Renault, Raikkonen'in İlgisini Çekmekten Memnun

yazar:

kategori:

Boullier: “Evet. Çünkü bu sezon yaptığımız işin fark edildiğini ve gelecek için bir şampiyonluk adayı olarak görüldüğümüzü gösterdi.”

Raikkonen, gelecek sene F1’e dönüş konusunda Renault ile temasa geçmişti. Boullier, Raikkonen ile öncelikle yüz yüze görüşmek ve motivasyonunu görmek istediğini tekrar dile getirdi ama önceliğin Petrov’da olduğunun altını çizdi.

Boullier: “Bizimle o temasa geçti. Ama bir kere daha söylüyorum: bizim şu andaki asıl mesele, Petrov ile devam edip etmeyeceğimiz. Ancak bu sorunun cevabı olumlusuz olursa yerine kimin geçeceğine bakarız. Kimi konusunda ise; ilk önce onunla şahsen görüşmem, gözlerine bakıp Formula 1’e dönüş için yeterince motivasyonu olup olmadığını görmem gerek.”

“Bu motivasyon %100 olmazsa -dünya şampiyonu dahi olsa- birini takıma almanızın anlamı olmaz. Sizi sürekli olarak soru işaretleri içinde bırakacak birisine neden yatırım yapasınız ki?”

Boullier, Petrov’un finansal potansiyelinin reddedilemez olduğunu kabul ediyor ama son kararda esas etkenin pilot performansı olduğunu söylüyor.

Boullier: “Rus bir pilotun kıymet katacağını biliyorum ve Rusya, Formula 1’deki bütün şirketler için büyük bir potansiyele sahip. Bununla birlikte bizim için kriter yine de pilotun performansıdır. Pasaport sonra gelir”

“Performans açıkça pazarlama potansiyelinden baskındır. Çünkü eğer bir pilot sonuç alamazsa, pazarlama potansiyeli de sınırlı kalır. Arabayı atın önüne asla koymamalısınız, en azından biz öyle yapmayacağız. Fransız bir pilot için de eğer performans ekliği yaşıyorsa koltuğa oturması aynı şekilde kolay olmayacaktır”


Yorumlar

  1. bu konu çok sıktı artık. fazlasıyla

  2. takım olarak politik konuşmaları gerek ve onu yapıyorlar sonuçta şu anda mevcut yarışan 1 pilotları var onun konsantrasyonunu bozmamaları lazım onlar profosyonelce düşünüp yorumlar yapıyor sizsa hala duygusal yönden yaklaşıyorsunuz…yoksa kimi nin geri dönmesini kim istemez ki

  3. kimi seriler üstü bir adam…
    kim ne derse desin şampiyon olabilmek için bir defa adam gibi bir araca ihtiyaç var. alınan eğitimler gereği pilotların kabiliyetleri ve becerileri birbirine çok yakın. bir diğerinden hızlı ama hız hata yapma ihtimalini artırıyor. yek diğeri yavaş ama oda aracı dikkatli kullanıyor stratejik davranıyor puan alıyor en az hızlı kadar başarılı oluyor. en güzel örnek button. bizim hakan şükür gibi…göze çok batmayan bir futbol kalitesi ama istatistiki manada türkiyede tüm zamanların en başarılı ve en çok para kazanmış forveti. tek sebep haddini bilmesi düzgün yaşaması anne babasının hayatının çok önemli bir parçası olması ve çok çalışması…çalışmak kabiliyetten daha değerli…
    kimi bence renoyu gelecek adına ne planları var noktasında yoklamış olabilir. bence reno f1 e nasıl bakıyor ne planlıyor tam belli değil. takım her an el değiştirebilir. kapanabilir. her şartta kimi renoyu şartsız kabul edecek diye bir kanaat oluşmadı bende…hayat onun hayatı tuzu kuru yarışsada olur yarışmasada…
    herşeyin hayırlısı…

  4. Aralarında nasıl bir ilişki var çözemedim bunların.Biri göz kırpıyo ötekinin hoşuna gidiyo.Sanırım başlık parasını bastıran Petrov koltuğu alacak gibi.

  5. YETER!

  6. murat levent avatarı

    Bir diğer konuda bence hiç ilgi çekilecek bir durumunuz yok, takım olarak almışınız 133 puan, massa tek başına bu kadar kötü bir sezonda almış 128 puan. Neyiniz ilgi çekmiş anlamadım ki.

  7. murat levent avatarı

    Bu herif briatore den de beter çıktı, gelen gideni aratır diye boşuna dememişler.

    Sanki raikonen de sana yalvarıyodu ne olur al beni diye, muhabbete bak, gözünde motivasyon görecekmiş.

    Kimi şu an dönüyorum dese, en az 4 takım çıkar mevcut anlaşmalarını fes edip kimiyi almak için.

    Siz önce dandik reno ile susuz yarışlar bitiren Alonsonun hakkını verin, kubica 2 kere podyum yaptı diye satıverdiniz adamı.

    Neyse Kimi koyacak bunlara lafı, adım gibi eminim.

  8. Raikkonen`in sabrini zorlamayin bence, cikar 2 kelime eder Toyota gibi rezil olursunuz..

  9. ayrıca aylardır gündemde olan birşey var ki o da Gerard Lopez in kaç aydır temasta olduğu sanırım kendilerinden haberleri yok

  10. Aman ha, bırakmayın raikonenin kuyruğunu,suyunu çıkarmadan bırkmayın,
    hem ilgilenmiyoruz diye burnunuz havalarda,hemde ne kadar onun sayesinde gündemde kalsak kar hesapları yapıyorsunuz,aha şuraya yazıyorum,raikonen bedevada yarışsa siz onu takıma almazsınız,çönkü petrovun sponsoru var,o yüzden milleti ahmak yerine koyup bir gün farklı öbür gün farklı demeçler vermeyin, sayesinde ne kadar göndemde kalsanız sizin için iyi onu bilmeyen yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir