Japonya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Açıkçası antrenmanlar başlamadan önce de Red Bull’un favori olduğu belliydi. Pistin karakteri RB6’ya çok uygun. Hızlı ve akıcı virajlar tam da Red Bull’un istediği gibi. Ama elbette yarışı bitirmek de lazım. Suzuka’da çakıl alana taşınca neler olabileceğini gördük. Hamilton kazanın ardından çalışmalara çok geç dönebildi ve o kaçan zamanları bence çok arayacaklar.

Lafı uzatmadan öncelikle programı verelim TIKLAYINIZ

Sıralama

Cuma günü ilk antrenman biraz alışma, ritmi tutturma ile geçer diye bu sefer ona çok bağlı kalmayacağım. Yine de Red Bull’lar piste çıkar çıkmaz hızlı göründükleri ortada. Yalnız şöyle bir şey var: Sıralama ıslak zeminde yapılabilir. Bu durumda Pazar günü yarışın kuru zeminde olma ihtimali ile takımlar uzlaşıya gidebilir, riske girebilir. Bu nedenle sıralama tahmininden uzak kalma niyetindeyim. Kuru zemin için Vettel yine önde ama Singapur’daki gibi son turunda hata yaparsa burada affetmeyecek kişi Webber. 1,85 fena bir oran değil ama dediğim gibi yağmur, araç ayarlarını, stratejiyi ve sıralama esnasında yaşanabilecek olayları etkiliyor, özellikle de Suzuka’da hızlı virajlar ve çakıl alan gerçeği ile.

Yarış

Yarış için Red Bull’un ıslak zeminde de zorlanacağını düşünmüyorum. Her ne kadar zayıfız deseler de aradaki fark, eksikliklerini telafi edecektir. Yarışta Vettel’in daha saldırgan, Webber’in daha muhafazakâr olmasını bekliyorum. Sonuçta puan tablosu ortada. Bu Vettel’in pist dışı ziyaretlerini arttırabileceği gibi yarışa daha sıkı asılmasını sağlayabilir. Webber yarışı bitirir ve en az ikinci olur diyebiliyorum ama Vettel’in yarışı bitireceğini veya en azından hata yapmayacağını söyleyemiyorum. 2,20 oranı var. İsteyen deneyebilir.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Açıkçası yarışı kazanacak kişinin buradan çıkması doğal olur. Vettel favori elbette, Webber zorlamadan ikincilik alsa da yeter ama önüne fırsat gelirse neden geri çevirsin ki? Alonso bu sefer Red Bull’a yakın değil. Hamilton ise daha düzgün çalışma fırsatı bile bulamadı. Yani Vettel büyük olasılık, şanssızlık olursa Webber devreye girer.

Grup B (Button-Kubica-Massa-Rosberg): Antrenmanlar öncesinde burada Massa ve Button kapışır gibi bir görüntü vardı ama Cuma sonrasında mücadelenin normal şartlarda Massa ile Kubica arasında geçeceğini düşünüyorum. İkilinin yağmurlu bir Japonya yarışında nasıl bir mücadele ettiğini hatırlıyoruz. Mercedes’in gücünün burada Rosberg’e yardım edeceğini sanmıyorum. Eğer sıralamada Massa önde olursa -kalkışları da fena değil- önde bitirmesini bekliyorum. Her ne kadar da yakıt yükleri, lastik aşınmalarını tam bilmesek de Massa’nın uzun sürüşlerde Kubica ve Button’dan 0,3 saniye daha hızlı olacağını tahmin ediyorum. 2,60 oranı ile oynanabilir.

Grup C (Barrichello-Hulkenberg-Schumacher-Sutil): Bu grup beni biraz ürküttü. Çünkü çalışmalarına bakıyorum, farklı lastiklerle atılan turlara, tur zamanlarına bakıyorum; çok yakın. Sanki Barrichello ile Schumacher arasında geçecek gibi. Hulkenberg de uzun sürüşünde gerçekten istikrarlı görüntü çizdi. Williams pilotlarının yaşadığı küçük sorunlar belki dezavantaj yaratabilir. Schumacher sıralamalarda yaşadığı sıkıntılar burada yinelenebilir.Sıralamada geri düşerse de yükselmek isteyince kazalara karışıyor. Barrichello ilk planda düşünülmeli, sonra Schumacher.

Grup D (Heidfeld-Kobayashi-Liuzzi-Petrov): Öncelikle bu grupta aracıyla öne çıkan Petrov var. Renault, Suzuka’da iyi iş çıkarıyor. Petrov’un da gelecek seneki koltuk telaşı nedeniyle iyi sonuçlar alması lazım. Bana göre sadece yarışı tamamlaması Petrov’un buradakileri geçmesine yetecektir. Hatta ben Petrov’un önceki gruba da saldırmasını bekliyorum. Sezon başından beri Rus pilotu beğendiğimi söylemiştim. Burada da güveniyorum. Grupta geride tutulmuş ama normal şartlarda -umarım yine sağa sola çarpmaz- geçilmez oldukça zor. 3,25 güzel.

Grup E (Alguersuari-Buemi-Glock-Kovalainen): Burada ise Toro Rosso kendi arasında mücadele edecek. Kısa ve uzun sürüşlere bakınca Alguersuari’nin ufak farkla önde olduğunu görüyorum. İspanyol pilot çok da memnun değildi çalışmalardan ama yine de takım arkadaşını geçti. Bence durumunu geliştirip, sıralamada olmasa bile yarışta öne çıkacağını düşünüyorum. 1,95 riskli ama fena sayılmaz

Grup F (Di Grassi-Senna-Trulli-Yamamoto): HRT’nin sıkıntılarını biliyoruz, Virgin’de de Di Grassi’nin, Trulli’den daha iyisini yapacağını düşünmüyorum. Dayanıklılık sorunları yaşamazlarsa, takım arkadaşı kadar hızlı olma sa Trulli bu sefer geçilmez kanısındayım. 1,95 makul

Oynanabilecek kupon: Massa (Grup B) – Petrov (Grup D) – Trulli (Grup F) : 16.48

Favoriler: Vettel – Massa – Barrichello – Petrov – Alguersuari – Trulli

Sürprizler: Webber – Kubica – Schumacher – Kobayashi – Kovalainen – Di Grassi

Bol Şans…

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. bu faydalı bilgilerinizi bizle paylaştığınız için çoluk çocuk minnettarız sizlere…bir harf öğretene kırk yıl köle olunuyorda bu bahis kumar işlerini öğretene herhalde ömür feda edilir:) kolay değil bir ilim bu kimbilir bu uğurda neler feda etmişsinizdir. bu haberi yapan arkadaşa saygı ve selamlarımı iletirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir