Lotus, Vites Kutusunu Red Bull'dan Alacak

yazar:

kategori:

Bu haber, takımın Cosworth ile olan anlaşmasını bitirmesinin ardından geldi. Lotus, bu sezon Xtrac’ın vites kutusu ve hidrolik sistemlerini kullanıyor.

Lotus Teknik Patronu Mike Gascoyne: “2011’den itibaren hidrolik sistemi ve vites kutularını Red Bull Teknoloji’den alacak olmamızla ilgili birkaç yıllık anlaşma imzaladığımızı duyurmamız, açıkçası bizim için oldukça büyük bir adım; hem mühendislik açısından hem de gelecek seneler için arzularımızı göstermemiz açısından”

“Vites kutusu-Hidolik paketi açıkçası aracın performansında önemli bir rol oynuyor; sadece pistte değil, tasarım ve komple paket açısından da. Ve bu anlaşma bizim aero ve tasarım takımımıza, çalışmaları için çok heyecan verici bir platform sunuyor”

“2011’de çift katmanlı difüzörlerin kalkması, takımların arka karoserini ve vites kutusu etrafındaki mekanik yapıyı sıkılaştırmalarına izin verdi. Bu tedarikçilik anlaşması, 2011 aracından daha fazlasını almamıza yardım edecek. Önümüzde heyecan verici anlar var”

Lotus’un bu hafta iki açıklama daha yapması bekleniyor: Birisi Renault ile olan yeni motor anlaşması.

Bu hareketle Lotus, Red Bull ile aynı motor-vites kutusu-hidrolik kombinasyonu kullanacak.

Red bull Takım Patronu Christian Horner: “Lotus Racing’in, 2011’den itibaren Red Bull Teknoloji’nin vites kutusu ve hidrolik sistemini kullanma kararından çok memnun olduk”

“Red Bull Teknoloji’nin, kısa süreli geçmişine rağmen bir başka takım tarafından bir tedarikçi olarak seçilmesi, ilk senemizden beri ne kadar başarı elde ettiğimizi gösteriyor. 2011’den itibaren Lotus Racing ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz”


Yorumlar

  1. Teknik patron Mike Gascoyne, Gascoyne'ın eski çalışanlarını şimdiki takımlardan Lotus'a getirmeye çalışan bir yönetim, Red Bull'un hidrolik sistemi ve vites kutusu, Renault motoru, 2 tane fena olmayan ve biri epey tecrübeli olmak üzere 2 pilot… kamui ftw'ye bunları göz önüle alarak katılıyorum.

  2. Tekrar söylüyorum,2 yıl sonra yeni bir Red Bull'umuz olacak 😀

  3. MagicAlonso avatarı

    Lotus başarıya aç bir şekilde mein adımlarla ilerliyor.önümüzdeki sene umarım orta veya orta alt grup arasında yer almayı başarırlar:Emin adımlarla önümüzdeki 2-3 sene içerisinde üst sıraları kovalamaya başlayacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir