Motor Üreticileri, V8 Motorlarla Devam Etmek İstiyor

yazar:

kategori:

Daha önce çıkan haberlerde bazı üreticilerin 1.6 litre 4 silindirlik turbo motorları desteklediği yönünde açıklamalar geliyordu.

Ancak Ferrari, Mercedes, Renault ve Cosworth, FIA’nın yeni motor teklifinin 100 milyon Euro harcamaya neden olacağı sonucuna vardılar ve mevcut motorlarla devam etmek için lobi faaliyetlerini yürütüyorlar.

Auto Motor Und Sport’a göre üreticiler bu planın en azından 2015’e kadar bekletilmesini istiyorlar.

Habere göre üreticiler Singapur’da bir araya geldiler ve V8 motorların 2012 sonrasında da kullanılmasının sağlanması kararına vardılar.


Yorumlar

  1. 3.0 V10 motorlara geri dönelim.

  2. haklısın oversteer, birisi 1,6 litre diye dalga geçerse bunu söyleyeceğim =)

    esasen bu kadar düşük bir hacimden bu kadar güç üretmek elbette çok etkileyici. ama ilk anda insanı karşılayan şey, rakamlar ve etiket olunca 1,6 litre motora psikolojik olarak küçümseyici bakmak çok mümkün..

  3. 1.6 turbo ile 700+ beygir üretilebilecekse ki turbo basınçları ve yeni teknolojiler buna el verebilir. oldukça iyi olabilir, gelecek turbo motorlarda ve massathebest olaya bir de şu açıdan bak, bizim 131 de de 1.6 motor var ama 100 beygir güç üretmiyor, adamalar 7 katını çıkartmış demekte var 🙂

    motor hesabında litre başına düşen güç özellikle önemlidir, 1.6 litreden bu rakamları bulabilirse mühendisler, mühendisiki açıdan çok güzel sonuçlar elde edilmiş olur. Öte yandan bir izleyici olarak ne görmek istiyorsun diye sorarlarsa daha çok devir çeviren motorlar derim, bir mühendis açısıyla da 1.6 turbo+ ağırlık limitini de 500 kg civarına çekin derim. araçlar yine bu ivmelenmeyi sağlarken, çok çok daha hızlı olurlar, daha az yakıt tüketirler 🙂

    bir de araç ağırlık sınırını azaltmak demek otomatikman tasarruf demek 🙂 taşıma olarak her yarışa 100 kilo az taşır takımlar, az para değil 🙂

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yok yok 50 lik motosiklet motorlarını kullanın bari, egzozdaki susturucuyuda sökünce en az 10 km hız farklı oluyor, çocukken azmı yapardık :)))

  5. ister turbo olsun, ister sıralamada 5000 beygir güç üretsin umrumda değil. devri azaltılmış boğuk boğuk ses çıkaran bir motoru dinlemek çok komik. ayrıca formula1 diyoruz, motorsporlarının zirvesi diye masal anlatıyoruz, ama üstündeki motor (özellikleri ne olursa olsun) 1,6 litre. f1'le ilgilenmeyen biri çıkıp "ben de bişey sandıydım, benim 131'de de 1,6 motor var" diyecek.. tam komedi. rakamlara takılmayalım ama, itiraf etmek lazım ki fanatik bir F1 izleyicisi olarak ve (buradaki bir çok arkadaş gibi) motorların teknik özelliklerini az-çok bilmeme rağmen , benim bile içimden 1,6 litre diye burun kıvırmak geçiyor..

  6. senol obdan avatarı

    son zamanların en güzel haberi.yakında taş devri arabalarına dönecekler.en iyi koşan pilot kazanacak bu gidişle

  7. 2015 ede ertelemsinler tamamen bitsin artık şu motor rezilliği. Düzlükte atak yaparken düzlüğün yarısında motor tıkanacak devir sınırına gelecek ataklar olmayacak. V8 motorlardan daha iyisi olmalı herkese göre ama. olmuyorsa v8 motorda iyidir. Devir sayısınıda sınırlandırdılar bırakınşu düzlüklerdeki sınırlamayı ya atak olmuyor düzlükte zor geçiyor arkadaki adam devir sınırına gelince takılıyor.

  8. MagicAlonso avatarı

    seyir zevki açısından güzel bir haber

  9. yok ya dizele ne gerek var LPG taktıralım araçlara :)))

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    son zamanlarda duyduğum en güzel haber

  11. 1.6 çok 1.3 Dizel motor olsun bence..

  12. Ne güzel bir haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir