Ecclestone Malezya GP'inin Gece Yapılacağını Doğruladı

yazar:

kategori:

Pazar günü Sepang’ta gazetecilere konuşan Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone Malezya Grand Prix’nin gelecek sene gece yapılacağını duyurdu. Ecclestone organizatör şirketle yaptığı anlaşma gereği Malezya Grand Prix’i gelecek yıl 19.00’da start alacak.

Avrupa’daki televizyon izleyicisi teşvik etmek adına Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, Asya ve Avustralya gibi ülkelerde mümkün olduğunca çok sayıda gece yarışı düzenemek için çalışıyor. Avustralya Grand Prix’i organizatörleri geçen hafta yaptıkları açıklamada gece yarışına sıcak bakmadıklarını ve Formula 1 takvimindeki yerlerini kaybedebilecekleri söyledi.

Ecclestone Sepang’da şunları söyledi: " Organizatörler, burada Malezya’da hem Avrupa hem de yerel izleyiciyi cezbetmenin önemli olduğunu biliyor. Malezya’daki insanlar için güzel olacak ve birileri bu yarışı izlemeye gelecek, çok heyecan verici olacak.


Yorumlar

  1. Erhan Zambak avatarı

    Gece yarışlarının güvenilirliği henüz test edilmemişken malezyanın da gece koşulacağına karar verilmesi bence erken karar.Sokak GPleri için düşünülebilir ama malezyada ışıklandırma nasıl olacak asfalt kaçış alanlarına ve çakıl havuzlarının ortasına projektörler mi konacak?Bariyerler piste uzak kalıyor.Ben ışıklandırmaların yeterli olacağını düşünmüyorum.Pilotlar hızlarını düşürmek zorunda kalacaklar.

    Nascarda gece yarışları yapılıyor ancak yarışlar futbol stadyumuna benzeyen oval pistlerde koşuluyor ve ışıklandırmaları da gayet iyi.F1 de gece yarışı izlemek ilginç olacak umarım keyifli de olur…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir