Lorenzo, Rossi İle Sert Mücadele Sözü Verdi

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, Japonya’daki yarıştaki mücadelelerinde sınırları aştığı gerekçesi ile takım arkadaşı Rossi’yi eleştirmişti.

Lorenzo, Motegi’de şampiyonluğu düşündüğünü, bir dahaki sefere daha sert olacağını söyledi.

Lorenzo: “Cezayı gerektiren hareketler yapmadı, aksi halde komiserler kurulu müdahale ederdi. Ama gerçekten sınırlardaydı. Ne zaman? Beni her geçtiğinde. Temas edebilir, beni itebilirdi.”

“Geçmişte Gibernau ve Stoner’e karşı da böyle davranışlar göstermişti. Şimdi sıra bendeydi. Ama ben onlara benzemem. Şampiyonluğu kazandığımda tekrar yan yana mücadele etmem gerekirse, bu sefer onun gibi yapacağım”

Lorenzo, Yamaha patronlarına da şikâyet ettiğini, çünkü mücadelenin çok sert olduğunu söyledi.

Lorenzo: “Evet, çünkü ben sürücüler şampiyonluğu için mücadele ediyorum, Yamaha ise takımlar. Aramızdaki bri kaza, Honda ve Ducati için hediye olacak, benim şampiyonluk şansımı riske atacak.”

Rossi ise Lorenzo’nun açıklamalarına şaşırdığını söyledi.

Ross: “Lorenzo’nun tepkisine şaşırdım. Yarışın ardından sakindi ve sonra fikrini değiştirdi. Neden bilmiyorum”

“Lorenzo, benimle son tura kadar bir yarış çıkarmak istediğini söyledi. Bu da benimle son tura kadar yarıştı. Birçok defa birbirimizi geçtik, hatta temas yaşadık. Güzeldi, özellikle de sonunda onun önünde olduğumdan beri benim için”

“Jorge ile mücadelede birbirimize çok yaklaştığımız, hatta iki motosiklete yer kalmadığında birbirimize dayandığımız zamanlar oldu. Saldırgan ve azimli olduğu için tebrik ederim. Ama son virajdaki en iyi hareketler, zafer için olanlarıdır, üçüncülük için olanlar değil”

Yamaha’dan Lin Jarvis de Motegi mücadelesinin tekrarlanmamasını sağlayacaklarını belirtti.

Jarvis: “Lorenzo, Valensito için bir ceza talep etmedi ama şikâyette bulundu. Takım da sezon içinde herhangi bir zamanda sürücülerinin böylesi saldırgan şekilde mücadele etmesini istemiyor, özellikle de iki şampiyonluk peşinde koşarken. Yarış sırasında kalbim öfkeyle yarışıyordu”

“Furusawa, bunu Valentino ile görüşecek. Yamaha’da takım emirleri vermeyiz ama bunun tersine bir mücadele isteriz. Rossi, Lorenzo’nun henüz şampiyonluğu kazanmadığını biliyor ve biz daha çok buna dikkat ediyoruz”


Yorumlar

  1. murat levent avatarı

    Beleş bir sezonda şampiyonluğa gidince böyle oluyor demekki, ne diyelim çocuk daha. Öğrenir zamanla.

  2. Ay ne kadar da kıldan tüyden bi adam mış. Michael'ın pazar gezisi lafını hediye ediyorum buna ne için çıkıyorsa artık piste. Ağlamaklı cümleler kuruyor maşallah.

  3. Hem sağa sola şikayet ediyor hem de ben de aynısını yapacağım diyor. Anlaşılan baya bi zoruna gitmiş.

  4. "Ama son virajdaki en iyi hareketler, zafer için olanlarıdır, üçüncülük için olanlar değil" sanırım lorenzo senin cvbın burda. Bindiğin motorun üstüne made in rossi yazmaları lazım. Çünkü o motoru yaratıp bu hale getiren adam o…

  5. İşiniz zor,bu sezon laf dinletebilirsiniz,ya önümüzdeki sezon ne yapacaksınız,lorenzo o zaman rossiyi kime şikayet edecek?işiniz hiç kolay değil!

  6. Rossi'yi baskı altına aldığını sanıyor aklı sıra. Jorge Lorenzo, Valentino Rossi'nin tırnağı bile olamazsın, omzundaki sakatlığa rağmen seni alaşağı etti o çünkü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir