Mclaren: Pitteki Sorun Hamilton'a Podyuma Mal Oldu

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh Hamilton’ın ilk pit-stop’unda yaşadığı sorunun ona pdoyuma mal olduğuna inanıyor. Hamilton 5. sırada yarışı sürdürürken pite girmiş sağ ön lastikteki gecikme kendisini 11. sıraya düşürmüştü.

İngiliz pilot yarışı 5. sırada bitirdi ancak Whitmarsh Hamilton sorun yaşamasaydı podyumda bir yer elde edebileceğini belirtti.

"Bu ona iki şeye mal oldu. Pitte kaybedilen 10 saniye sonunda yarıştaki yerini kaybetti. Webber’in ardında takılıp kaldı ve bu ona podyuma mal oldu, evet."

Whitmarsh takımın problemi analiz ettiğini belirtti.

"Tekerlek somunu kilitleme mekanizmasının bozulduğu görülüyor. Mekaniker somunu sökmek için gittiğinde mekanizma gereği somun çıkmadı. Sonunda yine mükemmel bir iş yaptı mekaniker çünkü farklı bir tabancayı kullandı ve yedek tabanca ile jant kapağını çıkardı. Ve büyük ihtimalle ikinci tabanca iki kilitleme pini taşıyordu ki bu da jant kapağını çıkarmasını sağlamış olmalı."

"Aracın parçaları henüz elimize ulaşmadı. Ancak aks ve kilitleme mekanizması ile ilgili bir problemmiş gibi görünüyor. Daha önce hiç olmamıştı."

"Bu farklı bir kilitleme mekanizması çünkü jant kapakları kullanıyoruz. Ama daha önce hiç başımıza gelemişti."diye yorumladı Whitmash.

Bütün bu problemlere rağmen Hamilton hala ilk sırada, Raikkonen’in 3 sıra önünde sürücüler klasmanında.


Yorumlar

  1. yazık oldu gerçekten takım buna biran önce çare bulması gerek yada ön kapakları kullanmasınlar çok zaman kaybediyoruz ve heran sorun yaşama ihtimali oluyor..Sanırım takım biraz acemi daha değişik bir sistem geliştirirler umarım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir