Alonso Yarışta Podyum Hedefliyor

yazar:

kategori:

Son iki yarışı kazanan Ferrari pilotu, Red Bull’un egemen olduğu hafta sonunda hasarı mümkün olduğunca asgariye indirmeyi umuyor.

Alonso: “Singapur’dan geliyoruz ve farklı bir pistte neler olacağını tahmin etmek her zaman zordur diye düşünüyorum. McLaren’in aracına bazı gelişimler getireceğini biliyorduk. Red Bull’un da Spa’da podyuma çıktığını biliyorduk. Bu yüzden böylesi pistlerde çok rekabetçiler. Yani bazı zorluklar bekliyorduk”

“4. başlamakla sıralamada hasarı sınırlı tuttuk ve yarışta eminim ki podyum ihtimal dâhilinde”

Alonso ilk olarak Renault’tan Kubica’yı geçmesi gerektiğini belirtti.

Alonso: “İlk öncelik, mümkün olduğunca kısa sürede Robert’i geçmek. Eğer bunu kalkışta yapabilirsek daha iyi ama göreceğiz. Kalkışta olmazsa pitstoplarda”

“Red Bull’a baskı uygulamamız gerek. Çok hızlı olduklarını biliyoruz ama onlara baskı uygularsak, belki de bir hataya yapmalarına neden oluruz. Göreceğiz. Şu anda çok egemen görünüyorlar”

S3’e kalamayarak yarışa 12. sıradan başlayacak olan Alonso’nun takım arkadaşı Massa, bu sonuç için yavaş araçları suçladı.

Massa: “En önemli turumda trafiğe takıldım ve bu da beni S3’ten uzak tuttu”

“Utanç verici. Çünkü kesinlikle orada mücadele edebilirdik”


Yorumlar

  1. massa da alonso gibi kirli taraftan kalkacak. ama hem alonso hem massa iyi start alan pilotlar. umarım ikisi de iyi kalkış yapabilirler.

    bu arada massa da inşallah bir kazaya falan kurban gitmez. massa'nın da button gibi sert lastikle yarışa başlayacağını tahmin ediyorum.

  2. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle öyle massathebest kirli taraf ayrıca ıslak.Çok kötü start alıcaklar.Berbat bir hafta sonu bizi bekliyor

  3. massa maalesef tam da S virajlarda yavaş aracın arkasına takıldı. ama yine de, ne yapıp edip q2'yi geçebilmeliydi.

    alonso'nun ise bence öncelikli hedefi startta kubica'yı geçmekten çok, j.button'a geçilmemek olmalı. dikkat etmişsinizdir, kirli tarafın üstünden bir araç bile geçmedi. hatta yer yer ıslaktı bile. zaten lastik parçası bulaşmamaış olan kısım bir de durmadan yağan yağmurla yıkanınca, oradan kalkış yapmak çok dezavantaj getirecek pilotlara. olur da j.button startta alonso'yu geçerse alonso'nun podyum hayali suya düşer. sert lastikle tahminim button sondan 2. tura kadar gidecek, ve arkasına takılan tüm pilotların podyum hayalini bitirecek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir