McLaren, Button'un Taktiğine İnanıyor

yazar:

kategori:

6. sırayı alan McLaren pilotu, antrenmanlarda yumuşak lastikle kendini pek rahat hissetmediği için sert lastiğe geçtiğini söyledi.

Button: “Ana lastiklerde kendimi daha iyi hissettim. Açıkçası yumuşak lastiklerden daha ve daha fazlasını aldığınızda belki de o kadar işe yaramıyor. Ben oldukça memnunum”

“Bir kumar bu. (Ama) büyük bir kumar olduğunu düşünmüyorum. Cuma günü yumuşak lastiklerin kontrolü bizim için biraz zordu. Bu yüzden ana lastiklerle durumun nasıl olacağını göreceğiz”

“Diğer herkes yumuşaklardaydı ve geçiş burada her zaman zordur. Ama bir şansımızı deneyeceğiz”

Bununla birlikte sıralamanın istediği gibi olmadığını ve tek çıkışta art arda 3 hızlı tur atmasının sonuç vermediğini söyledi.

Button: “Lastiklerden daha fazlasını çıkaramazdım. Üç tur denedim, işe yaramadı.”

“Buna bakınca, o lastikle sadece bir tur atmalıymışız. 6 kiloluk yakıt var ve bu da yaklaşık 0,2 saniye eder. Bu yüzden gerçekten bir parça moral bozucu”

“Ama yine de pek fena değil. 5. başlayacağım ve diğerlerine göre farklı stratejim var. Ne sonuç vereceğini göreceğiz”

Diğer taraftan McLaren Patronu Martin Whitmarsh da sıralamada ana lastikleri tercih eden Jenson Button’un yarış için iyi bir durumda olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh: “Çok güçlü bir konumda ve muhteşem bir iş çıkardı. Bu kararda katkısı vardı. Bu öğleden sonra yumuşak lastiklerin biraz sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Bu yüzden ana lastiklerle öne yakın olunca, bana göre iyi konumdasınızdır. Onun için doğru karardı”

“En hızlı ikinci aracız ve bu tempomuz olmasa ana lastik kararını veremezdik. Tek turda ana lastik açıkça daha yavaş ama en güçlü yarış temposuna sahip olacaklar.”

 


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Çok mantıklı olacağına inanıyorum ancak stratejinin tutması için biraz da şans gerekiyor. Bakalım neler olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir