın, mavi bayraklar çıktığı yer dikkat çekiyor. Çünkü yarışın bir noktasına kadar tempo açısından yakınız ama sonra geri düşüyoruz”

“Bu mesele, bayrakların çok erken sallanmasıdır. Ve üç saniye, oldukça uzun bir süre. Pilotunuzu, adamın onu geçmesine izin vermesini söylemek zorundasınız ama aracı sonradan hızlandıramıyorsunuz ki. Bu da bizim için yarış açısından çok şeyi öldürüyor.”


Yorumlar

  1. branson istedi diye hemen çıkar.f1'de branson'un ne dediği önemli değil. En iyilerin ne dediği önemlidir.

  2. aradığımız şey heyacan ve adrenalin ise kesinlikle mavi bayrak kalkmalı!

    bu durum tüm takımları yeni stratejiler ortaya çıkarmasınısağlar buda yarışlara heyecan katar. pilotların geçiş yeteneklerini açığa çıkartmak için de muhteşem bir kural olur.

  3. Irvine-Senna olayında kavga da çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam bu da ayrı bir anti-tez olur

  4. Mavi bayrakların kalkmasının komik bir davranış olacağını düşünüyorum. Şampiyonanın son virajında şampiyonluğa oynayan bir pilotun mavi bayraksız zamanda tur bindirdiği eleman tarafından yol verilmemesi yüzünden şampiyonluğu kaybettiğini hayal edin, ne kadar vahim bir durum olacağını anlarsınız.

    Şöyle durumlar da olabilir: Eddie Irvine'ın bir tur geride giderken Senna'yı geçmesi

    http://www.youtube.com/watch?v=HL79Io4htbw

  5. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Saçma bir istek Minardi'nin dediği durum gerçekleşir kesinlikle…

  6. İyi de o zaman büyük tartışma çıkar. Sen kolay yol verdin sen hiç yol vermedin gibi, mesela birinciye hemen gelen pilot ikinciyi 10 tur arkasında tutar olay olur. Bence bayrakları kaldırmak yerine, takımlarını hızlandırsınlar.

  7. oooolesine ooole avatarı
    oooolesine ooole

    Mavi bayaklar kalksa gerçektende çok güzel olur. Artık Webber gibi, önüm temizse basar giderim ayağı olmaz..
    Düşünsenize lider gidiyor bir pilot 3-5 saniye arkasından geliyor diğeri, liderin önünde tur yiyen eleman, bir an önce geçmesi gerek tabii geçtikten sonra da 2.nin geçmesi 🙂
    Ovvv gerçektende yarışlar tam bomba olur. 2 saat boyunca gözlerimizi ekrandan alamayız….

  8. Telsizden kule hakemlerine hangi araca bayrak sallayacakları söyleniyor. O yüzden üç saniye süreleri var.

  9. "Biri bize yaklaşmadan 3 saniye önce mavi bayraklar sallanıyor."

    Hakemler tur yiyen takımın aracını iyi biliyor demek ki.

    Bir yarışta 4 tur yiyen bir takım yarışmasın daha iyi.

  10. Kendi açısından bakınca haklı gibi görünüyor ama Alonso sırf bu nedenle Kanada'da galibiyetten oldu onu hiç söylemiyor, evet sen zaman kaybediyor olabilirsin ama karşındaki galibiyeti, puanları kaybediyor. Kayıpları karşılaştırdığında ve takımının mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda sen zaten tur başına 3 saniye yiyorsun, yani hiçbir şey kaybetmiş olmuyorsun. Tam bi saçmalık. Küçük takımlar yüzünden sporun içine ettiler, bunlar da kendini bir halt sanmaya başladı.

  11. 3 milyon dolarlık takım yüzünden 300 milyon dolarlık takımın şampiyonluğu kaybetmesi bu herif için hiçbir şey ifade etmiyor herhalde. Hostes olacağın günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir