Webber Puanla Ayrıldığı İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Mark Webber sezonun ilk puanlarını Malezya Grand Prix’inde aldığı için Red Bull Racing takımına minnettardı. Avustralyalı pilot Sepang’ta güçlü bir performans sergiledi ve yarışın büyük bir çoğunluğunu puan kazanabilecek bir pozisyonda sürdürdü ve damalı bayrağı yedinci sırada görmeyi başardı.

Webber eğer Super Aguri pilotu Takuma Sato tarafından engellenmiş olmasaydı yarışı altıncı sırada bitirebileceğini düşünüyor. Buna rağmen Red Bull pilotu 2008 sezonundaki ilk puanlarını almış olmaktan dolayı mutlu görünüyor.

" Start olağanüstüydü, fakat yarışın bu noktasında birçok takımın yumuşak lastiklerle başlayacağını biliyorduk. İyi bir çıkış yaptım ve ilk iki viraja kadar gayet iyiydim sonunda da dördüncü sıraya yükseldim."

" İlk bölümde benim için gayet iyidi fakat ikinci bölümde düşük yere tutunmayla uğraşmak zorunda kaldım buna rağmen tur zamanlarımızı korumayı başardık. Ayrıca Heidfeld’in önünde olmamız gerekirken yarışın çok önemli bir noktasında Sato’nun arkasına saplanıp kaldım ve yaklaşık iki saniye kaybettim."

" İki puan aldığımız için Red Bull’daki herkes adına çok mutluyum. Sezona iyi güçlü bir başlangıç oldu bizim adımıza ve aracın yarışı bitirebilmiş olması harika. Ayrıca Renault’a da çok teşekkür ediyorum."

Takım arkadaşı David Coulthard ise puan sınırının dışında yarışı dokuzuncu sırada tamamladı fakat İskoç pilot startta lastikleriyle ilgili sorun yaşadı.

" İlk set lastiklerimde çok fazla ufalanma sorunu yaşadım bu yüzden yarışın ilk kısmında dokuz saniye kaybettim. Gerçekten çok sıcak bir ortam vardı fakat havanın biraz bulutlu olmasına minnetarım."


Yorumlar

  1. hakan köşk avatarı

    lemis niye yetişemedim yavv yemedi ellam

  2. Dahada mutlu olursun inş tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir