"Alonso Çok Özel Sürücü, Massa 2 Numarayı Kabul Etmeli"

yazar:

kategori:

2005 ve 2006 yıllarında Alonso ile çifte şampiyonluk yaşayan Briatore, Alonso’nun çok özel olduğunu ve Ferrari’nin diğer sürücüsü Felipe Massa’nın bunu kabul ederek durumu kolaylaştırması gerektiğini söylüyor.

Briatore “Alonso en güçlü sürücü ve takımı nasıl doğru yönde ilerleteceğini biliyor. O olmadan Renault 2 şampiyonluk kazanamazdı.”

“Alonso 1. sınıf bir yarış pilotu ve Ferrari, son 2 yarışta harika bir takım olduğunu gösterdi. Fernando hızı ve klası ile buna katkıda bulundu ancak garajdakilerde pit stoplarda yeteneklerini gösterdiler. Ve mühendisler araçta çalışan güncellemeler hazırladılar.”

“Felipe de iyi  ve hızlı bir sürücü ancak o, yanında özel bir pilotun olduğunu farketmeli. Ben onun yerinde olsaydım durumu zorlaştırmazdım.” dedi.

Briatore ayrıca Lewis Hamilton’un, şampiyonluğuna mal olabilecek kazalar yaptığını söyledi.

Briatore “Hamilton hatayo kendisi yaptı, Singapur’da Webber’e yaptığı geçiş hamlesi o şekilde bitmeyebilirdi. 2 yarışta da yarış dışı kalmak çok ağır. Sezonu bu şekilde atmamalısınız.”

“2. kez aynısı oluyor çünkü 2007’de de bu şekilde belirleyici hatalar yapmıştı. Sakin olup bekleseydi, hâlâ mücadelenin içerisinde yer alıyor olurdu. Button mu? Onun tekrar mücadelenin içerisine gireceğini düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. -korkutulacak biri- demek istemiştim, düzeltiyorum 🙂

  2. hoşbulduuk 🙂
    @kirve 12,korkulacak birimiyim değilmiyim onu görücez. yorum yazmaya yeni başlamış olmam buraya ilk defa geldiğim anlamına gelmez değil mi? 🙂 evet hem öyle söyledim hem de diyorum ki Hamilton'un daha ilk yılında Mclaren gibi bir takımda başlaması bence büyük bir şanstır. Olumsuz anlamda söylemiyorum. ikinci yılında şampiyon olması Hamilton'un iyi bir pilot olduğunu gösterir, sonuçta Massa yıllardır Ferrari'de ve şu ana kadar 2008 dışında pek bir varlığını göremedik, ama Hamilton daha küçük bir takımda başlasa ilk yılında yine bu kadar başarılı olurmuydu acaba? aynen Alonso'nun lafıdır: Başarının %70'i araç %30'u pilottur. ama o araçta kendi kendine gelişmiyor. 2005-6'da dayanıklılık sorunlarıyla uğraşan mclaren'in Alonso'nun gelmesiyle şampiyonluğa oynaması rastlantı olmasa gerek. tabi ki bu diğerlerinin de çalışmasıyla mümkün oldu ama açıkcası kendi pilotlarının suratına karşı küfreden bir takımın Alonso'nun gelişimine çok da katkı sağlamadığını düşünüyorum. ve yine diyorum ki Ferrari Alonso'yu bu yüzden aldı, gelsin takımı ayağa kaldırsın diye. bunun sponsorla parayla falan alakası yok. İkinci pilotluk imajını sen kendin yaratırsın. Bir Alonso'ya, Schumi'ye ya da Hamilton'a takım arkadaşına yol ver diyemezsin, çünkü yapmazlar. o yüzden Massa Schumi'ye yol verirken iyi, Kimi'ye yol verirken iyi, Alonso'ya yol verince hadi vurun hepiniz Alonso'ya!

  3. bi kere şu 'desteklenerek bugünlere gelme' konusunda alonso'yla hamilton-vettel ikilisini bir tutamayız. ispanya alonso'dan önce f1 kültürü olmayan bir ülke. alonso'nun eski röportajlarını okursanız nasıl zorlukları aşarak buralara geldiğini anlarsınız. küçükken babasıyla birlikte sürekli sponsor aradıklarını ama bulamadıklarını söylemişti birçok kez. maddi durumları böyle pahalı bi spor için yetersiz olduğu halde babası birçok fedakarlık yapmış. Hatta sanırım karting yıllarında pistin güvenliği ( lastik bariyerler gibi) için çalışmış. alonso daha sonraki yıllarda başarılı oldukça desteklenmiş elbette ki . ama hamilton-vettel gibi almanya ve ingiltere’de büyümüş, çok küçük yaşlardan beri büyük kuruluşlar tarafından desteklenmiş, formula 1 kariyerlerine minardi yerine çok daha iyi takımlarda başlamış olan pilotlarla alonso’yu aynı kefeye koyamayızz. Yeteneklerine hiçbir lafım yok tabii ki. Büyük saygı duyuyorum

  4. watercolour avatarı

    Peki Hamilton bu kadar şanslıydı madem neden Alonso ezip geçemedi diye sorarlar adama?Pistteki sürüşüde mi şanstı?Bırakın Allah aşkına.Size 10 tane şanslı an sayarım ama çaylak sezonunda böyle bir performans hemde çifte dünya şampiyonuna karşı hr yiğidin harcı değildir.Hamiltoncu değilim ama herks hakkını vermek lazım…

  5. Sedat anlayış gösterme erdeminde bulunduğun için teşekkürler.
    Aslında bu konular iyice bayatladı.Gride şöyle bir göz attığımızda hamiltonun kariyerine şanslı bir başlangıç yaptığını görürüz.Şu andaki hiçbir pilot F1 e muhteşem bir araçla adım atmadı.Mıchael bile.Şu bir gerçek mp4 22 muhteşemdi.Fernando için hazırlanmış harika bir araçtı ve çok hızlıydı.Bence Hamilton F1 hayatına,diğer pilotların hayal ettiği bir şekilde başladı.Şanslıydı ,altyapıdan özel olarak yetiştirildi.Şanslıydı,ilk aracı muhteşemdi.Şanslıydı,yanında çifte dünya şampiyonu vardı.Şanslıydı,omuzunda hiçbir yük yoktu.Böyle bir başlangıcı kim istemez ki.Baksana bir sürü pilot hala çok yavaş araçlarda ekmek parası kazanacağım diye sürterken bir yandan da koltuk derdine düşebiliyor.F1 gerçekten piranhalar kulubü gibi.Gridde hiç kimsenin koltuğu Hamiltonun koltuğu kadar garanti değil.
    Herneyse vakit geç oldu.Sabah sıralamaya dükkana yetişmek lazım.Hayırlı geceler..

  6. quva merhaba hayırlı geceler.

    arkadaşın yeni olduğunu mesajını okuduğumda fark ettim ama korkutulacak birine pek benzemiyor gibi sen ne dersin? 🙂
    fikrine saygı duymaya gelince elbette saygı duyuyorum.fakat aynı mesaj içinde hamiltonun mclaren gibi iyi bir araca oturmasını şans! alonsonun 2007 de 1 puanla kaybetiği şampiyonluğu alonsonun üstün pilotajına bağlaması biraz tutarsız olmuş gibiydi.ayrıca 2007 de şampiyonluğu kaybeden her ne hikmetse hamiltondu gibi bir izlenım var insanlarda sonucta son yarışa kadar lider olan hamiltondu.hiç alonsonun kaybetiği şampiyonluk deyimi konusulmuyor.ayrıca 2008-2009 da külüstür! renoyu ayağa kaldırmak için elinden geleni yapmış alonso.bu kadar ıyı nıyetlı olmasına rağmen takımdan ayrılmasın dıye kendısınden habersız 1 yarış manipüle edilen alonsodanmı bahsedıyor dıye dusundum ama yazmadım az önce..herneyse, çelişkili bir yorumdu o bakımdan yazmış bulundum yoksa pek yorum yazasım yok bu günlerde.

  7. Gökçe Çalışkan,aramıza hoşgeldin.Ben ve sevdiğim arkadaşlarım senin bu yazdığın yorumu ve daha fazlasını yıllardır birçok yere özüsemişcesine yazmışızdır.Şimdi bunları yeni arkadaşlardan da duymak beni gururlandırdı.
    Kirve 12 iyi geceler,
    Üstteki,İyi niyetinizi koruyun ve yeni üyeleri korkutmayın maddelerine sığınarak,senden fikirlere saygı duymanı istersem çok mu bişey istemiş olurum.

    Şu hangi yılda kimin aracı en hızlıydı meselesi hala devam ediyor.Her nedense sadece 2005 yılı ve sonrası baz alınıyor.Sanki daha önceki yıllarda tüm araçlar eşit hızdaydı..Bana göre Fernando hiçbir zaman en hızlı araca 1 sezon boyunca binmedi.2005 in en hızlı ama en dayanıksız aracı McLaren di.2006 da ise ilk yarıda Reno,ikinci yarıda ise Ferrari idi.Tek favori aracım mp 4 22 idi.Gerçekten sezonun en hızlı aracı idi.O da ziyan oldu gitti.

  8. @Gökçe Çalışkan ,hem hamiltonun ilk yılında mclaren gibi bir takımda koltuk buldu demışsin hemde alonso renoda başarılı oldu ama mclarendede şampiyonluğu 1 puanla kaybettı demişsin.yani hamilton "mclarende" yarıştığı için bu kadar iyi göründü diye belirtirken alonsonun 1 puanla kaçırdığı şampiyonluk mucadelesinde alonsonun katkısını mclaren aracından daha fazla olduğunu nitelemişsin gibi, yoksa benmi yanlış anladım.işte tam olarakda holiganlık bu olsa gerek.

  9. Schumacher dün neyse,Vettel yarın ne olacaksa Alonso'da bugün odur.Özeldir.Ama bu demek değildir ki Massa bunu kabullenmelidir hayır aksine daha da üstüne gidip savaşmalıdır.Olur da sonunda bu savaşı kazanırsa,sadece kazanan değil bu olanlara,söylenenlere,yapılanlara rağmen kazanan olacaktır.

  10. Herkese bravo! bir Alonso haberinin altını daha doldurmayı başarmışsınız!Flavio çok çok haklı, Alonso oradaki en iyi pilot ve bu kadar iyi olmasının sebebi de yine kendisidir, yarıştığı takım değil.Alonso, hamilton gibi f1e girdiği ilk yılında mclaren gibi bir takımın koltuğuna alınmadı. Minardi'de kendini gösterdi ve öyle Renault'a geçti. başarıda tabi ki aracın payı da büyük, ancak o zaman kadar şampiyon olamayan Renault neden Alonso'nun gelmesiyle iki yıl üst üste şampiyon oldu?hoş, Alonso'nun şampiyonluğa oynaması için Renault'ya ihtiyacı yok, mclarende bir puanla kaçırdı, bilmem hatırlarmısınız! Tek kişilik dev bir kadro gibi o! Kimi gibi, takım benim altıma iyi araç versin de ben süreyim diye düşünmüyor, kendisi uğraşıyor, takımdan daha çok çalışıyor.Rai neden dönmüyor F1'e? hazırcı çünkü, herşey önüne hazır gelsin istiyor. oysa ki Alonso, 2008 ve 2009'da o külüstür Renault'u ayağa kaldırmak için elinden geleni yaptı. İşte bu yüzden Alonso ve Schumi gibi pilotlar bu kadar iyi. yok sponsormuş yok paraymış, bunlar ancak kendinizi avutma için bulduğunuz şeyler!

  11. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yalaka ve düzembaz flavio iş başında.yavaş yavaş tüm komplolar gerçekleşiyor…sıra dominicde…

  12. herhalde herkes karting yaparak başlıyor bu kadar da olmaz biraz daha sıkarsan annesinin karnındada destek aldı yarıştı dersin peh

  13. burak senin bildiklerini ben unuttum o yüzden yeme bizi senin yaşın kadar f1 bilgim var o yüzden var yorumunu kendine sakla

  14. Sponsor-pilot desteklerine dem vurulmuş ama burası f1 desteğiniz yoksa iyi bir koltuk kapamazsınız…Milyon euroların döndüğü bir sporda buna her pilotun ihtiyacı var bu sene Nick Heidfield gibi istikrar abidesi dışarda kaldı sebep çünkü sponsoru yoktu birde yarışan pilotlara bakın Chandock,Senna,Di Grassi,Yamamoto,Liuzzi,Petrov bu pilotların hangisi Nick'ten daha iyi?? bakınız Klien gibi bana göre iyi sayılabilecek bir pilot yıllardır koltuk bulamıyor demek ki sponsor desteği veya takım desteği gerekli birşey bakınız şuan büyük takımlarda olan pilotların çoğunda da destek vardır herkes şu malum Hamilton-Mclaren olayını konuşuyor ee bakınız Messi-Barcelona örneğine herkes futbolda alt yapıdan futbolcu cıkmıyor diye dem vuruyor bizim olaya at gözlüğüyle bakan arkadaşlarımız genö bir pilota bu derece güven verilip desteklenmesiyle dalga geçebiliyor bence ortada dalga geçilmesi gereken biri varsa oda bu arkadaşlar Lewis Hamilton,Sebi Vettel ile birlikte büyük bir başarıdır her takım bu riski göze alamaz ve bu iki pilotta müthiş başarılar elde ettiler Hamilton en genç dünya şampiyonu daha ilk senesinde çifte dünya şampiyonluğu olan Alonso ile aynı puanı topladı bugüne kadar hangi çaylak bu başarıyı sağladı?? ben bunu Hamilton taraftarlığıyla uzaktan yakından alakam olmadığı halde söyleyebiliyorum artık bazı arkadaslar da şu yanlı yorumları bırakmalıdır çünkü komik duruma düşüyorlar…diğer başarılı pilotlara bakarsak mesela Alonso çoğu kişi bunu atlıyor ama Alonso'yu 2007 yılına kadar Telefonica her seride desteklemiştir ayrıca Mutua Madrilenada 2010 yılına kadar sürekli Alonsoyla olmuştur bakın sadece F1 değil daha önceki serilerde de Telefonica ve MM hep Alonso ile oldu bu nedense hep atlanıyor Alonso,Hamilton,Vettel gridin en yetenekli pilotları ve hepside destekle bu noktalara geldiler demekki destek öyle dalga geçilecek bir konu değil gayet ciddi ve önemli bir konu…

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen bu kadar dengesiz değildin.Ne oldu da birden değiştin anlamadım.Raikkonenin şu anki durumu seni böyle kişiliksiz davranışlara itmiş olmalı.Yine kıvırmışsın,yanlış anlaşılacak bir konu yok.Ucu açıkmışmış.Resmen alenen +18 yorum yapmışsın.Ayıp be.Hadi bizlerden utanmadın bayan yorumculardan utan be..

  16. tahir…
    din iman tarafım insanlık tarafım burada senin gibilere cevap vermek ve terbiyesiz espriler yapmakta hayvanlık tarafım. sen bu tarafımla uğraşıp hayvan olacağına gel diğer tarafımla takıl insan ol. terbiyesiz sensin. neyse benim bir işim var yatıyorum. senin gibi serbest meslek takılırsam sabaha kadar yazışırız. kalbin kötüki ucu açık yazımı olabilecek en kötü şeylere çekmişsin bu arada…

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakan espri anlayışında ,ağzın da bozuk.Bir de dinden imandan bahsediyorsun ya.Şimdi gecenin bu ssatinde hamiltonun resimlerini isteme.Orada tüm takım çalışanları var.Ben de videoları var.Sadece bir kareye alınmış veya diğer yerleri silinmiş fotolara bakarak terbiyesizleşme.Turbonun yalakalığını yapmak sana fayda getirmez.Kendin ol..

  18. gerçekten iğrençsiniz. iğrenç ötesi

  19. nebu…sen böyle ucuz cevaplar vermezdin aslında:)) senin resimde hamiltonu birisi çizmiş kafasına göre. yani hayal mahsulü sizin pilot gibi:) ama turbo canın resmi gerçek. iki tane erkek o havuzda tek başına gayet yakın durumda ne yapıyorlar acaba? üstelik alonso gayet hüzünlü. istemediği bir şey yaptırılmış gibi…muhtemelen bu resim çekildiği anlarda ''hello ispanya hava nasıl orda gürbüz güzel bir oğlan idim ne hale geldim bak sonunda'' diye bir şarkı mırıldanıyordur:)))

  20. sleepers filmini seyret can:) bu resimle bir bağlantı kurarsın.

  21. sleepers filmini seyret can:) bu resimle bir bağlantı kurarsın.

  22. can bu resim çok canlar yakar:)))nereye çeksen yanlış anlaşılır. böyle resimler koyma bir daha yorumlarına. üzülecek ispanyolun fanları…:))))))

  23. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ilhan yaş 33 sakarya bilgisayar mühendisi, internet parasını da fazla fazla kapanıyor, babasına ödetmiyor, hatta babasının ev telefonunuda ödüyor…
    Nebuchadnezzar ben bişeymi kaçırdım bu muhabbette…
    biri lafmı attı yoksa…
    eğer öyleyse iyiki görmemişim, yoksa diğer kanaldan yayına başlamıştım….
    :))

  24. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ herkül

    Elimde raid mi var dedin burak böcek'e ??

    Raid?? Iyyyyy…Kardeşim bu esprini uygunsuz içerik olarak bildirdim haberin olsun .Siteye giriş yasağı koysunlar..

    Espri kabiliyeti muhteşem

  25. tahir kalbini kırmışım galiba. senden özür dilerim. hakkını helal et.

  26. Flavio'nun, diazın çok özel biri olduğunu anladığı anın sonrasında çekilmiş bir foto.

    ki diaz da özel olduğunun anlaşıldığını anlamış gibi, ama pek memnun bakmıyor. flavio ise bu çocuk çok özel der gibi hınzır bir bakış atmış.

    picasaweb.google.com.tr/canbundy/F1#5525384061992453474

  27. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ Herkül

    Kanka büyük gaf yapmışsın .Raikkonen şampiyonalarda büyüdü bea.
    Direk Formula 1'e girmedi. Neyse Talihsiz bir açıklama olmuş :):)

    Kimi 4ever

  28. burak bocek avatarı

    Räikkönen on yaşında kartinge başlayarak motorsporlarına girdi. 1998'de Finlandiya Karting şampiyonu oldu. 1999'da European Formula Super A kategorisinde ikinci oldu. Yirmi yaşında Formula Ford Şampiyonası'nda yarışmak için İngiltere'ye gitti. 2000 yılında Britanya Formula Renault Şampiyonası'nda on yarıştan yedisini kazanarak bu seride şampiyon oldu..
    Kaynak:vikipedi
    arkadaşım daha desteklediğiniz pilottan haberiniz yok hiç bir seride yarışmamamak nedir?lütfen eksik ve yanlış bilgi ile ayzmayın.Bir diğer nokta her pilota aynı araç verilirse hemen şampiyon olur deniliyor.Bu kadar basit değil çok düz bir mantık olur bu o yüzden katılmadığımı belirtiyorum

  29. pilotu şampiyona araç dönüştürür pilot sınırlarıyla onu ne kadar zorlar yada onun sınırlarına gelebiir mi bu o pilotu iyi pilot yapan ince çizgidir
    Herkül Enes le beraber senninde ömrün uzun olsun haberlere bakıyorum sırayla her yorumda ayrı bi kopuyo insan

  30. Alonso o şampiyonlukları kimlere karşı aldığına bak öncelikle Alonso altındaki aracı sonuna kadar zorlayan bir pilot zorlayarak aldı şampiyonlukları. inan 2005 2006 daki baskıyı sutil kaldıramazdı tıpkı şimdi vettelin kaldıramadığı gibi vettel iyi bir pilot ama daha pişmeli..

  31. "Felipe de iyi ve hızlı bir sürücü ancak o, yanında özel bir pilotun olduğunu farketmeli. Ben onun yerinde olsaydım durumu zorlaştırmazdım." dedi.

    Nasıl yani ?.Burada milyonlarca insanın hayal ettiği sınırlı sayıda koltuk var.Ve hepsinin hayali rekabet etmek yarışlar kazanmak ve daha da önemlisi şampiyonluk görmektir.En azından ben öyle düşünüyorum.Felipe sonuç ne olursa olsun belki şampiyonluk kazanamasa da sonuna kadar zorlamalı ve oradaki koltuklardan birini hakettiğini göstermeli.Sevgili Briatore de spordan kovulduğunu kabul etmeli ve artık konuşmayıp sporu daha fazla meşgul etmemeli.

  32. sutilin de altında r 25 r26 olsaydı oda şimdi 2 şampiyonluğu vardı abartmayalım o kadar.bende derimki o zaman daha sonra renoya geldğinde niye şampiyon olamadı

  33. Herşeyi anlarım ama rai'nin Ferrariden kovulmasını Alonso istemiş gibi Ona haset edenleri veya kıskananları anlamam.Rainin ferrariden kovulmasını alonso istemediki,artı rai renoya gitmeyi bile göze alamadı o sadece mclaren ve ferraride şampiyon olabilir

  34. sende beni bu yorumunla güldürdün güzel espiriydi kardeş berhudar ol

  35. Alonso Formula1'e adım attığında santandermi vardı tamam anlıyorum hazımsızlığını ama enazından komik olmamayıda deneyebilirsin.Bakınız hamiltona neredeyse sütünü bile mclaren vermiş.

  36. tırnaklarını kazıyıp gelen varsa tek raikkonendir hiçbir seride yarışmadan direk f1 tecrübesi olan varmı daha başka yok

  37. adam başarı kazandıktan sonra sponsor oldular ama 🙂 santander sponsor olduğunda 2 şampiyonluğu vardı cepte

  38. pilotunu çok yanlış tanımışsın kardeş arkasında mc laren ferrari olmasına gerk yokki en büyük bankalardan biri var yetmezmi adını yazmayım reklam olur

  39. Alonso gridin elbette en iyisi eksik olan yanı diğerleri gibi sinsice davranmayıp dobra konuşuyor,birileri gibi yalan söylemiyor veya rakibinin yarışını berbat etmiyor kamikaze dalışı yapmıyor.Biraz sinsi olabilseydi bu seferde ben onu sevmeyecektim.Alonsoyu umarım birgün hazmedecekler.O bu spora tepeden inmedi tırmanarak katetti.Arkasında mclaren veya ferrari yoktu kendi yeteneği ve çabasıyla buralara geldi işte alonsoyu enbüyük yapanda bu sanırım.

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    hakter 55 burada herkes birbirini seviyor ve sevdiği için ne yapacağını bilmiyor.Adeta çıldırıyor.Bir avuç alonso taraftarı üstelik işsiz güçsüz,baba parası yiyen,buraya yazdığı yorumun internet ücretini bile babası ödeyen ve hatta çoğu askere bile gitmemiş insanlarız ne yapalım.Herkes bir pilot sevmiş takılmış arkasına gidiyor.Yalnız unutulan bişey var.Tencere dibin kara senin ki ben den kara demişler.Raikkoneni severdim ama imza isteyen bir bayan hayranının çocuğunun gözünün nerdeyse kör olmasına sebeb olup aldırış bile etmemesinden sonra soğudum.Böyle giderse sen bana raikkoneni sevdireceksin.

  41. Tabi ki massanın hakkını yemek olmaz bende gerçek massayı görmek istiyorum doğrusu bu sene Alonsoya odaklanmak doğru karardı ama seneye ne olur bilemeyiz eşit davranılması taraftarıyım.
    Bende özgür memnun oldum:)

  42. efendimayin  avatarı

    Briatore massanın şampiyonluğu belkide senin yüzünden kaçtı hala konuşuyorsun.

  43. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet speeeder 86, ama massanında hakkını yemek olmaz, ismim de ilhan buarada…

  44. yok be yaaa…bunlar bir avuç arkadaş. sen bakma eksilere. gir çık tekrar gir akşama kadar eksi ver. ha yiğidi öldür hakkını yeme bu konuda çok mahirler…bu en dandik halimizle bile biz onlardan fazla oluruz. fakat bunların ne önemi var. önemli olan birbirimizi sevmemiz. hatasız kul olmaz. singapur kahramanını tutsalar bile ben bu arkadaşları severim sende sev:) bu arada yaşar koçyiğit nerde yahu…özledik seni yaşar bir alonsocu olarak:)

  45. Faster inside'ta Alonso taraftarıdır yanlış anlaşılma olmasın dimi Faster inside(ismini bilmiyorum kusura bakma:))

    Evet sadece sürücülüyle değil çalışkanlığıyla akıllı sürüşüyle cesaretiyle ateşliğiciliğle gridin bir numarası Alonsodur. Sadece isminin geçmesi yeterli:D

  46. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    @ herkül & FAster Inside

    Katılıyorum Katılıyorum ,Kesinlkle katılıyorum da .. site üyelerinin %95'i alonso taraftarı

  47. enes arkadaşım sakin:) ömrünün uzun olmasını temenni ederim…

    ispanyol çocuğu bir konuda gerçekten gridin en iyisi…ama bu sürücülüğü kesinlikle değil…

  48. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Evt massa şampiyonluğu nasıl kaybetti,yere göğe sığdıralamayan her türlü imkanlar sunulan, hatta üzerine titrenilen mclaren pilotu pilotu yegane şampiyonluğunu 1 puanla kimin sayesinde kazandı düşünmek gerek, düşününcede massaya büyük haksızlık yapıldığı apaçık ortaya çıkıyor, macaristanda geçirdiği kaza olmasa massa bugün alonsodan çok daha fazla sahip bi pilot olabilirdi, seneye çok farklı olabilir, hiç belli olmaz….

  49. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Zaten şu anda öyle Flavio..

    Neyin peşindesin anlamadım. görünen köy kılavuz istemiyor..

    Asla Massa'nın 2.pilotluğu kabul etmesi gerektiğine katılmıyorum.Bu sadece Alonso'yu kollamak için yapılan bir şey…

    Massa 2008'de çizgiyi " şampiyon " olarak geçti…yanılıyor muyum ??? . Abartıldığı gibi çok kötü bir pilot olsaydı Şampiyonluğu Son Virajda kaybetmezdi..Oraya Kadar bile gelemezdi..

    Şimdi Bir özeleştiri yapın.Felipe&Kimi takım arkadaşıyken Felipe'nin bu başarısına şapka çıkaran Alonso Fanları burda ağız değiştirmediler mi??

    Veya O zaman da Massa pilot dediler mi çok merak ediyorum

    (Alonso'cular Basın Eksiyi)) Objektif olmak YASAK!

  50. renaultnun kazandığı 2 şampiyonluğu da alonsoya bağlamak, o süreç içerisinde takımda çalışan herkese yapılan büyük bir hakarettir. evet alonso iyi bir sürücüdür, hızlıdır, kompledir vs vs ancak renault ona o aracı vermeseydi şampiyon olamazdı. 2008 ve 2009'da da renaultdaydı niye şampiyonluğun yanından bile geçemedi diye sorarlar adama? altında araban varsa sen de varsın, araban yoksa yok. bu iş bu kadar basit. altında iyi bir araç olup da şampiyon olamazsa o zaman sürücü iyi, kötü ya da henüz pişmemiş şeklinde değerlendirebilirsiniz.

  51. 2005 ve 2006 daki renault kiminin altındada olsaydı o da double yapardı.Ferrari yalakalıgı yapıyor baska bişi deil.belli amacı kırmızılara geçmek

  52. kimiye sağlam yeteri kadar hızlı bir araç ile geçemeyeceği kazanamayacağı yarış olmaz cevabı 2007 de saklı

  53. Button aynı button bence 2009 da brawn gp ile rekabet edebilecek bir araç yoktu ne ferrari ferrariydi nede mc laren ilk yarışları domine etti Button. Allah içinde akıllı sürdü tehlikeye atmadı kendi çok rahat kazandı zorlamadı son yarışlarda da. Dediğim gibi araç önemli ama onu kullanan akıllı pilotta çok önemli. Alonso ise hem akıllı kullanıyor hem hızlı hemde çalışkan. Aman akıllı derken yanlış anlamayın gereksiz agresiflikten bahsediyorum kontrolsüz güç güç değildir sonuçta:D

  54. speeder 86 Sana katılıyorum vettel zamanla başaracaktır ama 2009 da Button neden ön plana çıktı ve şampiyon oldu.Birde buseneyi göz önüne alalım 2009 un ilk 6-7 yarışını kazanan kimdi Button du peki ne olduda bu yıl kazanamadı aynı şekilde sorun arabadamı yoksa Button damı ?

  55. Bence bir takım şampiyon oluyorsa sadece pilot etkisi yok bu durumda takım çalışması altındaki araç çok önemli araç %60 ise pilot %40 tır diyorum ben, herşey araçta da bitmiyor tabi öyle olsaydı Vettel şampiyonluğunu ilan etmişti öyle güçlü bir araçla. Alonsonun şampiyonlukta etkisinin olmadığı söylenemez. Schumi ve Alonso geri bildirimi çok iyi olan pilotlar bunun başarıdaki etkisi büyük bence, Kimi R25 26 ile şampiyon olur muydu soru işaretleri taşıyor.

  56. Alonsoda Renault olmadan iki şampiyonluk kazanamazdı bumu yani boş konuşuyorsun Flo şampiyon olmak ekip işidir takım ruhudur.Madem bu kadar çok kendinize güveniyordunuz 2008 ve 2009 yıllarında neden icrat yapamadınız pilot aynı pilot takım patronu aynı takım patronu eee şampiyonluk nerde yoksa altınızda R25 VE 26 gibi bir makinamı yoktu.Bu arabalar schumide kimide olsaydı o yıllar inan onlarda şampiyon olurdu tersini idda eden ?

  57. gerçekten 2005 ve 2006'da sürücü Fisichella ve kovalainen olsaydı renault şampiyon falan olamazdı. yani bir sonraki senenin kadrosu. öteki ihtimalleri ise bilemeyiz. Üst düzey pilotlardan biri de bunu başarabilecek şansa sahiptiler o araçla. fakat üst düzey pilot sayısı şimdikinden de azdı. raikkonen mclaren de schumi ferrari deydi… uzun lafın kısası gerçekten Alonso olmasa Renault o şampiyonlukları alamazdı…

    Tabi Massa işi zorlaştırmamalı ama sadece bu sezon. Seneye araçtan bir şekilde maksimumu almalı. Massa yavaş bir pilot değil çok rahat Raikkonen'i yendiği zamanları gördük( o zamanda raikkonen araçtan dertliydi) Aynısı olabilir. Alonso seneye sıkıntı yaşar ve kim bilir Massa önce çıkar. Tabi burda hesap edilmesi gereken bir de şu var; Alonso bir şekilde hızlı olmayı başarıyor, ama çok hızlı olması kesinlikle stiline uygun bir araçla olabilir. Massa'nın bu seneki sıkıntısı lastik bazlı olduğu için büyük problem ve en büyük şansı seneye pirellinin gelecek olması. Belkide bu bile sorunlarını kökten çözer

  58. flavio bencede en yakın zamanda f1e dönecek ve bu sanırım ferrari olacak.

  59. Yusuf  Hitay avatarı

    anlaşıldı kırmızılara yakınsın, bir iki seneye senide görürüz o tulumla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir