Dennis, İspanya'dan Sonra Değerlendirilmesi Gerektiğini Söyledi

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis hayal kırıklığıyla sonuçlanan pazar günkü Malezya Grand Prix’ini fazla kafasına takmıyor ve takımın hızını sezonun dördüncü yarışından sonrasına kadar değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyor.

McLaren sezona iyi bir başlangıç yapmış, Lewis Hamilton Melbourne’deki açılış yarışını kazanmış ve takım arkadaşı Heikki Kovalainen beşinci sırada tamamlamıştı. Fakat Malezya’ya gelindiğinde sıralamalardan sonra beş sıra grid cezası alan takım, Ferrari ile karşılaştırılamadı.

Hamilton aldığı cezanın ardından pitstop’ta yaşadığı problem de eklenince pazar günü kendisi adına kabus oldu. Takım arkadaşı Heikki Kovalainen ise Hamilton’a oranla biraz daha şasnlı bir hafta sonu geçirdi. Dünya şampiyonu Kimi Raikkonen ve BMW Sauber’den Robert Kubica’nın arkasında yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Dennis şunları söyledi: " Bu noktada hızımızın ne olduğunu gerçekten bilmiyoruz. Barcelona’ya (21 Nisan) kadar aracımızın ne kadar rekabetçi olduğunu öğrenemeyeceğiz. Daha önce söylediğim gibi Malezya ve Bahreyn farklı pistler ve aracın gerçek hızını yansıtmıyor. Barcelona herşeyin olacağı yer."

Takımını domine ettikleri Melbourne ve hayal kırıklığıyla sonuçlanan Malezya ile karşılaştırdığında Dennis ön kısımda mücadele etmenin önemli olduğuna değindi.

" Birincisi trafikte zaman kaybediyorsunuz, ön lastikleriniz iyi çalışmıyor ve bunlar herşeyi zorlaştırıyor. Melbourne’de yaptığımız gibi açık havada Grand Prix’de liderlik için avantaj olan hıza sahip olduğumuzu gösterdik. Eğer bu bizim sezonun en kötü haftasonumuzsa bunun üstesinden geleceğiz."

Dennis, Hamilton’ın ilk pit stopu sırasında sağ ön lastiğinin çıkmamasından dolayı şampiyona liderinin çok değerli saniyeler kaybettiği için üzgün olduğunu dile getirdi.

" Yarışta yaşadığımız tek üzücü olay tekerlek somununun takılamamasıydı. Dördüncülük ve üçüncülük şansımızı etkiledi ve elimizden aldı. Diğer yandan oldukça olaysız biryarıştı. Fakat her iki şampiyonada da liderliğimiz sürüyor ve sezonun bu noktasında burada olmak kötü değil."

Hamilton sürücüler klasmanında 14 puanla Raikkonen ve Alman Heidfeld’in üç puan önünde lider durumda bulunuyor. Markalar klasmanında ise McLaren 24 puanla BMW Sauber’in beş Ferrari’nin ise on üç puan önünde yeralıyor.


Yorumlar

  1. Geçen sene de McLaren pitstoplarda kötüydü.

  2. Erhan Zambak avatarı

    Massa finişi görürse Ferrari iki pilotu ile de yüksek puanlar alır ama duble yapması zor.Gördük ki bu sezon her takım her an sorun yaşayabiliyor.McLaren ve Ferrari'nin sorun yaşaması durumunda ilginç bir kürsüyle bile karşılaşabiliriz…

  3. ferzan nerenden çıkardın bahreynde ferrarinin duble yapacağını doğru siz avusrtralya ve malezyadada duble yapıyordunuz…

  4. ron diyorki bahrendede ferarri duble.
    tabi dayanıklı olursa.

  5. Gerçektende bu pitstoplarda çok fazla zaman kaybediyoruzz takımın acilen buna bir çözüm bulması gerekiyoo..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir